Dodaj do ulubionych

Parasolka el-jot?

08.06.04, 13:25
Dziewczyny zamierzam kupic parasolke el-jot:

www.bobomarket.pl/cgi/easyshop.cgi?
vid=dpfgwtjnqkxedbluovvnjrllhurndqbb&com=PT/590

Wiecie cos o tej firmie? a moze same macie parasolki, ktore mozecie polecic?

Prosze o pomoc, bo moj "ukochany" wozek ABC jest caly czas w serwisie... ale
o tym po poludniu .

Parasolka kosztuje 300zł.

Dziekuje, magdalenka
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Parasolka el-jot? 08.06.04, 15:26
      Hej,

zanim go kupisz, to radze ci przetestowac, czy jest dobrze wywazony (z
      dzieckiem w srodku kilka manewrow z podnoszeniem przednich kolek). Jesli jestes
      gotowa wydac 520 zl na wozek, ktory napewno jest dobry, to polecam ABC Design
      handy plus. Jest naprawde dobry! I tez jest w bobomarkecie. Ten el-jot (pik)
      wyglada niezle, ale powinnas go najpierw wyprobowac.
    • pinik Re: Parasolka el-jot? 08.06.04, 15:27
      Hej, a z tanszych to jeszcze mozesz obejrzec babydreams'y
    • jorutka Re: Parasolka el-jot? 08.06.04, 16:14
      Witaj,
      po długich poszukiwaniach kupiłam ostetecznioe parasolkę el-jot. Maiłam wózek
      głęboki tej firmy i byłam bardzo zadowolona. Ta parasolka tez spełnia moje
      oczekiwania, jest wygodna dla dziecka, rozkłada się prawie na płasko co dla
      mnie byo ważne bo moje dziecko jeszcze czasem śpi w wózku, ma spory koszyk na
      zakupy i pałąk zdejmowany dla mniejszych dzieci. Jest natomist dosyć spora, tzn
      nie jest to wózek co go jedną ręka -hops- i rozożysz i złożysz. Ja szukałam
      spacerówki stacjonarnej, tzn na spacery, na zakupy na bazarku itp a nie do
      biegania po autobusach i marketach, wiec jestem zadowolona ale jakbyktoś szukał
      poręcznej, leciutkiej i malutkiej parasolki - przewozówki to to nie jest ten
      typ. Mam nadzieję ze ci pomogłam, wiem jak sama szukałam watków o parasolkach i
      jak czekałam na jakies komentarze wink
      pozdrawiam,
    • magdalenkad Re: Parasolka el-jot? 09.06.04, 09:45
      Dziewczyny bardzo dziekuje za informacje. El-jota ma moja kolezanka, wiec
      jezdzilam nim troche... i bardzo mi sie podoba.

Co do wozkow ABC, to bede je mijac /a importera przede wszystkim/ szerokim
      lukiem. Dlaczego? po poludniu opisze moje przejscia z wozkiem i sprzedawca...
      wozek czesciej jest w serwisie niz u mnie w domu!

Dziekuje!
      magdalenka&tymus
      • skrzynka3 Re: Parasolka el-jot? 09.06.04, 10:00
        Hej ja tez sie nad nia zastanawialam ale w koncu kupulismy parasolke Arti Alice
        i jestesmy bardzo zadowoleni. Tak samo ma obrotowe raczki, koszyk, amortyzacje
        kolek, palak, pieciopunktowe miekkie szelki, budke, w komplecie jest tez folia
        i pokrycie na nozki. I ma inny system kladzenia oparcia -3 pozycje ale nie
        trzeba sie schylac i gladko chodzi mechanizm kladzenia - w el-jot wydawalo mi
        sie w sklepie ze sie lekko zacina (podbnie jak w iinych parasolkach ktore maja
        ten typ kladzenia oparcia). Wozeczek jest dobrze wywazony i ma maly pedal stylu
        bardzo pomocny zeby bez szarpania podjechac na wysoki kraweznik. W sklepie
        widzialm go za 300 ja upolowalam w hurtowni(Babice) za 260zl-to bylo w
        kwietniu. Pozdrawiam Skrzynka
        • magdalenkad Re: Parasolka el-jot? 09.06.04, 10:12
          Skrzyneczko a co to jest za firma? Znalas ja wczesniej?
          • skrzynka3 Re: Parasolka el-jot? 09.06.04, 13:58
            Hej to polska firma reklamuja sie w "Dziecku". Maja swoja strone chyba
            www.arti.pl i tam mozna obejrzec wozek w dziale nowosci od 15 kwietnia. Kiedy
            szukalismy parasolki weszlam oczywiscie na Zakupy ale tu krolowaly glownie same
            wozki dobrze powyzej 500 zl crying wierze ze sa super - ale mnie potrzebny byl
            wozek dodatkowy na wypad do miasta, wyjazdy itp i przeznaczylam max 300zl.
            Akurat tak sie zlozylo ze kilka dziewczyn z innego watku z "zycia rowiesnikow"
            jednoczesnie szukalo parasolki i na biezaca dzielilysmy sie uwagami o roznych
            modelach, dwie z nas kupily w koncu to Arti (obie jestesmy zadowolone a ja
            polubilam go -mala co najwazniejsze tez- i korzystam z niego znacznie czesciej
            niz zakladalam) dwie Baby dreams (buggy i travel -ale one jakos mi sie nie
            podobaly bo juz w sklepie telepaly sie na boki a ARti jest sztywniejszy) a
            jedna Polaka (chyba Bartka w tej bogatszej wersji)U kolezanki ogladalam Bebe
            confort i to Arti ma wiele rozwiazan bardzo podobnych -ale o wiele bogatsze
            wyposazenie i cene dla "zwyklych zjadaczy chleba wink))))". Pozdrawiam wszystkie
            mamy i maluchy i dziewczyny wiem ze sie pewnie naraze ale nie dajmy sie
            zwariowac ze tylko markowy zachodni wozek za obledna kase jest dobry a wszystko
            inne to szmelc.(tak czasem wychodzi z lektury postow na zakupach) Pewnie
            parasolki z supermarketu za 70 zl bym nie kupila (ale beda mamy ktore tylko na
            taki bedzie stac i i tez dzidzius sobie bedzie zadowolony podrozowal)ale
            naprawde mozna upolowac fajny wozeczek z ktorego bedziecie zadowolone i nie
            wyjsc ze sklepu zrujnowanym. Pozdrawiam Skrzynka
            • pinik Re: Parasolka el-jot? 09.06.04, 14:06
              Skrzynka, masz wiele racji! Obejrzealam ten wozeczek w internecie i wyglada
              calkiem fajnie za te pieniadze. jesli w uzyciu sie prawdza, to ja tez jestem za
              (choc czesto polecam drozsze wozki, ale to przez to, ze je lepiej znam). Ten
              arti jest b. podobny do ABC handy plus, a tanszy! Nie pamietam, czy masz model
              citi, czy metro.
              • skrzynka3 Re: Parasolka el-jot? 09.06.04, 15:26
                Hej Ja mam city bo on ma wlasnie ten nowszy mechanizm kladzenia oparcia ktory
                mi sie spodobal. Pewnie gdyby kasa nie grala roli i mialaby to byc spacerowka a
                nie dodatkowa przewozowka pewnie tez skusilo by mnie PPP3 smile)))))Ale na
                szczescie super wycieczki mozna robic i Mercem i Lanosem no nie wink)))A uczciwie
                dodam ze nasz Arti mial maly feler -nie trzymala blokada skretu kolek -okazalo
                sie ze nie wlozyli jakiejs tam tulejki na szczescie pan w sklepie zalozyl te
                tulejki od reki i teraz wszystko ok. Ale coz nie mozna miec wszystkiego i zycie
                ciagle wymusza na nas zgnile kompromisy wink)) Pozdrawiam Skrzynka
                Ps Piniku jestem pelna podziwu i szacunku dla Twojej "wozkowej" wiedzy wink)))
                Masz rzadkie ale jakze przydatne na tym forum hobby wink) milego dnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka