kropkacom 30.11.11, 18:12 Kurcze, przez ostatni tydzień tak sobie wysuszyłam skórę rąk, że zaczyna pękać Polećcie krem. Bardzo dobry krem. Używam LA ROCHE LIPIKAR XERAND, ale tak średnio. Musiałabym smarować dłonie co chwila. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 18:22 u mnie przy takim mega wysuszeniu pomaga właśnie takie baaardzo częste smarowanie. A jeśli chodzi o markę to ja jestem bardo zadowolona z neutrogeny. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 18:25 W sumie z kremem nie pomogę, bo ja używam Alterry, dla mnie jest dobry, ale jakichś problemów nie mam specjalnych. Zrobiłam kiedyś męzowi jak na mrozie pracował taki przerobiony krem, jakiś prosty chyba babydream wzięłam, lanoliny i mocznika dodałam i jakieś masło kosmetyczne/olej i działo dobrze, ogólnie chyba dobrze, żeby mocznik był w kremie, zresztą często dodają. Ale nie i tym chciałam, nie masz niedoborów omegi w organizmie?? Łyżka oleju lnianego albo zmielonego siemienia brana regularnie naprawdę potrafi zdziałać cuda w kwestii wysuszonej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 18:26 MASKA oliwkowa do rak Ziai, do kupienia w Rossmanie, za jakieś 6 złotych. I nie jestem nawet fanką Ziai, i wcale nie uważam, ze mają najwspanialsze kremy, tak się składa tylko, że za grosze Raczej niczego innego tej firmy nie polecę, ich kremów do rąk też nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
agik82 Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 18:30 kremu jakotakiego to nie polecę ale co roku jesiennozimową porą miałam ten sam problem z dłońmi kiedyś pani w aptece poleciła mi nałożyć na dłonie grubą warstwę maści z wit. A, a na to dodatkowo maść tranową (uwaga, śmierdzi niemiłosiernie) i na to rękawiczki bawełniane, jak nie masz to gaziki i zwykły bandaż. Na moje spękane, krwawiące rany, suchą skórę działa rewelacyjnie, a kosztuje raptem kilka zetów. do smarowania na codzien używam kremuNeutrogena albo Emolium, tani nie jest, bo coś ok 20 zetów za tubkę, albo jakiś zwykły glicerynowy fajny jest też Nivea baby, bo nie zawiera wody, z tym, że ten, to raczej do smarowania twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 03.12.11, 00:43 Też w sytuacjach alarmowych polecę zwykłą maść z apteki z witaminą A (i chyba E jeszcze). Kremu używałam garniera (czerwony), a teraz mam ziaji z kozim mlekiem - fajny i tani Ale chyba na większe mrozy przyjdzie mi kupić coś "mocniejszego". Unikaj gwałtownych zmian temperatur: zimne ręce pod ciepłą wodę albo rozgrzane (ja mam gdy u rodziców do pieca podkładam) na mróz; mnie szkodzi też wapno takie "murarskie". Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 18:30 Neutrogena czerwona, albo ukochany przeze mnie krem na bazie konopi Hemp Hand Protector z Body Shop. Dziwnie pachnie, jest drogi, ale po prostu wspaniały. W zimie ręce pierzchną mi makabrycznie - po dwóch dniach smarowania skóra wraca do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 18:45 Na co dzień używam "niewidzialnych rękawiczek", kremu produkcji Eweline, albo zwykłego kremu do rąk Ziaji, albo kremu na spękane pięty (tak, do rąk też jest dobry) z Rossmana, takiego z łojem z jelenia. Jak masz mocno spękane ręce, to podgrzej odrobinę oliwy, takiej jadalnej i na noc wmasuj ile się da, taką ciepłą w ręce, a na to załóż bawełniane rękawiczki, a jak nie dysponujesz rękawiczkami, to nawet skarpetki mogą być. Po Neutrogenie i większości preparatów drogeryjnych jeszcze bardziej skóra mi schnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 18:43 Czerwony garnier od lat. On i tylko on. Odpowiedz Link Zgłoś
marminia Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 21:40 Dla mnie najlepszy też czerwony garnier . Czasem od niego odchodzę, ale zawsze do niego wracam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 18:53 A ja polecam odzywczy krem do rak skoncentrowana formuła BeBeauty z Biedronki. Kupiłam bo babcia polecają a nie chciałam jej robić przykrością. Okazał się dla mnie rewelacyjny. Ręce miałam zniszczone po remoncie od farb i środków chemicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
corka.bossa Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 22:48 Krem kozie mleko super jak dla mnie ...tym bardziej że wczesniej próbowałam tych droższych (czytaj reklamowanych) ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdziol18 Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 01.12.11, 02:08 cocoa body butter z the body shop, wg mnie rewelacyjny, uzywam od ok 12 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 01.12.11, 09:31 joanna29 napisała: > A ja polecam odzywczy krem do rak skoncentrowana formuła BeBeauty z Biedronki. > Kupiłam bo babcia polecają a nie chciałam jej robić przykrością. Okazał się dla > mnie rewelacyjny. Ręce miałam zniszczone po remoncie od farb i środków chemicz > nych. Nie przepadam za tanimi kosmetykami,jestem kosmetyczką i uzywam przewaznie profesjonalnych kosmetyków,ale ten krem o którym piszesz-wg mnie jest rewelacyjny Z tanszych tez czerwony z Rossmana-z mocznikiem. Do autorki teraz: Pisałam juz o tym na kilku forach,wklejam nic nie zmieniam: Jestem kosmetyczką i jeszcze na zajęciach uczylysmy się nie tylko wykorzystywac dobre kosmetyki,ale tez przy pomocy ogólnie dostepnych rzeczy w domu-zrobic coś-to tak w ramach kryzysowych sytuacji Będą Ci potrzebne-rekawice kuchenne,srebrna folia,przezroczysta folia(ale to jesli masz ja w domu,jak nie to nie musi byc )JAKIKOLWIEK krem do rąk,oliwa z oliwek-albo po prostu olej,piling(jak nie masz to prosto go zrobisz nasypujac cukru do łyzki żelu do mycia ciala),czas jakies 25 minut -razy dwa jesli nie ma nikogo kto pomoze Ci z druga ręką. -Myjesz łapki -Robisz piling tym cukrem,masujesz kazdy palec osobno -robisz masaz na tej oliwie,oleju opcjonalnie -wycierasz ręce-tzn osuszasz papierowym ręcznikiem -nakladasz gruba warstwę kremu do rąk owijasz ja przezroczysta folią owijasz ja srebrna folia nakladasz rękawiczkę kuchenna odczekujesz jakies 20-25 minut Ręce jak jedwab. Dobrze powtarzac ten "zabieg Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 the body shop 30.11.11, 19:16 hemp albo migdał ale bardziej hemp jak to bardzo sucha skora o ten www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb/catalog/product.aspx?ParentCatCode=C_BathBody&CatCode=C_BathBody_HempOffer&prdcode=24243m Odpowiedz Link Zgłoś
mel-laa Re: the body shop 02.12.11, 23:14 O to to- ten hemp jest super. Najlepszy z tutaj polecanych Odpowiedz Link Zgłoś
kosher_ninja Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 19:21 Najlepszy według mnie, a miałam ich setki, jest krem Bielendy - kuracja parafinowa. Miałam kremy do rąk nawet za 100 zł, a żaden z nich nie był nawet w połowie tak dobry. Jest wersja na dzień i na noc. Ten na noc to jedynie w rękawiczkach, bo inaczej się nie da, ale wersja na dzień jest najlepsza z możliwych. Nie dość, że natychmiast nawilża, to natychmiastowo się wchłania. I to tak, że przed sekundą posmarowałam sobie nim dłonie i już mogę po klawiaturze palcami latać. Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 19:24 Neutrogena skoncentrowany - tylko i wyłącznie Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Popieram! 30.11.11, 21:15 Mi zawsze już na jesieni ręce ścina, od kilku lat się męczyłam ale to aż tak że krew mi tryskała. Spróbowałam z Neutrogene i jest super. Zwłaszcza że już niewielka aplikacja pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
hexe28 Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 01.12.11, 21:34 U mnie również tylko czerwona Neutrogena nic innego nie pomaga na moje suche i popękane dłonie Niestety wrażliwe dłonie, to efekt odmrożenia sprzed lat i teraz jak tylko chłodniej się robi, to i rączki niestety nie do całowania Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 20:54 Tanie a dobre: www.domzdrowia.pl/60078,farma-system-gliceryna-kosm-zap-cytrynowy-50-ml-.html Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 21:15 Nuxe Reve de miel robi cuda. Ja mam bardzo wymagajaca skore na rekach (sucha, wrazliwa na zimno i z tendecja do azs) ale ten kremik daje rade. I wydajny jest bo lekka konsystencja a jednak nawilza lepiej niz jakikolwiek inny. Super sie tez wchlania, nie zostawia uczucia tlustosci. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 21:17 Aha, Nuxe tez apteczny jest podobnie jak lipikar. Odpowiedz Link Zgłoś
kozauwoza Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 21:25 Najlepsza jest maść z witamina A i kosztuje parę groszy Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 21:43 Dzięki dziewczyny. Teraz sobie na spokojnie poczytam i jutro zadziałam Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 21:50 Genialny jest krem z Rosmanna- z 5 % mocznikiem. W nazwie ma Urea- kosztuje ok 5-6 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 02.12.11, 18:51 Pewnie o Isanę chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 22:09 Ja używam tego, najlepszy na jaki trafiłam dla siebie. Pewnie jest w PL sharmiran.com/uncategorized/nivea-smooth-nourishing-hand-cream/ Odpowiedz Link Zgłoś
lampka_witoszowska Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 22:13 na noc linomag i rękawiczki bawełniane do pielęgnacji dłoni najskuteczniejsze jak na razie z przerobionych pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 30.11.11, 23:58 Polecam Emolium krem barierowy - świetny jest! Odpowiedz Link Zgłoś
dorry Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 01.12.11, 08:08 Na moje suche ręce żaden z wymienionych wcześniej kremów nie działa (no może Nuxe, trochę), więc kremu nie mogę polecić. Polecam olej arganowy, tylko trzeba uważać żeby za niego nie przepłacić, bo przeważnie sprzedają go w chorych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 01.12.11, 08:31 Masc z wit A. Jest super. tylko tłuste bardzo. W zimie uzywam jej także jako pomadki ochornnej na usta doskonała pod szminkę....usta sa pełniejsze i dobrze nawilzone. Nawet jak zdarza mi się iść do solarium to wcieram ja w twarz na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 01.12.11, 09:35 Kropka-dla mnie najgenialniejszy krem to Cztery Pory Roku Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Najtańszy i najlepszy 01.12.11, 09:39 krem, to jedna, dwie krople oliwy z oliwek. Od lat stosuję tylko i wyłącznie, dodaję też kroplę soku z cytryny. Dla mnie rewelacja i żaden krem jeszcze oliwie nie dorównał. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 01.12.11, 10:01 Na stany awaryjne Cicalfate (Avene) - to nie jest krem do rąk ale krem do podrażnionej skóry (działa też m.n. na spierzchnięte usta). Jak wydziesz z tego, normalny krem. Odpowiedz Link Zgłoś
mayme Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 01.12.11, 19:28 Każdy wpisuje coś innego, biedna autorka może mieć mętlik ale i ja dorzucę swoją cegiełkę - Tołpa, czerwony- bardzo dobry. Natomiast najgorsze co miałam do rąk, to chyba kokosowa Ziaja - miałam wrażenie, że ten krem dodatkowo wysusza skórę Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 epikrem i bawełniane rękawiczki na noc 01.12.11, 19:54 Na dzień raczej nie polecam, zresztą jak posmaruje się dłonie wieczorem, to ma się spokój przez 24h, do kolejnego wieczornego smarowania.Dopóki nie spróbowałam, stukałam sie w czoło, żeby kremu do stóp używać do rąk. Ale działa, naprawdę działa. Do kupienia w aptece, jakieś 10-12 zeta za pudełko. Neutrogena może się schować pod spódnicę babci. Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 01.12.11, 20:03 podobno najlepsze są te z firmy l'Occitane, ja nie wiem bo nie próbowałam, ale słyszałam wiele dobrych opinii na temat ich kremów, a jak na suchą skórę to najlepiej te z masłem shea Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 01.12.11, 20:39 Na chorą skórę tylko maść z witaminą A apteczna. Jak wyleczysz to już cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: Z serii poratujcie... Krem do rąk. 02.12.11, 18:08 Mnie na kłopoty z dłońmi pomaga Neutrogena. Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: silonda 01.12.11, 20:54 to taki fajny krem oraz balsam do ciała do intensywnej pielegnacji, czesto używany w szpitalach. extra. www.ecolab.com.pl/index.php?lang=pl&id=1031&type=prod&prod_id=10013 Odpowiedz Link Zgłoś