Dodaj do ulubionych

przereklamowane buty Ecco

• damajah Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 20:07
      Po co kupuje się dzieciom buty za 400zł na jeden sezon? Bo względy trwałości chyba tu nie są ważne (Te za 120 naprawdę wytrzymają bez problemu). Serio pytam bo się od lat zastanawiam czy ja czegoś nie widzę. Moje dziewczyny w zeszłym roku miały śniegowce po około 120 zł - buty super, nie przemakały, wygodne, ciepłe, przetrwały szaleństwa zimowe. ŁADNE też są. Dzieci zadowolone, stopy zdrowe.
      Nie pytam złośliwie ale serio - bo stać mnie na drogie buty ale nie widzę sensu. Dla siebie kupuję czasem tanie a czesem drogie buty - bo ja noszę buty po kilka lat jeśli je polubię (mam w nosie modę, ważne że mnie pasuje) więc mi nie żal wydać więcej jeśli widzę że są piękne. Do pewnego pułapu cenowego widzę różnicę w wygodzie i materiałach (chociaż czasem zdarzyło się że buty za 400 były niewygodne a te za 70 okazały się mega fajne i wygodne i nosiłam je przez kilka sezonów i strasznie żałowałam jak się zniszczyły). Natomiast szczerze mówiąc nie widzę różnicy pomiędzy moimi butami zimowymi za ponad 500zł a takimi za niecałe 200 - szczerze mówiąc bardziej mi pasują te tańsze (są lżejsze i wygodniejsze akurat)

Czy możecie mi napisać czemu Ecco są takie super? Jeśli są nieprzemakalne, lekkie i wygodne - to ja to samo mogę napisać o butach moich dzieci. Co poza tym? Bo może warto jednak zainwestować na te 3 miesiące zimy jeśli to ma sprawić że moim dzieciom będzie o niebo lepiej.
      • damajah Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 20:13
        dodam że nie jestem maniaczką tanich rzeczy, mam kilka ulubionych firm odzieżowych - uwielbiam kupować dla dzieci np Gymboree bo ciuchy są naprawdę świetnej jakości i śliczne, można prać i prać i nadal wyglądają super. Tylko przy butach jakoś tego nie widzę. Moje starsze dziecko upaprało Bartki tak samo jak tańsze buty i te nieszczęsne Bartki wyglądały po jednym sezonie beznadziejnie. Potem jak była starsza kupiłam jej jakieś mega dla mnie wtedy drogie buty - nie pamiętam firmy ale napaliłam się że dziecko będzie miało zdrowe nogi i wygodę i nie wiem co jeszcze - buty jak buty, przytopiła podeszwę na kaloryferze w pociągu i generalnie ubabrała tak samo jak wszystkie inne...

Może te Ecco mają w sobie coś takiego czego ja nie widzę (poza nazwą i ceną)
        • gryzelda71 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 20:32
          Taką mają zaletę,ze po sezonie możesz sprzedać odzyskując część kosztówwink
          Ja doczytałam z ciekawości wątki na temat tych butów i dużo osób kupuje właśnie w bardzo dobrym stanie,jak nowe czyli uzywane za dużo niższą cenę.
          • sharpless6 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 20:36
            aha czyli jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
            • gryzelda71 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 20:53
              Nie wiem o co chodzi.
              Ale ecco robi wrażenie,oczywiście na forum.I chyba ze względu na cenę.
        • edelstein Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 20:53
          Ja sie zrazilam do tanich butow,po tym jak za namowa syna kupilam mu buty(z postacia z bajki) ktore po miesiacu musialam wyrzucic,po dwie dziury w kazdej podeszwie i zwykly brud sie ich trzymal jak przyspawany.Wygladaly jak po roku intesywnej eksploatacji na budowie. To byly buty jesienne.Pomyslalam tak,wydalam 25euro na buty,starczyly na miesiac,obtarly mu najmniejsze palce i mial mokre nogi,o ile jak jest cieplo to mokre nogi najwyzej spowoduja katar,jednak w zimie to nie do przyjecia,a syn ma wrazliwa skore i nie zamirzam go kurowac z zapalenia pluc,odmrozen,czy obtarc,te nabyte od tych jednych goja sie juz 2tyguncertain w butach zimowych bedzie chodzil 3miesiace lub dluzej,zalezy jaka zima.Co miesiac 25euro i mamy 75euro plus choroby,obtarcia,zaparzone nogi i co tam jeszcze nawali.Wole raz wydac 50euro nie na Ecco(choc w de tyle one kosztujs) i miec spokoj,bo wiem,ze marka dobra,but wygodny.W kazdym razie to jest moj punkt widzenia i akurat tu 50euro to nie taki majatek jak w Pl,wiec nie przeliczam.
          • gaja78 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 22:15
            edelstein napisała:

> Ja sie zrazilam do tanich butow,po tym jak za namowa syna kupilam mu buty(z pos
            > tacia z bajki) ktore po miesiacu musialam wyrzucic,po dwie dziury w kazdej pode
            > szwie i zwykly brud sie ich trzymal jak przyspawany.

Ja się tak zraziłam wiosną do butów za 80 zł (z postaciami z bajki właśnie). Szybko się zniszczyły. Jesienią kupiłam dziecku buty sportowe za 120 zł. Są wygodne, ładne i trwałe. Skok do lepszej jakości nie zawsze musi oznaczać przejście na półkę Ecco za ponad 200 zł.
            • edelstein Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 22:26
              Buty sportowe kosztowaly mnie 5euro drozej niz te niewypaly i swietnie sie sprawuja.Natomiast buty zimowe to troche inna polka,bo musza wytrzymac oprocz chodzenia,snieg,mroz,wilgoc i brud.Na deszcz mlody ma kalosze,kaloszy w zimie mu nie zalozewinkbuty zimowe to wszystko w jednym i te 50euro to nie jest wygorowana cena.To tak jakby w pl dac wlasnie 150zeta jakby porownywal do srednich zarobkow a nie przeliczal.Nie podoba mi sie,ze w Pl markowe buty sa duzo drozsze niz w De.
              • gaja78 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 22:57
                edelstein napisała:

> Buty sportowe kosztowaly mnie 5euro drozej niz te niewypaly i swietnie sie spra
                > wuja.Natomiast buty zimowe to troche inna polka,bo musza wytrzymac oprocz chodz
                > enia,snieg,mroz,wilgoc i brud.

Za buty zimowe marki sportowej, z gore-texu, dałam w zeszłym roku 160 zł, czyli mniej więcej tyle, ile piszesz. Wytrzymały wszystko smile
                Natomiast podobne kozaczki Ecco kosztują co najmniej 100 zł więcej ( na Allegro moje kozaczki Puma to ok 200 zł z przesyłką (cena IMHO zawyżona), Ecco - minimum 300 zł ). Nie wiem, po prostu nie mam bladego pojęcia, co jeszcze powinny mieć te nieszczęsne Pumy, co warte byłoby dodatkowych 100 zł. Moim zdaniem mają już wszystko smile
                • edelstein Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 23:09
                  Toz pisze,ze Ecco sa przereklamowane i tu w de,warte patrzac na zarobki tyle ile w pl buty za 160 gora 200zl.Choc w przeliczeniu wychodzi troche mniej niz cena ich w Pl.Ale przeliczanie przy tak sporej roznicy zarobkow nie ma sensu.Pumy sa dobre,choc nie wszystkie dwa razy trafilam na sportowe,ktore mnie obcieraly i dopiero porzadnie rozchodzone dawaly sie nosic.Syn juz mial trzy pary tej firmy po pol roku kazda,trzymaly sie swietnie do chwili gdy byly za male.
                  Mi tam rybka czy ktos kupi Ecco czy nie,ale niech nie twierdzi,ze jesli dziecko nie ma ecco to bedzie mialo problemy zdrowotne a tacy rodzice to biedni sa,skoro ecco nie ma to kasy tez brak.W dodatku nie wiem czy uzywane ecco sa lepsze niz innej firmy nowe,smiem watpic,bo but dopasowuje sie do nogi,a dzieci maja rozne stopy. Gdybym nie miala kasy wolalabym nowe buty Elefanten np niz uzywane Ecco.
                  • gaja78 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 23:12
                    edelstein napisała:

> Toz pisze,ze Ecco sa przereklamowane i tu w de,

Wiem, wiem, i tutaj sie z tobą zgadzam smile
                  • gaja78 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 23:19
                    edelstein napisała:

> Pumy sa dobre,choc nie wszystkie dwa razy trafilam na sportowe,ktore mnie obcieraly
                    > i dopiero porzadnie rozchodzone dawaly sie nosic.

Miałam podobnie. Zauważyłam taką prawidłowość, że ładne, zgrabne Pumy zwykle są niewygodne na dzień dobry. Są szyte na wąskie stopy a ja takowych nie posiadam, więc muszę buty rozchodzić.

Ale - przy okazji tych ładnych sportówek. Często wybieram Pumy, bo mają ładny design, zwykle można znaleźć jeden czy dwa modele, które są trochę inne niż to co jest obecne w danym momencie na rynku i na co mnie stać. I to jest to, co mnie do butów i do ubrań ciągnie - inność niż wszystko smile Duże marki robią sobie jednak taki marketing (Pumy też, ale jednak coś tam trochę oryginalnego zwykle wypuszczają), który namawia ludzi do noszenia czegoś z metką, zamiast czegoś "innego". I tak jest właśnie z Ecco. Sandały tej firmy są mocno rozpoznawalne a półbuty IMHO brzydkie i zwyczajne do bólu. Ale się sprzedają, bo mają metkę.
                    • edelstein Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 23:37
                      Pumy przede wszystkim zgrabnie tuszuja duza stope,nie wszystkie modele,ale spora czesc.Puma ma to do siebie,ze do paru roznych sieci wprowadza rozne modele,mniej lub bardziej limitowane.
                      Nigdy nie bylam przekonana do Adidasow ale ostatnio trafilam. model caly ze skory,super miekki i wygodny i kupilam.To jedyne adidasy,ktore mi sie kiedykolwiek spodobalysmile
                      Nie uwierzysz,ale o Ecco dowiedzialam sie z forum bo w de to wlasnie tak bardzo to Geoxy promuja.Kazdego dnia Geox w tv.
                      • gaja78 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 23:47
                        edelstein napisała:

> Pumy przede wszystkim zgrabnie tuszuja duza stope,nie wszystkie modele,ale spor
                        > a czesc.

O właśnie, dlatego je lubię smile

> Nie uwierzysz,ale o Ecco dowiedzialam sie z forum bo w de to wlasnie tak bardzo
                        > to Geoxy promuja.Kazdego dnia Geox w tv.

Widać każdy kraj ma jakąś swoją trendi-markę wink
                        Geoxy lubi mój mąż, ale musi omijać kałuże. Dziecku natomiast kupiłam raz i to był raz ostatni, bo w rekordowym czasie zaczęła z nich schodzić farba.
                      • agni71 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 23:52
                        Nie uwierzysz,ale o Ecco dowiedzialam sie z forum bo w de to wlasnie tak bardzo
                        > to Geoxy promuja.Kazdego dnia Geox w tv.

A Geoxy to dopiero przereklamowane!!!! wink
                        • edelstein Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 06.10.11, 00:11
                          Rozpaczliwe poszukiwanie klienta ot co.Tyle marek raz na ruski rok sie zapromuje i dobrze sie sprzedaja,a tym to sie chyba pomysly skonczyly.But oddycha jakby para z dysz zelazka wylatywala.Tak sobie mysle czy jak ktos cierpi na smierdzace stopywinkto ten smrod tez z taka sila wylatujewink
          • damajah Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 22:59
            Szczerze mówiąc nie kupuję butów z postaciami z bajek, ciuchów też nie. Z mojego doświadczenia wynika że np buty i ubrania disneya to straszne dziadostwo, ładnie wygląda do pierwszego prania/użycia. To samo Barbie.
            Ja nie piszę o butach z CCC za 40 zł (chociaż trafiły mi się całkiem porządne z CCC kilka razy to jednak więcej było takich które się rozwaliły więc np wiem że sandałki dziewczęce z CCC są bardzo słabe ale obuwie sportowe jest ok jeśli wiem że kupuję na miesiąc (zmiana sezonu na zimowy tuż tuż a ja jeszcze musiałam jesienne kupić bo dziecko wyrosło)

Ja piszę o butach w cenie 100-150 zł. Uważam że można kupić w tej cenie ładne porządne buty.
            • edelstein Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 23:17
              Wczoraj widzialam,adidas ma buty z postaciami Disneya.Podejrzewam,ze lepsze jakosciowo niz buty disney no name.Tez bym chetnie nie kupowala,ale moj syn ma hopla na punkcie carsow.Poki co wszystkie ciuchy sie trzymaja,ale naszukalam sie takich co lepiej gatunkowo wypadaly.Buty jak pisalam porazka.
              Pewnie,ze sie da syn mial za ta cene buty bodajze befado czy jakos tak super sie spisaly,strat dla jego stop nie odnotowalam,ale wtedy tp jeszcze nie wiedzialam,ze jak buty to tylko eccowink z tymi Ecco to gruba przesada cenowa jak na polskie warunki i jak sie czlowiek dokopie opinii to bywa twz sporo negatywnych na temat marznacych nog.
      • gaja78 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 21:43
        damajah napisała:

> Po co kupuje się dzieciom buty za 400zł na jeden sezon? Bo względy trwałości c
        > hyba tu nie są ważne (Te za 120 naprawdę wytrzymają bez problemu). Serio pytam
        > bo się od lat zastanawiam czy ja czegoś nie widzę.

Po to, żeby były Ecco wink

Ja też tego nie rozumiem. W moim odczuciu połowa ceny tych butów spowodowana jest nazwą marki na metce.
        • agni71 Re: Chciałabym się dowiedzieć po co 05.10.11, 22:43
          No nie wiem, ja tam kupuje Ecco, bo mi sie sprawdziły dla dzieci, i są łatwo dostepne. I mozna je kupić w korzystnych cenach (na wyprzedazach).
    • k1k2 wiele razy probowalam, ale nic z tego 06.10.11, 00:22
      Baaardzo sobie cenie wygodne/trwale buty i do Ecco podchodzilam nie raz. Rozne modele, na przesktrzeni kilku lat. Nigdy sie nei zdecydowalam na kupno bo zawsze cos bylo "nie tak" - moze mam nietypowa stope, nie wiem.

W rezultacie kupowalam raz drozsze niz Ecco, raz tansze, ale zawsze duzo wygodniejsze i lepsze wink Ryka, Merrel, Saucony, Timberland.
      • agni71 Re: wiele razy probowalam, ale nic z tego 06.10.11, 08:46
        Wydaje mi sie, ze Ecco dorosłe sa raczej na szerokie stopy. Mnie tez rzadko sie udaje cos u nich dopasowac dla siebie. Mam jedne zimówki - bardzo fajne, ale z działu dziecięcego/mlodzieżowego, i jedne pólbuty model Vibration, bo te są wąskie jak na Ecco. A dzieci bardzo, bardzo zadowolone z Ecco.
        • volta2 Re: wiele razy probowalam, ale nic z tego 06.10.11, 10:21
          ja się do ecco jeszcze nie przekonałam, mam wrażenie, że cena jest nieco za wysoka w stosunku do moich potrzeb(nie możliwości)
          jakoś tak zadowalają mnie bartki na każdą porę roku, często kupowane na wyprzedażach

w tym roku włożyłam stopę do sandałków syna(zaczyna mnie doganiać z rozmiarem) - i takiej wygody moja stopa nie poczuła od dawna. barkti tanie nie były, bo powyżej 150 na pewno, ale to i tak uważam za max. i nie ważne, czy mnie stać, czy nie, czy to trendi czy nie - nie mam zamiaru napędzać koniunktury na zwyżkę cen. zdrowy rozsądek wyznacza mi granicę.

zimowe bartki z sympatexem, tudzież goretexem(?) też się sprawdzają.

w tym sezonie sportowe kupiłam geoxy - pierwszy raz w życiu, ale były tańsze i od bartka (tu nawet nie było potrzebnego mi modelu) i od pumy, a wyglądały bardzo ok. cena ok. 100-120 zeta za parę.

nowe kolekcje dla dzieci jak i dla mnie za bardzo mnie nie interesują, wolę ładniejszy but wizualnie z poprzedniej kolekcji niż średnio udany z najnowszej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka