Dodaj do ulubionych

zabawki SMOBY

28.05.04, 13:04
Witam
Czy ktoś ma może zabawki tej firmy? Jak się sprawują?
Spodobały mi sie te dwie zabaweczki:
www.bobomarket.pl/cgi/easyshop.cgi?vid=oxkcvndnrkkhrcmtptctpwjtvpvkmdbc&com=PT/747
www.bobomarket.pl/cgi/easyshop.cgi?vid=oxkcvndnrkkhrcmtptctpwjtvpvkmdbc&com=PT/1033
Pierwsza z nich to grająca muszla, druga to kura-sorter. Czy może ktoś ma te
zabawki? Którą wybrać dla roczniaka?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Kaśka
Obserwuj wątek
    • r345 Re: zabawki SMOBY 28.05.04, 13:38
      Kury Ci nie polecam są lepsze zabawki tego typu np.Garnuszek na klocuszek
      Fisher price, ktory Ci polecam.Moj 2 latek bardzo go lubi ale sadze ze dostal
      go o rok za pozno.Kupilam go w Leclercu za 70zł.
      Grającej muszli nie znam.
      Mamy kilka zabawek Smoby.Trafiony jest tylko duzy warsztat a reszta niestety
      nie cieszy sie powodzeniem.
      Bardzo fajne sa zabawki Fisher price.
      A Bobomarket to fajny sklep, kupowalam tam sporo zabawek, R.
      • kasia-j Re: zabawki SMOBY 28.05.04, 13:45
        Dzięki za info. Na obrazkach wyglądają ładnie smile. Mały ma sporo zabawek Fisher
        Price (garnuszka akurat nie ma), dlatego chciałam coś innego, ale jak widać
        chyba jednak warto trzymać się sprawdzonych firm smile.
        Warsztat to chyba dla starszego malucha? (Synek ma 13 miesięcy)
        • r345 Re: zabawki SMOBY 28.05.04, 14:16
          Raczej dla starszego.
          Ma elektyczna wiertarke ktora robi furrorę i masę innych rzeczy.Na prawde go
          polecam.Mały go dostał na gwiazdke czyli miał wtedy ok.20 miesięcy ale myślę że
          jeszcze najlepszy czas przed nim.Szacuje ze jak bedzie mial 3 latka to odkryje
          go na nowo.Mase rzeczy mu pochowalam aby nie pogubil.
          Z tych muzycznych polecam Ci serię Little tikes.My mamy Farme, arkę ,ulice,
          garaz,i strazakow.Maly dostal pierwsze wlasnie na 1 urodzinki.
          Najbardziej cieszyl sie z farmy ( ustawiajac kazde zwierzatka na wlasciwym
          miejscu slychac dzwiek charakterystyczny dla zwierzaka) a teraz gdy ma 27
          miesiecy najbardziej lub garaz bo przezywa fascynacje pojazdami.
          A bardziej szukasz czegos na pomyslunek czy tylko do wciskania?
          Bo z tych do wciskania tez mamy swoje typy.
          Moj synek preferuje zabawki z dzwiekami i swiatelkami.
          My najbardziej lubimy wlasnie firme Fisher price , mniej Chicco.
          Lubilismy tez Lego ta serie dla maluszkow ale teraz synek wyrosl z primo a na
          duplo jest za maly.Sprawdzaja sie klocki Mega Blocks.Maly bez problemu je
          wciska.Polecam Ci zwlaszcza zestawy z wozami.
          A z malo dostepnych swietna jest firma LeapFrog i mniej Playskool.
          Jak masz jakies pytania to pytaj.
          Maz sie smieje ze otworzy mi sklep z zabawkami ale kiepsko na tym wyjdziemy bo
          wszystko bede znosic do domu.
          R.

• jagodziana Re: zabawki SMOBY 28.05.04, 14:05
      Hej,
      kura to moze nie najlepszy pomysł. My mamy jeździki i jest nie do zdarcia,
      stolik do zabawy jest bardzo ciekawy. Mi najbardziej i mojej niuni podoba sie
      ksiażka grajaca liść. Moze cena jest duża, ale zabawki fishera sa nie tańsze. W
      Warszawie jest hurtownia Smoobiego.
      • kasia-j Re: zabawki SMOBY 28.05.04, 14:30
        Witam

Dzięki dziewczyny.

Stolik ma Mega Blocks - stolik gra, jak włoży klocek. Jednak jak na razie
        bardziej fascynuje Go burzenie wież, budowli niż samo układanie. Tak więc jeśli
        chodiz o zabawki "na pomyślunek" to tlyko takie jak np. coś zagra, bo sortery
        niegrające, piramidki Go nie interesują.
        Uwielbia zabawki dźwiękowe, dlatego takich szukam smile.
        Ma farmę też Mega Blocks i bawi się nią już kilka miesięcy. Teraz chciałam
        kupić pociąg, garaż lub coś innego z serri little people, bo mega blocks nie ma
        więcej zabawek typu farma. Zobaczyłam właśnie te zabawki grające SMOBY i
        pomyślałam, że może coś takiego... ALe może faktycznie coś innego? Leap Frog
        chyba nie ma w PL (zresztą w Niemczech też nie widziałam).

Jeździk już ma (chicco i też jest OK), ale mogę się czegoś dowiedzieć o tej
        książeczce liść?
        • r345 Re: zabawki SMOBY 28.05.04, 14:38
          Oj Mega Blocks ma sporo zabawek typu farma.Tez ja mamy ale uwazam( i moj synek
          tez) ze fajniejsza jest Little tikes.
          Ale faktycznie kupowalismy je w USA wiec w Polsce moze jeszcze nie byc.
          Ale zapytam sie u dystrybutora i dam Ci znac.
          Jest jeden zestaw z policja godny polecenia.Samochod ma dzwieki i swiatelka a
          z klockow ustawia sie komende i domek.
          Bardzo fajne dla chlopcow.

A moze piramidka grajaca ze swiatelkami?
          Mamy owoce Chicco i gwiadki Fisher price i maly gdy mial rok bardzo je lubil.
          Uwielbial tez karuzele i pianinko Fisher price( zarowno to male jak i to duze
          tzw.muzyczne gwiazdki).
          One graja i swieca.

Ksiazeczki nie znamy i sami z checia sie dowiemy o niej???

• kasia-j Re: zabawki SMOBY 19.06.04, 15:06
            W końcu z zabawek SMOBY kupiłam grającą pszczółkę (piramidka do układania),
            klocki edukacyjne i grającą książeczkę w kształcie liścia.
            Piramidka super - polecam, książeczka też - ale mojemu synkowi bardziej do
            gustu przypadła piramidka-pszczółka. Książeczka przy otwieraniu gra melodyjki,
            a na każdej stronie są 3 przyciski, które wydają dźwięki, np. pszczoły, sowy
            etc. Bardzo fajna zabaweczka.
            Klocki też super i powinny starczyć na długo, ale wg mnie raczej dla starszych
            dzieci. Są chyba 3 klocki, w których jest piszczek, coś do kręcenia etc, ale
            dla młodszych polecam raczej klocki Fisher Price. Ja na razie klocki Smoby
            schowałam - poczekam aż Mały do nich dorośnie smile.
            • kiranna Re: zabawki SMOBY 19.06.04, 23:11
              Gdzie kupilas te zabaweczki i w jakiej byly cenie?
              pozdr.
              • kasia-j Re: zabawki SMOBY 20.06.04, 22:28
                Kupiłam je w bobomarkecie. Tu masz ceny:

www.bobomarket.pl/cgi/easyshop.cgi?vid=oviombevtegvtpcwcjqmqqafbevrftby&com=IT/5&id=12&strona=1.00

pzdr
                • kiranna Re: zabawki SMOBY 21.06.04, 00:03
                  dzieki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka