Dodaj do ulubionych

czy warto kupić fotelik samochodowy coneco cocoon

02.04.12, 15:53
Witam wszystkie mamy.
Mam pytanie jak się sprawdza ten fotelik czy go polecacie ,czy warto go kupić
moja mała ma już 11 miesięcy i zastanawiam się nad kupnem większego do tej pory jeździ w kołysce ale powoli się do niej nie mieści.doradźcie proszę.pozdrawiam
oto link
allegro.pl/fotelik-samochodowy-coneco-cocoon-0-18-kg-i2237747815.html
Obserwuj wątek
    • ponponka1 fotelik kupuje sie do samchodu a potem do dziecka 02.04.12, 16:22
      Dlaczego tak? Bo nie kazdy fotelik da sie poprawnie zainstalowac w kazdym samochodzie a tylko poprawne zamotnowane gwaratuje, ze fotelik bedzie chronil twoje dziecko (bo foteliki nie sa dla wygody ale maja chronic)

Wazne tez w wyborze fotelika sa testy zderzeniowe (nie mylic z atesatmi handlowymi) przeprowadzone przez niezalezne organizacje. W Polsce to glownie testy niemieckiego ADAC - Co najmniej 3* by chronil dziecko.

Reszta jest tylko dodtakiem
    • annajustyna Re: czy warto kupić fotelik samochodowy coneco co 02.04.12, 16:46
      Przeciez Coneco to chinszczyzna?
    • prigi Re: czy warto kupić fotelik samochodowy coneco co 02.04.12, 18:37
      nie znam tego fotelika, ale mogę coś powiedzieć na temat coneco zenith-dla pierwszego dziecka miałam taki model i sobie chwaliłam. córce było bardzo wygodnie, rozkładał się do spania szybko i bez żadnych skomplikowanych czynności. ale jak córa wyrosła kupiłam jej fotelik "z testami". i dopiero wtedy zauważyłam jaka może być różnica w stabilności mocowania, że jednak nie musi bujać fotelikiem na prawo i lewo w trakcie zakrętów.
      tydzień temu już bardziej świadomie kupiłam dla syna romera king plus, jest jakby przyklejony do fotela samochodu.\
      dlatego polecam ci posprawdzać kilka rodzai fotelików i dopiero wtedy zdecydowac się na ten najstabilniejszy

ps. w coneco zenith dzieciaki dalej jeżdża w drugim samochodzie, w jednym poluzował się zaczep na pas samochodowy, więc raczej niezbyt bezpiecznieuncertain
      • gaga-sie Re: czy warto kupić fotelik samochodowy coneco co 03.04.12, 23:12
        prigi napisała:

> ps. w coneco zenith dzieciaki dalej jeżdża w drugim samochodzie, w jednym poluz
        > ował się zaczep na pas samochodowy, więc raczej niezbyt bezpiecznieuncertain
        Oj, nawet nie mów...Obejrzyj sobie filmiki z crash testów, gdzie są niewłaściwie zamontowane foteliki lub przekręcone/źle zapięte pasysad
    • carollka_27 Re: czy warto kupić fotelik samochodowy coneco co 02.04.12, 19:54
      nowy fotelik za 300 zl mi osobiscie wydaje sie byc plastikowym i niebezpiecznym wielkim G....
    • ponponka1 idz na forum fotelikowe 03.04.12, 10:01
      forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
      • emma6666 Re: idz na forum fotelikowe 03.04.12, 18:26
        Nigdy w życiu nie wsadziłabym dziecka do fotelika który nie przeszedł crash testów.
        l]
        • fantomka44 Re: idz na forum fotelikowe 03.04.12, 22:53
          Nie warto kupować żadnego coneco, bo nie miały testów.
        • to_ja_tola Re: idz na forum fotelikowe 03.04.12, 23:45
          emma6666 napisała:

> Nigdy w życiu nie wsadziłabym dziecka do fotelika który nie przeszedł crash tes
          > tów.
          > l]

No to już wiesz że tylko takie foteliki wszyskie forumki posiadajawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka