Dodaj do ulubionych

Kurtka puchowa dla mamy.

08.09.11, 18:48
Dziweczyny , gdzie kupie kurtkę puchową , długość do kolana mniej więcej.W tamtym roku miałam z Zary i bardzo mi sie podobała, niestety podszewka cała sie porwała i reklamowałam.I zostałam bez kurtki a zima już tuż tużsmilesmile
Aha koniecznie chce granatowąsmilePomóżcie
Obserwuj wątek
    • paproszek57 Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 18:55
      podłącze się pod wątek, a z zarą miałam to samo, i szukam podobnie jak ty, i jeszcze bym pasek chciała taki na sprzączkę a nie dziurki, w zarze w tym sezonie nic ciekawego, kurtka niby ok, ale jakis dziy pod szyją, w jednej goło, w drugiej poduszki jak do spaniasmile
      • magda79pn Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 19:01
        też szukam, ale wszystko jest z paskami, a ja chcę coś troszkę dopasowanego, długość "za tyłek" (nie mylić z "do kolan" wink ) ale bez żadnych pasków w pasie smile kolor w sumie obojętny, najlepszy byłby jakiś stalowy/ popielaty, ale broń boże nie czarny
        • gosjana Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 19:42
          Polecam takie firmy jak Esprit czy Benetton, co roku są tam kurtki / płaszcze puchowe, zarówno jedna jak i druga marka szyje porządne rzeczy, raz zapłacisz ale będziesz nosiła latami, nie tak jak Zara tongue_out
    • efcik30 Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 20:07
      Gosjana a jakie sa ceny tych kurtek i czy widziałas już w sklepach?Ja potrzebuję koniecznie z kapturem( bo czapki jeszcze dla mnie nie uszyli odpowiedniejsmile
      • gosjana Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 20:53
        w tym roku nie widziałam, dawno mnie tam nie było wink rok temu kupowałam esprit, długość za dupsko, z kapturem, jestem z niej bardzo zadowolona, zapłaciłam 400zł, kosztowała 500 ale wykorzystałam kupon promocyjny Glamour? chyba, co roku jest taka akcja..
        benetton jest trochę droższy, np płaszczyk w tamtym roku kosztował ponad 600zł
        • gosjana Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 21:02
          z ciekawości zajrzałam na stronę benetton, są kurki krótsze i długie w kolorze granatowym, z paskiem, obejrzyj sobie:
          www.benetton.com/woman/catalogue/
        • lucyna_1980 Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 21:09
          Tez polecam Esprita - na pewno w paździeniku będzie zniżka na weekend z Avanti.
          A w ogóle tam non stop jest ta promocja z sms-em że jak wyślesz i podasz kod to 15 czy 20% dają rabatu (o ile ktoś nie korzystał wcześniej)
          • paproszek57 Re: Kurtka puchowa dla mamy. 12.09.11, 12:31
            a z jakim sms?ja nigdy nie korzystałam
      • paproszek57 Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 21:00
        w benettonie jeszcze nic nie ma, w espricie sa kótkie, sprawdzam na bieżącosmile
        • magda79pn Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 21:13
          ja to bym chciała najchętniej do 400zł, a im tańsza tym lepiej, bo raczej na następny rok nie będzie mi się podobała wink
          • gosjana Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 21:20
            <ja to bym chciała najchętniej do 400zł, a im tańsza tym lepiej, bo raczej na następny rok nie będzie mi się podobała >

wydaje mi się, że te zalinkowane benettona wyglądały identycznie w tamtym roku

a do 400zł plaszcza puchowego dobrej jakości raczej nie kupisz, chyba ze używany
            • mamaemmy Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 21:53
              Ja w tamtym roku kupiłam z carry-czarny,fajny płaszczyk pikowany,nie puchowy ale zajebiscie ciepły.
              W tym roku tez sa fajne-jak ktos zainteresowany to moge wysłac kupon znizkowy-wystarczy go wydrukowac i jest taniej 25%.Ceny tak do 500zl,ale z kuponem mniej.
              Jak cos to piszcie.
              • beata_17 Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 22:05
                to tegoroczna kolekcja esprit
                pics.esprit.de/Shop/PicProductFlatView/W21884_001.jpg
                pics.esprit.de/Shop/PicFlatViewXXL/W21833_001.jpg
                ten pierwszy plaszczyk jest dostepny w kilku kolorach
                • magda79pn Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 22:20
                  ja pierniczę, czy wszystkie muszą mieć ten cholerny pasek???
                  • aniaop Re: Kurtka puchowa dla mamy. 09.09.11, 07:00
                    magda79pn napisała:

> ja pierniczę, czy wszystkie muszą mieć ten cholerny pasek???

Przeciez pasek to najlepsze co moze byctongue_out Ja mam 2 puchowki z benettona, dluga i krotka. Ale nie mam zwyczaju wymieniac wierzchniej odziezy co rok, wiec cena sie amortyzujewink
                    >
                    >
                    • magda79pn Re: Kurtka puchowa dla mamy. 09.09.11, 07:31
                      ja też nie mam takiego zwyczaju, ale po zeszłorocznym płaszczyku, kupionym za około 200zł bez żalu kupie sobie coś nowego smile i nawet nie mam sie do czego w nim doczepić, ciepło mi było, jest cały i zdrowy, ale znudził mi się wink

co do paska, to niestety ale nie wszyscy maja odpowiednią figurę żeby ją paskiem wiązać smile
                      ja wyglądam niekorzystnie wink
                      • lucyna_1980 Re: Kurtka puchowa dla mamy. 09.09.11, 08:31
                        Magda nie zapieraj się tak z tym paskiem - idź przymierz. Nie znam osoby której pasek w puchówce by zaszkodził wink
                • paproszek57 Re: Kurtka puchowa dla mamy. 12.09.11, 12:17
                  uprzejmie donoszę że obie kurtki z linków są już dostępne, i tak: ta z pierwszego ma goło pod szyją, nie nardzo wiem co zrobić z tym kołnierzem, leży bez rewelacji i na moje 160 jest taka do pól uda, byłam nią mocno zainteresowana ale po zmierzeniu się rozczarowałąm, kosztuje chyba 599, tej drugiej nie mierzyłąm bo jest jeszcze krótsza, teraz czekam na benettona i jacpota, w tych w których byłam są tylko płaszcze jesienne, kiedy będą puchowe nie wiedzą, i teraz mam do Was pytanie, ile może kosztować płaszcz puchowy w benettonie i jacpocie, mniej wiecej oczywiście i czy bywaja jakieś zniżki?
              • anettab Re: Kurtka puchowa dla mamy. 09.09.11, 10:04
                to ja poproszę ten kupon do carry na
                kostka_lodu@vp.pl
                dzięki

mamaemmy napisała:

> Ja w tamtym roku kupiłam z carry-czarny,fajny płaszczyk pikowany,nie puchowy al
                > e zajebiscie ciepły.
                > W tym roku tez sa fajne-jak ktos zainteresowany to moge wysłac kupon znizkowy-w
                > ystarczy go wydrukowac i jest taniej 25%.Ceny tak do 500zl,ale z kuponem mniej.
                > Jak cos to piszcie.
            • magda79pn Re: Kurtka puchowa dla mamy. 08.09.11, 22:18
              może jakiegoś super nie, ale w zarze są w tym roku kurtki po 399 a płaszcze od 460 i są puchowe
    • efcik30 Re: Kurtka puchowa dla mamy. 09.09.11, 07:31
      Ja poprosze o kupon do Carry.
      epm1@vp.pl
      dzięki
      • mamaemmy efcik-wyslałam:) n/t 09.09.11, 08:24

• m_aw Re: efcik-wyslałam:) n/t 09.09.11, 09:16
          Będę wdzięczna za ten kuponik smile m_aw[at]op.pl
          • mamaemmy m_aw 0 09.09.11, 22:49
            chetnie Ci wysle ale podaj własciwy adres mailowy smile bo na ten jak wysyłam to mam info ze nieprawidlowy
            • m_aw Re: m_aw 0 12.09.11, 15:18
              zamiast [at] wpisz @
              To takie antyspamowe smile
      • snor-snow Ja też proszę o kupon do carry 09.09.11, 09:26

renata74@interia.pl
        dziękuję
    • marcyszka Re: Kurtka puchowa dla mamy. 09.09.11, 09:44
      Ja kupiłam w zeszłym roku fajny puchowy płaszczyk wcięty w talii za pupę, ale nie do kolan w Marks&Spencer z kolekcji Per Una. Nie miał paska (tez nie lubię).
      Kosztował chyba coś ok. 350zł, ale wykorzystałam jakąś promocję -20%, więc wyszło przyzwoicie. Nosi się świetnie, nic się z nim nie dzieje.
      mój jest taki tylko czarny
      https://images.amazon.com/images/G/01/richmedia/images/cover.gif
      • marcyszka Re: Kurtka puchowa dla mamy. 09.09.11, 09:45
        nie wyświetla się obrazek - zatem link:
        płaszczyk
        • magda79pn Re: Kurtka puchowa dla mamy. 09.09.11, 10:01
          właśnie czegoś takiego szukam smile
          360zł to nawet bez rabatu przyzwoicie smile
          • marcyszka Re: Kurtka puchowa dla mamy. 09.09.11, 10:31
            polecam. Zanim ją przymierzyłam bałam się, że te kwadratowe pikowania będą poszerzać, ale nie. Ma zgrabny krój. No i jest bardzo ciepła, ale nie bardzo gruba smile
        • magda79pn marcyszka 11.09.11, 01:55
          dzięki za podsunięcie sklepu smile pojechałam do mark&spencer, w sumie pooglądać i wypatrzyłam kurtkę, wstawiłabym fotkę ale nie widzę tych kurtek na stronie, twój płaszcz też był.
          Teraz w naszym sklepie jest promocja -30% na kolekcję z której akurat pochodzi ta upatrzona przez mnie kurtka, więc całkiem sympatycznie smile

jutro chyba pojadę po nią big_grin

• koala0405 Re: marcyszka 11.09.11, 08:12
            Wczoraj w Stradivariusie widziałam i przymierzyłam puchową dłuższą kurtkę bez paska /piękny krój/ - dla mnie rewelacja i chyba się skuszę bo cena niewysoka
            www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariuspl/en/stradivarius/35508/159557/Parka%2Bovercoat%2Bwith%2Bhooded%2Bhair
            • frida_a Top Secret zobaczcie 11.09.11, 10:42
              Nawet fajne :

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/of/fd/ywnt/ua2N1AaaKyNBEcFFVX.jpg
    • mielin Re: Kurtka puchowa dla mamy. 09.09.11, 22:52
      Polecam z Jackpotsmile
      np.
      https://static.jackpotshop.com/static/img/catalog/JACKPOT/banners/Clothing_Spot2_m_tekst_kort__2.jpg
      • kutitu Re: Kurtka puchowa dla mamy. 12.09.11, 12:43
        A ja w zeszłym roku kupiłam na allegro taką, firmy miss fofo allegro.pl/hit-new-pikowana-czarna-puch-futerko-36-38-i1802367366.html#gallery tylko inny kolor nie czarna, cappuccino . Widziałam ja wcześniej u koleżanki, wyglądała super. Ona kupiła w sklepie stacjonarnym w Szczecinie. U mnie w mieście nigdzie jej nie było. Kurtka jest puchowa, kaptur tworzy kołnierz, długość taka za pupę. Jeśli ktoś chodzi w rozmiarze 38 to trzeba kupić 40. Polecam
        • asikwikt Re: Kurtka puchowa dla mamy. 12.09.11, 12:56
          widzialam w benettonie kremowa .. cudna ale cena 599 PLN to przesada.
          Ja kupilam sobie super w zeszlym roku w TKMAXX z firmy Marc New York
          • asikwikt Re: Kurtka puchowa dla mamy. 12.09.11, 13:00
            taka mam tylko brązową. Fajna bo taliowana i bez paska.
            http://www.lordandtaylor.com/eng/womensapparel-coats-down-short-Quilted_Down_Coat-lordandtaylor/182302/?utm_source=GAN&utm_medium=Affiliates&utm_term=na&tag=GAN&ctcampaign=221&utm_campaign=ShopStyle.com&utm_content=&cm_mmc=Affiliate-_-GAN-_-ShopStyle.com-_-Primary
            • magda-spiworki Re: Kurtka puchowa dla mamy. 12.09.11, 14:19
              fajna ale ja nie umiem w tkmaxx niczego poszukać wink bałagan straszny w tym sklepie

www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariuspl/en/stradivarius/35508/159557/Parka%2Bovercoat%2Bwith%2Bhooded%2Bhair
              przymierzałam za to wczoraj wyżej pokazaną kurtkę w stradivarisie, cena 399zł byłaby do przyjęcia, kurtka oprócz kołnierza (z dekoltem niestety) ma też w środku taki kołnierz jakby ze swetra, wszystko ładnie i pięknie, ale największy rozmiar to L - dla mnie troszkę za ciasny, tzn zapięłam się ale nie czułam się w tej kurtce dobrze, większych nie produkują...
          • paproszek57 Re: Kurtka puchowa dla mamy. 12.09.11, 14:13
            ale w tym sezonie juz widziałaś? bo ja byłam w kilku sklepach i nigdzie jeszcze nie było zimowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka