Dodaj do ulubionych

Śniadaniówka podwójna, z przegródkami - gdzie?

05.09.11, 11:34
Chciałabym kupić sniadaniówke, co ma dwie, albo nawet trzy, cześci wydzielone.
Podzielona jest w środku na mniejsze przestrzenie, tak, zeby włozyc rózne rzeczy, a one by sie nie stykały.

Chodzi mi np. o taki wzór, jaki dołączany jest do plecaków Tiger

allegro.pl/plecak-tornister-tiger-fans-usztywniany-gratis-i1794135546.html
Ktoś widział gdzieś?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: może z Tchibo? 05.09.11, 11:39
      www.tchibo.pl/Zestaw-pojemnikow-na-kanapki-p400007216.html
      • agusia_h Tu jest kilka 05.09.11, 13:23
        Tu masz kilka takich śniadaniówek pokazanych:
        www.bangla.pl/artykuly/a87/sniadaniowki-i-lunch-boxy-przeglad-rynku
        Tylko z dostępnością tych z podziałką, to chyba tylko internetowo... W sklepach są na ogół 1-komorowe.
      • mak-111 Re: może z Tchibo? 05.09.11, 13:23
        ten z tchibo jest swietny. ja daje mlodej owoce do jednego, jakies platki do drugiego, to do duzego pudla i na wierzch jeszcze sie miesci kanapka z chleba.
        • mw115 Re: może z Tchibo? 05.09.11, 20:38
          mak-111, agni71m czy do tego zalinkowanego zestawu z tchibo mieści się jeszcze ta kanapka? oprócz tych dwóch pojemniczków? taka zwykła kanapka z dwóch kromek chleba złożona ?

pytam bo tez szukam sniadaniówki, synek często nosi sałatkę np., do tego kanapkę i owoc, wolałabym mu to popakowac oddzielnie, ale w jedno "zbiorcze" pudło
          • agni71 Re: może z Tchibo? 05.09.11, 22:13
            Raczej nie, ja uzywam pojemniczkow zamiennie, czasem jeden duży, czasem dwa małe, róznie, ale jak sie włoży dwa pojemniczki, to na górę raczej sie juz kanapki nie wciśnie. Ewentualnie mozna kombinować z jednym pojemniczkiem, a obok grubszą kanapką, i to wszystko w duzym. A na kanapki z kajzerki najlepszy jest tchibowski pojemnik na ... jabłko smile
          • mmala6 Re: może z Tchibo? 05.09.11, 22:18
            ja mam też ten z Tchibo i do dużego na pewno wejdzie kanapka. Dzisiaj syn miał dużą bułkę i Knopersawinkjedno obok drugiego,nie jedno na drugim, spore jest to pudełko. Zresztą mogę Ci zmierzyć....wymiary wewnątrz, to ok: 16,5x9,5x6,5
            Natomiast te małe to wg mnie za małe, niewiadomo na co, może właśnie na jakieś płatki do mleka czy jogurtu. Z owoców zmieści się pół niewielkiego jabłka.
          • mak-111 Re: może z Tchibo? 06.09.11, 19:17
            no ja tak pakowalam mojej corce. te 2 pojemniki do srodka do duzego i na nie jeszcze kanapka. trzeba troche docisnac zeby zamknac, ale spokojnie sie miesci.
    • pia_ Re: Śniadaniówka podwójna, z przegródkami - gdzie 05.09.11, 13:31
      W dzisiejszej Wyborczej jest dodatek o gotowaniu i tam oprócz przepisów na II śniadania do szkoły jest cała strona z pojemnikami do kanapek, torebkami termicznymi, bidonami itp z namiarami gdzie to kupić. Bidon termiczny mi sie podoba smile
    • moni_ka30 Re: Śniadaniówka podwójna, z przegródkami - gdzie 05.09.11, 21:28
      www.amazon.co.uk/Sistema-Slimline-Quaddie-Lunch-Aqua/dp/B002KKCLPA
      www.amazon.co.uk/Sistema-Klip-It-Lunch-Cube/dp/B002B4S75I/ref=pd_sim_kh_2
      • monix123 Re: Śniadaniówka podwójna, z przegródkami - gdzie 05.09.11, 21:39
        My mamy tchibo.
        W jednym daję owoce, w dugim orzechy/rodzynki/suszone morele itp i kanapke.
        Jedno pudełeczko i kanapkę daje do środka, a bakalie w drugim osobno.
        ale pudełko super.
        • mw115 Re: Śniadaniówka podwójna, z przegródkami - gdzie 06.09.11, 06:55
          a ma ktoś, albo widział ktos w realu Pojemnik na śniadanie kolekcji T- REX - Spiegelburg?
          ma dwie przegródki w środku
          co i jak da sie tam zapakować?

allegro.pl/pojemnik-na-sniadanie-t-rex-spiegelburg-i1771483405.html
          aukcja nie moja oczywiście
          • iwek33 Re: Śniadaniówka podwójna, z przegródkami - gdzie 06.09.11, 19:05
            Ja mam Spiegelburg, ale nie używamy. Ta przegródka jest przez środek, taka ścianka plastikowa do wyjmowania. Pojemnik ogólnie głęboki, jak dasz kanapkę, to jest luz od góry i się rozwala. lepsze na kanapki są pojemniki płaskie, takie właśnie o grubości jednej kanapki. Ja kupiłam w zeszłym roku w Niemczech plastikowe płaskie pojemniki- są znakomite. Wchodzą w każdą kieszeń do plecaka, kromka się nie rozwala. I ta śniadaniówka z Tigerów jest baardzo fajna, bo też płaska i z przegrodą. Owoce i warzywa młody dostaje codziennie w szkole, więc nie pakuję. Był kiedyś wątek o śniadaniówkach z Tigera, tam było dużo linków do różnych pojemników.
            • iwek33 Re: Śniadaniówka podwójna, z przegródkami - gdzie 06.09.11, 19:09
              Tu link do wątku
              forum.gazeta.pl/forum/w,583,127173599,127173599,Jak_sniadaniowka_pasuje_do_Tigera_.html
              a tu do stronki ze śniadaniówkami:
              fitchoice.eu/klickboxy
            • mw115 Re: Śniadaniówka podwójna, z przegródkami - gdzie 06.09.11, 21:32
              iwek33
              a co oznacza podwójna przegródka? czy ona wydziela 3 częsci?
              kanapkę mogę zapakować w folię żeby sie nie rozwaliła, obok do przegródki bym wkładała warzywka (pomidorki, oliwki, ogóreczki), do 3-ciej jakiś owoc/ suszone owoce
              zalezy mi żeby całe sniadanie miał w jednym pudełku
              • iwek33 Re: Śniadaniówka podwójna, z przegródkami - gdzie 07.09.11, 17:34
                Nie. Ta przegródka to plastikowa scianka,która dzieli pojemnik na dwie części. Nie jest na tyle duża, żeby zapakować aż tyle, ile wymieniłaś. Pół pojemnika zajmie kanapka, do drugiej połowy wejdzie owoc. Poza tym ta ścianka nie przylega ściśle do dna, jest tam minimalna szparka, jeśli dałabyś do 1 przegródki ogórki, czy oliwki, to sok z nich mógłby wypłynąć do części kanapkowej.
                • iwek33 Re: Śniadaniówka podwójna, z przegródkami - gdzie 07.09.11, 17:37
                  Przeczytałam teraz dokładnie opis tej aukcji i chyba jednak mamy inną, mniejszą, bo mamy tylko jedną przegródkę a z opisu tej aukcji wynika, że są dwie. Więc wynika z tego, że śniadaniówka z aukcji jest dzielona na 3 części. My mamy starszy model ( sprzed 3 lat, z piratem)
                  • iwek33 Re: Śniadaniówka Tupperware 07.09.11, 19:35
                    Mamy taką śniadaniówkę z Tupperware, ona ma 3 komory:
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/acHZ9m2foctsIYKOCX.jpg
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/x6dmJ5QTLgiWNtGmBX.jpg
                    • mw115 Re: Śniadaniówka Tupperware 07.09.11, 20:02
                      iwek33
                      fajna ta Tupperware
                      co się mieści do tych przegródek? kanapka? owoc?
                      gdzie można kupić w necie?
                      • iwek33 Re: Śniadaniówka Tupperware 07.09.11, 20:42
                        Ta największa komora ma wymiary: 15 cm X 10cm, a te mniejsze 7,5 cm x 10 cm. Wysokość śniadaniówki 5 cm. To sama oceń ile tam wejdzie.
                        Ja kupiłam na allegro. Można spróbować skontaktować się z kimś, kto sprzedaje Tupperware, albo zna kogoś, kto jest sprzedawcą.
                        • iwek33 Re: Śniadaniówka Tupperware 07.09.11, 20:59
                          Znalazłam na allegro coś takiego:
                          allegro.pl/sniadaniowka-lunch-box-tupperware-i1807572715.html
                          ale nie wiem, o co chodzi z tą przegródką, że dzieli albo na dwie, albo trzy komory...może dopytaj
                          • kanna Dziękuję, dziewczyny za pomoc :D 07.09.11, 21:06
                            Ta ma aż 8 cm, a ta z poprzedniego linku - 5.
                            • winia5 Re: Dziękuję, dziewczyny za pomoc :D 08.09.11, 00:03
                              ja potrzebuję śniadaniówki do Herlitza Compacta, ponieważ ta, którą mamy jest za gruba i za bardzo napina zamek w kieszonce przedniejej plecaka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka