ulas123 29.09.11, 16:42 Czy program parowy w suszarce bardzo się przydaje? Często się z niego korzysta? Mam zamiar kupić suszarkę i nie wiem czy brać to kryterium pod uwagę. Czy suszarka rzeczywiście wydziela tak dużo ciepła/wilgoci podczas pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleks2539 Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 19:48 Kupiłam suszarkę jakieś 3 tygodnie temu - i... żałuję, że tak późno Wybrałam taką z programem parowym - jak szaleć to szaleć Na parę wrzucam wszystkie wysuszone tradycyjnie (bo nie można w suszarce) koszule moje i męża. Efekt? Pokochałam prasować koszule Pierwszy raz w życiu prasowałam z przyjemnością, stanowczo widać różnice w stosunku do wcześniejszych moich żelazkowych poczynań. Podsumowując - polecam A co do wydzielania ciepła My się kąpiemy podczas pracy suszarki Mamy małą łazienkę i efekt małej powierzchni i pracującej suszarki - prawie jak sauna Odpowiedz Link Zgłoś
ulas123 Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 20:12 Ja mam zamiar wstawić suszarkę do pomieszczenia gospodarczego na klatce schodowej - każdy ma własne i się zastanawiam czy tego ciepła i wilgoci nie będzie za dużo, bo tam nie ma takiej wentylacji jak w łazience... Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 20:51 Nawet mnie nie straszcie, bo ja mam alergika w domu i wilgoci nie ma prawa być w nadmiarze. A wentylację w mieszkaniu mam koszmarną. Z tego co się orientuję, to ciepło jest wydzielane, chyba że kupisz taką z pompą ciepła. Ale wilgoci raczej nie powinno być, bo ona kondensuje się w specjalnym pojemniku. Ja kupuję w przyszłym tygodniu taką: www.bosch-home.pl/produkty/pralki-i-suszarki/suszarki/WTS86515PL.html?source=browse Tylko szukam jeszcze jakiejś promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
hoow Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 21:00 Taką mam, woda zbiera się w pojemniku, wylewam ją często, nie mam jakiejś super wentylacji w łazience a ta0 stoi suszarka. Lubię zimą przed kąpielą puścić suszenie i moczyć się w cieplutkiej łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 21:11 no tak jak piszecie. Wilgoci nie ma no bo jak ma być skoro woda się w pojemniku zbiera. Ciepło tak, wilgoć nie. I mam dokładnie tą suszarkę zalinkowaną, kupiłam w rtveuroagd, zakup przez net odbior stacjonarnie w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
hoow Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 21:29 Ja również w rtv euro i tez odbierałam osobiście i również linkowaną suszarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mag2004 mam takiego boscha.. 29.09.11, 21:51 witam, mam taką jak w linku już ponad rok - ogólnie relwelacja, chociaz programu parowego jeszcze nie uzywałam; zazwyczaj syntetyki do szafy na 2 stopniu suszenia (do ubrań), albo bawełna na maxa przy poscieli i ręcznikach....brakuje mi w niej opcji suszenia butów (takiego kosza, którego do nie nie ma możliwości dokupic.... i teraz mniej optymistycznie - właśnie po roku używania mam do wymiany bęben...tydzień temu zaczęła dziwnie szorować i serwisant rozkręcił i zonk nie wiadomo dlaczego się popsuł, nic nie wpadło....dobrze, że na gwarancji....aha, polujcie na przedłużone gwarancje - Bosch czasami robi takie akcje -mi się udało na 5 lat .... ja macie pytania to piszcie ! pzdr Asia, mama Michałka, Uli i Adasia Odpowiedz Link Zgłoś
mag2004 i jeszcze... 29.09.11, 21:53 zapomniałam dodać, że dość mocno nagrzewa pomieszczenie - jednak dobra wentylacja lub okno raczej koniecznie... co do wody to zbiera się w pojemniku, mozna dokupić trójnik i podłączyć do kanalizy jak pralkę.. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: i jeszcze... 01.10.11, 21:59 Dziewczyny, użytkowniczki zalinkowanej suszarki. Czytałam w instrukcji, że jest funkcja dodawania prania w trakcie suszenia. Ok, a wie ktoś jak to działa tak aby programu nie przerywać tylko go kontynuować? Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 02.10.11, 07:03 ja mam suszarke w pomieszczeniu gospodarczym. podczas pracy suszarki robi sie tam bardzo cieplo, ale wilgoci nie ma (no bo np. okno nie jest zaparowane), woda zbiera sie w pojemniku, ktory oprozniam po kazdym suszeniu. tez mam boscha, takiego z programem suszenia butow. uzytkuje od 9 miesiecy i bardzo sobie chwale, zwlaszcza w zimie, bo nie mam wiecznie suszacego sie prania na widoku. w lecie mniej uzywam, bo susze przed domem. ale w zimie to kapitalna sprawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 02.10.11, 09:23 Mam suszarkę ponad rok (Siemensa) i program parowy użyłam z 5 x góra. Wilgoci nie ma żadnej ale ciepełko jest. Otwieram drzwi od łazienki z suszarką i się dogrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś