Dodaj do ulubionych

A jakie buciki / kapcie do przedszkola?

04.08.11, 10:47
A w jakich bucikach, kapciach chodza dzieci w przedszkolu? Wszyscy polecają mi lemigo i Befado a nasze doświadczenia z tymi markami nie sa najlepsze. Małemu się bardzo poca w nich nóżki.
Może jakies lekkie sandałki, czy adidasy?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 10:50
      Moja córka chodziła w befado, inne dzieci różnie, crocsy, sandałki, ale nie oszukujmy się sandałki zapinane na sprzączki są kłopotliwe, więc rzepy.
      Najlepsze są buty, które dziecko założy samo
      • mmala6 Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 12:03
        mój starszy zawsze miał sandałki skórzane, potem miał przez chwilę kapcie normalne ale masakra. Potem trafiłam na Befado Sunny- ze skórzaną wkładką i to był strzał w dziesiątkę! jednak są tylko do 30stki, więc syn załapał się na ostatni rozmiar. Teraz idzie do zerówki i nawet nie muszę się pytać w czym będzie chciał chodzić- crocsy rządzą.
        • emma_me Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 12:36
          w zeszłym roku po przeczytaniu wszystkich wątków na zakupowym zdecydowałam się na kapie befado - ale mój syn nie chciał w nich chodzić, noga się pociła, były sztywne. A że kocha crocsy to zaczął w przedszkolu chodzić w crocsach, Panie na początku były sceptycznie nastawione ale jak zobaczyły, że dziecko sobie w czasie przedszkolnych szaleństw w nich krzywdy nie robi to nawet zaczęły chwalić crocsy. Z każdym miesiącem jak patrzyłam w szatni crocsów było coraz więcej.
          • sylki Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 12:44
            To co wy mieliście za befado, że były sztywne?
            Moja córka ma takie z bardzo miękką podeszwą, w zasadzie wszystkie pary, które macałam w sklepie miały super miękką/elastyczną podeszwę.
    • jowitka345 Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 13:18
      Ja kupuje w biedronce i są to najlepsze trampki jakie miał mój syn.miękkie i zginają się tam gdzie trzeba. Fakt, że zanim je założy to się 3 dni wietrzą na balkonie bo tak śmierdzą chinami.
    • neptunka Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 13:23
      syn miał befado sunny - czyli te ze skórzaną wkładką
      noga cały rok przedszkolny ani razu się nie spociła, a jedne kapcie przetrwały całę 10 miesięcy smile
      teraz tez te mu kupię
      • paliwodaj Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 15:18
        u nas crocsy byly na liscie butow zakazanych, dzieci chodzily tez na sale gimnastyczna, biegaly, crocsy nie sa do tego dobre
        ale ostanio pojawilo sie cos co nazywa sie crocs-sneaker, nie wiem czy ktos juz to ma, podobno szkoly i przedszkola pozwalaja na uzywanie tego rodzaju butow

https://www2.assets-gap.com/Asset_Archive/PLWeb/Assets/Product/781/781985/big/pl781985-00vliv01.jpg

Swojego czasu kupilam dzieciom do szkoly i przedszkola naturino trampki ze skorzana wkladka, zapinane na rzepy, kupilma kilka par, bo cena byla super, ale juz nigdzie ich nie widze. Sprawdzaly sie swietnie
    • akusia77 Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 15:26
      ja mojemu kupuję na przecenach sandałki i sprawdzają się super. W zwykłych papciach nie chce chodzic
      • ambrozja Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 15:35
        u nas już trzeci rok będą używane buty Daniel
        wytrzymałe, naturalne ( zamsz ), łatwo dostępne, przewiewne, pełna gama kolorów i rozmiarów
        dla mnie plusem ich jest możliwość włożenia wkładki ortopedycznej
        o coś takiego :
        allegro.pl/buty-daniel-jeansowy-r-24-i1752796421.html
    • misiabela20 Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 16:22
      u nas sprawdziły się kapcie z wyciętym palcem lub sandałki sunny - firma befado.
      dzieci noszą też crocsy.
      • zielona.natka.pietruszki Re: VI-GGa-Mi 04.08.11, 19:24
        Vi-GGa-Mi, model sandałkowy, powycinany ale chroniący palce. Świetnie się sprawdziły, wytrzymały cały rok, podeszwa bardzo miękka, bardziej elastyczna niż w Befado, choć wydaje się bardziej masywna. Następna para już czeka na wrzesień.
        • marta2202 Re: VI-GGa-Mi 04.08.11, 21:04
          Piszesz o tych bucikach cenie do 20zł na allegro?
    • wuwuem Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 21:35
      U nas od zawsze sprawdzają się befado np. na rzepy żeby dziecko mogło samo zakładać.
      • uwielbiam_truskawki Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 22:16
        Widzę, że królują jednak materiałowe sandałki bez palców. Nie wiem może z czasem sie do nich przekonam, ale niedość że noga mu się pociła to brzydkie są crying
        No mówcie co chcecie ale nie podobają mi się. No i cena 60 zł za Befado Sunny to moim zdaniem niezłe przegięcie. Pewnie będzie śmigał w ulubionych crocsach, jak Panie pozwolą wink
    • blaszany_dzwoneczek Re: A jakie buciki / kapcie do przedszkola? 04.08.11, 22:38
      Moja przez cały rok śmigała w podróbkach crocsów. Nikt nie miał nic przeciwko.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka