gaga-sie 20.10.11, 22:16 Zaczynamy kompletować, syn ma 1 zestaw ( 70 szt). Które pozostałe zestawy polecacie, zachowując relację ceny do atrakcyjności/przydatności? Dziecko jeszcze nie ma specjalnych sugestii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s_alander Re: Lego Duplo 20.10.11, 22:54 u moich 2,5 latków sprawdzają sie jak na razie pojazdy, od policyjnych przez strażackie po motory. Z klocków budują garaże a cała zabawa zaczyna się dopiero jak pojazdy wjeżadzą Odpowiedz Link Zgłoś
tygisek Re: Lego Duplo 21.10.11, 00:00 no to zalezy od dzieci....Cora od zawsze uwielbiala zwierzeta: wiec wszelkie zestawy gospodarstwa wraz ze zwierzetami, ale tez wszelkie zoo, domek+rodzinka, zestaw tory+pociag WIELKI HICIOR wsrod wszystkich dzieci jakie przychodzily plus ogromna frajda dla Malza zestaw sklep, za autami, strazami nie przepadala, za to hitem byl statek piracki syn uwielbia auta wszelkie a najbardziej ten zestaw co mozna samemu odkrecac kola, naprawiac...reszte odziedziczyl po siostrze ze statku pirackiego zrobil arke Noego no i jak na potomka koniarzy marzy o trajlerku (czyli konskiej przyczepie) dzieci mojej siostry (chlopcy) zakochani sa w ogromnym zestawie strazy pozarnej... skocz sobie na Zamkowa, tam jest sklep z Lego, mozna dostac oczoplasu, niech Mlody sobie sam wybierze, bedziesz widziala co go interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Lego Duplo 21.10.11, 00:33 Ooo, dzięki, o Zamkowej zapomniałam rzeczywiście, tam najlepiej je "obwącham"-) Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: Lego Duplo 21.10.11, 08:49 małe zoo, super dla chłopaka jest stacja benzynowa, ale jest dość droga, często jednak są na nią promocje, mój nie mógł się od tego oderwać, w samochodzie ściąga się opony, felgi śrubokrętem rewelacja. Do tego młody kocha carsy, wiec ma też zestaw zygzaka samego, i plac złomka. Narazie to mu wystarcza teraz chcę dokupić na święta coś z carsów może jakaś straż dojdzie i traktor, bo te też kocha Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Lego Duplo 21.10.11, 11:01 A na pierwszy zestaw to ktory bylby lepszy bo zastanawiam sie nad allegro.pl/lego-duplo-5506-duze-pudelko-krakow-bb-kurier-i1865180339.html czy allegro.pl/lego-duplo-5538-wiaderko-nowosc-bilet-legoland-i1867989028.html a moze taki allegro.pl/klocki-lego-duplo-5548-80-elementow-prezent-i1886213654.html Od którego zestawu zacząć? Nie mamy jeszcze wogole duplo. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.z9 Re: Lego Duplo 21.10.11, 11:21 Dzięki za linki. ja tez rozglądam się powoli nad Duplo na gwiazdkę. Zanim pojawią się promocje przedświąteczne dobrze wiedzieć co i za ile można kupić w necie. Ja planowałam ZOO najlepeij duży zestaw ale jak zobaczyłam ceny to mi przeszło i chyba na początek postawię na takie mniejsze jak zalinkowałaś. Mnie najbardziej podobają się chyba te ostatnie. Znaczy na pewno będę patrzyć żeby były na opakowaniu lub w instrukcji wzory do układania tak jak tu np zwierzątek. To bardzo ułatwia zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
annek2 Re: Lego Duplo 21.10.11, 12:46 patir23 ==> z tych co zalinkowałaś ja wybrałabym chyba ten pierwszy zestaw. Jest tam i ludzik i samochodzik i co bardzo się sprawdziło u mojego dziecka płytka budowlana. Mój synek za to dostał jako pierwsze duplo ten zestaw Szczerze polecam, bo jest tam wszystko i okna i 2 ludziki i autko no i ta płytka. A odpowiadając autorce wątku to jako drugi zestaw polecam farmę o taką . Masz tam farmę, którą można przebudować na super willę dla ludzików , poza tym mnóstwo zwierzątek, ludziki no i co najważniejsze dla syna traktor z przyczepą Z tymi dwoma zestawami co zalinkowałam można już wiele fajnych rzeczy pobudować. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: annek 21.10.11, 13:04 No właśnie rozmyslalam nad tym pierwszym tylko czy te 71 el to nie za malo bo mamy takie zwykle klocki hemar i policzyc te 70 el to garstka. Fajny ten zestaw co podalas Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: annek 21.10.11, 13:12 Myślałam takze nad tym, zeby kupic ten 71 el i dokupic jakis zestaw podstawowy np 45 lub 60? Zeby tych klockow bylo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
annek2 Re: annek 21.10.11, 22:29 Ten zestaw, który my kupiliśmy jako pierwszy ma 102 elementy. No, niestety nie jest to jakaś zawrotna ilość . W sumie to z tych klocków dało się zrobić wszystko co przedstawia rysunek na opakowaniu i jeszcze troszkę zostawało, ale niewiele. Tyle, że ja ten zestaw kupowałam jak synek miał 1,5 roku i dopiero zaczynał zabawę z klockami. Wtedy to wystarczało na pewno. Później na urodziny dostał linkowaną farmę i kolejkę Jixin ( klocki łączą się w miarę z duplo) W między czasie dostał jeszcze parę mniejszych zestawików Duplo i teraz ma już trochę tych klocków. Z tego co się orientuję to twój syn ma 3-4 lata ( wątek o Mikołaju na Dziecku ) . Może w tym wieku poszukałabym jakiegoś zestawu tematycznego zgodnego z zainteresowaniami twojego dziecka i dokupiła np. jakieś podstawowe klocki ? Bo rzeczywiście z zestawu nawet i 102 klocków to wiele się nie nabuduje. Tyle, że te klocki mają tak zróżnicowane kształty, że można zbudować prawie wszystko i to z niewielkiej ilości klocków, później rozebrać i budować coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: annek 21.10.11, 22:39 A myslisz ze na Creator za wcześnie jeszcze? Widizałam fajne zestawy jakies do budowania pojazdów itp. Szkoda, ze w biedronce nie było klockow legopodobnych bo podobno tez sa całkiem niezłe. Rok temu były latem a teraz niestety bo bym "na próbę" kupiła. Myśle, ze ten 71 el to jednak zbyt mało... Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Lego Duplo 21.10.11, 22:00 To chyba rzeczywiście taka farma będzie fajna. Orientujecie się może czy ta cena z allegro za duży zestaw z domkiem (190 zł) jest atrakcyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
hoow Re: Lego Duplo 21.10.11, 21:18 W zeszłym roku przed Bożym narodzeniem były super tanie zestawy 49 zł w Biedronce, na allegro chodziło 20 zł plus przesyłka drożej. Może warto poczekać? Moja Ola lubi pojazdy (śmieciara, policja i oczywiście auto z przyczepą dla koni, do tego różne zwierzaki, ale najbardziej konie. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Lego Duplo 21.10.11, 21:48 Te zestawy po 49 to jakie? Ile elementow? Pamiętasz moze? Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie pytanie o zestaw 21.10.11, 23:17 Czy ten zestaw zawiera największe klocki? allegro.pl/lego-duplo-5511-wiadro-200-ele-kurier-gratis-i1884607783.html?source=oo Na opakowaniu jest wiek od 2 lat, czy takie klocki są mniejsze od tych 1,5? Czy je można łączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: pytanie o zestaw 21.10.11, 23:21 Nie znam sie na tym ale chyba wszystkie te 1,5 i 2 to sa tej samej wielkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: pytanie o zestaw 21.10.11, 23:43 tam sa te duze klocki. Ja zawsze doradzam, zeby zaczac wlasnie od zestawu xxl +plyta + zestaw tematyczny (zwierzaki,pojazdy etc.) Lacznie wydatek pewnie jednorazowy ok 400 pln, ale warto. Plyta jako trawka dla zwierzatek lub podstawa do domku etc. Moj dostal duplo jak mial poltora roku i od tego czasu jest to hit ( juz 2 lata ). Odpowiedz Link Zgłoś