Dodaj do ulubionych

rowerek biegowy-firma JD BUG

27.01.12, 00:07
Witam,
Jestem na etapie poszukiwania "biegówki" smile
I znalazłam takie :
allegro.pl/rowerek-biegowy-bez-pedalow-jd-bug-billy-tc04-i2061041186.html
allegro.pl/rowerek-biegowy-tc09-jd-bug-najtaniej-i2075056270.html

Rowerki całkiem ładne,lekkie i niedrogie.A wy co o myślicie o tych modelach,czy ktoś może używa taki rowerek ? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie smile
Obserwuj wątek
    • mymamba Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 27.01.12, 09:19
      mój syn ma ten z pierwszego linku (większy) z dodatkowymi pedałami, rowerek jest super, syn go uwielbia, leciutki sam go po schodach wnosił jako 3 latek, ale pedały to chyba zbędny wydatek, bo teraz już ma 4 lata i mógłby z nimi teoretycznie jeździć, ale jak na pedały rower za mały dla niego (kolana pod broda by były do pedałowania), jako jedynie biegówka polecam
      • justyna.pie Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 27.01.12, 17:37
        Dziękuję za info,zastanawiałam się tylko,czy dziecku wygodnie trzyma się rączki w tej akurat biegówce. Też brałam pod uwagę ten zielony rowerek,tam dodatkowym plusem są błotniczki smile
    • justyna.pie Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 28.01.12, 23:25
      UP smile
      I co myślicie o tych rączkach w rowerku ?
    • aniam123 Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 28.01.12, 23:51
      My też mamy tej firmy, tylko inny model (BULLS), kupiony prawie trzy lata temu, waży 3,3kg.
      Gdybym miała się decydować jeszcze raz, ponownie bym go kupiła.

https://www.lucky-bike.de/obj/Produktbilder_mittel/00060.jpg
      • justyna.pie Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 30.01.12, 00:10
        Bardzo ładny smile
        I kierownica też podobna do tego zielonego z 1-go linku,więc chyba wybór padnie właśnie na ten,dziękuję
        • mymamba Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 30.01.12, 08:19
          rączki się wygodnie trzyma, jedyny problem u nas był taki, że hamulec był zamontowany po lewej stronie i dziecko miało problem z hamowaniem, ale zdjęliśmy piankę z rączek i przełożyliśmy na prawą stronę i jest super, choć przyznam, że nie łatwo to szło
    • abigail83 Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 30.01.12, 10:16
      Najpierw zmierz dziecku nożke, ten rowerek ma regulacje na najnizszym poziomie 35cm. Nie kupilabym go ze wzgledu na uboga regulacje - tylko 4 cm "ruchu".
      • aniam123 Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 30.01.12, 20:03
        abigail83, ale z reguły dzieci po opanowaniu rowerka biegowego szybko przesiadają się na zwykłe "dwa kółka". Więc kupując takiego laufrada, należy założyć że kupujemy go na sezon, jak ktoś się uprze to dwa. I na tyle te 4 cm spokojnie wystarczają.

Zresztą zwykłe rowerki mają podobną rozpiętość regulacji...
        • abigail83 Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 31.01.12, 12:03
          Chyba jednak dość często dzieci jezdza dwa sezony, jesli zaczynają jako np prawie 2-latki. Jest duza szansa, ze dla 2-latka rowerek z siodelkiem na poziomie 35cm bedzie za duzy. Pierwszy z brzegu popularny Puky ma regulacje od 30 do 40 cm.
    • justyna.pie Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 30.01.12, 22:30
      Wiecie,że nawet nie zwróciłam uwagi,że w tym rowerku jest taki mały zakres regulacji siedziska...ups uncertain
      Ale mam nadzieję,że starczy smile Rowerek ma być prezentem,upatrzyła go sobie mamusia osobnika,który będzie go użytkował. Ja osobiście używam First Bika, drogi być okrutnie,ale młody go kocha. Pierwszym naszym laufradem był Kettler Sprint,który okazał się jednak zbyt ciężki dla mojego drobnego dwulatka,więc sprzedałam i kupiłam FB.
      Dlatego ten zaaprobowałam ze względu na wagę oraz wygląd smile A nie zwróciłam uwagi na tą regulację...na hamulec po lewej stronie też nie wink
      • magda-lenka78 Re: rowerek biegowy-firma JD BUG 04.04.12, 23:50
        rozważałam zakup tego rowerka ale odpuściłam, chociaż jego wielkim plusem jest waga, jeśli dziecko jeździ dłużej niż sezon to przyda się tez regulacja kierownicy ( u nas trzeba było podnosić) - tu tego nie ma, poza tym młody często trzyma nogi na podnóżku jeśli ich nie używa. poza tym stylizacja na motor jest fajna ale ta beczułka na przodzie jest dość szeroka, ale może dziecku to nie przeszkadza. i mały zakres regulacji niestety, u nas dzieci zaczynały z niskiego poziomu siodełka bo czuły się bezpieczniej, potem poszło w górę, tu by już nie było co regulować.
        ja ostatecznie wybrałam ostatni hit allegro prosto z Holandii wink wprawdzie made in china ale po Świętach napiszę jak się sprawdza...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka