Dodaj do ulubionych

śniegowce z Decathlona

17.01.12, 11:41
Jak sprawują się śniegowce Waszych dzieci kupione Decathlonie? My kupiliśmy śniegowce Quechua na słynnej na forum wrześniowej czy październikowej wyprzedaży.
Córka za każdym razem jak jest dłużej na podwórku ma mokre rajstopy i środek butów. I teraz zastanawiam się czy buty przemakają czy stopy tak bardzo się jej pocą. Obstawiam bardziej to pierwsze.
Jak Wasze buty? Nam się trafił jakiś felerny egzemplarz (w dodatku nie mam paragonu, żeby zareklamować sad ) czy cala seria taka kiepska i dlatego wyprzedawali?
Obserwuj wątek
    • lidiusz1 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 12:21
      Syn ma śniegowce, które kupiłam właśnie na tej wyprzedaży i nie przemakają.
      • asiakh Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 12:26
        My też mamy z tej wyprzedaży, ale córka nosi je dopiero od 3 dni. Póki co nic się nie dzieje.
        • iziak80 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 12:28
          u nas podobnie. Godzinne zabawy na śniegu i nóżki suche i ciepłe smile
          • kamelia14 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 12:36
            Moje dzieci oboje noszą i nic się nie dzieje nogi suche-
            Córka różowe rozmiar 37, syn czerwone 32 sa super na śnieg i błoto pośniegowe.
            może Twoje pękły albo zrobił się jakaś dziura sprawdź na łączeniach.
            • hugo43 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 12:54
              u nas tez sucho i cieplo,mamy szaro-czerwone,rozm 26-27.
              • renna100 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 13:15
                Wygląda na to, że tylko nasze jakieś wybrakowane sad
                A czy myślicie, że jest jakaś szansa na reklamację mimo, że nie mam paragonu? Nie był to wprawdzie majątek ale wkurza mnie, że zawsze trafimy na jakiś feler sad
                • asiaiwona_1 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 13:17
                  jeśli płaciłaś kartą to sklep może odnaleźć twój paragon. Ale to chyba tylko ich dobra wola. No chyba, że ktoś zna na to jakieś przepisy.
              • lolapalola Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 13:18
                Ja bym raczej obstawiala, ze dziecku poca sie stopy.Kup dzieciaczkowi skarpety takie narciarskie one lepiej sie sprawdzaja w sniegowcach.Sama takie nosze zima co prawda Icebrekera sa strasznie drogie ale mozna w nich tydzien po gorach chodzic i nie beda nosily zapachu przepocenia.Ja mam do miasta sniegowce Crocs i podobne wykonanie co Quenchua i mam wlasnie taki problem, ze stopy mi sie w nich poca jak jestem w pomieszczeniach.Na sniegu i w mrozy nie mam tego problemu lub jest prawie niewidoczny.Mam problemy z krazeniem wiec to pewnie dlatego uncertain
                • ju_mi Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 13:43
                  Również obstawiam, ze córce pocą się stopy.
                  Kupiliśmy te śniegowce na wyprzedaży i syn ma stopy suche i ciepłe, ale używamy ich dopiero od weekendu do brodzenia po śniegu, na sanki itp. Do "normalnego" chodzenia bym ich nie założyła, bo IMO są za ciepłe.
                  • syka7 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 13:57
                    U nas ok, suche i ciepłe stopy.
                    • renna100 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 14:18
                      Zakładam córce te buty dopiero od kilku dni, właśnie na zabawy na śniegu stąd moje podejrzenia, że przemakają. Chociaż faktycznie córce normalnie też często pocą się nogi.
                      Chyba muszę zrobić domowy test w wannie na przemakanie.
                      A te skarpetki narciarskie to z czego są? bawełniane? jakieś sztuczne?
                      Ale i tak chyba nie pomogą bo córka do przedszkola chodzi tylko w spódniczkach a jak wychodzą na spacer to zakłada na rajstopy spodnie, więc jakby jeszcze założyła skarpety to już w ogóle by się ugotowała. Znowu w samych skarpetach mogłoby jej być za zimno, no i więcej przebierania w szatni...
                      • krasulas Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 17:04
                        A mój 3latek ledwo w nich chodzi.
                        Potyka się - choć za duże nie są...
                        Wyglądają na nim, jakby ważyły tonę.
                        • ma2ma Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 17:15
                          wlanie przepytalam swoich synow, oby dwaj maja te buty z wyprzedazy jesiennej i nie skarza sie, co prawda 1 mowil, ze mial mokre skarpety, ale dlatego ze wpadl mu snieg podczas zabawy na sniegu w przedszkolu..ale żadych innych zastrzeżeń nie miał
                        • monia111175 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 17:27
                          krasulas napisała:

> A mój 3latek ledwo w nich chodzi.
                          > Potyka się - choć za duże nie są...
                          > Wyglądają na nim, jakby ważyły tonę
                          dokładnie
                          mój nawet nie dał sobie ich przymierzyć-a jak przymierzył--to wyglądał jak z innej planety--też były rozmziarowo dobre--nie mógł nogi do góry podniesć--szurał,ciągnął nogami--więc odpusćiłam
                          • nika1310 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 17:47
                            corka tez ma mokre palce, ma rozowe sniegowce z rzepem, syn ma szare i nic. Mysle ze noga jej sie tak poci ze cale skarpety sa az mokre bo wkladalam do srodka reke zaraz po tym jak zauwazylam mokre skarpety i buty w srodku o dziwo byly suche. Widocznie dla niej te buty sa za bardzo szczelne i tak sie w nich poci. Tez kupilam je na wyprzedazy na jesieni
    • nikitka78 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 19:13
      Mój syn miał je na sobie jeden raz. Buty nie przeciekają ale stopy były zimne a nie byliśmy długo na podwórku. Więcej mu ich nie założę.
      • listopadowka2008bis Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 21:00
        U nas tez wyprzedazowe szaro/czerwone rozmiar 25/26. Stopy suche, ale syn chodzil w nich lacznie przez te sniezne dni moze ze 3-4h. Wkladac o dziwo chce, choc dla mnie one tez maja kosmiczny wyglad smile
        Co ciekawe - bardzo popularne na dzielnicy, widzialam juz ok 10 dzieciakow w tych sniegowcach smile
        • nandadevir Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 21:34
          noga ciepła, nie przemakają, troszkę spocona skarpeta, po 2-3 h.
          • moniak51 Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 22:00
            u córki i syna nogi suche, nic nie przemaka , ani nie są spocone.
            Kupiłam je jako zastępcze do ecco właśnie na harce po śniegu lub prze bardziej błotnistej aurze, ale syn się w nich zakochał , ecco poszły w kąt w śniegowcach chce chodzić wszędzie , nawet do kościoła twierdzi że to są jego najlepsze buty jakie w życiu miał.
            • laleczkamajeczka Re: śniegowce z Decathlona 17.01.12, 23:11
              moje dzieci bardzo polubiły te buty nie chcą nosić innych ,stopy są suche i ciepłe
    • kubek135 Re: śniegowce z Decathlona 18.01.12, 06:33
      Ja też nie jestem zadowolona - co prawda jeszcze nie przemokły, ale moje dziecko po prostu nie potrafi w nich chodzić- podeszwa jest baaardzo gruba i mało elastyczna. Na jazdę na sankach są ok, ale warte więcej niż cena wyprzedażowa na pewno nie są!!!
    • renna100 test na przemakalność zrobiony 18.01.12, 09:54
      Część dolna różowa faktycznie nie przemaka, ale górny szary materiał przeciekał dosłownie 5 sekund po zamoczeniu sad Nie wiem tylko czy przecieka sam materiał czy może łączenie go z dolną częścią buta.
      Wydawało mi się, że śniegowce powinny być zrobione całe z nieprzemakalnego materiału ale może się mylę? A może zaimpregnować je jakimś preparatem i to pomoże? Tylko jakim?
      • asiakh Re: test na przemakalność zrobiony 18.01.12, 14:11
        Wczoraj napisałam, że buty są ok, ale wczorajszy wieczór zweryfikował tę opinię. Córka miała (różowo-szare) na nogach jakieś 3 godziny. Po powrocie do domu, stopy były mokre i lodowate ale but w środku suchy. I w sumie nie wiem czy przemokły (to powinny być mokre w śroku) czy nogi były spocone (ale to powinny być ciepłe a nie lodowato zimne). W każdym razie coś z nimi nie tak i raczej więcej się nie skuszę.
    • capricorn79 Re: śniegowce z Decathlona 18.01.12, 15:47
      My mamy niebieskie 28/29. Nóżki suche i ciepłe, zarówno po mrozie jak i po chlapie.
      Ale jemu nie pocą się mocno nóżki, tak więc dla nas super.
      • hugo43 Re: śniegowce z Decathlona 18.01.12, 18:35
        a moze do spoconych stopek kupic wkladki z weglem aktywnym,swietnie wchlaniaja pot.dzis znow sprawdzalam po 2h na podworku.nozki suche i cieple.
    • iga59 Re: śniegowce z Decathlona 18.01.12, 18:52
      Wczoraj przeczytałam wątek i specjalnie dziś założyłam młodemu żeby przetestować. Biegał po sporym śniegu ponad godzinę ale nogi miał ciepłe i suche.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka