Dodaj do ulubionych

program parowy w suszarce - bardzo potrzebny?

29.09.11, 16:42
Czy program parowy w suszarce bardzo się przydaje? Często się z niego korzysta? Mam zamiar kupić suszarkę i nie wiem czy brać to kryterium pod uwagę.
Czy suszarka rzeczywiście wydziela tak dużo ciepła/wilgoci podczas pracy?
Obserwuj wątek
    • aleks2539 Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 19:48
      Kupiłam suszarkę jakieś 3 tygodnie temu - i... żałuję, że tak późno smile Wybrałam taką z programem parowym - jak szaleć to szaleć wink Na parę wrzucam wszystkie wysuszone tradycyjnie (bo nie można w suszarce) koszule moje i męża. Efekt? Pokochałam prasować koszule smile Pierwszy raz w życiu prasowałam z przyjemnością, stanowczo widać różnice w stosunku do wcześniejszych moich żelazkowych poczynań.
      Podsumowując - polecam smile
      A co do wydzielania ciepła smile My się kąpiemy podczas pracy suszarki smile Mamy małą łazienkę i efekt małej powierzchni i pracującej suszarki - prawie jak sauna wink
      • ulas123 Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 20:12
        Ja mam zamiar wstawić suszarkę do pomieszczenia gospodarczego na klatce schodowej - każdy ma własne i się zastanawiam czy tego ciepła i wilgoci nie będzie za dużo, bo tam nie ma takiej wentylacji jak w łazience...
        • dorga1 Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 20:51
          Nawet mnie nie straszcie, bo ja mam alergika w domu i wilgoci nie ma prawa być w nadmiarze. A wentylację w mieszkaniu mam koszmarną. Z tego co się orientuję, to ciepło jest wydzielane, chyba że kupisz taką z pompą ciepła. Ale wilgoci raczej nie powinno być, bo ona kondensuje się w specjalnym pojemniku. Ja kupuję w przyszłym tygodniu taką:
          www.bosch-home.pl/produkty/pralki-i-suszarki/suszarki/WTS86515PL.html?source=browse
          Tylko szukam jeszcze jakiejś promocji.
          • hoow Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 21:00
            Taką mam, woda zbiera się w pojemniku, wylewam ją często, nie mam jakiejś super wentylacji w łazience a ta0 stoi suszarka. Lubię zimą przed kąpielą puścić suszenie i moczyć się w cieplutkiej łazience.
            • aleks2539 Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 21:11
              no tak jak piszecie. Wilgoci nie ma no bo jak ma być skoro woda się w pojemniku zbiera. Ciepło tak, wilgoć nie. I mam dokładnie tą suszarkę zalinkowaną, kupiłam w rtveuroagd, zakup przez net odbior stacjonarnie w sklepie.
              • hoow Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 29.09.11, 21:29
                Ja również w rtv euro i tez odbierałam osobiście i również linkowaną suszarkę.
                • mag2004 mam takiego boscha.. 29.09.11, 21:51
                  witam,
                  mam taką jak w linku już ponad rok - ogólnie relwelacja, chociaz programu parowego jeszcze nie uzywałam; zazwyczaj syntetyki do szafy na 2 stopniu suszenia (do ubrań), albo bawełna na maxa przy poscieli i ręcznikach....brakuje mi w niej opcji suszenia butów (takiego kosza, którego do nie nie ma możliwości dokupic....
                  i teraz mniej optymistycznie - właśnie po roku używania mam do wymiany bęben...tydzień temu zaczęła dziwnie szorować i serwisant rozkręcił i zonksad nie wiadomo dlaczego się popsuł, nic nie wpadło....dobrze, że na gwarancji....aha, polujcie na przedłużone gwarancje - Bosch czasami robi takie akcje -mi się udało na 5 lat ....
                  ja macie pytania to piszcie smile!
                  pzdr
                  Asia, mama Michałka, Uli i Adasia
                  • mag2004 i jeszcze... 29.09.11, 21:53
                    zapomniałam dodać, że dość mocno nagrzewa pomieszczenie - jednak dobra wentylacja lub okno raczej koniecznie...
                    co do wody to zbiera się w pojemniku, mozna dokupić trójnik i podłączyć do kanalizy jak pralkę..
                    pzdr.
                    • aleks2539 Re: i jeszcze... 01.10.11, 21:59
                      Dziewczyny, użytkowniczki zalinkowanej suszarki. Czytałam w instrukcji, że jest funkcja dodawania prania w trakcie suszenia. Ok, a wie ktoś jak to działa tak aby programu nie przerywać tylko go kontynuować?
    • majarzeszow Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 02.10.11, 07:03
      ja mam suszarke w pomieszczeniu gospodarczym. podczas pracy suszarki robi sie tam bardzo cieplo, ale wilgoci nie ma (no bo np. okno nie jest zaparowane), woda zbiera sie w pojemniku, ktory oprozniam po kazdym suszeniu.
      tez mam boscha, takiego z programem suszenia butow.
      uzytkuje od 9 miesiecy i bardzo sobie chwale, zwlaszcza w zimie, bo nie mam wiecznie suszacego sie prania na widoku. w lecie mniej uzywam, bo susze przed domem. ale w zimie to kapitalna sprawa !
    • leneczkaz Re: program parowy w suszarce - bardzo potrzebny? 02.10.11, 09:23
      Mam suszarkę ponad rok (Siemensa) i program parowy użyłam z 5 x góra.
      Wilgoci nie ma żadnej ale ciepełko jest. Otwieram drzwi od łazienki z suszarką i się dogrzewam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka