Dodaj do ulubionych

Lego Duplo

20.10.11, 22:16
Zaczynamy kompletować, syn ma 1 zestaw ( 70 szt). Które pozostałe zestawy polecacie, zachowując relację ceny do atrakcyjności/przydatności? Dziecko jeszcze nie ma specjalnych sugestii.
Obserwuj wątek
    • s_alander Re: Lego Duplo 20.10.11, 22:54
      u moich 2,5 latków sprawdzają sie jak na razie pojazdy, od policyjnych przez strażackie po motory. Z klocków budują garaże a cała zabawa zaczyna się dopiero jak pojazdy wjeżadzą wink
      • tygisek Re: Lego Duplo 21.10.11, 00:00
        no to zalezy od dzieci....Cora od zawsze uwielbiala zwierzeta: wiec wszelkie zestawy gospodarstwa wraz ze zwierzetami, ale tez wszelkie zoo, domek+rodzinka, zestaw tory+pociag WIELKI HICIOR wsrod wszystkich dzieci jakie przychodzily plus ogromna frajda dla Malza wink
        zestaw sklep, za autami, strazami nie przepadala, za to hitem byl statek piracki
        syn uwielbia auta wszelkie a najbardziej ten zestaw co mozna samemu odkrecac kola, naprawiac...reszte odziedziczyl po siostrze smile ze statku pirackiego zrobil arke Noego smile
        no i jak na potomka koniarzy marzy o trajlerku (czyli konskiej przyczepiesmile)
        dzieci mojej siostry (chlopcy) zakochani sa w ogromnym zestawie strazy pozarnej...
        skocz sobie na Zamkowa, tam jest sklep z Lego, mozna dostac oczoplasu, niech Mlody sobie sam wybierze, bedziesz widziala co go interesuje smile
        • gaga-sie Re: Lego Duplo 21.10.11, 00:33
          Ooo, dzięki, o Zamkowej zapomniałamsmile rzeczywiście, tam najlepiej je "obwącham"-)
    • gwen_s Re: Lego Duplo 21.10.11, 08:49
      małe zoo, super dla chłopaka jest stacja benzynowa, ale jest dość droga, często jednak są na nią promocje, mój nie mógł się od tego oderwać, w samochodzie ściąga się opony, felgi śrubokrętem rewelacja. Do tego młody kocha carsy, wiec ma też zestaw zygzaka samego, i plac złomka. Narazie to mu wystarcza teraz chcę dokupić na święta coś z carsów może jakaś straż dojdzie i traktor, bo te też kocha smile
      • patir23 Re: Lego Duplo 21.10.11, 11:01
        A na pierwszy zestaw to ktory bylby lepszy bo zastanawiam sie nad allegro.pl/lego-duplo-5506-duze-pudelko-krakow-bb-kurier-i1865180339.html czy allegro.pl/lego-duplo-5538-wiaderko-nowosc-bilet-legoland-i1867989028.html a moze taki allegro.pl/klocki-lego-duplo-5548-80-elementow-prezent-i1886213654.html
        Od którego zestawu zacząć? Nie mamy jeszcze wogole duplo.
        • aga.z9 Re: Lego Duplo 21.10.11, 11:21
          Dzięki za linki. ja tez rozglądam się powoli nad Duplo na gwiazdkę. Zanim pojawią się promocje przedświąteczne dobrze wiedzieć co i za ile można kupić w necie. Ja planowałam ZOO najlepeij duży zestaw ale jak zobaczyłam ceny to mi przeszło i chyba na początek postawię na takie mniejsze jak zalinkowałaś. Mnie najbardziej podobają się chyba te ostatnie. Znaczy na pewno będę patrzyć żeby były na opakowaniu lub w instrukcji wzory do układania tak jak tu np zwierzątek. To bardzo ułatwia zabawę.
        • annek2 Re: Lego Duplo 21.10.11, 12:46
          patir23 ==> z tych co zalinkowałaś ja wybrałabym chyba ten pierwszy zestaw. Jest tam i ludzik i samochodzik i co bardzo się sprawdziło u mojego dziecka płytka budowlana.
          Mój synek za to dostał jako pierwsze duplo ten zestaw Szczerze polecam, bo jest tam wszystko i okna i 2 ludziki i autko no i ta płytka.

A odpowiadając autorce wątku to jako drugi zestaw polecam farmę o taką . Masz tam farmę, którą można przebudować na super willę dla ludzików wink , poza tym mnóstwo zwierzątek, ludziki no i co najważniejsze dla syna traktor z przyczepą smile

Z tymi dwoma zestawami co zalinkowałam można już wiele fajnych rzeczy pobudować.
          • patir23 Re: annek 21.10.11, 13:04
            No właśnie rozmyslalam nad tym pierwszym tylko czy te 71 el to nie za malo bo mamy takie zwykle klocki hemar i policzyc te 70 el to garstka. Fajny ten zestaw co podalas
            • patir23 Re: annek 21.10.11, 13:12
              Myślałam takze nad tym, zeby kupic ten 71 el i dokupic jakis zestaw podstawowy np 45 lub 60? Zeby tych klockow bylo wiecej.
              • annek2 Re: annek 21.10.11, 22:29
                Ten zestaw, który my kupiliśmy jako pierwszy ma 102 elementy. No, niestety nie jest to jakaś zawrotna ilość uncertain . W sumie to z tych klocków dało się zrobić wszystko co przedstawia rysunek na opakowaniu i jeszcze troszkę zostawało, ale niewiele. Tyle, że ja ten zestaw kupowałam jak synek miał 1,5 roku i dopiero zaczynał zabawę z klockami. Wtedy to wystarczało na pewno. Później na urodziny dostał linkowaną farmę i kolejkę Jixin ( klocki łączą się w miarę z duplo)
                W między czasie dostał jeszcze parę mniejszych zestawików Duplo i teraz ma już trochę tych klocków.
                Z tego co się orientuję to twój syn ma 3-4 lata ( wątek o Mikołaju na Dziecku wink) . Może w tym wieku poszukałabym jakiegoś zestawu tematycznego zgodnego z zainteresowaniami twojego dziecka i dokupiła np. jakieś podstawowe klocki ? Bo rzeczywiście z zestawu nawet i 102 klocków to wiele się nie nabuduje. Tyle, że te klocki mają tak zróżnicowane kształty, że można zbudować prawie wszystko i to z niewielkiej ilości klocków, później rozebrać i budować coś innego smile
                • patir23 Re: annek 21.10.11, 22:39
                  A myslisz ze na Creator za wcześnie jeszcze? Widizałam fajne zestawy jakies do budowania pojazdów itp. Szkoda, ze w biedronce nie było klockow legopodobnych bo podobno tez sa całkiem niezłe. Rok temu były latem a teraz niestety bo bym "na próbę" kupiła. Myśle, ze ten 71 el to jednak zbyt mało...
          • gaga-sie Re: Lego Duplo 21.10.11, 22:00
            To chyba rzeczywiście taka farma będzie fajna. Orientujecie się może czy ta cena z allegro za duży zestaw z domkiem (190 zł) jest atrakcyjna?
    • hoow Re: Lego Duplo 21.10.11, 21:18
      W zeszłym roku przed Bożym narodzeniem były super tanie zestawy 49 zł w Biedronce, na allegro chodziło 20 zł plus przesyłka drożej. Może warto poczekać? Moja Ola lubi pojazdy (śmieciara, policja i oczywiście auto z przyczepą dla koni, do tego różne zwierzaki, ale najbardziej konie.
      • patir23 Re: Lego Duplo 21.10.11, 21:48
        Te zestawy po 49 to jakie? Ile elementow? Pamiętasz moze?
    • gaga-sie pytanie o zestaw 21.10.11, 23:17
      Czy ten zestaw zawiera największe klocki? allegro.pl/lego-duplo-5511-wiadro-200-ele-kurier-gratis-i1884607783.html?source=oo Na opakowaniu jest wiek od 2 lat, czy takie klocki są mniejsze od tych 1,5? Czy je można łączyć?
      • patir23 Re: pytanie o zestaw 21.10.11, 23:21
        Nie znam sie na tym ale chyba wszystkie te 1,5 i 2 to sa tej samej wielkosci.
        • listopadowka2008bis Re: pytanie o zestaw 21.10.11, 23:43
          tam sa te duze klocki.
          Ja zawsze doradzam, zeby zaczac wlasnie od zestawu xxl +plyta + zestaw tematyczny (zwierzaki,pojazdy etc.) Lacznie wydatek pewnie jednorazowy ok 400 pln, ale warto. Plyta jako trawka dla zwierzatek lub podstawa do domku etc. Moj dostal duplo jak mial poltora roku i od tego czasu jest to hit ( juz 2 lata ).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka