Dodaj do ulubionych

Alma klub konesera

08.12.11, 14:51
Należycie? Ja czesto robię zakupy w A, ale do klubu nie należę. Jednak zainteresowała mnie pewna oferta i sprawdziłam o co chodzi... Przyznam, ze jestem w szoku. Bo albo nie umiem liczyć albo ktos robi z ludzi idiotów. Przed świętami można u nich dostac pewna sławetną juz na tym forum torebke wink za 1800 punktów. Tymczasem zeby dostac 1 punt, trzeba wydać 10 zł... Jesli dobrze licze, to na torebkę trzeba by zrobic zakupy za... 18 000 zł (???????). Toż za tyle można chyba Birkin Hermesa kupic wink
No, chyba ze coś namieszałam...?
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Alma klub konesera 08.12.11, 16:02
      no ale o co ci chodzi? Nie dostajesz tych punktów za darmo. Kupujesz potrzebne ci produkty i dodatkowo dostajesz punkty. Czyli oprócz torebki za 1800 punktów masz zakupy, które zjadłaś i wypiłaś.
      No chyba, że ktoś kupuje niepotrzebne mu rzeczy tylko po to aby jak najszybciej uzbierać 1800 pktów na jakąś tam torebkę. Ale to już raczej głupota klienta a nie sklepu.
      • maggi9 Re: Alma klub konesera 08.12.11, 16:06
        Hehe tez mnie dziwi to święte oburzenie, że przelicznik punktów jest wysoki i że, żeby coś dostać to trzeba w danym sklepie wydać aż X i to sie nie opłaca.
        No przecież to jest przy okazji.Trudno, żeby jakieś wartościowsze rzeczy dawali za friko przy zakupach.
    • kumakk Re: Alma klub konesera 08.12.11, 17:58
      A przelicznik przy punktach Payback to niby lepszy? smile
      Te gadzety z Almy sa fajne, korzystam z ich programu lojalnosciowego - w koncu i tak robie tam czesto zakupy. Kilka razy bralam cos za punkty - np. garnki stalowe sa swietne. przelicznik do bani, ale w lokalnym spozywczaku jest gorzej ;>
    • aleksandra1977 Re: Alma klub konesera 08.12.11, 18:30
      ale przeciez na tym polega wiekszosc programow lojalnosciowych, czy to Klub Konesera, czy Payback, czy np. karta Vitay.
      • aniaop Re: Alma klub konesera 08.12.11, 18:53
        Naleze od wielu lat i odbieram super nagrody smile Mam caly zestaw filizanek, czajnik, cukiernice, mlecznik itp recznie malowanych przez Bakule i chyba juz piaty zestaw do herbaty w pracy, bo ciagle ktos mi tlucze wink Mloda kiedys wybrala 2 misie Bukowskiego. Pewnie gdybym nie wybierala tych nagrod to uzbieralabym kilka razy i na te torebke wink
        A 18tys, coz? Srednio wydaje 1,5tys zl na zarcie miesiecznie, czyli torebke masz po roku zakupow w Almie smile
        • janka39 Re: Alma klub konesera 08.12.11, 19:28
          hmmm... nigdy nie bawialam sie w zadne programy lojanosciowe (wszelkie karty z tym związane gina mi w tajemniczych okolicznościach), nie mam pojecia ile wydajemy miesięcznie na jedzenie, bo zakupy robi zazwyczaj mąż...
          Ale rok zbiernia na jakis gadzet? to jednak nie dla mnie, no ale skoro piszecie, że w wielu miejscach tak jest... w kazdym razie gratuluję cierpliwości smile
          • bordeerkaa Re: Alma klub konesera 08.12.11, 20:00
            O rany, to nie jest "rok zbierania na gadżet" tylko rok normalnych zakupów, takie jakie robi każdy z nas. A że przy okazji naliczają się jakieś punkty, za które coś się w końcu dostaje, to takie dziwne? Jakiej do tego trzeba cierpliwości? Żadnej.
            A tobie trzeba chyba w końcu pogratulować zakupu marzeń, bo to już chyba czwarty wątek, w którym czytamy o tej nieszczęsnej torebce. I o tym, że mąż ci ją kupił. No to gratulujemy, gratulujemy, ale przestań już publicznie sikać po nogachuncertain
            • janka39 Re: Alma klub konesera 08.12.11, 20:07
              a, dziękuję smile
              nie wiem, może to piąty wątek; juz nie licze, bo się cała posikałam ze szczęścia, czego i Tobie z okazji świat życzę
              ... no i gratuluję uważnej lektury smile
              • asiaiwona_1 Re: Alma klub konesera 08.12.11, 20:31
                a tak w ogóle to co to za taka fantastyczna torba? Bo ja to używam zwykłych z sieciówek, najdroższą mam z esprita, więc nie znam się na luksusowych dobrach big_grin Dajcie jakąś fotę czy co.
                • bordeerkaa Re: Alma klub konesera 08.12.11, 20:55
                  A, takie byle co otwarte na górze wink
                  www.almamarket.pl/dla-klienta/klub-konesera/czytaj/news-10152/promocja-klubu-konesera-z-marka-batycki
                  • asiaiwona_1 Re: Alma klub konesera 08.12.11, 21:06
                    a co w niej jest takiego wyjątkowego??? bo ja nic szczególnego nie widzę w tej torebce.
                    • pia_ Re: Alma klub konesera 08.12.11, 21:26
                      Torebka bardzo mi się podoba, ale jak wiadomo wszystko to rzecz gustu, więc rozumiem, że w niektórych osobach zachwytu nie wzbudza. I dobrze....
                      Ale takie wredne to już nie musicie być.
                      • barbi1 Re: Alma klub konesera 08.12.11, 22:02
                        Ostatnio odkryłam, że w banku ING (też z odpowiednią ilością punktów)
                        można zakupić galanterię Batyckiego,
                        ale ceny nie są zbyt atrakcyjne,
                        tylko odrobinę niższe niż regularne ceny producenta.
                        • barbi1 Re: Alma klub konesera 08.12.11, 22:03
                          Chodzi o program bankujesz- kupujesz:

www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/produkty/32/page/1/view/medium
    • hania_1976 Re: Alma klub konesera 10.12.11, 00:11
      Ja osobiście przestrzegam przed Vitay Orlenu. Ponad miesiąc czekam na wysyłkę nagrody i doczekać się nie mogę. A co się przy okazji kłamstwa nasłuchałam i przerzucania odpowiedzialności to aż diabli człowieka biorą. Jeśli by ktoś chciał to mogę wrzucić opisana historię, bo spisałam i wysyłam w poniedziałek do firmy, celem "instruktażu - jak postępować z klientem, chcąc się go pozbyć"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka