Dodaj do ulubionych

doradźcie proszę

09.08.12, 23:34
dziewczyny chcę kupić rożek dla syna mi się strasznie podoba ten fioletowy a mąż nie chce słyszeć bo mówi że to nie chłopięcy, a jaka wasza opinia?
allegro.pl/arus-becik-rozek-usztywniony-wiazany-w-krateczke-i2552165053.html
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 Re: doradźcie proszę 09.08.12, 23:39
      ja bym w ogóle nie kupowała, ja sama dostałam i w ogóle z tego nie korzystałam, bo rzecz jest niewygodna, ładnie wygląda tylko na zdjeciu.

Jak już jednak go kupisz, ten rożek, to fiolet może w ostatecznosci byc, ja bym wybrała beż czy kremowy
    • natalek79 Re: doradźcie proszę 09.08.12, 23:39
      Hmmm, ja bym wybrała inny kolor wink
      • pasik Re: doradźcie proszę 09.08.12, 23:52
        używanie becika rzecz względna, dla mnie niepotrzebny usztywniany
        poza tym o kant d.. tak kokarda. nie będziesz miała czasu wiązać tego, albo inne rzeczy na głowie
        wzięłabym bezowy lub kremowy, niekoniecznie fioletowy dla chłopaka
    • babajaga-only Re: doradźcie proszę 09.08.12, 23:57
      Mnie właśnie ta kokarda przy każdym na dziewczcęcą wygląda smile
      • fredy58 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 00:01
        Też bym nie kupowała, ale mam 2,5 latkę w domu przed której noszeniem chcę się jakoś zabezpieczyć a odmówić nie będę mogła.
        • blaszany_dzwoneczek Re: doradźcie proszę 10.08.12, 00:48
          Nie dałabym 2,5-latce nosić niemowlaka w beciku czy bez.
        • kropkaa Re: doradźcie proszę 10.08.12, 03:07
          2,5 latka - starsza, zdetronizowana jedynaczka ma nosić noworodka w beciku???
          Gorąco mi się zrobiło...
          Co najwyżej może potrzymać na rękach pod warunkiem, że siedzi głęboko na ogromnej kanapie, obłożona poduszkami, a dorosły nie spuszcza towarzystwa z oka.
          Jeśli chce nosić, to lalkę w chuście - możesz zrobić z dłuższego szala.
        • patatajowa Re: doradźcie proszę 10.08.12, 09:20
          fredy58 napisała:

> Też bym nie kupowała, ale mam 2,5 latkę w domu przed której noszeniem chcę się
          > jakoś zabezpieczyć a odmówić nie będę mogła.

w te pędy kupuj lalke bobasa i zapasowy tani rozek dla córki.
          tak zeby ona miala własnego bobasa wink
          bo jak czytam o dawaniu na rece 2,5-latce noworodka to mnie ciarki przechodzą......
        • kamelia04.08.2007 a zdrowy rozsądek gdzie????? 10.08.12, 10:56
          fredy58 napisała:

> ale mam 2,5 latkę w domu przed której noszeniem chcę się
          > jakoś zabezpieczyć a odmówić nie będę mogła.

i ty uważasz, że jest w porządku, jak 2,5 latka nosi noworodka czy niemowlaka???

Wypierdzieli ci malucha na schody albo na podłoge, a ten rożek jej w rekach zostanie.
          To, że chce to jedno, a to, ze wywali noworodka na podłoge, to drugie. Znasz te smutna historie ze sliskim kocykiem...

Kup jej lalke bobasa, becik, wózek i każda z was bedzie miała swoje. Mloda bedzie szczęśliwa z lalką
    • koza_w_rajtuzach Re: doradźcie proszę 10.08.12, 08:26
      Mój syn miał być dziewczynką do 8-ego miesiąca życia i pomimo, że stawiałam na uniwersalne kolory (zielone, niebieskie, fioletowe), to miałam też trochę takich typowo dziewczęcych rzeczy. Całe otoczenia, łącznie z mężem namawiało mnie, żeby ubierać synowi również te dziewczęce ciuszki, bo to noworodek i homoseksualistą się przez to nie stanie, co za różnica czy jest ubrany na niebiesko czy na różowo wink). Przestałam więc się tym aż tak przejmować i Twój mąż też powinien wyluzować. Moim zdaniem ten fioletowy dla chłopca nadaje się, ale żeby mężowi "zrobić dobrze" to weź niebieski.
    • natalek79 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 08:29
      Ups, a ja 9 i 7 letnim dawałam tylko potrzymać malucha i to na siedząco i z moją asystą...

Ja bym 2,5 latce zakupiła fajną lalkę-bobasa, wózek czy nosidło, żeby miała swojego "maluszka" do opiekowania.
    • zuzankas Re: doradźcie proszę 10.08.12, 08:58
      Moja córka spędziła w rożku półtora miesiąca. Miała problemy brzuszne i rożek jakoś ją koił - czuła się bezpieczniej i pewniej. Potem do 4 miesiąca potrzebowała go do zasypiania. Więc rady "niepotrzebny, po co kupujesz" nie są dobre w stosunku do każdego dziecka.
      Uważam jednak, że ta kokarda będzie przeszkadzać - z 2.5 latkiem i noworodkiem raczej nie będzie czasu na misterne wiązanie kokard. Ja miałam rożki na rzepy i bardzo sobie chwalę.
    • hasza2 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 09:02
      Rożek jest jak najbardziej dziewczęcy- zwłaszcza fioletowy.
      Z doświadczenia wiem, że moja córka tez bardzo ciała nosić braciszka i nosiła go w mojej obecności, jednakże ona miała wtedy 9 lat.Dziewczynka 2,5 latnia to chyba troszczę za mała.
    • evrin Re: doradźcie proszę 10.08.12, 11:21
      mam sąsiadów. maja synka. Chłopiec jeździ w intensywnie fioletowym wózku w krateczke lila. Fotelik różowo-fioletowy. Sasiedzi i znajomi patrzą z politowaniem. Wszyscy wiedzą, ze ona chciała córkę...
      • fredy58 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 11:39
        Dziewczyny czy wyście powariowały logiczne ze chodzić z nim nie ma mowy, chcę się jedynie zabezpieczyć jeśli miała by go miała ,,prowizorycznie,, potrzymać do zdjęcia czy na kanapie na chwilkę potrzymać oczywiście w naszej obecności i przed tuzinem gości którym również będzie przekazywany z rąk do rąk to chyba ten rożek najlepsze co może być bo przynajmniej ja nie będę się pocić jak będę to widzieć. Czy tu wszystko trzeba tak dużymi literami pisać?
        • odra78 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 12:25

moim zdaniem kolor fioletowy jest uniwersalny, tutaj ta kokarda powoduje, że każdy z nich wygląda na dziewczęcy, ale rozek ma tez rzep, więc kokardę możesz wywalić
        • syka7 Re: fredy58 23.10.12, 09:37
          Zgadzam się z tobą i pomysłem na rożek.

Sama miałam dla dwójki dzieci i się sprawdzał.

Zawsze wkładałam dziecko do rożka na wizycie znajomych, rodziny - im było wygodniej trzymać a ja byłam spokojniejsza że dziecko bezpieczne.

Poza tym gdy mała płakała zawijałam ją w "kokona" czyli wkładałam do rożka i "ściskałam" tak jak to robiły położne na porodówce i mała czuła się bezpieczna niby jak u mamy w brzuszku.

Uspakajała się, dobrze spała.

Rożek towarzyszył nam prawie do 4 miesiąca przy zasypianiu.

Gdy syn się urodził moja córka miała 2,8m i często rozkładałam tapczan:
          ona siedziała przytulałam się do niego,patrzyła, grzechotała pod nosem a on leżał w rożku i z lekka się do niej uśmiechał.

Dawałam jej 2x dziennie go na ręce potrzymać w seledynowym rożku właśnie z taką kokardką smile

I co najważniejsze nie była nigdy zazdrosna o niego bo mogła ze mną robić przy nim wszystko: kąpać , ubierać pieluszkę, kremować, pudrować, oliwkować.

Do dziś pałają do siebie miłością ona 5l.3m on 2l.7m

Więc ja polecam i to w takim kolorze jak ci pasuje , kolor nie gryzie

syka7 Zabrze
      • fifiriffi Re: doradźcie proszę 10.08.12, 18:10
        evrin napisała:

> mam sąsiadów. maja synka. Chłopiec jeździ w intensywnie fioletowym wózku w krat
        > eczke lila. Fotelik różowo-fioletowy. Sasiedzi i znajomi patrzą z politowaniem.
        > Wszyscy wiedzą, ze ona chciała córkę...

A dlaczego z politowaniem???Chłopiec nie może mieć fioletowego wózka?!K....nie wierzę,w głupotę ludzką....Nie wierzębig_grin
        >
        >
    • tempera_tura Re: doradźcie proszę 10.08.12, 13:32
      Dziewczęcy, przez kokarde pewnie a nie kolor.
    • renata28 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 13:49
      Abstrahując, czy potrzebne, czy nie to argument, że jest nie chłopięce jest po prostu głupi. Na litość boską to niemowlak. Fioletowy bardzo ładny. To rozdzielanie na "dziewczyńskie" i "chlopiece" powala mnie. Przynosi to wiecej szkody niż pozytku.
      Ja z reguły jak jest napisane, że coś jest tylko dla chłopców, a cos tylko dla dziewczynek omijam szerokim łukiem. Kupuje to co mi się podoba
    • nikitka78 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 14:30
      Kolor może być, ale sam rożek to wg mnie niepotrzebny gadżet. Miałam 2 i użyłam może ze 3 razy.
      Noworodek ma być noszony przez 2,5letnie dziecko????
    • koralik12 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 14:47
      fioletowy jest uniwersalny jak żółty i bezowy
    • mika_p Re: doradźcie proszę 10.08.12, 14:54
      Fioletowy jest OK, kokarda też. Rożki zazwyczaj są dużo szersze niż noworodki i tak czy siak trzeba czymś związać, bo sam rzep nie utrzyma.

Męzowi powiedz, że fiolet jak najbardziej jest męskim kolorem wink niech spojrzy na biskupów big_grin
      • kamelia04.08.2007 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 14:59
        mika_p napisała:

> Męzowi powiedz, że fiolet jak najbardziej jest męskim kolorem wink niech spojrzy
        > na biskupów big_grin

big_grin
        żeby tylko fiolet, a jak sa wystrojeni w sukienki w kolorze fuksji i nazywani przy tym szumnie purpurowa eminencją
    • 25-judyta Re: doradźcie proszę 10.08.12, 16:33
      Ehhh.......wkurzające jest to własnie jeśli chodzi o kolorki dla dzieci.Z reguły większośc uważa że tylko róż dla dziewczynki i niebieski to chłopiec.A przecież jest jeszcze dużo innych kolorów też bardzo ładnych i pasujących do jednej i drugiej płci-chocby nawet właśnie fiolet ,jeśli Ci się podoba to kupuj smile
      Ja mam dla synka fioletowy wózek i wygląda w nim ślicznie i bardzo wielu osobom też się podoba.

Ps: ehhh.......tak wogóle mi się na tej aukcji spodobał ten "POPIELATE PASKI Z CZERWONĄ KOKARDĄ" No ale mój syn już za duzy na rożek smile))) A na następne dziecko się nie zanosi smile
    • kanna Reklama aukcji :/ n/t 10.08.12, 17:12

• kropkaa Re: Reklama aukcji :/ n/t 10.08.12, 20:40
        Na początku też tak obstawiałam, potem straciłam czujność, teraz widzę, że jednak tak.
    • fifiriffi Re: doradźcie proszę 10.08.12, 18:07
      szczerze?
      rożek to największe chyba badziewie jakie kupiłam.Równie dobrze mogłam owinąc dziecko kocykiem i git było.Tak tez robiłam z pierwszym.Że też przy drugim mi się rożka zachciało?
    • fifiriffi Re: doradźcie proszę 10.08.12, 18:13
      aha.najładniejszy jednak jest moim zdaniem w paski brązowe
      • emma6666 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 18:48
        Dajcie spokój. Podoba Ci się rożek to go kup u tyle, mężem się nie przejmuj i powiedz że ciężarnej się nie odmawia. A dziecku i tak wisi w jakim kolorze ma różek więc zrób se tę przyjemność i kup fioletowy.
        • mmala6 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 20:50
          teraz, jak dorośli mężczyźni noszą różowe koszule a w sklepach na działach chłopięcych pełno różu i fioletu, ten rożek nie robi wrażeniawink mam dwóch synów i jestem 'anty róż' a mój syn pilnuje aby nie mieć na sobie żadnego 'babskiego' akcentuwink ale rożek mi się podoba, naprawdę.
          Załamują mnie teksty przestrzegające przez noszeniem noworodka przez 2.5 latkębig_grin big_grin i jeszcze ktoś napisał coś o schodach i wyślizgnięciu się noworodka, wyobraźnia ludzka nie zna granic. Na pewno autorka chciała wysłać starszą córkę z małym bratem na spacer, oczywiście bez wózka, z samym rożkiembig_grin albo wpakować małego do wózka dla lalek, w sumie by pasował a córeczka by się ucieszyła z interaktywnej lali, hehe.
    • 1mamaaa Re: doradźcie proszę 23.10.12, 09:01
      hej bardzo fajny i tani bo za 18zł kupiłam w sklepie Martido www.niemowle-sklep.pl były też z wkładem kokosowym chyba za 30zł. opłaca sie tym bardziej ze dziecko używa go tylko ok 3 miesiecy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka