Dodaj do ulubionych

Zimowe buty chłopięce

06.12.11, 08:29
Pewnie takie tematy już były nie raz ale ja wciąż się kręcę wkoło a młody wciąż chodzi w adidaskach. Poradźcie, gdzie w Warszawie mogę kupić stacjonarnie buty rozmiar 37-38. Młody ma prawie 10 lat i jest wysoki i chudy - stopy też ma szczupłe. Nie kupię mu butów przez internet bo prawie wszystkie te, które mierzy są za szerokie. A jak są dobre na szerokość to są za krótkie. Gdzie mogę znaleźć chociaż kilka par w tym rozmiarze, zmierzyć i wybrać? Może widziałyście gdzieś śniegowce Bartki - cały czas widzę teraz ich reklamę na stronie. Pomóżcie, bo dziecko zostanie mi bez butów.
Obserwuj wątek
    • johana75 Re: Zimowe buty chłopięce 06.12.11, 09:37
      Muszę powiedzieć że znam twój ból wink ponieważ mój młody ( 8l.) nosi rozm 36.
      Jest b. wysoki i szczupły, ma szczupłą nogę. Kupiłam mu w tym roku Ecco prze neta, ale przestrzeliłam rozmiar niestety.... , poza tym nawet jak będą dobre na następną zimę to i tak sa strasznie szerokie ( snowbordery).
      Kupiłam mu jak zawsze Elefanten (tych nie musze mierzyć bo szerokość M jest zawsze dobra) niestety w pl. sa w Deichmanach chyba do rozm. 30 jak dobrze pamiętam. Dlatego cieszę sie że mogę je kupić w Niemczech, bo produkują do 40 -stki.

Mogę ci poradzić może Dei-tex z Deichmana, ale nie wszystkie modele (są szersze i węższe)
      Musi po prostu mierzyć.
      • my-lola Re: Zimowe buty chłopięce 06.12.11, 09:50
        A znasz tą markę Dei-tex? Nie mam zaufania do Deichmana po przygodzie z butami letnimi - odkleiła się od nich podeszwa i nie dało się już jej przymocować w żaden sposób. Nie chciało mi się ich reklamować, chociaż na pewno odzyskałabym pieniądze za nie, ale odtąd omijam ten sklep szerokim łukiem. Wiem też, że marka marce nierówna stąd moje pytanie.
        • johana75 Re: Zimowe buty chłopięce 06.12.11, 09:59
          Pisząc o tej marce miałam na myśli szerokość butów, bo mój młody je przymierzał, wyglądają porządnie, ale o ich jakości czytałam tylko tutaj na forum i były dobre opinie o zimowych butach tej marki. Więc ze wzgl. na jakość nie mogę ich polecić, bo ich nie nosił.
          Elefanten są super, miał ich już kilkadziesiąt par (bo nosi je od urodzenia) i nigdy nic się z nimi nie stało. Młody strasznie niszczy sandały, chociaż po lecie są zniszczone, to jednak cały czas w całości, półbuty i zimowe buty mogę spokojnie jeszcze odsprzedać wink
          • my-lola Re: Zimowe buty chłopięce 06.12.11, 10:17
            Dziękuję za podpowiedź. Zaryzykuję z tymi Dai-texami. Deichmana mam blisko a buty na ich stronie wyglądają nawet nieźle. Mam nadzieję, że coś wybierzemy i nie rozleci się to coś po dwóch tygodniach. A z elefantenami poeksperymentuję na córce jak tylko zacznie chodzić.
            • johana75 Re: Zimowe buty chłopięce 07.12.11, 09:23
              Jeśli będziesz kupować Elefanten dla córki to w Deichmanie jest specjalna miarka tylko dla Elefanten. jest o tyle fajnie że dodaje zaraz potrzebny zapas i mierzy szerokość stopy. Więc nie ma problemu że kupi się za małe/duże buty. Ja robię tak, że mierze młodemu stopę w D. w Pl. i mogę bez problemu kupić buty w Niemczech, bardzo wygodne!
              Na tą zimę kupiłam mu te:
              http://www.deichmann.com/DE/de/shop/marken/Elefanten/00000001060753/Klettstiefel,%20Weite%20M%20IV.prod?r=5&c=3&filter_brand=elefanten&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_category=5&filter_cat=marken/elefanten&filter_brand_c=6&filter_brand_r=6
              Tylko że rozmiar 36 były troche tańsze.
        • pasik Re: Zimowe buty chłopięce 06.12.11, 10:17
          młody nosi już 2 rok z Dei- Texu od nr 38..przestało mi się uśmiechać kupowac buty za 300 zł kiedy noga po 3 miesiącach jest większa. Kupuję tylko markę HighlandCreek do tego zawsze sprej izolujący od wilgoci i spokojnie młody w butach biega całą zimę.
          jedne
          buty z rzepami
          a 2 tyg temu kupiłam takie..wygodne
          buty
          niby damskie ale one wd.mnie nic damskiego nie posiadają, a mój jest wyjątkowo przewrażliwiony na dzieweczyńskie elemanty
          • my-lola Re: Zimowe buty chłopięce 06.12.11, 10:26
            No ja właśnie w zeszłym roku kupiłam takie za prawie 300zł trochę za duże - rozmiar 37. Myślałam, że pochodzi w nich też na początku tej zimy a teraz są za małe. Przelecę się z nim do tego deichmana, ale dziewczyńskie i u nas odpadają (chociaż te w linku podanym przez Ciebie są fajne) - nie mogą mieć nawet napisu na pudełku, że są damskie....No cóż ,wybierzemy coś męskiego wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka