Dodaj do ulubionych

Na jaki wiek takie układanki?

22.09.11, 21:29
Nadadzą się dla trzylatka? czy za wcześnie? nie wiem czy wścieku nie dostanie....i czy lepiej nie schować na później....
1.
https://ecx.images-amazon.com/images/I/41i7sXwPheL._SL500_AA300_.jpg
www.entropy.com.au/manufacturers/Voila/voila-knock-and-fall-dominoes-3185.php
2. www.gaya-game.co.il/?categoryId=34702&itemId=62379
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Na jaki wiek takie układanki? 22.09.11, 21:44
      to jest domino? wściek może byćwink zależy od trzylatka. Ale chyba raczej za mały, zwłaszcza jak niecierpliwy i nerwowy rocznikwink
      • slonko1335 Re: Na jaki wiek takie układanki? 22.09.11, 22:08
        tak pierwsze to domino, drugie to mozaika i różne kształty do układania. Niecierpliwy i nerwowy rocznik zdecydowanie i matka wymyśliła, że może by tak poćwiczyć cierpliwość ale może jednak przegięcie i dać za rok...albo pięć???
        • pasik Re: Na jaki wiek takie układanki? 22.09.11, 23:46
          domino wścieknie się..tak może 4-5 latek więcej cierpliwości okaże
          a jeśli chodzi o mozaikę całym sercem polecam takową
          https://p.alejka.pl/i2/p_new/38/25/mozaika-w-drewnianym-pudelku-116004_0_b.jpg
          kilkoro dzieci świetnie się nią bawi...od prostych wzorków do naprawdę trudnych..a wyobraźnię nieźle pobudza
          • gaga-sie Re: Na jaki wiek takie układanki? 23.09.11, 00:41
            Albo "Patyczaki" Granny
          • mamka22 do pasik 23.09.11, 13:08
            gdzie można dostać taką fajną mozaikę?
            • slonko1335 Re: do pasik 23.09.11, 13:55
              ja nie Pasik ale wiem, że można dostać np. tutaj:
              www.pus.pl/ksiazka.php?id=81
              • pasik Re: PUS 23.09.11, 14:35
                Wydawnictwo EPIDEIXIS
                robią fantastyczne rzeczy, ale wymagają współpracy rodzic- dziecko.
                Mam kilka ich zabawek ,są bardzo kształcące na każdym kroku edukacji.
    • leneczkaz Re: Na jaki wiek takie układanki? 23.09.11, 07:54
      A proszę Cię, w życiu! Drewniane klocki to już wyzwanie...
    • kinga_owca Re: Na jaki wiek takie układanki? 23.09.11, 08:09
      mój mozaiki lubi, albo układa wzory albo cos sobie tworzy - ma firmy voila i w szafie czeka kolejna już trudniejsza
      ale takie domino potraktowałby jako klocki do budowania ew. ja musiałabym układać te trasy a on by rozwalał wink

z rzeczy do układania mój lubi jeszcze układac wzory na tablicy magnetycznej,
      ma taką:

https://ecx.images-amazon.com/images/I/517F01YN2PL._SL500_AA300_.jpg
      • slonko1335 Re: Na jaki wiek takie układanki? 23.09.11, 10:42
        Kinga mam z tk maxa kilka rożnych fajnych układanek firm voila, galt i axel-lubie ich produkty i zawsze biorę jak coś ciekawego trafię w dobrej cenie, ostatnio trochę przegięłam jednak i zbyt dużo mam pobunkrowanych po kątach, robiłam porządki w szafie bo sprawdzałam co na zimę im się nadaje a z czego powyrastali i poznajdowałam zabawki o których w ogóle zapomniałam że kupiłam...Młodziak dzisiaj ma urodziny, z reguły nie kupujemy z takich okazji zabawek bo i tak w bród dostaje od rodziny i gości ale siostra się rozchorowała i nam się rypnął prezent niematerialny, wiec chciałam mu coś z tego co mamy dać-w takim układzie dostanie piankolinę farmę.
        • kinga_owca Re: Na jaki wiek takie układanki? 23.09.11, 12:04

> Kinga mam z tk maxa kilka rożnych fajnych układanek firm voila, galt i axel-lub
          > ie ich produkty i zawsze biorę jak coś ciekawego trafię w dobrej cenie, ostatni
          > o trochę przegięłam jednak i zbyt dużo mam pobunkrowanych po kątach, robiłam po
          > rządki w szafie bo sprawdzałam co na zimę im się nadaje a z czego powyrastali i
          > poznajdowałam zabawki o których w ogóle zapomniałam że kupiłam...

skąd ja to znam smile
          tzn. mniej więcej pamiętam co kupiłam a jak zapomnę i mały wyrośnie to mam super prezenty dla młodszej o 2 lata bratanicy męża wink

a kurka u nas w tk maxxie nigdy galta nie widziałam jeszcze a bardzo lubię rzeczy tej firmy bo są super
          • listopadowka2008bis Re: Na jaki wiek takie układanki? 23.09.11, 15:05
            a po ile sa takie zabawki w tkmaxx? Pytam, bo u nas dopiero wczoraj otworzyli i na razie nie chce sie wybierac na ten pierwszy szal smile
            • kinga_owca Re: Na jaki wiek takie układanki? 23.09.11, 15:27
              różnie
              ja kupowałam drewniane rzeczy firmy Causa po 20-30 zł bardzo fajne, super zabawki do kapieli - takie plastikowe wieżyczki do ustawiania po 15-20 zł
              tylko nie wiem jak u Was ustawiają i eksponuja rzeczy - pewnie podobnie jak u nas czyli wcale wink więc warto zaglądac od ściany, bo często z przodu stoi jakis wielki karton z badziewiem a z tyłu leżą zupełnie inne rzeczy
              i na każdej półce co innego, więc warto przejrzec dokładnie bo czasem jest 1 szt danej rzeczy
            • slonko1335 Re: Na jaki wiek takie układanki? 23.09.11, 18:58
              Domino i mozaika kosztowały mnie po 20 złotych aż żal nie brać....jest sporo zabawek edukacyjnych, zrób to sam, plastycznych, koralików do nawlekania, zabawek dla maluchów melissa&doug w podobnych cenach.
              U nas tk maxxa otworzyli w kwietniu, nie mamy działu dziecięcego z odzieżą i butami tylko niewielki dział zabawek i zabawek malutko, na koniec wakacji całkiem sporo było bo ludzie na wyprawce się skupili chyba wcześniej kilka rzeczy dosłownie na półkach leżało...
    • slonko1335 Re: Na jaki wiek takie układanki? 23.09.11, 10:35
      Domino i mozaikę schowam w takim razie do Mikołaja i domino będzie dla Alki-5,5 roku a mozaika dla młodego, tak chyba będzie oki.
    • agulek.3 zabawki dydaktyczne 24.09.11, 16:43
      Chciałabym zapytać, wykorzystując temat, o zabawki czy pomoce dydaktyczne,które macie w domu i które według Was sprawdzają się w zabawie z dziećmi. Poczynając od pomocy z wydawnictwa epideixis czy na logico primo lub picolo kończąc. Napiszcie w co warto zainwestować, a czego drugi raz nie kupiłybyście.
      • agulka04 Re: zabawki dydaktyczne 24.09.11, 19:09
        Moja córka ma 7 lat.
        Od 2 lat ma to:
        kameleonlife.pl/safari-ukladanka-logiczna-smart-games-p-612.html

oraz to (jej kolezanki też to lubią) - ma wszystkie 4 poziomy:
        merlin.pl/Lamiglowki-Marble-Cube-od-9-lat-Szesciopak_Happy/browse/product/206,529330.html
      • slonko1335 Re: zabawki dydaktyczne 24.09.11, 20:11
        Dla mnie rewelacją są smart gamesy granny, moje dzieci też uwielbiają. Córka kocha Zagadki Smoka Obiboka.
        PUS nie wzbudził wielkiego zachwytu u córki chociaż czasami poukłada, syn za mały jeszcze, logico primo uwielbiają oboje i 5,5 latkla i trzylatek. Obie sztuki kochają Czu-czu i zabawy i zadania do wieku i malowanki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka