Dodaj do ulubionych

Amica-plyta ceramiczna

03.08.11, 19:38
za sterowaniem sensorowym zakupilam i...doprowadza mnie do obledu!
Zalaczam,niby wszystko ok wg instrukcji,palnik nagrzany do czerwonosci a 1,5l wody na 6 poziomie gotowala ok20-25min,wydaje mi sie to strasznie dlugo.Patelnie z jajecznica przestawilam na indukcyjna bo nie zesmazalo sie wogole!Wylaczylam na moment to nie moglam po chwili tego samego palnika zalaczyc.Juz mnie palce bola!
Czy te plyty sie tak dlugo nagrzewaja?Czy to ja znowu trafilam na felerną?
Obserwuj wątek
    • mia_siochi Re: Amica-plyta ceramiczna 03.08.11, 19:51
      Trafiłaś na felerną.
      • anyx27 Re: Amica-plyta ceramiczna 03.08.11, 20:17
        Jedyny sprzęt AGD, którego nie wybraliśmy sami, tylko wzięliśmy to, co akurat było nam polecone, to płyta indukcyjna Amica, podobno najnowszy model, bajery typu booster i jakieś tam jeszcze, z których nie korzystamy. Płyta kupiona we wrześniu ub.roku. Pierwszy raz zepsuła się w styczniu, drugi raz w maju, a jeszcze nie ma roku! Nigdy nie kupię już nic więcej z tej firmy sad
    • i_love_my_babies Re: Amica-plyta ceramiczna 03.08.11, 21:08
      my mamy płytę firmy Teka, od 3 lat (odpukać) działa bez zarzutu, wodę w małym garnku na 9 gotuję ok. 7 minut
      na 6 może i gotowałabym 20 minut, ale zawsze zagotowuję na najwyższym

zupy z przykrywką muszę gotować na 3 góra, bo inaczej szał, wszystko wylatuje
    • mia_siochi Re: Amica-plyta ceramiczna 03.08.11, 21:10
      A bo głupio robisz, zagotowuj na najwyższym.
    • nicol.lublin Re: Amica-plyta ceramiczna 03.08.11, 22:35
      ja troche nie kumam. to jest indukcja czy nie?
      ja mam amicę sterowaną tradycyjnie i ceramiczną i juz chyba z 7 czy 8 lat działa bez zarzutu
      • mamba1234 Re: Amica-plyta ceramiczna 03.08.11, 22:44
        Mam Amicę indukcyjną, sterowaną sensorycznie i działa o dziwo fantastycznie (mam ją pół roku). Piszę o dziwo, bo wyrzekałam się tej firmy po kupnie beznadziejnej pralki i płyty gazowej (popsuła się tydzień po zakupie). Teraz mam trochę przez przypadek piekarnik i indukcję Amica i naprawdę są ok. Może coś poprawili, jeśli chodzi o jakość.
        • gepardzica_z_mlodymi Re: Amica-plyta ceramiczna 04.08.11, 08:50
          Panie, chroń mnie przed Amicą. Mam ich felerną pralkę, która właśnie popsuła się 5 raz w ciągu 16 miesięcy i nie chcą jej wymienić. Nigdy nic więcej tej firmy nie kupię!
    • wuika Re: Amica-plyta ceramiczna 03.08.11, 22:48
      Może też masz kijowe garnki. Mam dwa, niby podobne, stawiam na dwóch palnikach ceramicznych. W obu chciałam pasteryzować słoiki po 20 minut. W jednym jeszcze się woda nie zagotowała, kiedy w drugim pasteryzacja się skończyła wink
      • pudelek09 Re: Amica-plyta ceramiczna 04.08.11, 08:44
        ok.sprobuje z innym garnkiem.Ale tak czy inaczej wlaczylam 1palnik,na moment wylaczylam i nie moglam juz zalaczyc tego samego palnika po chwili.To juz niewiem...
        • wuika Re: Amica-plyta ceramiczna 04.08.11, 11:12
          To może być coś schrzanione z płytą - fakt. Ale to, że się nie gotuje, mimo, że powinno (teoretycznie) to nie zawsze tylko płyty wina. Weź ten garnek do kogoś, kto ma taką płytę i zobacz, jak to działa, będzie jasne smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka