Dodaj do ulubionych

Bilety przez interent

04.07.11, 19:32
Hej. Czy kupujecie bilety PKP przez internet? I jak to zrobić i czy to działa?
Obserwuj wątek
    • eedytkaa Re: Bilety przez interent 04.07.11, 19:41
      mozna kupić tylko całe ulgowych nie sprzedają przez internet.
      trzeba osobiście kupić
      ja mam na najbliższa otwartą kase 50km sad polikwidowali nam wszystkie kasy w okolicy sad
      • miesiakk Re: Bilety przez interent 04.07.11, 20:01
        zazwyczaj jak mam jechać pociągiem to kupuję przez internet
        i dla dzieci ulgowe też
        zależy z jakiego przewoźnika chcesz skorzystać, to na jego stronie się zaloguj i kupuj
        • eedytkaa Re: Bilety przez interent 04.07.11, 20:09

aha to dlaczego powiedziano mi że nie można??
          faktycznie musze sie dowiedzieć bo nie usmiecha mi sie jechac 50 km po same bilety....
          ktoś może sie orietuje??
          chce jechać z Rzeszowa do Kołobrzegu, skąd mam wiedziec jaki to przwoiźnik??
          chciałabym kupić rodzinny dla mnie, męża i córki
          • aga_sama Re: Bilety przez interent 04.07.11, 22:26
            Biletów rodzinnych raczej nie kupisz przez internet. Przynajmniej tak było do niedawna, ale najlepiej przejdź się na najbliższą stację PKP. Do niedawna nie mogłam kupić biletu jelenia góra-warszawa na małej stacyjce 40 km od jeleniej, a w maju już nie było problemu.
    • agach77 Re: Bilety przez interent 04.07.11, 22:41
      Kupowałam przez internet, dużo możliwości.
      Zdecydowanie polecam osobiście kupować bilety.
    • zkamil81 Re: Bilety przez interent 06.07.11, 15:57
      Jeśli chodzi o zamawianie biletów przez internet, to jest to bardzo fajna sprawa. Używałem tej usługi w PKP Intercity. Jak w innych przewozniach to nie wiemsmile W skrócie wygląda to tak: wchodzisz na stronę intercity.pl i w prawym górnym rogu wchodzisz do systemu. Musisz założyć konto (podajesz adres i z tego co pamiętam nr dowodu osobistego ale ogólnie prosta i szybka rejestracja). A potem możesz już kupić bilet. Niektóre nawet 30 dni wcześniej można kupić. Najlepsze w całym systemie jest to że bilet SAM drukujesz i nie musisz chodzić do kasy po odbiór ani potwierdzenie itd. I to jest chyba największa zaleta tego systemusmile Zresztą wszystko jest na stronie pkp.
    • lukaszbalka Re: Bilety przez interent 07.07.11, 23:03
      A nie ma szopek z tym zamawianiem? Mam kiepskie doświadczenia z takimi internetowymi usługami (np telekomy), zawsze coś się wysypie i trzeba i tak dzwonić albo iść do punktu.
      • zkamil81 Re: Bilety przez interent 11.07.11, 15:06
        Wszystko działa prawidłowo. Tak jak wcześniej napisałem. Bynajmniej ja nie miałem żadnych problemów. Stronka działa szybko i sprawnie więc można śmiało zamawiać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka