Dodaj do ulubionych

ALEGRO-POMOCY

28.04.12, 12:16
tak przypadkowo podczytuję to forum ,widzę że znacie się w większości na allegro,byłbym wdzieczny za pomoc bo nie wiem już jak postąpić,opiszę sytuację może podpowiecie.Sprzedałem 2 koszulki chłopięce ,jestem dość nowy to po 4 dniach pytam kupującą (witam kiedy mogę spodziewać się wpłaty )i co dostaję za odpowiedż ku... od 4 dni masz pieniądze na koncie wysyłaj,trochę zgłupiałem sprawdzam nie ma piszę że nie ma ,kupująca masz i wysyłaj bo zaraz dostaniesz 2 negi że nie chcesz wysłać,po wymianie zdań dostaję 2 negatywy i 5 minut pózniej wpłatę przez PayU od kupujacej ,nosz kurcze napisałem do allegro negatywy usuneli następnego dnia bo przecież widza ze najpierw kłamstwa ,negi , potem wpłata,no myślę koniec sprawy wyślę mam z głowy.I niestety jestem zielony nie dodałem tej kupującej na CL i kupiła jeszcze 2 rzeczy i pisze żeby razem wysłać to piszę grzecznie proszę o wpłatę i 2 zł do kosztów wysyłki ,ona nic tylko że zawsze płaci że mnie załatwi itp i dalej nie wpłaca .Napisałem do allegro ,odpisali zeby czekać na wpłate i mogę nie wysyłać ,no ale to juz tydzień kupująca milczy list czeka ja tez czekam i co teraz jak wystawi mi negatywy to i tak allegro mi je unieważni,ale nie chcę problemów ,ta kupująca ma ze 20 negatywów kłótliwa i wredna co radzicie ? wysłać te 2 czy czekać na wpłatę za resztę ubranek ?
Obserwuj wątek
    • malowanka06 re 28.04.12, 12:51
      dlaczego masz wysyłać, skoro nie zapłaciła za dodatkowe 2 rzeczy? A jeśli jesteś pewien, że allegro unieważni negatywy to czym się przejmujesz? Dodaj ją teraz na czarną listę, nic więcej nie kupi. A nawet jeśli negatywy zostaną to świat się przecież nie zawali? odpiszesz, co i jak
      • kora711 Re: re 28.04.12, 13:03
        o ja pierdziu ; D
        ..ale osoba ..chyba psychicznie chora
        kto daje negatywy a potem płaci ? przecież teraz to mozesz jej nawet towaru nie wysłać ;D
    • lilu5 Re: Allegro-pomocy 28.04.12, 14:42
      proponuję wysłać kupującej przypomnienie o wpłacie poprzez Allegro (zakładka moje konto / zwroty prowizji / przypomnij kupującemu) oraz napisać do niej dodatkowo maila, że jeśli nie otrzymasz wpłaty za kolejne zakupione rzeczy, to np. w środę 2.05 wyślesz tylko te, za które zapłaciła.
      Pozostałe wyślesz dopiero jeśli wpłaci kwotę łącznie z kosztem przesyłki. A jeśli nie wpłaci, wystąp do Allegro o zwrot prowizji, wtedy ona dostanie upomnienie z Allegro (po trzech zasadnych upomnieniach zawieszają konto).
      Życzę powodzenia i nie przejmować się, skoro winy twojej nie ma, czasami niestety zdarzają się tacy kupujący.
      • mamaoskarka Re: Allegro-pomocy 28.04.12, 17:44
        Wyslij po 7 dniach przypomnienie przez allegro. Ubran bez wplaty nie wysylaj. Jesli mozesz to podaj nick na allegro tej kupujacej, to wrzuce sobie do zablokowanych.
        • mariannamm Re: Allegro-pomocy 28.04.12, 18:15
          No tak sa ludzie i taborety tu sie trafilo to drugie.
          Nie wysylac niech doplaci albo wyslac tylko to za co zaplacila.
          • syka7 Re: Allegro-pomocy 28.04.12, 21:24
            Wyślij mi jej nick na gazetowy dodam do mend zablokowanych, masakra jaka chamówa.
            Wyślij jej upomnienie a jak nie poskutkuje to tylko to za co zapłaciła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka