Dodaj do ulubionych

ciuchy niemowlęce z tesco, warto?

05.01.12, 16:07
jakiej są jakości?
chodzi mi głównie o body i śpioszki, bo dzisiaj w poznaniu większość była za 50% i w dotyku były moim zdaniem ok

może któraś z was się orientuje jak u nich ta rozmiarówka wypada? kupiłam dwa śpioszki na 0-3m i wydają mi się strasznie malutkie wink ale ja już wypadłam z rytmu jeśli chodzi o kupowanie takich malutkich rzeczy smile
Obserwuj wątek
    • magda79pn i jeszcze biedronka... 05.01.12, 16:09
      bo na naszej napisali że wyprzedaż od 13.01

rok temu było pełno bodziaków na tej właśnie wyprzedaży, ale wtedy nie byłam zainteresowana smile warto?
      • pucaluta Re: i jeszcze biedronka... 05.01.12, 16:12
        Ja sobie chwalę ciuszki z Tesco. Cóż, po prostu odpowiadają cenie, czyli nie ma co oczekiwać, że przetrwają pokolenia wink
        Co do Biedronki - nie wiem, jak body, ale rajstopki i skarpetki są bardzo okej.

Zajrzyj też do Lidla, jeśli masz. U mnie ostatnio była wyprzedaż ciuszków malutkich właśnie.
        • en10 Re: i jeszcze biedronka... 05.01.12, 16:15
          Tesco ok. Fajna miękka bawełna.
          • magda79pn Re: i jeszcze biedronka... 05.01.12, 16:36
            dzięki, ciuszki mają być ładne, bawełniane i przetrwać jedno dziecko smile czwartego nie planuję, więc po tym trzecim mogę je w sumie nawet wyrzucić big_grin
            • nandadevir Re: i jeszcze biedronka... 05.01.12, 16:44
              byłam bardzo zadowolona z pajaców i body z tesco, miałam tylko białe pakowane po 3 szt.
            • pucaluta Re: i jeszcze biedronka... 05.01.12, 16:50
              No tak smile

To jeszcze zostaje pogratulować serdecznie big_grin
              • magda79pn Re: i jeszcze biedronka... 05.01.12, 17:02
                dziękuję smile
    • rena78 magda;0 05.01.12, 17:23

hej pamiętam cię z forum wózkowegowink, kupiłam kiedys od Ciebie spiworek do wózkasmile

i mam pytanko bo widze że spodziewasz sie kolejnego dziecka jaki wózek wybrałas na początek????

no i co bedziesz miec bo jak pamietam masz dwóch synków?tak???

pozdrawiam serdeczniesmile
      • magda79pn Re: magda;0 05.01.12, 17:29
        co będę miała, tego na razie nie wiem , może we wtorek się dowiem wink

mam dwóch synków i nie obraziłabym się gdyby to była dziewczynka smile mąż natomiast powiedział, że nie obrazi się jak to będzie trzeci chłopak, starszy syn chce siostrę, a młodszy brata, więc obojętnie co będzie, będzie mile widziane big_grin

wózka nie mam wybranego i chyba już się w życiu najeździłam wózkami (było ich około 40-tu) więc teraz nic mi nie odpowiada big_grin na tą chwilę kupiłam pliko p3 pramette, jak drugi wózek, do samochodu, tramwaju i na zakupy, a ten "pierwszy" wybiorę chyba dopiero jak urodzę smile
        • emma6666 Re: magda;0 05.01.12, 17:58
          Cherokee bardzo ok
          Disney (pajace i body w kilkupakach) bardzo ok.
          F&F też bardzo ok, poza bluzkami (nie bluzami) z długimi i krótkimi rękawami, bardzo szybko się szmacą, tzn są szerokie tak że dwójka dzieci by weszła.
          Bodziaki, pajace, spodnie- super, o! spodnie dresowe z szerokim miejscem na pieluchę- rewelacja, intensywnie noszone i prane a wyglądają jak prawie nowe.
          • kornnella Re: magda;0 06.01.12, 20:15
            Chyba nie ma juz Cherokee w tesco?
    • areola82 Re: ciuchy niemowlęce z tesco, warto? 05.01.12, 18:24
      jakość ok, a co do rozmiaru to 0-3 odpowiada rozm 62. Moim zdaniem nie warto kupować rozmiaru 0-0 bo takie małe ciuszki czasem od razu są za małe.
    • reggaeemama Re: ciuchy niemowlęce z tesco, warto? 05.01.12, 19:13
      bardzo lubię tescowe ciuszki
      moim zdaniem warto i polecam
      • mmala6 Re: ciuchy niemowlęce z tesco, warto? 05.01.12, 20:09
        moja teściowa namiętnie kupuje małemu ciuszki z tesco i jedynie z body nie jestem zadowolona, tych co są niezapinane przy szyjce, bo tylko takie miałam. Wisi toto do pasa, ramionka wychodzą, kiepskie. Ale muszę być szczera bo żadne body z tego typu nam nie pasują, więc celuję w zapinane. Reszta, zwłaszcza pajace, dresiki, wszelkie bluzy-ok. W pajacach 0-3 mój młody leżał zaraz po urodzeniu (długi na 54cm, 3400g wagi) i przez kolejne ok 2 miesiące. Teraz śpi w pajacach na 18-24 i są za długie jak w nich biega ale jak śpi i wyciągnie nogi to ok (młody ma 21m). Góra z tesco zawsze była mniejsza niż pokazywała metka, przynajmniej u moich chłopców.
        • syka7 Re: ciuchy niemowlęce z tesco, warto? 05.01.12, 21:07
          Kupuję często w Tesco najczęściej dla młodego bodziaki krótkie ,długie rękawki i na ramiączkach. Zgadzam się z poprzedniczkami nie są zapinane przy szyi i trochę spadają z ramion.
          Kupuję najczęściej spodnie dresowe i góry welurowe wiem że nie blakną ani nie odkształcają sie.
          Mam też kilka majtek f&f dla dzieci ale po kilku praniach rysunki się kruszą.
          Kupuję też bluzeczki z długim i krótkim rękawem bawełniane małej do przedszkola i są ok.
          Ogólna moja ocena na 10 pkt Tesco jest 9 smile
          • 25marzka25 Re: ciuchy niemowlęce z tesco, warto? 05.01.12, 21:45
            dołączę do pozytywnych opinii, małej dużo kupowałam bodziaków i teraz sa w stanie b, dobrym i będą służyć następnemu dziecku(oczywiście te w kolorach neutralnych-bo teraz syn).Więc z czystym sumieniem moge polecić bieliznę, dla noworodka też trochę kupiłam
            • emma6666 Re: ciuchy niemowlęce z tesco, warto? 05.01.12, 22:22
              Dziś w Tesco widziałam cudne ubranka dla noworodka, Fisher Price, z motywem z serii Precious Planet. Kolorowe, śliczne.
              • monika121975 Re: ciuchy niemowlęce z tesco, warto? 06.01.12, 17:22
                Nie jestem zadowolona a body nie zapinanych przy szyi - rozciągają się aż do pasa prawie i z pajacyków - kadłubek pasuje, rękawki też a nogawki zawsze jakieś dużo za długie. Poza tym F&F ma jednak gorszą bawełnę od Cherokee-niestety wycofane z Tesco - jest cieńsza, mniej bawełniana - nie wiem czy nie z jakąś domieszką chociaż na metkach info że 100% bawełna.
    • kornnella Re: ciuchy niemowlęce z tesco, warto? 06.01.12, 20:15
      usun link z sygnaturki, bo zrobią Ci hopisk-ciach przy kazdym poście wink
      • domi_33 Re: ciuchy niemowlęce z tesco, warto? 06.01.12, 23:08
        mam blisko tesco więc jeszcze w ciąży często tam chodziłam i kupowałam ciuszki. i są bardzo fajne, polecam. jedyne co to dobrze je uprać przed założeniem bo raz w dwóch opakowaniach body widziałam KARALUCHY!

gratulacje!
        • magda79pn Re: ciuchy niemowlęce z tesco, warto? 07.01.12, 11:16
          domi_33 napisała:
          jedyne co to dobrze je uprać przed założeniem bo r
          > az w dwóch opakowaniach body widziałam KARALUCHY!

BUUUUUUUUUUUUUUU, ja wszystkie nowe ciuchy wrzucam do pralki na samo płukanie w dziecięcym lenorze/silanie

> gratulacje!

DZIĘKUJĘ smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka