Dodaj do ulubionych

Rolety materiałowe - koszt

08.07.11, 10:42
Ile płaciłyście za rolety materiałowe razem z montażem? Pytanie oczywiście do tych, które zakładały je w miarę niedawno. Podawajcie, jakbyście mogły, liczbę okien i rodzaj rolet.
Ciekawa jestem, czy wyjdzie mnie to aż tyle, ile myślę smile
Obserwuj wątek
    • morderek Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:16
      2 lata temu braliśmy rolety materiałowe z Castoramy. Wybór kolorów wprawdzie uboższy i bałam się czy będą ospowiednio chronić nas przed słońcem (mamy okna od wschodu). Mam ogólnie 6 okien (dwa pojedyńcze, 3 dwuskrzydłowe i jedno balkonowe dwuskrzydłowe), potrzebnych było 10 lotet z czego 2 bardzo długie (balkon) wyniosło nas to razem z ościeżnicami jakieś 400zł, montował mąż, montaż nie był trudny bo są samoprzylepne na takich plastikowych listwach z obudową. Jestem bardzo zadowolona.
      Dla porównania teściowa brała w małej prywatnej firmie i 400 zł zapłaciła za 3 rolety.
      • morgen_stern Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:20
        No właśnie zastanawiam się nad kupnem tych do samodzielnego montażu, bo jednak różnica w cenie jest ogromna.
        • aniuta75 Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:22
          Też mam z Castoramy do samodzielnego montażu. Wybrałam te, które mają bo bokach żyłki, jak się uchyli okno to roleta nie "lata" tylko dalej jest przy ramie.
          • morderek Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:24
            Ja mam ościeżnice po bokach przylepione do okna i też po uchyleniu roleta nie wisi bo się trzyma w tych listwach.
            • aniuta75 Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:27
              Ja niestety nie mogłam sobie pozwolić na takie coś. Mam w okresie jesień-zima wilgoć i mi to wszystko zagrzybiało. Miałam taką u dzieci w pokoju i musiałam zedrzeć bo nie dało rady tego domyć...
              • morderek Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:29
                A to prawda, bo jak taka roleta jest w listwach i całość jest zasłonięta to kiepski przepływ powietrza jest. Ja od jesieni do wiosny zasłaniam rolety tylko tak na 3/4 długości żeby właśnie cyrkulacja była bo potrafią okna zaparować.
                • aniuta75 Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:30
                  Ja rolet nie potrzebuję a i tak okna mokre są smile.
                  No ale to już taki offtop mały wink.
    • joanna.pio Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:39
      Kilka tygodni temu wymieniłam jedną roletę, tzn. na jednym oknie. Ceny zależą od jakości wybranego materiału, rodzaju mechanizmu. Ja wybrałam gruby, nieprześwitujący materiał, prowadnice po bokach okien. Okno dość standardowe (jedna część uchylna). Koszt - 245 zł (w tym 10 zł robocizny - tzn, pomiar plus montaż).
    • kamelia04.08.2007 Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:39
      moje sa z jednej strony materiałowe, z drugiej plastikowe (nie wiem, czy ci o to chodzi).
      Szerokosc 90cm, kolor biały, do samodzielnego monatazu, zaczepiane na oknie, kupilismy w leroy merlin, cena 37 €/roletę. Montaz samodzielnie w domu
    • slonko1335 Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:43
      Teściowie zakładali ostatnio, rolety z montażem w prowadnicach. Okna dwuskrzydłowe, dość duże bo to przedwojenna kamienica. Na jedno skrzydło koszt to. 100 zł po wytargowaniu, bo facet chciał 130. Targuj się oni zawsze zawyżają ceny na początek a jak trafią na takie sieroty jak ja co się nigdy nie targują to pewnie sami sie nadziwić nie mogą....
      • kolpik124 Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:47
        WQiem, że to kwestia gustu, ale dla mnie te rolety wygladają jaj płachta w oknie. Jakie by nie były, przegrywają o kilka dlugości z ładnymi drewnianymi żaluzjami.
      • mirmunn Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 11:55
        rolety przy szybie na prowadnicach rok temu
        4 okna standardowe- takiej wielkości jak są w blokach+ drzwi balkonowe - 900

Ja wybrałam najdroższą roletę (jasne "płótno" - a la len z impregnatem (można czyścić na mokro) z jednej strony, guma z drugiej - żeby mimo jasnego koloru rolety (beż i czerwień) nie było prześwitów; po ich zaciągnieciu nawet w słoneczny dzień jest idealnie ciemno.

W poprzednim mieszkaniu 7 lat temu też takie zamawiałam (mieszkanie od południa) i do tej pory są jak nowe.
    • sefora74 Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 14:32
      3 okna balkonowe (wyjście na ogród w domku jedn.) rolety rzymskie piękny gruby materiał 800 zł z montażem.
    • lidpot Re: Rolety materiałowe - koszt 08.07.11, 15:16
      okno ma 3 skrzydła, szerokości łącznie około 3 m. Roleta z bardzo grubej, świetnie zaciemniającej pokój tkaniny, w prowadnicach itp, itd - około 300 zł.
      no i sama tego ustrojstwa nie musiałam montowac - przyjechali, pokręcili i jest.
      Ale sprawuje się świetnie i co najważniejsze w sypialni mam ciemno jak ..wiecie gdzie wink
      Do tego 2 moskitiery na węższe, uchylne okna i koszt "zabudowy" jednego okna wzrósł do 500 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka