Dodaj do ulubionych

Spodenki dresowe dla dwulatka

11.04.12, 10:00
Poleććie jakieś fajne spodenki dresowe dla szczupłego, wysokiego dwulatka. Potrzebuję takie wiosenno-letnie (nie gube z "meszkiem" od środka") do biegania i zabaw w ogrodzie, w piaskownicy, wygodne, bawełniane, do częstego prania i żeby po tygodniu nie zrobiła sie szmatka.
Obserwuj wątek
    • kinga_owca Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 10:07
      Jesli chodzi o spodnie dresowe to ja jestem wierna firmie mothercare - synek przetestował wiele różnych firm i jak dla mnie te są najlepsze (gatunkowo i rozmiarowo)
      kupuję na wyprzedażach oczywiscie wink
      w sezonie wiosna-lato mają cieńsze a jesień-zima są z meszkiem
      • mycha79 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 11:14
        Bardzo lubimy z kappahla www.kappahl.pl/article/spodnie_dresowe_714824 i H&M www.hm.com/pl/product/91618?article=91618-A co prawda z meszkiem, ale nie są grube.
        • szmytka1 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 13:48
          Faktycznie one są świetne, idelane dla szczupłego chlopca i dość trwałe, przedszkole przetrwały w każdym razie. Mialam zarówno z serii kaxs jak i we kids
    • natalek79 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 11:23
      A ja się znowu powtórzę, ale kurcze H&M mam 5 minut od domu i często tam kupuję...
      A na serio - tylko dresy z H&M przetrwały raczkowanie młodego, więc uznaję je za dobre i chętnie kupuję. Młody nie zdarł jeszcze żadnych.
      • szmytka1 HM nie nadają się dla szczupłego 11.04.12, 13:45
        Ja mam dla mojego 4-latka noszącego 116 kilka różnych modeli z HM i ani 1 nie nadaje się, nawet te z mniejszych rozmiarów 110 i 104, które nogawki mają za krótkie,a le w pasie nadal szerokie. W 116 zakupione na obniżce ostatniej będe wprawiać gumy, inaczej nie da się chodzić, sznurek niepraktryczny, bo utrudnia obsługe w toalecie
    • szmytka1 jeszcze lindex 11.04.12, 13:51
      Bardzo przepraszam,z e tak zasmiecam wątek,a el przypomnialo i się,z ę mamy jeszcze 2 pary lindex i też są fajne wąskie. Teraz w Lindex on-line jest promocja kup 3, płać za 2 i dresy są nia objęte
    • sagaa Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 14:15
      Ja mam wprawdzie córeczkę wink, ale bardzo polecam dresy firmy Next. Mamy już kolejny dwupak i są świetne. Praktycznie niezniszczalne (używane intensywnie jako strój "podwórkowy" i na rower) Idealne dla szczupłego dziecka - w pasie mają szeroką gumę, sznureczki przy pasie są tylko ozdobą. Dobre dla dziecka, które chce się samo ubierać, nie ma problemu z samodzielnym zakładaniem. Po praniu nic się nie rozciąga, nie mechaci.
    • styczniowa2010 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 17:57
      A ja z mojej strony mogę polecić Decathlon. Mają swietne dresy właśnie na intensywne użytkowanie.
      Przeznaczenie: do zabaw sportowych. Wytrzymałość na częste używanie. www.decathlon.com.pl/PL/dres-gym-y-192896889/
      Mam i chwalę sobie, są niezniszczalne.
      • mycha79 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 18:04
        No ale te z decathlonu to poliester, a tu chodzi o takie lekkie bawełniane.
        • krasulas Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 14.04.12, 22:09
          u mnie Decathlon sprał się szybko... kolory ciemne (fioletowe)

ale KappAhl polecam bardzo - cena z 25% rabatem jest do przejścia (w piątek była akcja %)
          i wspomniany Lindex!!!!! są boskie - idealne w pasie dla szczuplaka, wkrawane kolana, niskie kieszenie na pupie, modne szycia...
          mamy chyba 7 par - i to nie z opcji wieszakowej "płac2kup3" (te podobne fasonem do H&M, ale jakoś nidy nie było na nie super ceny)...
          kupowałam bardzo tanio - wersje wspomniane szczupłe, w kolanach wcinanie itp... oraz wersję z naszywanymi łatami gwiazdami na kolanach - trwałe, dobrze się piorą... bluzy/koszulki też kapitalne!

i jeszcze co do KappAhla - lepiej piorą mi się KAXSy niż WeKidsy (te drugie miałam częściej dziewczęce i jaśniejsze)
    • pamplemousse1 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 19:12
      kupowałam na allegro spodnie dresowe od użytkownika Gracja i byłam zadowolona. Mam bardzo szczupłego trzylatka smile
      • mmala6 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 20:53
        wszystkie wyżej wymienione(H&M, KappAhl, Next, decathlon...) miał mój starszy syn i wszystkie co do jednej pary zostały prędzej czy później przetarte na wylot na kolanach. Przedszkolne dywany załatwią wszystko. Mój dwulatek (domowy) nie przetarł ani jednej pary spodniwink Ma fajny dwupak z C&A. Nie widzę ich na stronie ale te wyglądają fajnie:
        www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowlęta//Kolekcja/Spodnie & dżinsy/89960/1
        • magata.d Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 21:10
          Dzięki za odpowiedzi. Mamy z kappahla, ale cieplejsze i faktycznie są świetne. Sprawdzę jeszcze w h&m i c&a i inne przez Was polecane. Zalezy mi na takich cieńszych, a większość, które ostatnio widziałam w sklepach to takie z meszkiem od spodu. No i pełno na allegro takich z lampasami i jakimiś nadrukami/naszywakami (co mi się nie podoba), podejrzewam kiepskiej jakości.
    • aleksandra1977 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 11.04.12, 21:42
      Mothercare i C&A. W C&A kupowalam w zeszlym tygodniu spodnie dresowe (2 pack) za 25zl.
    • kaku79 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 12.04.12, 10:49
      pomimo twojego sceptycyzmu polecam do zabaw dresy z Decathlon - mam bardzo aktywną 4 latkę i na plac zabaw i do ogrodu nie wyobrażam sobie mocnwejszych spodni (dopiero w tym roku czeka się sprawdzenie czy masz spokojnego dzieciaka, czy tak jak ja małą demolkę, która potrafi rozerwać bardzo porządne i drogie jensy na bezpiecznym placu zabaw w 5 minut po przybyciu wink a tak na serio - co innego spodnie do zabawy, a co innego na spacerek i ganiania po domu
    • mama-tyma Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 13.04.12, 10:24
      Ja mam szczuplaka i wszelkie h&m itp to mu spadają, wiec u nas najlepiej sprawdzają się polskiej firmy Maja bodaj, kupowane w hurtowni odzieżowej, są wąskie w pasie, to jest miękki materiał w lekkie prążki, z kieszonką przy kolanie jak bojówki, na pierwszy rzut oka wyglądają jak sztruksy, ale to dresy i w hurtowni płace za sztukę ok 23 złote
      • monaa28 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 13.04.12, 11:46
        ja na mojego chudzielca jeszcze nie znalazłam spodni dresowych ładnych i nie zjeżdżających wink wszystkie ze sznurkami nie nadają się do przedszkola, ostatnio kupiłam jedne z zamiarem wszycia gumki i czekają w szafie aż się za to zabiorę
        • kasiol81 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 13.04.12, 13:47
          Mam ten sam problem wink u nas nawet dresy nosi na szelkach wink

tegoroczne w H&M badziewne mi się wydają, tzn u mnie są tylko te w cenie 22,90 ( za dwupak 39,90) cienkie i wyglądają jak piżamy...dla starszaka też szczuplaka mam te z meszkiem z H&M ale też zjeżdżają, na dodatek gumka sztywna i sznurek w oby dwu parach się poskręcał w środku uncertain

chyba spróbuję te Kappahl-a skoro tak zachwalacie, oglądałam je ostatnio i zdecydować się nie mogłam
    • magata.d Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 14.04.12, 12:12
      Wczoraj byłam na zakupach. Te dresy h&m, kappahl fajne, ale z tym meszkiem (takie juz mam, chce cienkie), w smyku były cienkie, ale nie podobały mi się, jakieś takie wysokie (chyba na pulchną pupcię). W mothercare były fajne cienkie, w dwupakach i kolorystyce mi odpowiadającej, ale kosztowały prawie 80 zł. No i się zastanawiam 40 zł za dresy dla dwulatka...? A z drugiej strony jak porządne, nie zrobi się szmatka po praniu to może warto? Dzisiaj sie jeszcze tam wybieram, nie wiem, chyba kupie.
    • gaga-sie Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 14.04.12, 13:11
      Pinokio-są do kupienia m.in. na allegro. Cienkie, świetna bawełna, wersje dla dziewczynek i chłopców, nie spierają się i nie wypychają. Trzeba wpisać w wyszukiwarkę dresy legginsy Pinokio. Cena też fajna.
      • magata.d Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 14.04.12, 21:56
        Pinokio to dla niemowlaków, nawet na allegro nie ma tej firmy w rozmiarze 98.
        • gaga-sie Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 14.04.12, 22:21
          Ja kupowałam właśnie 98, wcześniej 92. allegro.pl/hello-kids-legginsy-polspiochy-pinokio-r-98-w6-i2247075267.html
          • magata.d Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 15.04.12, 08:24
            Nie wpadłam, żeby w półśpiochach szukać wink Mielismy identyczne chyba w rozmiarze 86, były fajne, właśnie takie cienkie, nie spierały sie szybko (tylko na szwach chyba szyłam z raz), bardzo praktyczne do ogrodu i po domu. Ale teraz dla wysokiego dwulatka zastanawiam się, czy wzór nie za bardzo niemowlęcy, no i chyba muszę poszukać rozmiaru 104, bo boję się, że jednak skurczą się po praniu (tamte jakoś szybko zrobiły sie przykrótkie, co niemowlakowi nie przeszkadzało).
            • gaga-sie Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 15.04.12, 12:40
              Faktycznie, lepiej te spodenki kupić trochę większe, u nas 98 jeszcze są z zapasem. Granatowe moim zdaniem nie są dzidziusiowewink Używaliśmy już chyba z 5 par i wszystkie są ok.
            • koala0405 Re: Spodenki dresowe dla dwulatka 18.04.12, 14:11
              Też szukałam cienkich dresowych dla dwulatka i dzisiaj w końcu kupiłam. Okazało się, że u mnie w sklepie firmowym Fixoni są właśnie takie dla szczupłych dzieci. Były w dwóch kolorach niebieski i turkus, na szerokiej wywijanej gumie i ściągaczach gumkowych na dole /również wywijanych. Dla mojego synka, który ma 90 cm wzrostu kupiłam w rozmiarze 86 bo są dość duże /wymiary pas 22cm x2, długość 52 cm, od kroku 31,5 cm/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka