Dodaj do ulubionych

Gdzie kupujecie podręczniki?

25.05.12, 22:16
Doszłam do wniosku, że w tym roku nie będę biegać po mieście z torbą pełną ciężkich książek, a jak człowiek zamówię sobie (a właściwie dziecku) je i listonosz lub kurier przyniesie mi je do domu. Stąd moje pytanie - gdzie zamawiacie podręczniki? Najlepiej tak, żeby w jednym miejscu dało się kupić cały komplet, oczywiście w miarę tanio i najlepej dostawa gratis. Będę kupować książki do czwartej klasy.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 25.05.12, 22:57
      Ubiegłego lata zamawiałam w Gandalfie. Tyle, że dla półtora dziecka (dla starszego część kupiliśmy w antykwariacie). Bardzo mi sie spodobała jedna sprawa: zamawiałam pod koniec lipca czy na początku sierpnia. We wrześniu okazało się, ze na stronie szkoły była nieaktualna informacja dot. podręcznika do angielskiego (aktualna była na drzwiach szkoły) - zgodzili się na wymianę.

Teraz (tak, w maju) zamawiałam Juniorowi podręczniki do dwóch przedmiotów w Arosie - nawet z dopłatą za paczkomat wyszlo najtaniej.
      • agatosiek Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 06.06.12, 10:00
        Ja też w zeszłym roku zamawiałam w Gandalfie. Dostawa do domu za free. I też niestety przez błędną informację musiałam dokonać wymiany podręcznika. Na szczęście zgodzili się na wymianę bez żadnego problemu. Dlatego w tym roku na pewno do nich wrócę.
    • dido_dido Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 25.05.12, 23:06
      Najczęściej zamawiałam w Merlinie. W wakacje mieli 10 - 15% zniżki, przy większych zakupach (a tak jest w przypadku podręczników) kurier bezpłatny, duży wybór więc prawie wszystko przychodzi jedną paczką. No i jest możliwość zwrotu jeżeli coś nie pasuje.
      • mamamalej1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 25.05.12, 23:16
        w szkole przed wakacjami. Cała klasa tak kupuje. Są rabaty i promocje z grupowe zamówienie
    • majarzeszow Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 26.05.12, 06:24
      ja zamawialam przez szkolę, wyszło najtaniej. ale jakby tego roku nie bylo tak, to pewnie zamowie na Gandalfie. tylko trzeba dobrze patrzec na rok wydania, bo podreczniki do edukacji wczesnoszkolnej minimalnie sie roznia. ma byc napisane, ze to na rok szkolny 2012/13.
    • natalek79 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 27.05.12, 20:14
      Ja również zamawiam w ksiegarni internetowej, bo na dwoje dzieci wychodzi mi gratis kurier. W ubiegłym roku dyrektor szkoły namawiał do kupna w szkole zapewniając, że najtaniej, ale okazało się, że cena zestawu była jedną z wyższych wśród oferowanych na rynku. Zdażyło mi się również zamówić bezpośrednio od przedstawiciela wydawnictwa, bo miałam u nich rabat jako nauczyciel uczący m.in. z ich podręczników i po zakupie zestawu dla siebie dostałam rabat na kolejne zakupy. Z internetowych pamiętam Gandalf.
    • unia78 ceny szok :-( 27.05.12, 20:23
      Witam;
      Jestem mamą pierwszaka. Pod koniec wakacji zamawialiśmy ksiązki w Gandalfie. Przesyłka była gratis. Dzisiaj wchodzę i szczęka mi opadła porównując ceny. Nasz zestaw w sierpniu kosztował coś ok. 120 zł. Dzisiaj, w cenie promocyjnej 168!!! Przecena ze 199. Matko jedyna. Czy aż tak podrożał papier, czy vat na książki wzrósł do 50%. Przecież to aż niemożliwe sad
      Pozdrawiam - Paulina
      • kamelia14 Re: ceny szok :-( 27.05.12, 21:42
        na empik.com odbiór w salonie empik za darmo
        ja już kupiłam jak było 30% rabatu książki,
        wiem jakie będą bo starsze klasy idą jednym zestawem od IV-VI klasy.
        -
        • kasia_wp Re: ceny szok :-( 28.05.12, 08:25
          Ja kupowałam w zeszłym roku do klasy IIII w Bonito, było taniej niż Gandalf, koleżanka z kolei w Marmag, ale ona kupowała zbiorowo dla całej klasy i dostała spore zniżki.
      • coronella unia 06.06.12, 18:34
        a sprawdź rok wydania, te wcześniejsze rzeczywiście sa wyprzedawane po bardzo okazyjnych cenach. Powinnaś mieć rok wydania na 2012, czy takie kupiłaś?
        • unia78 Re: unia 06.06.12, 21:53
          Kupowaliśmy w sierpniu 2011 wydanie z 2011 właśnie za 120. Teraz szukam do 2 klasy, wydania z 2012 i cena mnie przeraża...
          Pozdrawiam - Paulina
    • kara13 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 06.06.12, 22:22
      Kupilam teraz w szkole ale rownie tanio jest tutaj
      www.ksiegarniapodreczniki.pl/
      • dorek3 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 07.06.12, 14:30
        Zamawiamy całą klasą w tej księgarni. Gratis dowóz do szkoły i dodatkowo rabat od cen ze strony.
    • my-lola Re: o rany :-( 21.06.12, 19:38
      Wezmę i pójdę z torbami. Waśnie wyliczyłam, że komplet książek do 4 klasy będzie kosztował mnie około 450zł (chyba raczej nie zmieszcze się w 400). Używane nie wchodzą w rachubę - wszystkie książki to nowości do nowej podstawy programowej. I weź tu człowieku miej dzieci i niech się uczą w państwowej bezpłatnej i obowiązkowej szkole. Idę płakać....
      • agni71 Re: o rany :-( 21.06.12, 20:38
        Ja własnie zapłaciłam za kolejne ksiązki i tak komplet podręczników dla córek do I i III klasy kosztował mnie w sumie 500 zł (dwa tzw. boxy + ang.). A zostały mi jeszcze do kupienia podręczniki do IV klasy sad Tez musi byc wszystko nowe, bo nowa podst. programowa.... No i jeszcze wyprawka dla pierwszaczki, bo na razie mam opakowanie kredek i 1 ołówek smile Myślę, ze na wydatki szkolne pójdzie w tym roku na dzień dobry ze 2000 PLN....
        A wracając do tematu - to ja box do I kl. zamówiłam w Literackiej, a do III - w Merlinie. Zagwozdke mam z IV klasa, bo wielu podręczników z listy nigdzie nie mogę znależć (przy kilku jest adnotacja, że ma byc nowe wydanie, a w sprzedazy są stare, albo w ogóle nie ma). Szukałam na razie w Merlinie, Gandalfie, Bonito i Dropsie....
        • my-lola Re: o rany :-( 21.06.12, 21:46
          Ja sprawdzałam w księgarni Marmag. Sprawdź tam. Moich większości jeszcze nie ma, ale są zapowiedzi i mogłam sobie dodać ceny i mniej więcej oszacować ile zapłacę. Oczywiście zapomniałam o książkach do muzyki -to kolejne 40-50 zł. Swoją drogą jak ja chodziłam do szkoły też miałam książki do plastyki i techniki a nie pamiętam, żebyśmy z nich korzystali za często. Mam nadzieję, że teraz nie jest to naciąganie ludzi na niepotrzebne wydatki (technika to około 60zł a plastyka ok.40zł - czyli razem stówa). W innym wątku doczytałam o wydatkach na książki do czwartej klasy rzędu 600zł (przy nauce dwóch języków obcych tak to pewnie wyjdzie). Tak czy siak jestem przerażona tymi cenami. Boję się pomyśleć co będzie dalej. Będę pracować i zarabiać tylko na to, żeby jedno z moich dzieci mogło się kształcić. Teoretycznie za darmo.
          • carpediem30 Re: o rany :-( 22.06.12, 16:39
            my-lola napisała:
            Tak czy siak jestem przerażona tymi cenami. Boję się pomyśleć co będzie
            > dalej. Będę pracować i zarabiać tylko na to, żeby jedno z moich dzieci mogło s
            > ię kształcić. Teoretycznie za darmo.

Co chwilę czytam utyskiwania forumek jak drogie są książki i aż się dziwię, że sama tak tego nie odczuwam big_grin
            Wręcz poczułam ulgę w portfelu, że córka wreszcie poszła do szkoły! Comiesięczne opłaty za przedszkole publiczne kształtowały się w granicach 450 zł za każdy miesiąc! (a co mają powiedzieć rodzice posyłający z konieczności dzieci do przedszkoli prywatnych bo nie dostały się do państwowych?) Teraz gdy córka jest w szkole nie ma szans, żebym wydała na nią miesięcznie aż tyle. Książki owszem - są drogie, ale jest to wydatek jednorazowy. Teraz czekam aż syn pójdzie do szkoły (za rok) i znów będzie ulga dla portfela smile
            Nie ma co narzekać smile Jak to moja babka mówiła - nie sztuka mieć dzieci, trzeba mieć na dzieci big_grin big_grin big_grin
            • johana75 Re: o rany :-( 22.06.12, 19:42
              carpediem30 napisał:

> my-lola napisała:
              > Tak czy siak jestem przerażona tymi cenami. Boję się pomyśleć co będzie
              > > dalej. Będę pracować i zarabiać tylko na to, żeby jedno z moich dzieci mo
              > gło s
              > > ię kształcić. Teoretycznie za darmo.
              >
              W szkołach płatnych tez trzeba kupić książki , za darmo sie ich nie dostaje.
            • my-lola Re: o rany :-( 22.06.12, 19:52
              Po części masz rację. Też poczułam ulgę, gdy syn poszedł do szkoły i nie musiałam płacić co miesiąc za przedszkole (państwowe). Ale szkoła to też przecież comiesięczny wydatek. Może nie płaci się tyle co za przedszkole, ale też płaci się np za świetlicę (dobrowolnie co prawda), za obiady, jakieś składki klasowe i różne takie. No i nie powiesz chyba , że podręczniki są tanie. To rozbój w biały dzień wyciągać tyle kasy od ludzi wiedząc, że i tak muszą książki kupić. Mnie zszokowała najbardziej różnica w cenie pomiędzy zestawami do klas 1-3 a zestawem do czwartej klasy. Musze wydać drugie tyle co wcześniej (a może i więcej), więc muszę sobie trochę poutyskiwać wink
              • carpediem30 Re: o rany :-( 22.06.12, 20:13
                Oczywiście, że w szkole też są składki, ale w porównaniu z przedszkolem o wiele mniejsze - u nas np. świetlica 30 zł/semestr, obiad 4 zł/dzień, rada rodziców 140zl/rok, składka klasowa 15 zł/m-c.
                To i tak o wiele mniej niż w przedszkolu, tym bardziej, że w przedszkolu również dostaję długą listę wyprawki (art. plastyczne, chusteczki, ręczniki pap.,książki do przyg. przedszkolnego), którą muszę kupić na początku roku (we wrześniu wydaję na to ok. 400 zł) + comiesięczna opłata za przedszkole.
                Ogólnie edukacja jest b. droga i już. Mnie wkurzają nie tyle ceny książek co ich ilość wymagana przez nauczycieli! Do każdego przedmiotu (łącznie np. z informatyką) to zestaw książka +1 a nawet 2 zeszyty ćwiczeń co jest dla mnie totalną bzdurą bo niedługo zaniknie zupełnie kreatywność i uczenie dzieci samodzielnego myślenia bo tylko jak roboty wypełniają wykropkowane miejsca w książce sad Moja córka w drugiej klasie zapełniła 1 (słownie jeden) zeszyt w 3 linie bo reszta to tylko wypełnianie gotowców w książkach i ćwiczeniach! Dzięki takiemu systemowi edukacji powiedzcie mi w jaki sposób dzieci są w stanie nauczyć się ładnie pisać?????????????
                Nie ma szans!!!
                • eny79 Re: o rany :-( 23.06.12, 08:58
                  Ale po co wg ciebie dzieci mają ładnie pisać? Przecież nasze dzieci nie bedą w dorosłym życiu niemal niczego pisały odręcznie.
                  • carpediem30 Re: o rany :-( 23.06.12, 09:20
                    eny79 napisała:

> Ale po co wg ciebie dzieci mają ładnie pisać? Przecież nasze dzieci nie
                    > bedą w dorosłym życiu niemal niczego pisały odręcznie.

No właśnie ja uważam to za kalectwo sad Komputeryzacja owszem ma pomagać, ale nie może zastępować umiejętności człowieka.
                    Taka jestem staroświecka i już big_grin
                    • kamelia14 Re: o rany :-( 23.06.12, 09:34
                      książki do klas IV-VI można kupić na organizowanych w swoich szkołach kiermaszach książki!
                      dzieci starsze sprzedają młodszym u nas w szkole co roku jest taki kiermasz.
                      dzieciaki na sali gimnastycznej sprzedają swoje podręczniki za 5,10,15 zł sztuka!
                      Warto zapytać w sekretariacie szkół.
                      Wtedy musicie kupić tylko ćwiczenia-podręczniki macie za symboliczną kwotę .
                      • agni71 Re: o rany :-( 23.06.12, 15:11
                        kamelia14 napisała:

> książki do klas IV-VI można kupić na organizowanych w swoich szkołach kiermasz
                        > ach książki!
                        > dzieci starsze sprzedają młodszym u nas w szkole co roku jest taki kiermasz.

Jesli jeszcze nie zauwazyłaś, to informuje cię, ze dzieci idące aktualnie do IV klasy idą nowym programem. Dlatego wymagane są nowe wydania książek, nawet jesli tytuł sie nie zmienił. Tym sposobem aktualni trzecioklasiści nie mogą odkupić książek od starszych kolegów.
                        > dzieciaki na sali gimnastycznej sprzedają swoje podręczniki za 5,10,15 zł sztuk
                        > a!
                        > Warto zapytać w sekretariacie szkół.
                        > Wtedy musicie kupić tylko ćwiczenia-podręczniki macie za symboliczną kwotę .
          • agni71 Re: o rany :-( 23.06.12, 15:12
            rzeczywiście mramag ma duża częśc książek z mojej listy. Do tego miałabym mozliwość odbioru osobistego u nich, jesli nie uzbieram na kwote upoważniającą do darmowej wysyłki. Dzięki za przypomnienie mi o tej księgarni smile
            • kamelia14 Re: o rany :-( 23.06.12, 16:53
              ok
              ale te co idą do V i VI mogą kupić w szkole
    • kama_2000 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 22.06.12, 14:57
      Narazie wychodzi mi, że najtaniej box do 1kl w marmag i chyba tam zakupie, potem może być drożej.
      • coronella Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.06.12, 07:06
        a dlaczego potem może być drożej?
        Z ostatnich 2 lat pamiętam, że w sierpniu były juz bardzo konkretne promocje, nawet na stronie samego wydawnictwa.
        Ja muszę kupić 2 boxy, i nie wiem, czy teraz, czy się wstrzymac, tu wszyscy piszą, że potem będzie drożej, ale czym to jest uzasadnione?
        • pacynka27 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.06.12, 08:48
          W zeszłym roku taniej było w czerwcu, przynajmniej w gandalfie za box Wesoła szkoła.
          • coronella Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.06.12, 09:13
            ja kupowałam w ub roku w empiku, chyba pod koniec lipca, albo w sierpniu, była promocja, 25% na podręczniki, pamietam, że na komplecie książek do 2 kla (box Razem w Szkole) zaoszczędziłam 80 zł w stosunku do czerwca.
            A teraz nie wiem co robić... Mam już 2 dzieci w szkole i koszty znacznie wzrosły.
          • slowo.koniec Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.06.12, 09:17
            W merlinie. Mieli rabat liczony od cen katalogowych, w księgarniach w moich mieście dawali 25% rabatu od cen wziętych z księżyca i w gruncie rzeczy płaciło się normalną cenę.
            • kasia_wp Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.06.12, 09:38
              Sprawdziłam też ceny w Ares, nie mają jeszcze wszystkich pozycji, ale też jest tanio.
              • kasia_wp Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.06.12, 09:40
                Nie ares tylko aros. Przepraszam za błąd.
        • dlania Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 19.07.12, 13:05
          A czy gandalf nie ma czasem wyprzedazy po 10 sierpnia? Tak mi przekazano - nie potwierdzę osobiście, bo do tej pory zawsze kupowalam wczesniej ksiązki, teraz poczekam na ten sierpień, bo i tak na 2 do 4 klasy musze poczekać (planowana data wydania: 30 lipca)
          • ciocia_rada Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 19.07.12, 15:24
            dlania napisała:

> A czy gandalf nie ma czasem wyprzedazy po 10 sierpnia? Tak mi przekazano - nie
            > potwierdzę osobiście, bo do tej pory zawsze kupowalam wczesniej ksiązki, teraz
            > poczekam na ten sierpień, bo i tak na 2 do 4 klasy musze poczekać (planowana da
            > ta wydania: 30 lipca)

Oo, to ciekawe. To ja chyba też poczekam smile.
            Ale za to coś o bezpiecznych zakupach czytałam... Że jak się nie takie kupiło czy jak nam zmienią to można bez problemu do 15 września wymienić na właściwy tytuł smile
    • mamaptifurka Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.06.12, 14:24
      W zeszłym roku kupowałam w empiku, teraz najtaniej mi wychodzi w bonito.pl. Ale też właśnie się zastanawiam czy kupować już teraz czy jeszcze poczekać bo być może będą lepsze promocje.
      • kasiol81 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.06.12, 16:54
        Nowe już w szkole, pomarańczowy box ( to chyba 1 klasa) widziałam w tesco po 99 zł.
        • dammma Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.06.12, 23:55
          Też przeliczyłam wstępnie ceny książek do 4kl i po najtańczych w necie wyszło mi 408+ ang, co oczywiście nie przejdzie, bo jedna pozycja jest tańsza w jednej księgarni inna w drugiej. Masakra- a gdzie reszta? Do zerówki juz lepiej, bo 140.
          Moja córa dopiero w 3 klasie zaczęła więcej pisać w zeszytach a tak to samo i jak tu podręczniki kupować po kimś, skoro nowa wersja lub wszystkie zapisane przez dzieci.
    • ciocia_rada Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 04.07.12, 15:41
      Ja dla mego chrześniaka kupię w Gandalfie. Popatrzyłam na to, co Wy proponujecie i poza Empikiem i Merlinem księgarń nie znam, a Gandalfa znam, mam zaufanie, to co będę ryzykować. Wiecie, liczy się nie tylko cena, ale jakość obsługi, pewność, terminowość, czas realizacji smile).
    • formelka1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 04.07.12, 18:36
      Ja w zeszłym roku kupowałam w bonito.pl w tym roku jeszcze się nie chciałam stresować, obecnie odchorowuję wydatki za dwa obozy synów...na podręczniki stres odkładam do sierpnia wink
      • jorn1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 04.07.12, 19:03
        Proponuje przy okazji sprawdzic w Tesco. Ja dzisiaj kupila box Nowe juz w szkole kl 2 za 85 zl. Wydanie z roku 2011 ( nasza szkola akceptuje wydania od 2010 r albo nowsze ). Wzielam jedyne/ ostatnie 2 boxy, zostalo jeszcze kilka do klasy 1. To jest jakas wyprzedaz z zeszlego roku, lezaly w koszu wyprzedazowym..
        • stokrootka1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 04.07.12, 22:58
          Ale te do pierwszej klasy to chyba muszą mieć wydanie 2012. Też widziałam "Już w szkole 1" w tesco za 99 zł. ze 199, ale od razu pomyślałam o tym, że to wydanie jest niezgodne z nową podstawą programową - ale pewności to nie mam, jak to jest z podręcznikami do kl. 1 szk. podstawowej.
          • jorn1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 04.07.12, 23:11
            Ja tez nie wiem jak to jest z podrecznikami do 1- szej klasy, nasza szkola od nowego roku rezygnuje z Nowej Ery, faktycznie na liscie podrecznikow dla klas pierwszych sa wymagane wydania Didasko z 2012. Natomiast II i III klasy ida starymi podrecznikami i one moga byc z 2010r i pozniej. Ja sie bardzo ciesze ze kupilam tak tanio, reszte spoza boksu zamowilam w Bonito i calosc ( bez religii, bo syn nie chodzi ) wyszla mi 184,50.
    • noo_noo weltbild - promocja z fb -15% 11.07.12, 17:32
      ja zamówiłam komplet książek ( w tym najnowszą pozycję nowej ery -"Elementarz XXI") w dobrej cenie na stronie weltbild - miałam kod rabatowy z facebooka -15% za polubienie ich na fb. Po odliczeniu rabatu za box podręczników do 1 klasy, komplet do j. angielskiego i komplet do religii wyszło ok. 260 zł do zapłaty przy odbiorze. Odpadają też koszty wysyłki - odbieram w ich sklepie stacjonarnym. Mało który sklep internetowy miał wszystkie pozycje. Oby tylko zrealizowali całe zamówienie, miałabym sporą część wyprawki z głowy wink
      • styczniowka82 Re: weltbild - promocja z fb -15% 11.07.12, 22:16
        Ja najtaniej box znalazłam w ,,cook-book" Nowe już w szkole kl 2 za 192zł
    • ciocia_rada Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 16.07.12, 14:37
      Dziś przeczytałam:
      Wydawcy nowych wersji podręczników, w których zmieniono mniej niż 20 proc. treści, będą mogli ubiegać się o dopuszczenie ich do użytku szkolnego nie częściej niż co trzy lata

więcej na www.worldcupquidditch.com/
      jest to dobra wiadomość smile)
      • nunik Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 16.07.12, 18:19
        Zamówiłam książki w bonito na ponad 700 zł. Dzisiaj zamawiałam dalszą część i mama rabat 3%.
        Zamawiam książki dla 6 osób z klas 2,3,4. Przy następnej wysyłce rabat będzie większy.
    • dorek3 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 16.07.12, 20:54
      Ksiązki językowe zamawiałam w Elpat. Rachunek spory (4000), bo książki dla całej klasy, ale dostaliśmy dodatkowo 20% rabatu na książki i 10% na płyty CD.
    • tzka Re: podaję kod rabatowy - www.weltbild.pl 17.07.12, 12:52
      6xozjuin

Do wpisania przy finalizacji.
      Przesylka kurierska GRATIS.

Za box RAZEM W SZKOLE kl. 3 zaplacilam z tym kodem 169 zł zamiast 200 zl. Wydaje mi sie, ze to dosc atrakcyjna cena. Calosc wraz z 2 dodatkowymi podrecznikami oraz ksiazka do angielskiego Longmana wyszlo mi 252 zl.
      • stokrootka1 do tzka 17.07.12, 19:17
        Skąd był ten kod? Ja z niego skorzystałam. Dziękismile Też kupowałam Razem w szkole 3 i uważam, że to była bardzo dobra oferta. Dałam go znajomej, ale jej nie działa. Weszłam drugi raz sama i też spróbowałam - rabat faktycznie nie nalicza się. Czyżby już był nieaktualny?
        • carpediem30 Re: do tzka 17.07.12, 19:20

Kody -15% dostaje się za polubienie ich na facebooku. Niestety są jednorazowe, tzn. raz wykorzystany nie wchodzi już ponownie sad
          • tzka Re: do tzka 17.07.12, 21:03
            Dostalam ten kod od kolezanki, ktora rozeslala info takze do innych znajomych. Mozliwe, ze czas tej promocji juz sie skonczyl.
          • tzka Re: do tzka 19.07.12, 09:00
            Czyli jednak nie jest jednorazowy. Fajnie. smile
      • ula_19 Re: podaję kod rabatowy - www.weltbild.pl 17.07.12, 23:09
        Dzięki za kod! Właśnie zamówiłam box Wesoła szkoła... kl. 3 i również zapłaciłam 169zł. Cena bardzo dobra, nie znalazłam taniejsmile
        • dixi Re: podaję kod rabatowy - www.weltbild.pl 19.07.12, 10:05
          ja też dziękuję i podaję świeżutki kod rabatowy na 15%, ważny do końca sierpnia smile
          z4upkd9i

za komplet podręczników do klasy 2 zapłaciłam 245 zł smile
          • dorotadu Re: podaję kod rabatowy - www.weltbild.pl 21.07.12, 22:03
            cos mi nie wchodzi to hasło sad - na stronie podany jest 15% rabat i obejmuje wszystkich może nic więcej nie da sie odliczyć?
            moje ksiazki bez matematyki której tam nie ma i atlasu kosztuja 336zł - klasa 4
            • dixi Re: podaję kod rabatowy - www.weltbild.pl 25.07.12, 17:24
              dorotadu napisała:

> cos mi nie wchodzi to hasło sad - na stronie podany jest 15% rabat i obejmuje ws
              > zystkich może nic więcej nie da sie odliczyć?

w takim razie wygląda na to, że kod jest jednorazowy, ja go wykorzystałam smile
              • agus8 Re: podaję kod rabatowy - www.weltbild.pl 27.07.12, 09:01
                no wlasnei nie, ja mam swiezy kod i w ogole mi nie odlicza 15% z zadnych ksiazek, nie tylko podrecznikow
                • agni71 Re: podaję kod rabatowy - www.weltbild.pl 30.07.12, 21:01
                  Ja przed chwila ściagnęłam rabat z FB i zadziałał mi na podręczniki.
                  • stokrootka1 Re: podaję kod rabatowy - www.weltbild.pl 30.07.12, 23:42
                    Agni, a ile dostałaś zniżki? Ja zapłaciłam za box do 3.klasy 169,99 zł, czyli 15% z kwoty 199,99, a moja znajoma kilka dni później na kod z FB zapłaciła za te same podręczniki coś ok. 185 zł, czyli rabat wyniósł mniej niż 15%. Ciekawe dlaczego....
                    • motylka09 Re: podaję kod rabatowy - www.weltbild.pl 30.07.12, 23:58
                      Mnie też nie odliczało pełnego rabatu, więc zadzwoniłam na infolinie i Pani mi powiedziała, że mają błąd systemowy. Kazała mi złożyć zamówienie, a rabat odliczała mi ręcznie i na maila przyszło mi już zamówienie z dobrymi cenami.
                    • agni71 Re: podaję kod rabatowy - www.weltbild.pl 31.07.12, 08:48
                      Juz teraz nie pamiętam dokładnie pierwotnej kwoty, ale z dziewięćdziesiąt kilka (chyba ok. 97 zł) cena spadła na niespełna 85 zł (kupowałam tylko 4 pozycje).
    • zaba133 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.07.12, 14:19
      w księgarni stacjonarnej ! miałam kupić w necie, ale okazuje się , ze w moim 20 tys podkrakowskim mieście jest taniej niż w necie, nie mówiąc o dużych księgarniach....
      • agulka04 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 24.07.12, 12:15
        zaba133 napisała:

> w księgarni stacjonarnej ! miałam kupić w necie, ale okazuje się , ze w moim 20
        > tys podkrakowskim mieście jest taniej niż w necie, nie mówiąc o dużych księgar
        > niach....

To masz fajnie smile Ja kupując w necie na książkach do klasy 2 zaoszczędziłam ponad 40 zł. Wcześniej sprawdziłam księgarnie staconarne.
      • malowanka06 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 24.07.12, 13:42
        To fajna ksiegarnia, ktora sprzedaje taniej niz cena ogolna. W mojej ksiegarni wszystko niestety jest w takiej cenie jaka jest nadrukowana, obowiązujaca.
        • sylwia_was Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 25.07.12, 14:30
          Mój syn w tym roku zostanie uczniem klasy I szkoły podstawowej. Postanowiłam grzecznie dokonać zakupu kompletu podręczników jeszcze podczas wakacji a nie na ostatnią chwilę. Odwiedzając w Poznaniu księgarnie szczęka mi opadała od cen podręczników. Zaczęłam szukać więc w internecie. Tak właśnie natrafiłam na księgarnię Gandalf. Komplet podręczników w księgarni Gandalf do I klasy, który zamówiłam był o 108 zł tańszy niż ten który widziałam w księgarni w centrum miasta. Nie zastanawiałam się więc zbyt długo. Poza tym przemówiło do mnie to, że w razie czego mogę je bez problemu wymienić - mają jakiś program wymiany (coś takiego). Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby, ale gdyby coś 'przezorny zawsze...' Nie dość że podręczniki były tańsze od tych w stacjonarnych księgarniach, to jeszcze otrzymałam je ekspresowo. Zamówienie złożyłam 19.07.2012 r a 20.07.2012 o godz. 17.00 kurier dostarczył mi książki. I w dodatku nic nie zapłaciłam za dostawę ponieważ wartość mojego zamówienia przekraczała 200 zł. W każdym razie jestem zadowolonasmile
          • dixi Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 25.07.12, 17:22
            komplet podręczników do klasy 2:
            w gandalfie miałam już podliczone zamówienie, 286 zł z groszami; w weltbild za dokładnie to samo zapłaciłam 245 zł - wykorzystałam kupon rabatowy z facebooka, o którym wyżej smile
            • agga72 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 26.07.12, 11:38
              Na Allegro - BookOutlet - najtaniej, sprawnie i szybko.
              • magawa1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 31.07.12, 00:38
                Z allegro to żart jakiś. Weltbild jednak najtańszy. Dzięki dziewczynysmile
                • rybalon1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 31.07.12, 11:50
                  potwierdzam Weltbild wyszło mi najtaniej kpl. książek do 2 klasy szkoły podstawowej (box wesoła szkola , ang, religia ), kod z FB na -15 % działa smile zamowiłam juz - wysyłka 0 zł.
                  Zaoszczędzilam min 50 zł . Mam nadzieję , że z realizacją będzie wszystko O.K.
    • unia78 weltbild - rok wydania podręczników 01.08.12, 23:46
      Witam;
      Zachęcona 15% obniżką z FB zajrzałam na stronę księgarni. I .... blada. Są podręczniki, które mnie interesują. Tylko rok wydania nie ten co trzeba sad Zwracałyście uwagę? U nas obowiązują wydania z 2009 lub późniejsze, a tam mają 2008 sad
      Pozdrawiam - Paulina
      • motylka09 Re: weltbild - rok wydania podręczników 01.08.12, 23:50
        Może akurat nie ma dostępnych nowych wydań, bo ja też nie wszystkie książki na raz kupiłam. Weź wyszukiwanie zaawansowane i odznacz "tylko dostepne". Wtedy na pewno wyszuka Ci nowe podręczniki.
        • agafu czwartkowy przegląd po sklepach www 02.08.12, 09:08
          i tak sprawdziłam dziś szukając "Odkrywam siebie, Ja i moja szkoła" klasa 1 i "Kuferek czterolatka" Juka na:
          empik
          merlin
          ares
          weltbild
          bonito
          allegro
          i najtaniej wyszło w Gandalf. Kupiłam już 3 tygodnie temu pakiet do 1 klasy i zapomniałam o przedszkolnym zestawie za który teraz już musiałabym płacić-a to ciapa ze mnie. Teraz muszę zwerbować sąsiadkę może jeszcze nie kupiła pakietu to z nią domówię mój .

Pozdr...Agata
          • agafu Re: czwartkowy przegląd po sklepach www 02.08.12, 09:11
            oczywiście chodzi mi o płacenie za dostawę
      • agni71 Re: weltbild - rok wydania podręczników 02.08.12, 09:23
        Ja wzięłam tylko te, które mają rok wydania 2012, stąd kupiłam tylko 4 podręczniki. U nas w szkole nie wiem, kto tworzył liste podręczników, ale zamiast podac od jakiego roku wydania kupowac - napisali "nowa wersja" (np. przy matematyce). W związku z czym z częścią podręczników wstrzymam się pewnie aż do pierwszego zebrania w szkole, bo nie mam ochoty kupowac podwjnie uncertain
        • motylka09 agni 02.08.12, 16:48
          Domyślam się, że masz Matematykę z plusem wydawnictwa GWO. Oni nie maja wersji z 2012 roku, ostatnia wersja tj. z roku 2008 została dopuszczona przez MEN do nauki wg nowej podstawy programowej.
          • agni71 Re: motylka09 02.08.12, 17:14
            Dzięki, chyba o to chodzi, chociaż na liście mam "Matematyka 4" /nowa wersja/, wyd. faktycznie GWO. Czy nauczyciele układający listę nie mogli napisac z którego roku ma być wydanie?
            • motylka09 Re: motylka09 02.08.12, 22:02
              U mnie na liście nie napisali nic o wersji ani o roku wydania. Dopiero w internecie na stronie gwo doczytałam się, że to są te same książki, z których dzieci uczyły się w latach poprzednich. Na niektórych w kółeczku na okładce jest napisane właśnie nowa wersja, a na wydrukowanych w tym roku jest napisane zgodne z najnowszą podstawą programową na rok 2012-2013. Ale treść pozostaje ta sama.
    • ewelina266 W EMPIK-u 02.08.12, 12:36
      Ceny takie same jak w sklepach internetowych, a do tego dostawa do Empik gratis. Za komplet do 3 klasy z angielskim i religią zapłaciłam 300 zł.
      • agni71 Re: W EMPIK-u 02.08.12, 14:08
        ewelina266 napisała:

> Ceny takie same jak w sklepach internetowych

Może boxów do mlodszych klas, ale z ciekawości porownałam ceny dwóch podręczników do IV klasy, które zamówiłam ostatnio w weltbild. Weltbild 20,40, Empik 24,90; W- 22,10, E - 27,49. Czyli na każdym podręczniku po kilka zlotych różnicy na niekorzyść Empiku.... Ceny z weltbild z dodatkowym rabatem -15% z FB. Do tego w W. przesyłka podręczników gratis do domu niezależnie od ich ilości i kosztu.
        • ewelina266 Re: W EMPIK-u 03.08.12, 09:58
          Dla porównania zestaw, który kupiłam to Ja i moja szkoła do klasy 3. Welbild cena 110,50 za semest, Empik 94,50 za semestr.
          • lecama_lima Re: W EMPIK-u 03.08.12, 10:59
            Zwykle przed kupieniem porównuję ceny w różnych sklepach i też mi wychodzi, że w empiku jest najtaniej. Staram się śledzić promocje, bo bywają też na podręczniki i wtedy po prostu hurtem kupuję smile
            • agni71 Re: W EMPIK-u 03.08.12, 12:26
              Ale naprawdę w Weltbild z rabatem 15% z FB wychodzi taniej niz w Empiku. Równiez jesli chodzi o nauczanie zintegrowane.

Box do 1 klasy "Wesoła szkoła" w Empiku 97,44 za 1. semestr, w Weltbild - 91 zł, box "Odkrywam siebie" do 3 klasy w Empiku 184,66 zł, w Weltbild - 170 zł.
              Podręczniki do ang. Treetops do I kl. w Empiku 30,49, w Weltbild 26zł.
              • stokrootka1 Re: W EMPIK-u 03.08.12, 13:56
                Tak, Weltbild był dla mnie bezkonkurencyjny! Jak dotąd żaden inny sklep, łącznie z empikiem, nie miał/nie ma lepszej ceny. Wysyłają podręczniki gratis w całej Polsce. Domawiałam jeszcze ćwiczenie do angielskiego, bo go wcześniej nie było i też za przesyłkę nie płaciłam.
    • salma75 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 02.08.12, 14:15
      Tutaj: reszop.pl/
      Kupiłam komplet do 3 SP i 1 GIM.
      Tanio i błyskawicznie.
      • babeth Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 03.08.12, 22:05
        Czy gandalf obniżył ceny? Mnie teraz wychodzi taniej niż w weltbidzie.
        • an-nika Re: Weltbild czy jeszcze jest promocja z fb? 03.08.12, 22:27
          No właśnie, czy jeszcze obowiązuje promocja i czy można prosić aktualny kod? Może któraś z was ma do oddania - chętnie skorzystam. Podany ostatnio nie wchodzi. Może już się promocja skończyła. Dajcie znać. Ania
        • stokrootka1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 04.08.12, 00:01
          babeth napisała:

> Czy gandalf obniżył ceny? Mnie teraz wychodzi taniej niż w weltbidzie.

Cena naszego box'u do 3. klasy nie zmieniła się w Gandalfie - kosztuje 196 z hakiem (już od dłuższego czasu), w Weltbildzie zapłaciłam za niego 170 (oczywiście z kodem z FB).
    • azyli Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 06.08.12, 10:37
      Mam do kupienia komplety podręczników do 1 i 3 klasy Gra w kolory wyd JUKA. Myslalam ze jak zwykle kupię w Gandalfie, ale oni mają dobre ceny tylko na BOXy, dodatkowe cwiczenia juz w cenach katalogowych, taniej jest już bezpośrednio w wydawnictwie, a jeszcze taniej w Merlinie, jednak Weltbild z 15% znizką byłby nie do pobicia, zarówno jesli chodzi o boxy, dodatkowe cwiczenia, ale tez informatykę i angielski. Czy ten kod z FB jest wielorazowy?
      • rybalon1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 06.08.12, 12:07
        kod z FB (weitbild.pl ) jest jednorazowy tzn. do jednych zakupów , ja zamawialam dwa razy to sciągnęłam sobie dwa kody jeden przez FB meża a drugi przez FB koleżanki smile oba zadzialały , także zlozylam 2 zamowienia w odstępie 3 dni - kazdy kod jest inny i wżny tylko do jednego zamówienia
        • rybalon1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 06.08.12, 12:08
          ta promocja trwa do 31.08
        • saszanasza Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 06.08.12, 12:12
          a jak się ściąga ten cholerny kod??? polubiłam na fb i dooopasad
          • rybalon1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 06.08.12, 12:16
            jak wejdziesz na FB i odnajdziesz weibild.pl to jest takie male okno reklamowe podręczniki - 15 % tam klikasz zeby ich polubić i przekierowuje ciebie do okna gdzie wyświetli się kod rabatowy
            • johana75 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 08.08.12, 22:24

• winia5 Weltbild - Razem w szkole box klasa 2 08.08.12, 23:32
                czy ktoś zamawiał u nich box "Razem w szkole" klasa 2, chodzi mi o wydanie, na ich stronie w opisie jest 2010 rok, czy to wydanie jest zgodne z NPP, czy cos w nim np zmienili i szukać gdzie indziej?
                • stokrootka1 Re: Weltbild - Razem w szkole box klasa 2 09.08.12, 15:07
                  winia5 napisała:

> czy ktoś zamawiał u nich box "Razem w szkole" klasa 2, chodzi mi o wydanie, na
                  > ich stronie w opisie jest 2010 rok, czy to wydanie jest zgodne z NPP, czy cos w
                  > nim np zmienili i szukać gdzie indziej?

Ja kupowałam u nich Razem w szkole 3. Wcześniej zadzwoniłam do wydawnictwa WSiP (infolinia za darmo) i spytałam, czy rok wydania ma znaczenie, czy były jakieś zmiany w tych podręcznikach w ostatnim czasie. Pani poinformowała mnie, że do 3 klasy (wydaje mi się, że do 2 też) nie było żadnych zmian. Możesz osobiście tam zadzwonić.

A w podręczniku, który dostaliśmy od Weltbild, kojarzy mi się, że jest rok wydania 2011 (wznowienie 2012), ale nie mogę tego teraz dokładnie sprawdzić.
              • yen74 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 09.08.12, 00:08
                Dziś kupiłam w Tesco box do kl I "Nowe już w szkole" wyd z 2012 za cenę 179 pln. Dodatkowo otrzymałam z gazetki 10 pln rabatu na art. szkolne. Czyli w efekcie zapłaciłam 169 pln za box. W Tesco mają teraz promocję, że jak kupisz art. szkolne za min 50 pln, to dostajesz 10 pln rabatu, trzeba mieć kupon z gazetki, bo przy kasie zabierają. 10 pln jest odliczane przy jednorazowej transakcji. Czyli jak się kupi za 200 pln i zapłaci jednym ciągiem to odlicza system jedne 10 pln. Jak konczysz rachunek po każdym wydaniu 50 pln to w przypadku 200 zł oszczędzisz 40 pln. No i trzeba mieć tyle kuponów.
    • agniesia777 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 09.08.12, 09:55
      Przeważnie podręczniki mojemu dziecku kupuje w szkole grupowo bo jest o wiele taniej w przypadku jakichś braków staram się kupować na allegro
      • rybalon1 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 09.08.12, 11:27
        kupujesz w szkole ??? a dobrze sprawdziłas bo u mnie kupując w necie zaoszczedziłam na calości ok. 70 zl ( na wszystkich ksiazkach ) ..w szkole nigdy nie kupuję bo się nie oplaca kompletnie
    • johana75 Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 10.08.12, 12:24
      Wczoraj kupiłam w Tesco box nowe juz w szkole do 3 kl. za 169zł z kuponem z neta. Super cena teraz szukam reszty książek.
      • johana75 Wysyłka w Weltbild całkowicie za darmo? 10.08.12, 12:55
        niezaleznie od kwoty? bo mi bez boxa wychodzi 119 zl a jak dam kupon z FB to bedzie ponizej 100 zł. Czy wtedy jest za darmo? nie moge sprawdzic bo nie mam kuponu jeszcze, nie mam FB wink
        • winia5 Re: Wysyłka w Weltbild całkowicie za darmo? 10.08.12, 15:11
          dostawa podrecznikow jest w Weltbild gratis
    • dlania jeszcze jedna ksiegarnia 16.08.12, 20:02
      Jeśli ktoś ma jeszcze jakies braki podręcznikowe, to polecam tę księgarnię:
      www.ksiegarnia.elpat.com.pl
      Przejrzysta wyszukiwarka (z zakladką na wybor wydawnictwa), tania wysylka, ceny przystepne,(choć z tymi z weltbild po rabacie - 15% równac sie nie mogąwink), spora dostępnośc tytułów
      .
      Ja kupilam tu ksiązki, ktorych w weltbild (a jednego podręcznika do matmy - także w gandalfie, arosie i in.) już nie było na stanie.
      • dlania I zapomniałam dodać: 16.08.12, 21:19
        po latach udanej współpracy - baj, baj Gandalf.
    • tinysiskin Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 21.08.12, 12:16
      Ja również nie miałam takie postanowienie, które prawie się udało zrealizować, a wszytsko dzięki koleżance, która kupiła podręczniki i dla mojego i dla swojego syna smile Dzięki jej za to stokrotne !!
      Jednak nie udało się dostać wszystkich książek i ćwiczeń - brakuje jeszcze czterech pozycji. I dlatego z zamiarem zasięgnięcia opinii na temat księgarni w sieci tutaj zaglądam. Piszecie e większości o Gandalfie - tam maja zazwyczaj szeroką ofertę - w zeszłym roku tam kupowałam i chyba w tym roku też złoże zamówienie właśnie tam. Ok jest jeszcze Matras - przesyłkę można odebrać osobiście w najbliższej księgarni - za darmo oczywiście. Promocji żadnych spektakularnych w sieci nie znalazłam, za wyjątkiem zniżki do Merlina na 15%. Dla zainteresowanych podaję info (też miałam zamiar skorzytsać, ale tych podręczników których szukam, akurat w tej księgarni nie ma sad ), otóż: aby otrzymać bon na zniżkę 15 % na podręczniki w Merlin.pl trzeba dodać bezpłatne ogłoszenie w serwisie sprzedajemy.pl, ogłoszenia o sprzedaży książki - dokładnie. Następnie w zamian za dodane ogłoszenie na e-mail dostaje się bon ze zniżką.
      To jedyna promocja jaką na razie znalazłam, może komuś sie przyda smile
      • babeth Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.08.12, 17:20
        Gdzie na dzień dzisiejszy opłaca się najbardziej kupić podręczniki Weltbilt, Gandal czy inne...A może w jakiś stacjonarnych typu Leclerc czy Tesco widzieliście dobre ceny. Mnie interesuje Gra w Kolory kl. 3 i Nasze razem w szkole kl. 1.
        • buanitka Re: Gdzie kupujecie podręczniki? 23.08.12, 18:05
          Po 2 latach zamawiania w Gandalfie (było kiedyś korzystnie) uciekłam do Weltbilta. W poniedziałek zamówiłam w Weltbilt - właśnie box Gra w kolory do 3 kl.+ angielski +religia. Wyszło taniej niż gdziekolwiek (z wykorzystaniem zniżki z FB). Dzisiaj (czwartek) kurier przyniósł paczkę. Jestem bardzo zadowolona i polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka