mamadawida1 14.06.04, 14:58 Pytanie jak wyżej. Dodam tylko że ma 8 miesięcy. Szukałam odpowiedzi na forum ale jakoś wszędzie jest o ubrankach do chrztu dla dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ika71 Re: Gdzie w W-wie fajne ubranko do chrztu dla chł 15.06.04, 08:25 Dla chlopca rzeczywiscie ciezko kupic cos ladnego na taka okazje. Dla noworodkow sa obrzydliwe ubranka: spodenki i cos w rodzaju narzutko-sukieneczki a dla dla troche starszych jeszcze obrzydliwsze garniturki. Zalezy jak chcesz synka ubrac. My np. dla naszego na chrzest (bedzie mial 6,5 m-ca) kupilismy biala koszule (wzor jak dla doroslego) z mieciutkiego plotna a do tego biale, proste spodnie z szerokimi mankietami na dole. Tez z plotna. Maly wyglada w tym odswietnie a nie jak przebrany za doroslego. Jesli jestes z W-wy to sluze pomoca. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
ika71 Re: Gdzie w W-wie fajne ubranko do chrztu dla chł 15.06.04, 08:29 O rety! Sorki. Nie doczytalam )) Koszule tego typu mozesz kupic w sklepach Cubus, a cale b.fajne ubranka albo tylko spodnie w pawilonach na Jana Pawla II - po tej stronie co KFC. Pawilon jest na dole, latwo znalezc bo maja ciuchy dla maluchow inne niz gdzie indziej - b. duzo rzeczy z plotna. Pozdrawiam jeszcze raz Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mamadawida1 Re: Gdzie w W-wie fajne ubranko do chrztu dla chł 15.06.04, 10:02 Dziękuję za odpowiedź, na pewno się tam wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotam3 Re: Gdzie w W-wie fajne ubranko do chrztu dla chł 15.06.04, 10:23 Widziałam również bardzo ładne komplety w Konstancinie spodnie płócienne i lniane w różnych kolorach i do tego duży wybór koszul takie ubranko można spokojnie założyc takze na inne okazje Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 ika 15.06.04, 15:33 a w jakich godzinach sa otwarte te pawilony? i czy kupie tez tam szatke i swiece? Renia Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: ika 16.06.04, 00:01 Cześć, byłam dzisiaj na Jana Pawła II w sklepie Baby Boa i Piccolino i w tych sklepikach naprzeciwko. Rzeczywiście były tylko brzydy typu marynarz w kilku wydaniach i garniturki - w porównaniu z "marynarzem" o niebo lepsze. A propos nieba, a właściwie mininieba dostępnego w sklepie baby boa-bardzo się rozczarowałam. Byłam bliska kupienia przez in ternet kompletu Pan Samochodzik, ale gdy zobaczyłam go w rzeczywistości, zapał mój osłabł. Były za to inne lniane ubranka, chyba francuskiej firmy, bardzo ładne (tańsze w piccolino niż w baby boa) ale niestety również b. drogie:spodenki 120zł, koszulka 130zł, czapeczka 80zł. Bardzo ładne ubranka są też ponoć w sklepie Confetti w Blue City, ale tam nie byłam. Oj, niestety zdecydowanie dla chłopców jest mniejszy wybór niż dla dziewczynek... Acha, w tych sklepach na JP można kupić wszystkie dodatki oraz białą szatkę i świecę Odpowiedz Link Zgłoś
ika71 Re: ika 16.06.04, 19:13 Witajcie! Widzisz Leigh4, gusta sa rozne. Mi np. proste spodenki bez zadnych kieszeni i suwaczkow bardzo sie podobaja. Kompleciki Pan Samochodzik rowniez... Sklepy w pawilonach sa otwarte napewno od 11 do 19 w zwykly dzien, a w sobote pewnie 10-14. W Confetti w Blue City byla moja tesciowa, ubranka jej sie podobaly, ceny znacznie mniej, zaczynaja sie podobno od 100zl... A troche OT - ladne i niedrogie rzeczy dla chlopca mozna kupic w sieci H&M. Wg. mnie ladne. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: ika 16.06.04, 22:11 Mi też podobają się proste ubranka i dlatego tak mnie zafascynował pan samochodzik. Rozczarowała mnie jakość mininieba, może dlatego, że porównałam z tymi ubrankami francuskimi (takie białe z malutkim napisem na nogawce, do tego były koszulki i niby marynarki). Len wydał mi się bardzo szorstki i twardy w mininiebie, a szwy w srodku drapiące, ale może to tylko pierwsze wrażenie...A miałaś może coś z tej serii pana samochodzika? Bardzo jestem ciekawa jak się nosi, bo rzeczywiście wygląda fajnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ika71 Re: ika 17.06.04, 19:28 Kupilismy Mlodemu biale lniane spodenki z tej serii. Jak na len sa calkiem mieciutkie, ladnie wykonczone. A len jak to len - strasznie sie tylko gniecie. Innych rzeczy Pana Samochodzika mu nie kupowalismy, bo np. koszule kupujemy w Cubus-ie - sa prawie o polowe tansze . pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_mami Re: ika 22.06.04, 19:08 Ja kupiłam z kolei marynarkę z serii Pan Samochodzik i oprócz tego że się rzeczywiście gniecie żadnych uwag nie mam. Jest delikatna i dobrze wykonana. Mały wygladał w niej do chrztu bosko, spodenki dokupiłam w H&M tez białe i lniane i w sumie wyszło super i niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś