Dodaj do ulubionych

Sandałowa masakra cenowa w tym roku.

29.03.12, 17:25
Połaziłam po sklepach pooglądać sandały dla małych dzieci.
Drogo drogo drogo.
W Humanicu nasze jedyne słuszne sandały 199 zł. Rok temu ten sam model w cenie regularnej 159 zł. Dobrze że kupiłam zimą za stówę, ale i tak bym za nie dała dwie bo są warte każdej wydanej na nie złotówki.

Na ecco tez dwie stówy trzeba wydać. A przy superfitach się chowają. I do tego zlikwidowali jeden model co był jeszcze rok temu.
Biegam po necie, primigi też około 2 stów.
W Deichmannie taniej ale jakieś brzydkie te elefanteny w tym roku i elastyczność podeszwy nie powala.
Sandały w sieciówkach- porażka. Sztywne.
Sandały w Decathlonie- porażka do kwadratu.

Albo drogo albo do doopy, i kup tu człowieku dobre i tanie buty dla dziecka. To tak w nawiązaniu do innego wątku.
Obserwuj wątek
    • lucyna_1980 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 17:34
      Popieram jedyne godne uwagi które ma upatrzone dla córki to 229 zł - dla siebie mam sandały z zeszłorocznej przeceny za 59,90 big_grin
      A co tam... nie bedę dziecku żałować big_grin
      • eny79 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 17:47
        Ja kilka dni temu szukałam leciutkich adidasków dla mojego wybrednego syna. Idealne Naturino w rozm. 25 kosztowały 320 zł. Kiedy już przestałam sie śmiać, wyszłam ze sklepu.
    • lucyna_1980 Emma 29.03.12, 17:53
      a Ty wiesz, ze ja zapomniałam, że w Humanicu są dziecięcę buty big_grin Zaćmienie jakies dostałam - zajrzę tam napewno
      • emma6666 Re: Emma 29.03.12, 17:56
        wybór superfitów jest łagodnie mówiąc mizerny (dla maluchów jedne model dwa kolory) ale to są właśnie te naj naj. Dla starszaków też jeden model dwa kolory ale zachwytu nie odczułam macając je.

lucyna_1980 napisała:

> a Ty wiesz, ze ja zapomniałam, że w Humanicu są dziecięcę buty big_grin Zaćmienie jak
        > ies dostałam - zajrzę tam napewno

• agni71 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 17:55
      Tak, ceny wzrosły w stosunku do zeszłego roku. Chciałam nawet kupic sandałki z nowej kolekcji Ecco. Gdyby kosztowały tyle, co w zeszłym roku, czyli 199 zł, to ze zniżką 20% ta cena byłaby jeszcze do zaakceptowania. Jednak w tym roku ten model wycenili na 239 zł, więc kupiłam starszy model za 145 zł i tez będzie dobrze.
    • koala0405 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 18:08
      Ja dzisiaj zrobiłam obchód sandałowy po sklepikach. W Deichmannie porażka, w CCC i Smyku również, do Bartków nawet nie zaglądam. Kurcze , jakie ecco w rozmiarze 24 kupić żeby synkowi było wygodnie. On tak nie lubi nowych butków, bardzo długo się do nich przekonuje. Teraz chodzi w adidaskach clarksa i widać że mu wygodnie. A co takiego jest w superfitach, że je chwalicie. W rozmiarze 24 sandałki superfit mają pełną piętę a w ecco urban kids regulowany pasek. Co wybrać? Oprócz adidasków mamy jeszcze crocsy mary jane.
      • mariannamm Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 18:20
        Czy to nie za wczesnie na sandaly.Kupcie jakies bawelniane tramki i poczekajcie do czerwca bedzie taniej ja w zeszlym roku tak zrobilam.Fajne sandalki ma Befado naprawde na lato super i sa porzadnie wykonane mimo, ze bawelniane.W smyku tez jeszcze nie ma mysle, ze po swietach juz bede wstawiac letnie kolekcje tak bylo w zeszlym roku.
        • eny79 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 18:28
          Ja tez tak zrobiłam któregoś roku, tylko ze lato i upały były w maju i czerwcu. W lipcu lało i było zimno. Teraz sandały ecco kupiłam za 125, a poluje na tkaninowe adidaski. Jak juz wyżej pisałam, sklepowa cena tych ostatnich mnie zabiła.
          • kolina01 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 11:01
            Ja jak zobaczyłam w sklepie sandałki naturino za 350 to myslalam, ze zawału dostanę smile
            Patrzę na all a tu rzeczywiscie takie chore ceny w tym rokusad
            Nawet od rozmiarów poniemowlęcychsad

allegro.pl/listing.php/search?buy=4&category=25958&change_view=1&order=pd&string=naturino
            To jakaś zmowa chyba jest sad Do tego firmy (Mivo, Maraga) - które zwykle po sezonie mają spore wyprzedażesad Czyżby kryzys? Apropo - to w tym roku po zimie też nie było jakiś specjalnych przecen butów dziecięcychsad
          • k1234561 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 03.04.12, 20:00
            Ło matko,ja muszę córce kupić 2 pary sandałów jedne bardziej sportowe,drugie nieco bardziej eleganckie do sukienek,panna 11 lat rozmiar buta 39.Mam nadzieję,że to będą moje ostanie sandałowe zakupy na najbliższe 2-3 lata.Bo chyba już jej stopa nie urośnie,ewentualnie sandałki ulegną naturalnemu znoszeniu.
            Czyli musze już odkładać kasę,aby w maju ruszyć na łowy.
        • 18_lipcowa1 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 18:29
          mariannamm napisała:

> Czy to nie za wczesnie na sandaly.

pewnie ze wczesnie
          po kij sandały w marcu
          po kij rozglądanie sie za letnim obuwiem jak sie dopiero wiosenne kupiło
          ja kupiłam rok temu córce ecco za 100 zł, na koniec maja jakos
          • anyx27 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 18:44
            Ja wiosenne buty kupiłam wczesną zimą, sandały w lutym. Nie lubię przepłacać w sezonie wink
          • lucyna_1980 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 18:56
            " po kij sandały w marcu"

no chyba nie po to żeby w nie dziecko ubierać - choc przegrzewać też nie wskazane wink

A po to - bo:
            - dostepna jest pełna rozmiarówka
            - można wybrać takie które sie podobają kolorystycznie i wizualnie, a nie kupować byle jakie żeby tylko były....
            - żeby chociażby tylko pooglądac i mieć rozeznanie cenowe czyli gdzie i co i za ile
            - bo jest jeszcze zapas czasu i poszukać atrakcyjnej oferty na to co sie podoba, ewentualnie jesli pogoda pozwoli to poczekać na wyprzedaże
          • agni71 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 19:42
            18_lipcowa1 napisała:
            >
            > pewnie ze wczesnie
            > po kij sandały w marcu

Tobie może po kij, a moje dzieci juz w sandałkach i crocsach w tym roku biegały. Jakie buty założyć, jak temp. w cieniu dochodzi do 20 stopni?

W ostatnich latach z pogodą w Polsce jest tak, że często po przedwiośniu od razu przychodzą niemalże letnie upały (temp. 20 stopni i więcej), dlatego lepiej miec sandały w pogotowiu, żeby póżniej na łapu-capu nie kupować byle czego i może jeszcze przepłacać.

• 18_lipcowa1 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 14:36

> Tobie może po kij, a moje dzieci juz w sandałkach i crocsach w tym roku biegały
              > . Jakie buty założyć, jak temp. w cieniu dochodzi do 20 stopni?

a gdzie zyjesz? w Polsce?
              ja akurat nie przegrzewam
              ale pogody ani na sandały ani na crocsy jeszcze nie zauwazyłam

dodam ze kupilam w maju sandaly i nie przepłaciłam
              >
              • agni71 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 16:31
                18_lipcowa1 napisała:

> a gdzie zyjesz? w Polsce?
                > ja akurat nie przegrzewam
                > ale pogody ani na sandały ani na crocsy jeszcze nie zauwazyłam

Tak, w Polsce. Napisałam wyżej jakie temperatury miałam na myśli. W tym samym czasie, kiedy dzieci biegały w crocsach lub sandałach, ja siedziałam z gołymi nogami na leżaku. To było jakies 2 tyg. temu.

> dodam ze kupilam w maju sandaly i nie przepłaciłam

Myslę, że do maja tez juz będzie okazja założyć sandały. Ja wolę miec wcześniej, bo pogoda potrafi sie teraz zmieniac z dnia na dzień.
                • 18_lipcowa1 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 31.03.12, 09:43
                  kiedy dzieci biegały w crocsach lub sandałach, ja siedziałam z gołymi no
                  > gami na leżaku. To było jakies 2 tyg. temu.

ahahaahhahahahaha hahahhahahahahaa haaaaaa!!!
                  • agni71 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 31.03.12, 11:03
                    Przyznaję, że nie mam pojęcia co cię śmieszy?

Piszesz, jak osoba niezrównoważona psychicznie uncertain
                    • basi-a27 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 01.04.12, 11:44
                      hmmm no ja też nie wiem z czego lipcowa1 taka zadowolona uncertain bo u mnie w małopolsce też z tydzień temu było bardzo słonecznie że dzieci biegały w sandałach i bez sweterków.
                      dziś niestety znowu nasypał śnieg
            • iberka Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 01.04.12, 00:49
              u nas też już w Corcsach biegali,bo było po 20 st i cieplej to nie ubiorę trzewików przecież. też szukam teraz sandałów

iza
          • mamamia-1 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 01.04.12, 23:05
            Lipcowa czy ty czasem nie kupilas w zeszłym roku butów na zimę dla córki coś okolo lipca,sierpnia? Oczywiście również sławetne ecco, o czym rozprawialaś przez następne pół roku,że trzeba umieć kupować,polować na okazję,bla,bla,bla...to byly chyba te wspaniale wyrzedaże w maradze,naprawdę nie rozglądasz się już za sandałkami?
        • asia_i_p Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 21:40
          Jak się czeka na obniżkę, to potem trzeba bardzo pilnować, żeby jeszcze były. Starczy, że coś wypadnie w dwa weekendy (dajemy robić zakupy butowe tylko w weekendy, bo najczęściej trzeba jechać do Wrocławia) i zostaje się bez butów.
      • emma6666 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 18:27
        Przede wszystkim podeszwa, cudownie się zgina tam gdzie powinna a nie na środku. Ecco przy nich to sztywniaki.
        Poza tym całe skórzane, porządnie wykonane, ładne. Rok temu miałam primigi i superfity, te drugie o niebo lepsze. Koleżanka miała ecco hide&seek i nie była zadowolona, dziecko nie chciało chodzić, wolało gucie. Moje dziecko swoje buty uwielbiało a to imho dobra rekomendacja.

koala0405 napisała:
        A co takiego jest w superfitach, że je chwalicie.
        >
    • lucyna_1980 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 18:26
      Chciałam przypomnieć jedną kwestię - cena butów wzrosła bo zmienił się na nie Vat z 8% na 23% więc jest to logiczne - dlatego te ceny powalają...
      • gosjana Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 18:56
        Na limango są w tej chwili sandałki hiszpańskiej firmy Leaolelo w cenie 128zl i naturino- te są droższe
        • mmala6 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 19:09
          tak, tak potwierdzam,że te superfity z żelową wkładką są genialne. Mój starszak miał kilka par, w lecie i potem w przedszkolu. Zapomniałam o nich ale pewnie dlatego, że nie planuję już skórzanych na lato.
          • emma6666 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 19:16
            nawet nie wiedziałam ze ta wkładka jest żelowa. Sama się nie odkleiła a ja nie czułam potrzeby żeby przy niej grzebać. No chyba ze mówimy o innym modelu.
            • lechmiki Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 19:18
              ja dopiero co kupiłam baleriny dla córkibig_grin
              ale dla syna mam nawet te same sprawdzone rok temu Wojtyłko
              mysle ze na poczatku maja sie przejade po sandałki
            • mmala6 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 20:30
              ja też nie czułam potrzeby grzebania przy wkładcewink nasze były niemal identyczne tylko chłopięce, z piłką na rzepie. I wtedy (4-5 lat temu) miały poduszeczkę żelową czy jakoś tak, przez co wkładka była bardzo mięciutka i się fajnie do stópki dopasowywała. Na oko wygląda mi, że ta też ma, widać na tym zdjęciu 'en face'. Ale może te nowe modele już jej nie mają....choć w żadnym opisie tego nie widzę.
    • katka761 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 19:35
      to się cieszę, że w lipcu zeszłego roku kupiłam po 99zł signale i radary. kupiłabym chętnie superfity, ale cena powala. może w końcówce lata coś w de się uda wyłapać na wyprzedaży.
      • uwielbiam_truskawki Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 20:44
        Sporo superfitów i primigi jest w necie po 119 -149 zł + jakiś rabat co chwila na 15% to niezła cena wychodzi. Ale chyba nie można tu linkować sklepów? To musicie wyszukać same...
        • emma6666 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 20:48
          superfity które tak zachwalam są w butyku po 145 albo 149, stara kolekcja, różowe z rybką i granatowe z żółwiem, niestety rozmiarówka bardzo przebrana
          • bogna_78 Re:do emma6666 30.03.12, 14:29
            emma, a porównywałaś model Rocky z Freddy? czy w tych drugich ta podeszwa tez jest tak dobrze zginająca się? mam na mysli ten model turkusowo-brązowy. podoba mi się, że ma zakryte palce, bo mój szaleniec nawet w kapciach potrafi tak kopnąć, ze paznokiec pęka smile (no fakt, kapcie sa miękkie)
            • emma6666 Re:do emma6666 30.03.12, 16:45
              Niestety nie bo w mojej wiosce superfity są tylko w humanicu i tylko jeden jedyny model dla małych dzieci.

bogna_78 napisała:

> emma, a porównywałaś model Rocky z Freddy? czy w tych drugich ta podeszwa tez j
              > est tak dobrze zginająca się? mam na mysli ten model turkusowo-brązowy. podoba
              > mi się, że ma zakryte palce, bo mój szaleniec nawet w kapciach potrafi tak kopn
              > ąć, ze paznokiec pęka smile (no fakt, kapcie sa miękkie)

• slonko1335 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 20:47
      weź mnie nie załamuj bo przede mną kupno sandałów dla syna, dla córki na szczęście już mam-nawet kilka par a dla młodego nicsad
    • plynaryby Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 21:21
      Chryste Panie od dziś przestanę się dziwić dlaczego na początku listopada nie mogłam dziecku kupić zimowych butów bo zostałam poinformowana, że "sezon się skończył". W LISTOPADZIE sezon zimowy się skończył. Myślałam, że ktoś tu zwariował. Widzę jednak, że ludzie w marcu kupują sandały więc znowu w czerwcu będzie po sezonie. Jeszcze chwila i w czerwcu będzie już można kupić kozaki.
      • hugo43 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 21:23
        ja tam licze,ze krasulas jakis link zapoda smilesmile
        • edzia321 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 21:59
          Cena za te szmaciane naturino mnie powaliła totalniesad
          www.mivo.sklep.pl/product-pol-3833-Naturino-7785.html
          • lucyna_1980 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 23:05
            Za skórzane 339,90 zł to też przesada wink
            www.mivo.sklep.pl/product-pol-3804-Falcotto-1025.html
    • dixi Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 22:04
      natchnęłyście mnie na sandaly i znalazlam na all 3 pary chłopięcych superfitów 27 -29 w cenie 116 zł;
      nie nasz rozmiar, ale może się komuś przyda wink
    • kara13 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 22:24
      A ja kupila na przecenie w Smyku za 30zł Cool Club
      • kora711 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 22:28
        ten wątek jest co najmniej śmieszny ;D
    • jmk_pm Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 22:32
      Bardzo dobrze noszą się sportowe sandały Regatta Swashbuckle - cena poniżej 100.

https://www.promonte.pl/files/product/images/1/l/354_3.jpg
      • jusstinna Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 22:39
        Ale one nie są skórzane, a chyba o takich dziewczyny piszą.

mk_pm napisała:

> Bardzo dobrze noszą się sportowe sandały Regatta Swashbuckle - cena poniżej 100
      • dexon Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 09:56
        a możesz napisać czy wewnątrz jest jakaś wkładka podklejona, czy to jest sama gumowa/plastikowa podeszwa?
    • noo_noo Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 22:42
      chciałam "zareklamować" sandały firmy boden - skórzane na porządnej korkowej podeszwie, na dosyc szeroką stopę córki idealne, wygodne i ładne. Przetestowane w tym roku na urlopie po mocnym eksploatowaniu wyglądaja jak nowe. Kosztowały ok. 128 zł (trafiłam na fają promocję)

BODEN

Chciałam kupić jeszcze jedną parę, ale okazało się, że większości kolorów i rozmiarów już nie ma. A ktoś tu pyta po co kupowac sandały wink
      • emma6666 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 22:50
        a jak się zgina taka korkowa podeszwa?

noo_noo napisała:

> chciałam "zareklamować" sandały firmy boden - skórzane na porządnej korkowej po
        > deszwie, na dosyc szeroką stopę córki idealne, wygodne i ładne. Przetestowane w
        > tym roku na urlopie po mocnym eksploatowaniu wyglądaja jak nowe. Kosztowały o
        > k. 128 zł (trafiłam na fają promocję)
        >
        >
        > BODEN
        >
        > Chciałam kupić jeszcze jedną parę, ale okazało się, że większości kolorów i roz
        > miarów już nie ma. A ktoś tu pyta po co kupowac sandały wink

• jusstinna Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 29.03.12, 23:26
      Ja jak co roku mam pedipedy i jestem z nich super zadowolona, świetne są zarówno te całe skórzane, jak i te materiałowe do prania w pralce. Podeszwa jest super elastyczna.
      Mam nadzieję, że te które kupiłam w tamtym roku na przecenie będą dobre.
      Sandały pediped 4-8l
      W normalnej cenie są po 57$, ale często są obniżki i różne akcje. Na przecenie można kupić nawet za 20-30$. Czasami nawet taniej.
      • aniqa13 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 10:30
        Może komuś się przyda. W BuTiK Salonobuwniczy są fioletowe Urban Safari po 119zł rozmiary 27, 28, 31-35. Są też czarne po 129zł, ale już większe rozmiary 36-40. Znalazłam przed chwilą szukając butów dla syna.
    • szmytka1 co sadzą inni 30.03.12, 10:37
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5173562
      Ja liczę na ecco z poprzednich sezonów, widziałam za 100 zl urban safari, ale nie było akurat rozmiaru na mojego syna, mam nadzieję, że dowiozą
      • kurczaczek77 Re: co sadzą inni 30.03.12, 11:38
        A gdzie widziałaś urban safari za 100 PLN, bo ja aktualnie poszukuję dla chłopca w rozm. 33-34 w dobrej cenie?
        • szmytka1 w outlecie 30.03.12, 12:01
          pewnie nie skorzystasz bo w Elblągu, były po 99 bodajże, albo po równe 100 zl.
          • kurczaczek77 Re: w outlecie 30.03.12, 15:01
            Napisałam na gazetowego
    • koala0405 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 12:09
      Cały czas ecco i ecco. Nic nie wspominacie o geoxach np model Elba /te ze skórą ekologiczną i siatką/.
      Wydaje się, przynajmniej ze zdjęć, że sandałki te są miękkie i mają prawie pełną piętę. Już sama nie wiem co kupić 2 -latkowi z drobną stopą. Boję się, że w ecco te paski regulowane na pięcie będą niewygodne.
      Co preferujecie dla takich maluchów? Te z pełną piętą są tak zabudowane, że maluchowi może być bardzo gorąco dlatego te geoxy wyglądają fajnie.
      • mmala6 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 13:47
        takie?
        www.eobuwie.com.pl/product-pol-37139-Sandaly-GEOX-B-S-Elba-Boy-A-B22L8A-00032-C5691.html
        chyba nie ma większego sensu wydawać tyle kasy na sandałki ze skórą ekologiczną w środku. Przecież w lecie na noga się zaparzy.
        W tej cenie lub taniej można wyhaczyć ecco lub superfirty.
        • koala0405 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 14:46
          Tutaj coś innego piszą a model ten sam:
          allegro.pl/geox-elba-sandalki-lekkie-i-miekkie-skora-24-i2229937721.html
          • mmala6 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 31.03.12, 09:05
            koala0405 napisała:

> Tutaj coś innego piszą a model ten sam:
            > allegro.pl/geox-elba-sandalki-lekkie-i-miekkie-skora-24-i2229937721.html

powiem Ci szczerze, że nie chce mi się wierzyć, żeby Geox miał skórę eko od wewnątrz. Sandałów Geoxa nie miałam ale kilka par adidasów tak i były super, żadnej eko skórywink ale, świta mi, że Geoxy są dobre na tęższą stópkę, a Ty zdaje się pisałaś, że Twój syn ma drobną, więc tak czy siak lepiej mierzyć.
      • aleksandra1977 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 14:26
        dla takiego malucha kupilabym sandaly z zabudowanym przodem. Ochroni palce w razie upadku, czy potkniecia.
        My jestesmy wierni Ecco i mamy Hide&Seek, tego typu:
        https://images.booztx.com/ecco/350/ec076761_cocoabrownnavajobrown_55276.jpg
        Mimo, ze sa zabudowane, to noga sie nie poci.
      • kasia5030 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 31.03.12, 22:47
        Jeśli Twój synek ma szczupłą stopę to zdecydowanie polecam sandałki Superfit. Mój, obecnie 3-latek miał je w zeszłym roku i super się sprawdziły, a dodam, że ma też bardzo wąską stopę.
        Polecałabym te modele z zabudowanym przodem, bo powiedzmy u nas zniszczyłby sobie paluszki, gdyby śmigał z sandałkach z odkrytymi przodami, podczas jazdy na rowerku biegowym.

Przy okazji odpowiadając na temat ogólny tego wątku, bo ja teraz będę się rozglądałam za sandałami na przełomie kwietnia i maja, bo już się nauczyłam, że potem niestety graniczy z cudem znalezienie czegoś sensownego z danym rozmiarze. W konsekwencji bierze się to co zostało w sklepach, niekoniecznie w dobrej cenie...
        • mmala6 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 01.04.12, 10:17
          a propos niszczenia palcówwink mój starszy syn nie jeździł co prawda na rowerze biegowym ale na bobby carze i buty niszczył makabrycznie. Mimo to sandały miał 'normalne' po prostu trochę inaczej ustawiał sobie stopy przy odpychaniu czy hamowaniu. To nie jest tak, że jak nie ma osłonki na palce to dziecko szoruje palcami po betonie, instynktownie będzie szukało sposobu aby tak nie robić. Buty i tak były zjechane i tak.
    • cielecinka Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 16:04
      Ja jestem wielka fanka Keen -ów. Odkąd bojkotuję Ecco, biegamy tylko w tych sandałach.
      Teraz jest fajna promocja na małe rozmiary 21-24 minu 60 PLN co daje niecałe 140 zeta za model newport H2 - mój ulubiony.
      sklep.keen.pl/produkt-86.html
      • helly.g Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 30.03.12, 16:22
        Keen jest dobrą marką i ma fajnie wyglądające buty, ale...
        W ubiegłym roku kupiłam córce sandały model Whisper - największa śmierdziele, jakie w życiu mieliśmy!! Pranie co drugi dzień, psikanie odświeżaczami - działało tylko na chwilę. Niestety, mimo całego sentymentu i pewności, że to wygodne i wytrzymałe buty, więcej się nie skuszę.
        Sandały świetnie sprawdziły się jako "kapcie" do szkoły. Noga nie jest bosa, więc nie śmierdzi.
        Dodam tylko, że to podobno spotykana przypadłość keenów, a nie problem potliwości nóg dziecka wink Ale o tym dowiedziałam się nieco za późno ;-0

A w temacie: wolę geoxy niż ecco, bo bardziej sportowe, ale swego czasu nie pogardziliśmy też wyżej wspomnianymi Swashbuklami Regatty i w sumie sprawdziły się lepiej niż keeny, bo wytrzymały sporo, a nie śmierdziały smile
    • emma6666 Deichmann 03.04.12, 18:42
      Byłam dziś znowu na spokojnie pomacać buty. I tak:
      Te elefanteny (jest też wersja dziewczęca) są super, podeszwa flex, ładne, skórzane. Tylko że dla mnie to nie są typowe sandały tylko coś między trzewikami a sandałami.
      www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do;jsessionid=5B7EE72DE62A6D3E808B0E1FFC035353?act=showBookmark&favOid=310610
      Te też są super, miękkie, skórzane, elastyczna podeszwa.
      www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=310996
      Niestety tylko dziewczęce widziałam.

Jeszcze jedne były fajne i miękkie, nie pamiętam czy baren schuhe czy bobbi shoes, jasnoróżowe. W środku materiał, nie skóra, ale jak ktoś szuka tańszej alternatywy to warto.

I to na tyle w kwestii fajnych butów dla maluchów w Deichmannie. Wszystkie pozostałe bobbi i bareny były sztywne i jakieś takie ...

Z elefantenów te www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=311206 i te www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=311092 średnie, tzn coś tam się zgina ale mogłoby być lepiej.
      • gaga-sie Re: Deichmann 03.04.12, 22:20
        A te elefanteny nie są wąskie? Rzuciłam okiem ostatnio na te buty i wydawało mi się,ze tak ( nie kupowaliśmy ich jeszcze).
        • aagnes Re: Deichmann 12.04.12, 09:09
          Wg mnie elefanteny sa waskie i twarde, mojej corce doslownie do krwi porżnęły stopy, poszly do smietnika to moze 2 czy 3 podejsciach. najgorsze sandaly jakie miala, a troche ich przerobila.
    • natalek79 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 03.04.12, 23:15
      A ja właśnie dziś zajrzałam do Bartka będąc z młodym na spacerze, bo mamy blisko domku i było sporo sandałów z ubiegłego roku za 79 zł, podczas gdy nowa kolekcja "wisi" za 179 zł. Oczywiście zakupiłam nie tylko sandały wink
      I zaskoczyłam się, bo geoxy mieli, ale pierwszy rok, więc tylko nowa kolekcja po solidnych cenach.
      • hugo43 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 04.04.12, 23:21
        ja tak sie wystraszylam kryzysu sandalowego,ze zakupilam timberlandy skorzane,z przesylka wyszlo 105pln.
    • dagmarrka Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 05.04.12, 07:45
      a czy Wasze dzieci mialy moze ten model??
      e-timberland.pl/timberland-power-play-sandal-dzieci-buty-sandaly,plec,JK,B,BS,68098.bhtml
      cena nawet względna ....
      • hugo43 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 05.04.12, 08:37
        no wlasnie te kupilam,w mniejszej rozmiarowce,wiec jeszcze tansze.jak przyjada to napisze,co i jak.ja kupilam,po zachwytach kolezanki nt.tej firmy.wczesniej kupowalismy elefanten,ale podobne kosztuja w tym roku 119.
        • bogna_78 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 05.04.12, 13:33
          a ja jeszcze podpytam o te sandałki z zakrytymi palcami - czy nie są one zbyt zabudowane na lato? nie będzie w nich za gorąco?
          • dagmarrka Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 05.04.12, 14:23
            hugo43 - a jak brałaś rozmiar pod uwagę? bo mo syn ma dlugość stopy 18, 5 cm i nie wiem jaki rozmiar wziąć czy 31 cczy 32? nie wiem jak oni mierzą tą wkładkę - bo tam jest ta linia obrysowana na stopę. czy sugerować się dlugością stopy czy wkladkisad
            • hugo43 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 05.04.12, 16:55
              ja na jakies 16,5cm obecnie wzielam 28,5,wg opisu to 17,5 cm.mysle,ze to jest dlugosc stopy.dziwna ta rozmiarowka,bo z ecco jest pomiedzy 26 a27.
    • kakuba naturino w TK Maxx 05.04.12, 14:49
      wczoraj upolowałam w TK Maxx sandałki Naturino dla dziewczynki (srebrne) po 79,90 zł
      (były rozmiary 31 i 32)
      • rafaellozima Re: naturino w TK Maxx 05.04.12, 15:05
        W TK Maxx krakowskim?
        • kakuba Re: naturino w TK Maxx 05.04.12, 15:49
          w Bydgoszczy
    • kaku79 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 05.04.12, 17:14
      dziś w martes sport kupiłam mojej małej sandały ecco urban safari kids za 129,99 zł, kolor fuksja, są w rozmiarach 27-35. jest kilka kolorów, dla dziewczyn i dla chłopców.
      • antyka Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 05.04.12, 21:05
        A ja wlasnie wrocilam z TkMaxx i kupilam dziewczynom sandaly (Naturino za prawie 80 zl), jakiejs innej firmy, ale b. ladne mieciutkie za 80 zl, do tego starszej w rozmiarze 30 adidasy firmy Kangaroos za 70 zl. Jestem na maksa zadowolona, szczegolnie z sandalow mlodszej i adidasow starszej.
        • antyka TKMaxx Blue City Wawa 05.04.12, 21:57
          Dodam jeszcze, ze w TKMaxxxie bylo mnosto letnich bucikow w normalnych cenach smile
    • kara13 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 05.04.12, 22:10
      Ja kupuje w CCC albo w Smyku na promocji np. teraz kupilam za 30zl sandaly CoolClub rozmiar 29 smile
    • koala0405 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 12.04.12, 07:47
      Dostałam wczoraj maila, że ma być dostawa sandałek w TK Maxx.
      Byłam, mały wybór ale niskie ceny. Kupiłam sandałki granatowe jeansowe naturino r. 24 /za duże bo wkładka 15,9 cm na stopę 14,5 cm/ za 80 zł i ładne beżowo-błękitne sandałki Giuseppo /jakieś hiszpańskie/ w rozm. 24 też za duże na drobną stopę i podeszwa zgina się w połowie a nie 1/3. ale w cenie 60 zł. Chyba jednak zatrzymam te naturino nawet jako kapcie po domu bo są mieciutkie, elastyczna zginająca się podeszwa, no i wkładka ze skóry z otworkami.
      • emma6666 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 12.04.12, 11:41
        W moim tkmaxx też są te naturino rozmiar 24 i 25.
        Poza tym same malutkie rozmiary, tak do 20.
        • zazuc Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 12.04.12, 14:29
          No i się wkurzam, jak zawsze, bo W NASZEJ DUŻEJ WIOSCE zwanej Szczecin tkmaxx nie ma butów dziecięcychsad
      • bogna_78 Re: Sandałowa masakra cenowa w tym roku. 12.04.12, 12:20
        no ale do lata stopa nie urośnie trochę? ja to nie wiem, o ile większe sandały kupować, zważywszy że do lata jeszcze 2 mies. + 3 mies. lata.
    • monika78kr tkmaxx kraków m1 12.04.12, 15:43
      Kupilam dzis czarne dziewczece sandalki Superfit r. 32 za 79 zl. Moim zdaniem bardzo ladne, corka zaakceptowalasmile Widzialam rozmiary 31 i 33.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka