Dodaj do ulubionych

Perfumy-potrzebuję pomocy.

23.12.11, 22:06
Jutro mam jechac wybrac sobie zapach w prezencie. W perfumerii jestem może ze 2 razy do roku; nie mam pojecia na temat nowych zapachów. Stoję i testuję ze 3 , stwiedzam, że do kitu i wychodzę. Mogłabym w sumie kupic jakis sobie znany, ale może warto spróbowac czegoś nowego?

Lubię Escape, Eternity, Green Tea, swieże typu Kenzo czy Miyake,Allure,Coco. Nie znoszę ciężkich typu Poison, piżmowych lub bardzo słodkich typu Angel.
Jeśli któraś z Was ma podobny gust i mogłaby zasugerować jakąs nowosc (lub niekoniecznie, staroc tez może byc) -w każdym razie cos, co mogłoby mi się spodobać, będe wdzieczna. Zapisze sobie, powącham jutro i kupię.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 22:09
      Nie mam pojęcia, nie kojarzę tych zapachów.
    • marzeka1 Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 22:09
      Skrapiam się ostatnio Organzą Givenchy - piękny zapach.Poczytaj sobie o nim na wizażu w recenzjach.
      • iziak80 Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 22:11
        a ja ostatnio kupiłam hilfigera. Jest ok
      • konwalka Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 22:13
        tu spytaj:
        forum.gazeta.pl/forum/f,15707,O_perfumach.html
        dostaniesz naprawde profesjonalne porady smile
        • miedzymorze Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 22:20
          może coś z DKNY ?

pozdr,
          mi

• kali_pso Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 22:22

Jak lubisz Coco powinna spodobać Ci się Miss Dior- w wersji edp i edt równie piękna.

Może nowa Aqua di gioa essenza Armaniego? To owocowe i świeże.

Gdybym miała iśc jutro i kupić to wybrałabym Beauty CK- kocham ten zapach...jest tak czysty i cudowny..ale mocny, więc nie wiem. jak do tego podejdziesz...
      • marzeka1 Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 22:47
        Bardzo podoba mi się też Women DNKY.
    • wrednadziewucha Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 23:39
      Teżbym poleciłą DKNY, ewentualnie może Lanvin Eclat d'Arpege? Świetny zapach, lekki, świeży, ale ma w sobie to coś. Ładne są teżperfumy Princess Marine de Bourbon, one każdemu podpasująsmile
      • wrednadziewucha Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 23:40
        *przepraszam, Marina de Bourboun!
    • barbaraonly Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 23:44
      L'eau D'Issey Miyake
      Truth by Calvin Klein
      212 by Carolina Herrera
      Manifesto by Isabella Rossellini
      Daisy by Marc Jacobs
      Happy by Clinique
      D & G Light Blue by Dolce & Gabbana
      Versace Bright Crystal by Gianni Versace
      Tresore in love by Lancome
      Pleasures by Estee Lauder
      Acqua di Gio by Giorgio Armani
    • marghe_72 Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 23:50
      Polecam całą gamę Guerlain Aqua Allegoria
      www.twojafanaberia.pl/guerlain-aqua-allegoria-c-2_67_2450.html
    • marghe_72 Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 23.12.11, 23:52
      i jeszcze jabłuszka DKNY
      zielone p.alejka.pl/i2/p_new/45/30/dkny-be-delicious-woda-perfumowana-30-ml_0_b.jpg
      i czerwone
      www.cosmeticsclub.com/p_images/281228_large.jpg
      filetowe nieco cięższe
    • viki711 Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 24.12.11, 00:00
      lubimy podobne zapachy, polecam ultraviolet pacco rabane, euphorię calvin klein,
    • ida_listopadowa Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 24.12.11, 00:07
      alexa, jeżeli świeże zapachy ci pasują, a szukasz nowości, spróbuj powąchać Daisy Eau So fresh Marc Jacobs. To jest zapach z gamy letniej, wiec trwałość jest nieszczegolna, ale warto spróbować!

• alexa0000 Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 24.12.11, 00:23
      Bardzo Wam dziękuję za odzew. Niektore z proponowanych miałam (Marzeko-Organzę-uwielbiałam swojego czasu), a juz propozycje barbaryonly-wypisz, wymaluj moje byłe perfumy (oprócz dwóch ). Więc trop bardzo dobry. Wielu jednak nie znam, jutro ok 10 lecę testuję i nabywam.
    • ida_listopadowa Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 26.12.11, 14:29
      Alexa - i co wybrałaś?
      • alexa0000 Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 26.12.11, 14:45
        Zmobilizowałaś mnie do napisania, a leże z tak cięzkim kacem,że nawet logować sie nie mam siły.
        W skrócie: jabłka Donny Karan pachna na mnie okropnie, Happy i Daisy takoż. Na pierwszy rzut nosa spodobał mi sie CK Beauty, ale ujawnil potem taka pewną nute, której nie jestem z stanie znieśc. Zdecydowalam sie na te wariacje Aqua di Gio, o której pisała Kalipso, ale gdy otworzyłam pudełeczko z bonem prezentowym, okazało sie,że sa w nim 2 próbki tego zapachu, wiec odpusciłam. Koniec końców stanelam obok Estee Lauder, wzielam do reki Sensuous Nude, psiknełam,pozułam krem kokosowy i zachwyciłam sie. Gio cos tam essenza bedzie nastepnesmile
        • kali_pso Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 26.12.11, 14:50
          smile
          Wiesz...z Aqua di Gioia- przynajmniej na mnie- jest ten problem, że zapach ucieka bardzo szybko...ja wypróbowywałam próbki i dobrze, bo bym się wściekła- sporo kasy a zapach fiu, sru i go nie ma...przetestuj go więc solidnie...
          • alexa0000 Re: Perfumy-potrzebuję pomocy. 26.12.11, 14:56
            OK, dzieki za radę, zwróce na to uwagę. W ogóle jak napisałas o tym zapachu, momentalnie otworzyła mi sie klapka w mozgu i jechalam własciwie nastawiona,że kupuje te stara wersje. Kochałam ja. Ale nie było w Douglasie, chyba niechodliwa juz jest,nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka