Dodaj do ulubionych

felerna sól do zmywarki ?

14.04.12, 12:57
Moje dzieci wczoraj kupiły mi sól Ludwik bo innej nie było , załadowałam i puściłam na noc mycie . Dziś rano nie dość że kontrolka od soli znów się paliła to jeszcze na naczyniach był szpetny osad który zszedł po kolejnym myciu . Następne zmywanie już ok bez osadu , lampka świeci nadal uncertain I teraz się zastanawiam czy to ta sól ? zdarzyło Wam się coś takiego ? kupowałam juz różne i firmowe i te z rossmana czy produkcji carrefoura i żadna nie była zła .
Gdyby nie ten osad podejrzewałabym że kontrolka mi się zepsuła a tak , ki diabeł ?
Obserwuj wątek
    • emma_euro_emma Re: felerna sól do zmywarki ? 14.04.12, 17:00
      Mi tak się zrobiło, jak nie dokręciłam tej nakrętki, gdzie się sól wsypuje.
      • mamaaoli Re: felerna sól do zmywarki ? 15.04.12, 09:34
        Miałam podobną historię (osady), ale z proszkiem do mycia nczyń tej firmy, więc może coś jest na rzeczy.
      • aregiec Re: felerna sól do zmywarki ? 15.04.12, 12:19
        Mi tak samo, zle nakrecilam nakretke na gwint i cala sol pobralo do zmywania
    • kanna Re: felerna sól do zmywarki ? 15.04.12, 13:53
      Mi raz pani w sklepie zwróciła uwagę na zawartość soli w soli... Sól jednej firmy miała 30 % soli w składzie (opis na pudełku) innej - 97 %.
      A Ludwik ile ma?
      • ursgmo Re: felerna sól do zmywarki ? 15.04.12, 14:37
        Nakrętka była dobrze zakręcona .
        Najbliższe prawdy wydaje się te % soli w soli , niestety na opakowaniu nie jest to napisane . Wczoraj wsypałam inną , weszło tyle co zwykle i lampka zgasła . Dwa mycia były , lampka nadal zgaszona a osadu brak. Chyba wypłukało tą dziadowską sól za pierwszym razem suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka