Dodaj do ulubionych

Biedronka, czy u was też...

14.10.11, 17:24
jest promocja na artykuły spożywcze
mleko 1,49
sok 1,99
jajka 2,99
pierogi 1,99
papier toaletowy - 4,49
ser
masło osełka 4,99
schab - 13,99 kg
filet z kurczaka -11,99
mydło-0,99
pieluchy dady-19,99
coca cola - 1,49 (ta z hoopa)
itd.
promocja w Toruniu, ul. Mickiewicza
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: Biedronka, czy u was też... 14.10.11, 18:38
      wczoraj kupowałam osełkę po 7,- ponad więc chyba niesad
    • falcon_eye Re: Biedronka, czy u was też... 14.10.11, 19:03
      to chyba zależy od sklepu

jakoś tydzień czy dwa temu takie ceny były w nowootwartej biedronce w Gdańsku
      • syka7 Re: Biedronka, czy u was też... 14.10.11, 19:35
        U nas w Zabrzy te ceny obowiązywały przez 2 tg jak otwarli nową biedronkę Pieluchy dada były po 19,99 zamiast 26,99 a inne towary tez w tej cenie co podała załozycielka wątku
    • necia27 Re: Biedronka, czy u was też... 14.10.11, 19:41
      U nas była taka promocja na otwarcie smile
    • gupia_rzona Re: Biedronka, czy u was też... 14.10.11, 19:58
      nena pracujesz dla biedronki? smile
    • saguaro70 Re: Biedronka, czy u was też... 14.10.11, 20:33
      Schab, papier toaletowy, filet z kurczaka, to żadna promocja.Te ceny sa na stałe.
      Pierogi za 1.99? Te kilowe z miesem???? Już sobie wyobrazam co tam jest. sad
      Jedyne mleko z Biedronki, nadające się do picia to Wypasione.. Kosztuje 2 ileś, więc tyle co w sklepie osiedlowym Łowickie.
      Pozdrawiam cieplutko. smilesmile
      • syka7 Re: Biedronka, czy u was też... 14.10.11, 20:46
        saguaro70 napisała:

> Schab, papier toaletowy, filet z kurczaka, to żadna promocja.Te ceny sa na stał
        > e.
        > Pierogi za 1.99? Te kilowe z miesem???? Już sobie wyobrazam co tam jest. sad
        > Jedyne mleko z Biedronki, nadające się do picia to Wypasione.. Kosztuje 2 ileś,
        > więc tyle co w sklepie osiedlowym Łowickie.
        > Pozdrawiam cieplutko. smilesmile

Nie wiem co tam jest ale pierogi są super, może kot ale smaczny
        • naomi19 Re: Biedronka, czy u was też... 14.10.11, 21:15
          Kot byłby droższy. To zapewne kilkunastoletnie mięso, poszło właśnie do takich dań. Co, już zapomniałyście? Smacznego.
          • jagodasoft2 Re: Biedronka, czy u was też... 14.10.11, 21:25
            Oj tak, o produktach robionych dla Biedronki mogłabym trochę opowiadać, bo osoba z rodziny pracuje w firmie która produkuje też czasem dla biedronki. Towar dawno po terminie odświeżony, zapakowany na nowo, do tego dodana dużo większa ilość dopełniacza (20 zamiast 5 % na inne sklepy).
            Sama czasami zjem produkty zrobione dla biedronki ale dzieciom nigdy nie podaje.
            • tres09 jagodasoft2 15.10.11, 17:02
              Ciekawe. Napiszesz coś więcej? O jakiej kategorii produktach piszesz, wędliny, sery czy jeszcze coś innego?
              Skład produktu na etykiecie jest ten sam co do innych sklepów, a faktyczny inny? Do jakich sklepów ta sama firma robi lepsze produkty? Do supermarketów też produkuje a jeśli tak to lepsze czy gorsze?
              • jagodasoft2 Re: jagodasoft2 16.10.11, 20:33
                Powiedzmy ogólnie ze to kategoria mrożonek. Skład niby ten sam, ale gatunek towaru użytego do produkcji dużo, dużo gorszy. Co do wypełniaczy to wystarczy zwrócić uwagę na procent np wody w takim produkcie, zazwyczaj sprytnie ukryty. Ta sama firma produkuje na supermarkety i chyba wszystkie sklepy tzn produkt znany i dostępny powszechnie, ale w firmowych opakowaniach to inna bajka. Ta sama sytuacja dotyczy super promocji na hipermarkety gdzie ludzie biegną bo za pół ceny, a co tam w środku nikt nie dopytuje. Na pewno nie raz widziałaś towar w marketach w wielkich lodówkach na luz i samemu sie ładuje, to właśnie o tym pisze.
                • tres09 Re: jagodasoft2 18.10.11, 17:42
                  Zastanawiam się skąd mam wiedzieć w takim razie jakiej jakości jest produkt.
                  Czy wszystkie produkty dostarczane do tego sklepu są złe, czy też niektórym można zaufać - na przykład tym na których uwidoczniony jest producent, albo tym które mają najwyższe ceny.
                  Czytam przeważnie składy produktów i niektóre produkty z Biedronki wydawały mi się całkiem niezłe.
                  Na przykład jest tam szynka która ma lepszy skład (przynajmniej ten z etykiety) niż NIEKTÓRE wędliny z Krakowskiego Kredensu (samo mięso, sól peklująca i naturalne przyprawy) i smakuje lepiej niż wędliny ze wszystkich okolicznych sklepów (a do Organic Market nie zawsze mam czas jeździć). Ser Stary Olęder też ma niezły skład i świetnie smakuje (i z założenia jest trochę stary wink. Z mrożonek - ryby wg etykiety mają tylko 5% glazury i nie zawierają fosforanów. Kupiłam też parę razy mrożone krewetki, fakt że się skurczyły na patelni, ale dokładnie tak samo kurczą się krewetki ze sklepu obok, (a kosztują dokładnie 2 razy więcej). Mango z Biedronki jest pyszne i od razu dojrzałe (może być z nim coś nie tak?).
                  Nie wiem czy rzeczy które kupiłam w Biedronce były z przeterminowanych składników, nigdy się nimi nie strułam. Ta kwestia najbardziej mnie zaniepokoiła, ale kupując w innych sklepach też nie wiem czy żywność nie została zapakowana już przestarzała. W Biedronce przynajmniej w samym sklepie nic nie leży długo - jest to mały sklep, zawsze jest kolejka, codziennie dostawy i duży obrót.
                  Proszę wszystkich o komentarz czy gdzieś jednak jest haczyk (oprócz tego że składniki mogą być niezbyt świeże), a szczególnie jagodasoft2 - tu albo na maila gazetowego.
                  Tylko wolałabym bez ogólników że jak z Biedronki to na pewno złe, chciałabym konkretów (których trochę już było). Woda jako wypełniacz mnie nie przeraża, to mi nie zaszkodzi, co najwyżej trochę sztucznie podbije cenę (no chyba że do jej związania producent użyje jakiejś chemii).
    • nena20 Re: Biedronka, czy u was też... 15.10.11, 13:48
      nie pytałam was czy robicie zakupy w Biedronce, a jedynie poinformowalam o cenach bo to forum podobno zakupy....
      jak ktoś uważa, że masło nie jest masłem i skład podany na etykiecie jest oszustwem to niech zawiadomi odpowiednie słuzby to samo z innymi produktami.
      Co ciekawe, pierogi Swojska Chata całkiem niezłe, kupiłam pierwszy raz.
      Miłego dnia
      • johana19 Re: Biedronka, czy u was też... 15.10.11, 16:53
        Nena, a to nie czeasem jakaś nowo otwarta biedronka? U nas takie promocje były właśnie na otwarcie nowego sklepu.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/yiu0wl6gf.png
        http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/7t8cys4iu.png
      • syka7 Re: Biedronka, czy u was też... 15.10.11, 17:06
        Sa pyszne masz racje, nena20 napisała:

> nie pytałam was czy robicie zakupy w Biedronce, a jedynie poinformowalam o cena
        > ch bo to forum podobno zakupy....
        > jak ktoś uważa, że masło nie jest masłem i skład podany na etykiecie jest oszus
        > twem to niech zawiadomi odpowiednie słuzby to samo z innymi produktami.
        > Co ciekawe, pierogi Swojska Chata całkiem niezłe, kupiłam pierwszy raz.
        > Miłego dnia
        • nena20 Re: Biedronka, czy u was też... 15.10.11, 17:52
          Biedronka jest od dawna, dlaczego zrobili promocje, nie mam pojęcia.
    • pasela80 Re: Biedronka, czy u was też... 15.10.11, 21:41
      Takie zakupy u nas były po otwarciu bedronki. Teraz niestety ceny wyższe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka