Dodaj do ulubionych

Krzesełko Danchair Amazon uk

22.07.12, 19:41
Chciałabym kupić dla syna pierwszoklasisty krzesełko tej firmy znalazłam na amazonie za 60f nie wiem czy mogę wkleić link (ale wyskakuje jako pierwsze) więc taniej niż u Nas tylko zastanawiam się czy to te same co u Nas bo wysokość mi się nie zgadza tam piszą 66cm czy to jest bez oparcia a u Nas w opisach 81cm całkowita wysokość. Wizualnie wyglądają na takie same, czy ktoś może potwierdzić że to są takie same to wtedy ze spokojem zamówię.
Pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 22.07.12, 21:19
      Ja kupiłam DanChair na Amazonie brytyjskim. Wysokośc krzesła jest taka sama jak w tych kupowanych w Polsce. Nie wiem, o co chodzi z tą podaną wysokością?
      • ju_mi Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 23.07.12, 08:50
        66cm to jest to miejsce gdzie zaczyna się oparcie (jakieś 10cm) nad najwyższą dziurką od siedziska.
    • sdec Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 23.07.12, 09:12
      A to nie jest krzesełko dla maluszków? Właśnie też chcę zakupić jakieś krzesełko do biurka dla 7-latka, ale nie chcę kręconego, ani żadnego ruchomego. Czy takie się nadaje? A może ktoś poleci jakieś fajne krzesło do biurka. smile
      • agni71 Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 23.07.12, 09:45
        sdec napisała:

> A to nie jest krzesełko dla maluszków? Właśnie też chcę zakupić jakieś krzesełk
        > o do biurka dla 7-latka, ale nie chcę kręconego, ani żadnego ruchomego. Czy tak
        > ie się nadaje? A może ktoś poleci jakieś fajne krzesło do biurka. smile

Może być dla maluszka, może być dla starszego dziecka. Pewnie lepiej byłoby kupić Tripp Trapp Stokke, bo ono to juz ma naprawdę duzy zakres wagowy, a i reguluje się nie tylko siedzisko i podnóżek na wysokość, ale również siedzisko na głębokość. Dla mnie jednak Stokke odpadło ze względu na cenę, bo krzeseł tych mam już 4 w domu smile
        A tak wygląda DanChair przy biurku:
        fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ag/ab/lkp0/yUSKiaMI9KRgvfeo9B.jpg
        • sdec Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 23.07.12, 09:52
          Wygląda fajnie, tylko to krzesełko to do ilu lat, bo nie wiem, czy jeśli gdzieś tak do max 3 klasy, to mi się opłaca kupować?! A mogę się dowiedzieć jakiej firmy biurko? Bo szukam czegoś ciekawego i nic mi nie wpada w oko.
          • agni71 Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 23.07.12, 10:04
            Moja najstarsza ma 10 lat, myslę, ze jeszcze przez rok będzie korzystała z tego krzesła, może dłużej. Producent zdaje się pisze, ze aż do 15 lat, ale aż tak długo to chyba nie....
            Moim zdaniem opłaca się kupić nawet na 3 lata, bo krzesło jakies strasznie drogie nie jest, a przynajmniej dopasujesz do wzrostu dziecka. Po zakończeniu używania pewnie można za 1/3 ceny dalej odsprzedać, jeśli niezniszczone.... Jakby mnie było stać, to bym Tripp Trappa kupiła, ten nadaje się nawet dla dorosłych, więc praktycznie nie masz górnego limitu używania...

A biurko to oczywiście IKEA, skręcone z elementów (blat chyba Galant a szafka i nogi z serii Vika).
            • ju_mi Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 23.07.12, 10:15
              Nam DanChair służy już 5 lat. Było to jedyne krzesełko do karmienia jakiego synek używał i nadal używa. Do szkoły idzie za rok i wtedy też krzesło wyląduje przy biurku. Z krzesła korzystam również ja (50kg) - używam go do siedzenia i jako "drabinki" (nie dała Bozia wzrostu wink ). Korzysta z niego też mąż (86kg) i krzesło ma się dobrze smile Teraz własnie zamówiłam drugie dla młodszego synka smile
              • moniak51 Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 23.07.12, 20:41
                dziękuje za bardzo za odpowiedź, jeszcze raz oglądając te krzesła na amazonie zauważyłam że co kolor to inny rozmiar podają, a wyglądają tak samo mają tą samą ilość dziurek do regulowania więc wychodzi że są tej samej wysokości, chyba zaryzykuje i kupię te najtańsze bo tylko ten kolor mi odpowiada naturalne drewno
                • ju_mi Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 23.07.12, 21:11
                  Powinnam dostać krzesełko za kilka dni wiec jeśli Ci się nie spieszy to mogę porównać czy to kupione na Amazonie jest takie samo jak kupowane w PL wink
                  • moniak51 Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 24.07.12, 21:03
                    dziękuje za propozycję a jaki kolor zamówiłaś?
                    • sdec Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 24.07.12, 22:23
                      Jak będziesz zamawiała? Wysyłka do Polski? Chyba też się zdecydowałabym na takie - bo jednak tripp trpp jest za drogi, a używany tripp byłby w cenie nowego danchair.
    • sdec Tripp Trapp 24.07.12, 09:07
      No to mnie dziewczyny zachęciłyście do tych krzesełek - szczególnie te tripp trapp, bo wydaje mi się, że danchair to jednak dla 7-latka juz chyba nie opłaca się kupiować sad
      Moje pytanie, krzesełko nowe strasznie drogie, ale przeglądałam eaby niemieckie i tam są używane - czy warto kupować używane?
      Może macie doświadczenia w takich zakupach? Z Niemiec mam możliwość zakupu i podania do Polski, więc koszt byłby jedynie na terenie Niemiec.
      • sdec A Hauck? 24.07.12, 10:16
        www.amazon.co.uk/Hauck-Alpha-Wooden-Highchair-Natural/dp/B000K7BELW/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1343117727&sr=8-2
        A to krzesełko?
        • agni71 Re: A Hauck? 24.07.12, 10:29
          DanChair wg producenta jestdo 15 lat, a Hauck do 10 - więc sama sobie odpowiedz, które bardziej sie opłaca wink

Co do uzywanego tripp Trappa to sie nie wypowiem, bo nie wiem, jak się te krzesła sprawują w dłuższym uzytkowaniu. Ja bym sie chyba nie zdecydowała na uzywane, bo nie miałabym pewności ile to krzesło faktycznie było użytkowane i po ilu jest dzieciach. Jakbym miała tylko jedno do kupienia, to odżałowałabym na nowego Tripp Trappa, tym bardziej że mozna kupić w super kolorach smile
          • ap77 Re: A Hauck? 30.07.12, 11:06
            podrzuccie link do tego Danchair, za 60funtow? Nie moge znalezc.
            • agni71 Re: A Hauck? 30.07.12, 11:14
              ap77 napisała:

> podrzuccie link do tego Danchair, za 60funtow? Nie moge znalezc.

Dziwne, bo jest to pierwszy wynik po wpisaniu w amazonową wyszukiwarkę wyrazu "DanChair":

www.amazon.co.uk/BabyDan-Danchair-Medium-Highchair-Natural/dp/B000NUR3U2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1343639569&sr=8-1
              • sdec Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 12:12
                Doczytałam, że w Tripp Trapp reguluje się głębokość wsunięcia siedziska i podnóżka, a jak jest w Danchair? Czy stała regulacja jest odpowiednia w każdym wieku?
                Raczej jestem skłonna zakupić Danchair, niestety cena Tripp'a jest bardzo wysoka.
                • agni71 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 12:22
                  W DanChair nie ma regulacji głębokości siedziska. Z tego względu mnie siedzi się niewygodnie. Najstarsza córka ma 10 lat i jej jest wciąż wygodnie. Trudno mi powiedzieć, kiedy zacznie odczuwac dyskomfort. Z TrippTrappem nie mam porownania, nigdy chyba nawet nie widziałam na żywo.
                  • edyta0 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 12:32
                    W przypadku dzieci ustawienie glebokosci nie jest konieczne, z racji tego, iz krzeselko mozemy sobie wsunac pod stol wg upodoban. Osobiscie nie wydalabym 2 krotnie wiecej tylko dlatego, ze nie ma tej regulacji. Nie oszukujmy sie, przeciez dziecko nie bedzie siedzialo na tym krzesle do 20 lat. Oosbiscie mam DanChair i swietnie nam sie prawuje a dzieci nie narzekaja.
                    • sdec Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 12:39
                      To popytam doświadczonej mamy, warto kupić danchair dla 7-latka? Bo ciągle mam jakieś obawy, że jest za duży, szczególnie jak oglądam malutkie dzieci na zdjęciach.
                      • sdec Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 12:40
                        No i nie oszukujmy się ponad 700 zł za krzesełko to cena powalająca, żeby chociaż było do 450 zł smile
                      • edyta0 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 12:55
                        Warto kupic, na rynku nie ma solidnych krzeselek, ktore mozna regulowac wysokoscia. Sa zazwyczaj na kolkach, gdzie dziecko zamiast skupic sie na danej czynnosci przy biurku czuje sie jak na placu zabaw i kreci sie w kolko, przesuwa, wierci na nim... Tutaj nie ma takiej mozliwosci. Dlatego tez poza jadalnia zapewne dokupie kolejne krzeselko. 7 latkowi dopasuje sie krzeselko (wysokosc) do jego mozliwosci i zapewne bedzie mu sie fajnie uzytkowalo, zwlaszcza, ze jesli np. jest w domu parkiet, panele itp. to krzeselko bardzo ladnie sie odsuwa od biurka.
                      • agni71 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 13:17
                        sdec napisała:

> To popytam doświadczonej mamy, warto kupić danchair dla 7-latka? Bo ciągle mam
                        > jakieś obawy, że jest za duży, szczególnie jak oglądam malutkie dzieci na zdjęc
                        > iach.

Moim zdaniem warto, chyba, że ten 7-latek jest jakiś bardzo wielki. Jak pisałam wyżej, u mnie najstarsza córka, która uzywa tego krzesła, ma 10 lat i krzesło jeszcze posłuzy, choc trudno mi ocenic jak długo, ze dwa lata na pewno. Dodam, ze my tych krzeseł uzywamy w jadalni, przy każdym posiłku, więc wydatek mocno sie amortyzuje smile Oprócz tego średnia córka ma takie krzesło przy swoim biurku...
                    • abigail83 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 12:45
                      > W przypadku dzieci ustawienie glebokosci nie jest konieczne, z racji tego, iz k
                      > rzeselko mozemy sobie wsunac pod stol wg upodoban.

konieczne pewnie nie jest, nic nie jest konieczne, natomiast regulacja glebokosci w stokke pozwala i roczniakowi, i doroslemu, siedziec wygodnie opartym. jak dla mnie jesli krzeselko tego nie ma, to nie mozna go nazwac "rosnacym z dzieckiem". z wsuwaniem pod stol nie widze zwiazku.
                      • edyta0 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 12:50
                        Nie oszukujmy sie, krzeselko ma sluzyc dzieciom. Na naszym krzeselku siedzial 10 latek, 14 latka i byli zadowoleni. Nam sie sprawuja wzorowo. I pewnie w przyszlosci dokupie kolejne.

Nie widze potrzeby wydawania ponad 700zl na krzeselko. Moze gdyby kosztowalo ono tyle co Danchair zapewne kupilabym Stokke.
                        • agni71 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 13:20
                          A ja powiem, że gdyby mnie bylo stac to kupowałabym Stokke, bo ta regulacja głębokości jakos do mnie przemawia smile Ale poniewaz krzesełek tych mam juz 4 (3 w jadalni, 1 przy biurku), to jednak wydatek prawie 3 tys. tylko na krzesła wydaje mi sie jednak nieco duży. Gdybym miała jedno dziecko, pewnie brałabym Stokke smile Ale, jak kogoś nie stać na Stokke i weżmie DanChair, to pewnie też będzie zadowolony, tak jak my z naszych DanChair jesteśmy zadowoleni.
                          • antyka Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 13:41
                            My mamy stokke, zastanawialam sie nad danchair,
                            ale nie wybralam go z powodu braku regulacji glebokosci.
                            Starszej (szesciolatce) jak i mlodszej (2,5 latce) siedzi sie rewelacyjnie.
                            • sdec Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 13:49
                              Och, gdyby tylko nie ta cena w tripp stokke, jednak danchair wychodzi gdzieś tak 280-290 zł na amazonie, ale niemieckim, bo z angielskiego nie ma mi kto podać do Polski. Więc różnica jest ogromna w cenie.
                              Gdybym miała wybór nie patrząc na cenę, na pewno wybrałabym tripp, a tak chyba wyjdzie na danchair.
                              Czy w w-wie można gdzie obejrzeć danchair?
                              • agni71 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 13:56
                                sdec napisała:

> Och, gdyby tylko nie ta cena w tripp stokke, jednak danchair wychodzi gdzieś ta
                                > k 280-290 zł na amazonie, ale niemieckim, bo z angielskiego nie ma mi kto podać
                                > do Polski.

A po co przez kogoś? Mozna zamówić bezpośrednio do Polski z brytyjskiego Amazona, przesyłka jest darmowa (Free Super Saver Delivery). Po kilku dniach krzesełko masz u siebie.

> Czy w w-wie można gdzie obejrzeć danchair?

W Świecie Dziecka mieli, szczególnie w tym na Towarowej, i pewnie koło IKEi na Targówku też. Najlepiej zadzwonic i upewnić się.
                                • sdec Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 14:00
                                  jakoś nie doczytałam, u mnie w kosztach wysyłki Polska jest 25funtów.
                                  • agni71 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 19:16
                                    Jak juz przechodzisz do płatności, trzeba kliknąć "Free Super Saver delivery", może wybrałaś "Standard" albo "Two-day delivery to Poland"?. Po kliknięciu free super saver delivery koszt krzesełka rośnie z 59.97 do 61.48 (to chyba związane z VAT-em). I to jest cała kwota jaką trzeba zapłacić. Sama rok temu zamawiałam na Amazonie brytyjskim DanChair, tylko białe (jest chyba z 10 funtow droższe) i tez miałam gratis przesyłkę, tak że to sprawdzone.
                          • sdec Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 14:01
                            A czy mogę prosić o zdjęcie dziecka (starszego) w danchair smile
                            I jaka jest wielkość siedziska.
                            • agni71 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 19:26
                              Na pierwszym planie 10-latka (136 cm) w DanChair (jeszcze jest mozliwośc regulacji):

fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ag/ab/lkp0/KKjb1FHNUZsBN7DGSB.jpg
                          • edyta0 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 14:51
                            Co racja, to racja. Jak ktos moze sobie pozwolic na krzeselko za ponad 700zl to nie ma sie co zastanawiac wink
                • ju_mi Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 16:59
                  W DanChair z czasem zamienia się siedzisko z podnóżkiem - podnóżek staje się głębszym siedziskiem, a siedzisko podnóżkiem.
                  • agni71 Re: Danchair a Tripp Trapp 30.07.12, 19:10
                    O, a o tym nie wiedziałam. Tak jest w instrukcji, czy to twój racjonalizatorski pomysł?
                    • ap77 Dan chair a Stokke-rodzaj drewna?? 22.12.12, 19:45
                      Dziewczyny od jakiegoś czasu użytkujemy Dan chair. Kupiłam bukowe. Ogólnie jest ok, młody używa, ale jest takie śliskie, tzn. ten rodzaj drewna jest taki hmm na wysoki połysk. Jakie jest drewno w Stokke?
    • kasiab75 Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 23.12.12, 08:09
      to prawda, jak sie zmieni podnozek z siedziskiem - siedzisko jest glebsze, dla wiekszej sosoby. to nie jest pomysl racjonalizatorski. to jest w instrukcji.

ja mam biale i takie jasne drewniane - to drewniane nie jest jakies super ladne, jest takie klejkowe ale tez nie ze sklejki do konca. jakos nie umie tego wyjasnic. biale jest duzo ladniejsze bo niczego nie udaje.

jesli chodzi i wymiary oba sa takie same, niezaleznie od tego co moze byc na stronie napisane
      • ap77 Re: Krzesełko Danchair Amazon uk 23.12.12, 12:20
        Kasia ale piszesz o Stokke czy DC?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka