Dodaj do ulubionych

jeździk Fropper - OPINIE?

03.04.12, 14:56
Szukam czegoś dla mojej córci. Jest dosyć wysoka - 85 cm i jeszcze za mało sprawna na rowerki biegowe. Późno zaczęła chodzić (w 15m-cu).
Mocno zastanawiam się nad Fropperem, bo ma dosyć wysoko siodełko. Ale czy ten jeździk pójdzie po dywanie? Mamy mieszkanie i mało powierzchni bez dywanów. Nie wiem też czy nadaje się na spacer w parku, po asfaltowej powierzchni?

www.krainadzidziusia.pl/files/fotob/product-286.jpg
Myślałam też o PUKY Wutsch, bo byłby i do domu i na ogród działkowy... ale jest dosyć niski i chyba nie na długo nam starczy.
www.aktywnysmyk.pl/jezdziki/202-jedzik-puky-wutsch-niebieski.html
Co polecacie?
Ktoś może mi coś bliżej o fropperze napisać?
Obserwuj wątek
    • nef_retete Re: jeździk Fropper - OPINIE? 03.04.12, 14:58
      acha, córka ma teraz 21 m-cysmile
    • moni_ka30 Re: jeździk Fropper - OPINIE? 03.04.12, 19:09
      Ja jak tak sobie policzylam ile wydalam na wszystkie graty jezdzace dla syna to az mi slabosad Nastepnemu kupilabym takie cudo:
      blog.aktywnysmyk.pl/2011/12/jezdzik-mini-micro-baby-seat-w-filmowej-akcji/
    • mamalilianki Re: jeździk Fropper - OPINIE? 03.04.12, 20:32
      Też to chciałam dla mojego 16-miesięczniaka, ale mąż poczytał opinie na amazonie, że łamią się różne części i odpuściliśmy.
      • nef_retete Re: jeździk Fropper - OPINIE? 03.04.12, 21:37
        też czytałam te opinie na amazonie, ale wyszłam z założenia, że dzieci są różne, niektóre są jak burza, a moja córa jest spokojna i subtelna, więc mam nadzieję, że nic nie połamie.
        No i w razie awarii - jest reklamacjasmile
    • skatka Re: jeździk Fropper - OPINIE? 03.04.12, 21:54
      Mam Froppera od kilu miesięcy.
      Kilka dni wcześniej wypowiadałam się o nim tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,134556339,,Jezdzik_Quick_Smart_pomoc.html?v=2
      Po dywanie jeździ bez najmniejszego trudu. Sądzę, że po asfalcie i po kostce chodnikowej także da radę.
      • nef_retete Re: jeździk Fropper - OPINIE? 03.04.12, 23:47
        skatka
        dzięki, czytałam Twojego postasmile
        a mogłabyś mi zmierzyć średnicę tych kółek? zwłaszcza przodu

napisz proszę jeszcze jakąś recenzjęsmile od jakiego wieku i wzrostu macie tego froppera, dla człopca czy dziewczynki, gdzie go używacie, temperament dziecka no i jego wpływ na ewentualną awaryjnośćwink no i jak tam z tym hopsianiem, bo moja młoda lubi hopsiać (no i tu ryzyko uszkodzenia sprzętu), ale myślę, że jak jej nie pokazę, że może hopsiać, to sama nie wpadnie, haha
        • mamanatalki87 Re: jeździk Fropper - OPINIE? 04.04.12, 08:58
          Ja dla 23 miesięczniaków zamówiłam YBIKE .

Do tej pory uzywalismy scutle bugi ...
          • nef_retete Re: jeździk Fropper - OPINIE? 04.04.12, 10:20
            mamamnatalki87
            a jakie? jeździki pewi czy te motorki biegowe?

jeździk pewi jest niższy o 2 cm od froppera i ma bardzo wąskie siedzenie, więc pewnie mniej wygodny... a my tu niedługo pewnie z pampersów będziemy rezygnować

natomiast motorek biegowy nie dla mojej niuni, to jej pierwsza zabawka tego tyup i raczej nie złapie równowagi tak jak na innych biegówkach, ale scuttlebugi to pewnie niezły trening
            • mamanatalki87 Re: jeździk Fropper - OPINIE? 04.04.12, 11:15
              My te motorki biegowe . Mają podwójne kółka z tył więc łatwiej będzie utrzymać równowagę ..

Na scuttlebugach jazdę mają opanowaną do perfekcji , umią zawracac skręcać etc ..

Zobaczymy jak te ybike się sprawdzą jak do nas dotrą smile
        • skatka Re: jeździk Fropper - OPINIE? 05.04.12, 14:10
          Średnica kół z przodu - 6,5cm z tyłu - 9,5cm

Używa go od 3 miesięcy moja 22 miesięczna córka o temperamencie "wicher i szkwał". Jeśli chodzi o wzrost to nie mam sposobności, by ją w choćby relatywnie miarodajnie zmierzyć, ale sądzę, że jest przeciętnego wzrostu. Bluzy, bluzki, koszulki kupuję na 86 - 92 a doły: spodnie, rajstopy 80 - 86.
          We fropperze podoba mi się to, że dzieciak ma w kierownicy stabilną podporę, bowiem aby skręcić nie porusza się kierownicą a pracuje się nogami. W związku z tym, żeby się na nim sprawnie poruszać, maluch nie musi z miejsca opanowywać korelacji skręt kierownicy = zmiana kierunku ruchu. Uważam, że fropper jest zdecydowanie bardziej mobilny. Obejrzałam filmik ze strony o Puky Wutsh. Jego skrętność jest ograniczona możliwością skrętności kierownicy. Nie wydaje mi się, żeby ten jeździk mógł obrócić się wraz z "kierowcą" w miejscu o 360 stopni, bo potrzebuje na to miejsca, by zawrócić po łuku. Moja córka na fropperze (kiedy raptownie z goniącej staje się uciekającą) wykonuje zwrot o 180 stopni w każdym miejscu w domu - choćby w świetle framugi drzwi.
          Co do "siupania" na siedzisku, nie należy wyobrażać sobie sprężynowania jak na trampolinie. To raczej funkcja przyjemnego amortyzowania, żeby pupa dziecka nie podskakiwała i nie obijała się o plastikowe siodełko podczas aktywnego użytkowania.
          Jak na razie fropper użytkowany był jedynie w domu, ale tak jak już wspomniałam, nie sądzę, żeby przeszkadzał mu asfalt, polbruk czy w miarę równy chodnik. Trawa, piasek, żwir - odpada.
          • nef_retete Re: jeździk Fropper - OPINIE? 05.04.12, 18:10
            wielkie dzięki skatka
            przekonałaś mnie, że dobrze wybrałam
            po świętach zamiawiam fropperasmile

a jaki wzięłaś kolor dla dziewczynki?

mi się podoba ten czerwono-zielony, bo fioletowo-różowy wydaje się być (przynajmniej na foto) trochę mdły... ale wacham się, bo moja mała lubi różowy i zwłaszcza w garderobie potrafi robić niezły bunt, jak jej coś nie podpasuje...

wolałabym, żeby sama wybrała, ale pokazywanie fropera na monitorze niewiele daje, bo jak przeskakuję ze strony na stronę, to kazdy jej się podoba big_grin
            • skatka Re: jeździk Fropper - OPINIE? 05.04.12, 20:44
              Mamy czerwono - zielony.
              Wyboru nie miałam, bo udało mi się go upolować używanego na Allegro smile
              To, że pomyka na nim już przynajmniej drugie dziecko a praktycznie nie widać śladów zużycia, utwierdza mnie w przekonaniu dobrej jakości jeździka.

Opisz kiedyś wasze wrażenia z użytkowania!
              • nef_retete Re: jeździk Fropper - OPINIE? 10.04.12, 22:40
                no i zamówiłam dziś czerwono-zielonego fropperasmile
                Wkrótce relacja z pierwszej przejażdżkismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka