rozamund 18.03.12, 11:20 Przymierzam się do zakupów z Nexta online. Jak wypada ta rozmiarówka - zgodnie z tabelą, czy też większa lub mniejsza? Chodzi mi o odzież dla dzieci (pomiędzy 116 a 128). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pascalgotoj Re: Next - rozmiarówka 18.03.12, 12:56 zazwyczaj ubranka w rozmiarze 0-2 lata są zawyżone, od 2 l w górę zaniżone. tzn. córka 1,5 roku a rozmiar 92cm jest spory, a nosi jeszcze na 86 i czasem nawet na 80, starsza natomiast ma 6 lat a bluzy na 6 i 7 lat są małe, za krótkie w długości i długości rękawków, nosi więc na 8, 8-9 lat Odpowiedz Link Zgłoś
eedytkaa Re: Next - rozmiarówka 18.03.12, 13:13 a ja mam 3 latkę i idealnie pasuje na nią rozm 3-4 lata. raczej powiedziałbym że są porównywalne do innych firm np h&m Dzieci są różne... Odpowiedz Link Zgłoś
mdab2005 Re: Next - rozmiarówka 18.03.12, 13:23 wszystko zależy od wzrostu i budowy ciała dziecka, np. moja córcia jest z mniejszych dzieci (obecnie 4 latka), jesień/zima nosiła bluzki, swetry i bluzy z next'a na 98 a spodnie na 104. teraz na wiosnę i lato bluzeczki wszystko kupuję na 104 i pasuje idealnie moim zdaniem nie patrzy się na wiek podany na metkach tylko na wzrost. druga sprawa czy kupuje się na jeden sezon czy się chce by dziecko w ubrankach przechodziło dwa sezony... Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Next - rozmiarówka 18.03.12, 13:37 Moja 5 latka nosi rozmiar 3-4 z next, spodni nie kupuję już od dawna, bo mają je albo za szerokie, albo za krótkie. Moja młodsza córka - 2 latka, nosi obecnie rozmiar 86 czyli 12-18, ale znów z nowej kolekcji komplet z dziewczynką, który kupiłam na 12-18 jest w chwili obecnej mocno na już, tak więc to jest niestety ruletka. O butach się nawet nie chcę wypowiadać, , bo tu to już w ogóle masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Next - rozmiarówka 18.03.12, 19:32 kieruj się raczej wzrostem, nie wiekiem, Odpowiedz Link Zgłoś