zxm1pawel 04.07.11, 19:32 Hej. Czy kupujecie bilety PKP przez internet? I jak to zrobić i czy to działa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eedytkaa Re: Bilety przez interent 04.07.11, 19:41 mozna kupić tylko całe ulgowych nie sprzedają przez internet. trzeba osobiście kupić ja mam na najbliższa otwartą kase 50km polikwidowali nam wszystkie kasy w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
miesiakk Re: Bilety przez interent 04.07.11, 20:01 zazwyczaj jak mam jechać pociągiem to kupuję przez internet i dla dzieci ulgowe też zależy z jakiego przewoźnika chcesz skorzystać, to na jego stronie się zaloguj i kupuj Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: Bilety przez interent 04.07.11, 20:09 aha to dlaczego powiedziano mi że nie można?? faktycznie musze sie dowiedzieć bo nie usmiecha mi sie jechac 50 km po same bilety.... ktoś może sie orietuje?? chce jechać z Rzeszowa do Kołobrzegu, skąd mam wiedziec jaki to przwoiźnik?? chciałabym kupić rodzinny dla mnie, męża i córki Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Bilety przez interent 04.07.11, 22:26 Biletów rodzinnych raczej nie kupisz przez internet. Przynajmniej tak było do niedawna, ale najlepiej przejdź się na najbliższą stację PKP. Do niedawna nie mogłam kupić biletu jelenia góra-warszawa na małej stacyjce 40 km od jeleniej, a w maju już nie było problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
agach77 Re: Bilety przez interent 04.07.11, 22:41 Kupowałam przez internet, dużo możliwości. Zdecydowanie polecam osobiście kupować bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
zkamil81 Re: Bilety przez interent 06.07.11, 15:57 Jeśli chodzi o zamawianie biletów przez internet, to jest to bardzo fajna sprawa. Używałem tej usługi w PKP Intercity. Jak w innych przewozniach to nie wiem W skrócie wygląda to tak: wchodzisz na stronę intercity.pl i w prawym górnym rogu wchodzisz do systemu. Musisz założyć konto (podajesz adres i z tego co pamiętam nr dowodu osobistego ale ogólnie prosta i szybka rejestracja). A potem możesz już kupić bilet. Niektóre nawet 30 dni wcześniej można kupić. Najlepsze w całym systemie jest to że bilet SAM drukujesz i nie musisz chodzić do kasy po odbiór ani potwierdzenie itd. I to jest chyba największa zaleta tego systemu Zresztą wszystko jest na stronie pkp. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszbalka Re: Bilety przez interent 07.07.11, 23:03 A nie ma szopek z tym zamawianiem? Mam kiepskie doświadczenia z takimi internetowymi usługami (np telekomy), zawsze coś się wysypie i trzeba i tak dzwonić albo iść do punktu. Odpowiedz Link Zgłoś
zkamil81 Re: Bilety przez interent 11.07.11, 15:06 Wszystko działa prawidłowo. Tak jak wcześniej napisałem. Bynajmniej ja nie miałem żadnych problemów. Stronka działa szybko i sprawnie więc można śmiało zamawiać. Odpowiedz Link Zgłoś