Dodaj do ulubionych

Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Factory

23.07.12, 22:33
Dziewczyny podpowiedzcie... zaczynamy przygodę z tego typu zabawkami, syn ma 4 lata, chcę mu kupić mozaikę tylko nie wiem którą:

allegro.pl/mozaika-magnetyczna-kids-orb-factory-i2507633788.html
allegro.pl/quercetti-mosaico-magnetico-mozaika-magnetyczna-i2512322057.html
Quercetti ma niby walizeczkę na te magnesy, ale ORB jest większa, no i ma więcej plansz.

Podpowiedzcie bo muszę coś zadecydowaćsmile
Obserwuj wątek
    • ilonakrzeminska Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 24.07.12, 08:37
      witam, zestaw quercetti mam, co prawda taka układankę dla dwulatka, nawet nie wiedziałam, że to takie drogie, ale muszę przyznać, że jakościowo super, przeżyło dwulatkę, czterolatkę, teraz zabieram się za sprzedaż tego zestawu.
      • iwonka_81 Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 24.07.12, 12:05
        Taką dla dwulatka też mam i wiem, że jakość super, ale te ORB wcale nie musi być gorsze ale może być lepiej wyposażone. I dlatego mam dylematsmile
        • klara_0204 Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 24.07.12, 12:33
          Mieliśmy obie. Dla mnie bez różnicy ale syn wolał orb. Twierdził, ze wygodniej mu się układa - chyba miał na myśli rozmiar elementów i że lepiej się trzyma.
        • ilonakrzeminska Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 24.07.12, 17:03
          swoja drogą fajna rzecz, muszę popatrzeć dla mojej starszej, ta druga wygląda też ok, a jednak tańsza...
          • ilonakrzeminska Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 24.07.12, 17:05
            tylko ta orb ma pianki, wydaje mi się, że jednak mniej trwała rzecz.
            • klara_0204 Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 25.07.12, 08:42
              Syn używał sporo bo bardzo lubił te zabawkę. pianki wyglądają jak nowe.
              To co się nico niszczy to papierowe szablony.
    • natalek79 Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 25.07.12, 11:48
      Właśnie przy remoncie pokoju starszej córki (11 lat) wyjęłam zestaw Quercetti, tyle że troszkę inny kształt "pinezek" i po kilku latach używania dostał je 2-latek. Muszę przyznać,że bardzo trwały zestaw, wiele przeżył, ale nigdy nic sie nie odłamało, nawet nadepnięte pozostawało całe. Drugiego zestawu nie znam.
      • majatusia Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 25.07.12, 21:14
        Mamy ORB tylko inna - taka dla gdzie są tez plansze dla młodszych dzieci - gdzie oznaczenia kolorów nie są cyframi a kształtami. Jakość zabawki ok.
        W Quercetti bardzo mi się podoba że jest zamykane plastikowe pudełko na przechowywanie tych elementów mozaiki w ORB nie ma nic. Wysypywanie wszystkich klocuszków z kartonu na podłogę przed każdą zabawą zawsze kończyło się tym iż tylko cześć z tych drobnych elementów trafiało z powrotem do katona po zabawie.
        • natalek79 Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 26.07.12, 22:58
          O tak, pudełeczka z przegródkami w Quercetti są świetne smile
          • iwonka_81 Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 26.07.12, 23:49
            Kupiłam ORB, za kilka dni zobaczę ile to wartesmile Wybrałam troszkę inny model - z rybką na pudełku - tam magnesy są większe, 1,6 cm.
            • ilonakrzeminska Re: Mozaika magnetyczna - Quercetti czy Orb Facto 27.07.12, 08:32
              daj znak dobrze, jaka jakość i w ogóle smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka