01.01.12, 14:26
Czy istnieją skarpetki z tzw "porządnym" ABS-em, które nie zsuwają się niemowlakowi ze stóp? Kupiłam jedne prawie całe "podbite" gumą (czy też silikonem?). Co z tego. Córka po pięciu minutach jest na bosaka smile. Piszecie tu trochę o skarpetkach Sterntaler - jak one się sprawują odnośnie zjeżdżania z nóg? Bardziej interesują mnie skarpetki cienkie - mam bardzo ciepło w domu, chociaż frotte, których dziecko zaraz mnie zgubi też bym kupiła.
Obserwuj wątek
    • wiola_wd Re: skarpetki 01.01.12, 16:13
      tylko Sterntaler smile

moja córka nosi je odkąd zaczęła chodzić a niedługo będzie miała 6 lat czyli od prawie 5 lat smile

Nigdy ich nie gubiła, nie ściągały się a zawsze miała i ma wyjątkowo szczupłe stopy (cała jest chuda, teraz ma niecałe 14 kg smile a stopy pasują do reszty)
      • mmala6 Re: skarpetki 01.01.12, 16:51
        ja swojemu kupiłam w Rossmanie, takie z zabawką przyszyta do paluszkówwink oczywiście zabawkę zaraz musiała odpruć, beznadziejny pomysł dla chodzącego dziecka. Kosztowały myślę, że ok 10-15zł, nie zsuwały się, grube. A w ogóle to polecam paputki ze skóry zamiast skarpet.
        • emma6666 Re: skarpetki 01.01.12, 17:03
          Nie mam porównania do innych, odkąd zaczął raczkować używamy tylko Sternataler i bardzo sobie chwalimy.
    • aleksandra1977 Re: skarpetki 01.01.12, 17:32
      tylko Sterntaler spelnia moje oczekiwania wobec skarpetek. Mimo, ze tanie nie sa, to sa warte swojej ceny. Pierwsze skarpetki kupilam dla corki przeszlo 4 lata temu i absolutnie nic sie z nimi nie dzieje - teraz syn je znow nosi. Sluza nam codziennie, w domu, w przedszkolu, nie uzywamy kapci.
      Jesli zalezy Ci na cienszych, to Sterntaler ma rowniez skarpetki letnie (z cienkiej bawelny, bez frotte) - tyle tylko, ze one pojawiaja sie w okresie wiosenno-letnim. Grubsze, frotte, sprawdzaja sie w zasadzie caly rok i, o dziwo, mimo, ze mamy cieplo w mieszkaniu, nogi dzieci w tych skarpetkach nie sa spocone.
      • emma6666 Re: skarpetki 01.01.12, 17:38
        Zimą na allegro raczej nie wystawiają letnich/wiosennych skarpet Sterntaler ale w swoich sklepach wiodący sprzedawcy z allegro jak najbardziej mają je w ofercie.

www.mamdziecko-sklep.pl/skarpetki-abs-cat-9.aspx
        A jak komuś zależy żeby było przez allegro to można się dogadać, klika w jakie bądź a wysyłają mi inne, sama tak robiłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka