Dodaj do ulubionych

Rozmiarówka kurtek Lindex

22.03.12, 22:35
Konkretnie chodzi mi o te kurtki:
www.lindex.com/pl/kids/girl-1-7-years/outerwear/6684220/Jacket/?styleId=20631806
Jak one wypadają wielkościowo? Moja córka nosiła w zeszłym roku podobną z Kappahla i tamte były dość duże, a przede wszystkim miały długie rękawy. Pamiętam, ze córka miała wtedy powyżej 90 cm wzrostu, wzięłam rozmiar 92 a i tak był z dużym zapasem.
A jak wygląda rozmiarówka takich kurtek w Lindex?
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: Rozmiarówka kurtek Lindex 23.03.12, 06:59
      Mogę Ci sprawdzić ten model (o ile jest u mnie w sklepie) na moim 3latku początkiem przyszłego tygodnia.
      KappAhl faktycznie bardz duży - ale w tym roku mają rękawy zakończone gumką i dużo estetyczniej/łatwiej reguluje się ich długość (mój ściągnięte rzepy w rękawach Kaxs'a odpinał... także musiałam je podwijać).

Malcowi kurtki u nich nie kupowałam, ale widziałam na innych dzieciach ... rozmiary z zapasem (podobnie nieco jak H&M).
      Ale... kupiłam w tym sezonie zimówkę córce (w październiku była z zapasem, a pod koniec sezonu wydawała mi się idealna - córa w tym okresie za wiele nie podrosła)... moim zdaniem rozmiar adekwatny do wieku/wzrostu dziecka... ale to w wersji zimowej!
      • ogrodniczk-a Re: Rozmiarówka kurtek Lindex 23.03.12, 09:06
        Jakby Ci się udało sprawdzić to byłoby super. Mam jeszcze pytanie odnośnie jakości i estetyki wykonania - porównywalna do Kappahl?
        • madaleena Re: Rozmiarówka kurtek Lindex 23.03.12, 15:24
          Rozmiarówka Lindexu jest adekwatna do wzrostu tj. jeśli dziecko ma 92 cm wzrostu to kupujesz rozmiar 92 i na cały sezon powinna starczyć.
          Jeśli chodzi o jakość, to seria FiX z Lindexu jest podobna jakościowo do Kaxs z KappAhla.
          • krasulas Re: kurtki Lindex do 122cm po 79zł 28.03.12, 22:38

byłam dosłownie 3 minutki
            kurtki i softshell'e (do 122cm) po 79zł

mierzyłam na Młodym (lat 3, w szafie kurtka KAXS w rozm. 92 jeszcze dobra) softhell (mazie z motorami w kolorystyce niebieski/zieleń, fason nieco taliowany) w rozm. 104 i była ok z lekkim zapasem
            www.lindex.com/pl/kids/boy-1-7-years/outerwear/6682346/Jacket/?styleId=20528389
            porównując do KappaAhla - tamte napewno nieco większe
            nie mierzyliśmy kurtki - bo nie było 104...
            ale ponoć wypadają na dosyć szerokie (a mój szczuplak)

w każdym razie - cena atrakcyjna
            kurtki w kolorowe 3 pasy mają fajne kaptury - wpuszczane w stójkę
            www.lindex.com/pl/kids/boy-1-7-years/outerwear/6682230/Jacket/?styleId=20596047
            softshell'e i inne fasony - niestety albo dyndające albo przypinane z boku na napkę (nie lubię!)
            gdyby nie kaptur i dostepność czerwonej wersji pewnie kupiłabym tą pierwszą
            pzdr
            • ogrodniczk-a Re: kurtki Lindex do 122cm po 79zł 30.03.12, 08:01
              krasulas dziękuję za fatygęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka