Dodaj do ulubionych

Muszelka (basen+piaskown.),pilne

23.05.12, 09:47
Moja chrzesnica obchodzi w sobote pierwsze urodziny.Podobno oprocz rowerku,ktory dostanie,rodzice chcieliby basenik.Wg mnie,basen nie jest odpowiednim prezentem na roczek,tym bardziej od chrzestnej.Jednak jak juz,bardziej trwalym bylaby muszelka,a z racji dwoch zastosowan jest nawet w porzadku.Ciekawi mnie,czy ta jedna czesc muszli nadaje sie jako basenik?Czy ktos posiada i jest zadowolony? czy lepiej kupic cos innego.
Obserwuj wątek
    • jusstinna Re: Muszelka (basen+piaskown.),pilne 23.05.12, 10:18
      Chodzi Ci o taką składaną muszelkę?
      My mamy, szczerze mówiąc ja nie jestem z niej zadowolona.
      Nie pamiętam producenta, ale kupowałam w Realu.
      Ten plastik jest dość miękki, więc dziecko musi siedzieć w piasku, na brzegu nie usiądzie, bo się ugina.
      Wody możesz tam nalać, ale nie wiem czy dziecko nie będzie się ślizgać po dnie, a ono nie jest płaskie i do tego ma takie wytłoczenia, więc chyba wygodne dla dziecka nie będzie.
      A nie myślałaś o takim specjalnym baseniku dla maluszka, płyciutkim z nadmuchiwanymi zabawkami, piszczałkami itp.
      Ja miałam dla córy i jako roczniak super się w tym bawiła, nawet w bloku na balkonie spokojnie się mieścił.
    • dziustynka Re: Muszelka (basen+piaskown.),pilne 23.05.12, 10:31
      ja mam taką inna odmianę tej muszelki, jest to jakby stokrotka zielona
      ma w środku wytłoczone trzy ławeczki akurat pod dupkę dziecka
      no i druga część spokojnie może być basenikiem, co prawda jeszcze nie wykorzystaliśmy tego zastosowania
      kupowałam na allegro
      • fantomka44 Re: Muszelka (basen+piaskown.),pilne 23.05.12, 10:40
        ja kupowałam muszelkę w tesco. uzywamy jej na działce - w jednej części piach w drugiej woda. jest ok
      • asiczek66 Re: Muszelka (basen+piaskown.),pilne 23.05.12, 10:43
        Dziekuje za pomocne odpowiedzi.Muszelka w takim razie odpada.Zastanowie sie na jakims brodzikiem,a jak nie to pomysle nad czyms innym.Szczerze to basen od chrzestnej na roczek nie pasuje mi jakos.Dziecko nie ma prawie niczego,wiec wybor mam,tylko ,ze miejsca w domu na jezdziki itp.nie ma miejsca.
        • asiczek66 Re: Muszelka (basen+piaskown.),pilne 23.05.12, 10:49
          Faktycznie muszla to bardziej pod piaskownice,z racji wypustek,moze byc niewygodnie.I stokrotka nie ma plaskiej powierzchni.Chyba rozejrze sie m.in.w tesco i cos tam napewno znajde,a w ostatecznosci... muszle smile
          • jusstinna Re: Muszelka (basen+piaskown.),pilne 23.05.12, 10:57
            W gazetce tescowej ważnej od jutra są różne baseniki dla dzieciaczków.
            • puenta1 Re: Muszelka (basen+piaskown.),pilne 23.05.12, 11:12
              My mamy żółwika z pokrywką z plastiku
              Używamy kilka lat, dla dwójki dzieci.
              Stosujemy jako piaskownicę i jako basen -naprawdę super
    • sdec Re: Muszelka (basen+piaskown.),pilne 23.05.12, 11:43
      Mamy taką, ale mogę tylko napisać, "jaka cena - taka jakość". Ogólnie spełnia w miarę swoje funkcje, ale tak jak w odpowiedziach, plastik miękki, ciężko jest na przykład przesunąć ja z wodą, bo się gnie, dziecko musi siedzieć centralnie. Koleżanka ma żółwia Little Tikes z pokrywką i wg mnie jakość jest o wiele lepsza.
      Jako basenik proponowałbym coś wybrać dmuchanego, są fajne z różnymi zabaweczkami dmuchanymi, to u nas się sprawdziło.
    • mia-p Re: Muszelka (basen+piaskown.),pilne 23.05.12, 12:28
      Ja w poprzednim roku kupiłam tą allegro.pl/piaskownica-stokrotka-dzien-dziecka-hit-2-kolory-i2353767886.html
      nazywa się Stokrotka i jestem z niej super zadowolona, jest sztywna i ma trzy siedziska dla maluszków, można dokupić drugą część i będzie komplet.
      Nie wiem skąd jesteś, bo ja kupowałam stacjonarnie w Zielonce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka