fredy58 09.08.12, 23:34 dziewczyny chcę kupić rożek dla syna mi się strasznie podoba ten fioletowy a mąż nie chce słyszeć bo mówi że to nie chłopięcy, a jaka wasza opinia? allegro.pl/arus-becik-rozek-usztywniony-wiazany-w-krateczke-i2552165053.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelia04.08.2007 Re: doradźcie proszę 09.08.12, 23:39 ja bym w ogóle nie kupowała, ja sama dostałam i w ogóle z tego nie korzystałam, bo rzecz jest niewygodna, ładnie wygląda tylko na zdjeciu. Jak już jednak go kupisz, ten rożek, to fiolet może w ostatecznosci byc, ja bym wybrała beż czy kremowy Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: doradźcie proszę 09.08.12, 23:52 używanie becika rzecz względna, dla mnie niepotrzebny usztywniany poza tym o kant d.. tak kokarda. nie będziesz miała czasu wiązać tego, albo inne rzeczy na głowie wzięłabym bezowy lub kremowy, niekoniecznie fioletowy dla chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś
babajaga-only Re: doradźcie proszę 09.08.12, 23:57 Mnie właśnie ta kokarda przy każdym na dziewczcęcą wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 00:01 Też bym nie kupowała, ale mam 2,5 latkę w domu przed której noszeniem chcę się jakoś zabezpieczyć a odmówić nie będę mogła. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: doradźcie proszę 10.08.12, 00:48 Nie dałabym 2,5-latce nosić niemowlaka w beciku czy bez. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: doradźcie proszę 10.08.12, 03:07 2,5 latka - starsza, zdetronizowana jedynaczka ma nosić noworodka w beciku??? Gorąco mi się zrobiło... Co najwyżej może potrzymać na rękach pod warunkiem, że siedzi głęboko na ogromnej kanapie, obłożona poduszkami, a dorosły nie spuszcza towarzystwa z oka. Jeśli chce nosić, to lalkę w chuście - możesz zrobić z dłuższego szala. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: doradźcie proszę 10.08.12, 09:20 fredy58 napisała: > Też bym nie kupowała, ale mam 2,5 latkę w domu przed której noszeniem chcę się > jakoś zabezpieczyć a odmówić nie będę mogła. w te pędy kupuj lalke bobasa i zapasowy tani rozek dla córki. tak zeby ona miala własnego bobasa bo jak czytam o dawaniu na rece 2,5-latce noworodka to mnie ciarki przechodzą...... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 a zdrowy rozsądek gdzie????? 10.08.12, 10:56 fredy58 napisała: > ale mam 2,5 latkę w domu przed której noszeniem chcę się > jakoś zabezpieczyć a odmówić nie będę mogła. i ty uważasz, że jest w porządku, jak 2,5 latka nosi noworodka czy niemowlaka??? Wypierdzieli ci malucha na schody albo na podłoge, a ten rożek jej w rekach zostanie. To, że chce to jedno, a to, ze wywali noworodka na podłoge, to drugie. Znasz te smutna historie ze sliskim kocykiem... Kup jej lalke bobasa, becik, wózek i każda z was bedzie miała swoje. Mloda bedzie szczęśliwa z lalką Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: doradźcie proszę 10.08.12, 08:26 Mój syn miał być dziewczynką do 8-ego miesiąca życia i pomimo, że stawiałam na uniwersalne kolory (zielone, niebieskie, fioletowe), to miałam też trochę takich typowo dziewczęcych rzeczy. Całe otoczenia, łącznie z mężem namawiało mnie, żeby ubierać synowi również te dziewczęce ciuszki, bo to noworodek i homoseksualistą się przez to nie stanie, co za różnica czy jest ubrany na niebiesko czy na różowo ). Przestałam więc się tym aż tak przejmować i Twój mąż też powinien wyluzować. Moim zdaniem ten fioletowy dla chłopca nadaje się, ale żeby mężowi "zrobić dobrze" to weź niebieski. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 08:29 Ups, a ja 9 i 7 letnim dawałam tylko potrzymać malucha i to na siedząco i z moją asystą... Ja bym 2,5 latce zakupiła fajną lalkę-bobasa, wózek czy nosidło, żeby miała swojego "maluszka" do opiekowania. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzankas Re: doradźcie proszę 10.08.12, 08:58 Moja córka spędziła w rożku półtora miesiąca. Miała problemy brzuszne i rożek jakoś ją koił - czuła się bezpieczniej i pewniej. Potem do 4 miesiąca potrzebowała go do zasypiania. Więc rady "niepotrzebny, po co kupujesz" nie są dobre w stosunku do każdego dziecka. Uważam jednak, że ta kokarda będzie przeszkadzać - z 2.5 latkiem i noworodkiem raczej nie będzie czasu na misterne wiązanie kokard. Ja miałam rożki na rzepy i bardzo sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
hasza2 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 09:02 Rożek jest jak najbardziej dziewczęcy- zwłaszcza fioletowy. Z doświadczenia wiem, że moja córka tez bardzo ciała nosić braciszka i nosiła go w mojej obecności, jednakże ona miała wtedy 9 lat.Dziewczynka 2,5 latnia to chyba troszczę za mała. Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: doradźcie proszę 10.08.12, 11:21 mam sąsiadów. maja synka. Chłopiec jeździ w intensywnie fioletowym wózku w krateczke lila. Fotelik różowo-fioletowy. Sasiedzi i znajomi patrzą z politowaniem. Wszyscy wiedzą, ze ona chciała córkę... Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 11:39 Dziewczyny czy wyście powariowały logiczne ze chodzić z nim nie ma mowy, chcę się jedynie zabezpieczyć jeśli miała by go miała ,,prowizorycznie,, potrzymać do zdjęcia czy na kanapie na chwilkę potrzymać oczywiście w naszej obecności i przed tuzinem gości którym również będzie przekazywany z rąk do rąk to chyba ten rożek najlepsze co może być bo przynajmniej ja nie będę się pocić jak będę to widzieć. Czy tu wszystko trzeba tak dużymi literami pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
odra78 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 12:25 moim zdaniem kolor fioletowy jest uniwersalny, tutaj ta kokarda powoduje, że każdy z nich wygląda na dziewczęcy, ale rozek ma tez rzep, więc kokardę możesz wywalić Odpowiedz Link Zgłoś
syka7 Re: fredy58 23.10.12, 09:37 Zgadzam się z tobą i pomysłem na rożek. Sama miałam dla dwójki dzieci i się sprawdzał. Zawsze wkładałam dziecko do rożka na wizycie znajomych, rodziny - im było wygodniej trzymać a ja byłam spokojniejsza że dziecko bezpieczne. Poza tym gdy mała płakała zawijałam ją w "kokona" czyli wkładałam do rożka i "ściskałam" tak jak to robiły położne na porodówce i mała czuła się bezpieczna niby jak u mamy w brzuszku. Uspakajała się, dobrze spała. Rożek towarzyszył nam prawie do 4 miesiąca przy zasypianiu. Gdy syn się urodził moja córka miała 2,8m i często rozkładałam tapczan: ona siedziała przytulałam się do niego,patrzyła, grzechotała pod nosem a on leżał w rożku i z lekka się do niej uśmiechał. Dawałam jej 2x dziennie go na ręce potrzymać w seledynowym rożku właśnie z taką kokardką I co najważniejsze nie była nigdy zazdrosna o niego bo mogła ze mną robić przy nim wszystko: kąpać , ubierać pieluszkę, kremować, pudrować, oliwkować. Do dziś pałają do siebie miłością ona 5l.3m on 2l.7m Więc ja polecam i to w takim kolorze jak ci pasuje , kolor nie gryzie syka7 Zabrze Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: doradźcie proszę 10.08.12, 18:10 evrin napisała: > mam sąsiadów. maja synka. Chłopiec jeździ w intensywnie fioletowym wózku w krat > eczke lila. Fotelik różowo-fioletowy. Sasiedzi i znajomi patrzą z politowaniem. > Wszyscy wiedzą, ze ona chciała córkę... A dlaczego z politowaniem???Chłopiec nie może mieć fioletowego wózka?!K....nie wierzę,w głupotę ludzką....Nie wierzę > > Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: doradźcie proszę 10.08.12, 13:32 Dziewczęcy, przez kokarde pewnie a nie kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 13:49 Abstrahując, czy potrzebne, czy nie to argument, że jest nie chłopięce jest po prostu głupi. Na litość boską to niemowlak. Fioletowy bardzo ładny. To rozdzielanie na "dziewczyńskie" i "chlopiece" powala mnie. Przynosi to wiecej szkody niż pozytku. Ja z reguły jak jest napisane, że coś jest tylko dla chłopców, a cos tylko dla dziewczynek omijam szerokim łukiem. Kupuje to co mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 14:30 Kolor może być, ale sam rożek to wg mnie niepotrzebny gadżet. Miałam 2 i użyłam może ze 3 razy. Noworodek ma być noszony przez 2,5letnie dziecko???? Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 14:47 fioletowy jest uniwersalny jak żółty i bezowy Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: doradźcie proszę 10.08.12, 14:54 Fioletowy jest OK, kokarda też. Rożki zazwyczaj są dużo szersze niż noworodki i tak czy siak trzeba czymś związać, bo sam rzep nie utrzyma. Męzowi powiedz, że fiolet jak najbardziej jest męskim kolorem niech spojrzy na biskupów Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 14:59 mika_p napisała: > Męzowi powiedz, że fiolet jak najbardziej jest męskim kolorem niech spojrzy > na biskupów żeby tylko fiolet, a jak sa wystrojeni w sukienki w kolorze fuksji i nazywani przy tym szumnie purpurowa eminencją Odpowiedz Link Zgłoś
25-judyta Re: doradźcie proszę 10.08.12, 16:33 Ehhh.......wkurzające jest to własnie jeśli chodzi o kolorki dla dzieci.Z reguły większośc uważa że tylko róż dla dziewczynki i niebieski to chłopiec.A przecież jest jeszcze dużo innych kolorów też bardzo ładnych i pasujących do jednej i drugiej płci-chocby nawet właśnie fiolet ,jeśli Ci się podoba to kupuj Ja mam dla synka fioletowy wózek i wygląda w nim ślicznie i bardzo wielu osobom też się podoba. Ps: ehhh.......tak wogóle mi się na tej aukcji spodobał ten "POPIELATE PASKI Z CZERWONĄ KOKARDĄ" No ale mój syn już za duzy na rożek ))) A na następne dziecko się nie zanosi Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Reklama aukcji :/ n/t 10.08.12, 20:40 Na początku też tak obstawiałam, potem straciłam czujność, teraz widzę, że jednak tak. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: doradźcie proszę 10.08.12, 18:07 szczerze? rożek to największe chyba badziewie jakie kupiłam.Równie dobrze mogłam owinąc dziecko kocykiem i git było.Tak tez robiłam z pierwszym.Że też przy drugim mi się rożka zachciało? Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: doradźcie proszę 10.08.12, 18:13 aha.najładniejszy jednak jest moim zdaniem w paski brązowe Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 18:48 Dajcie spokój. Podoba Ci się rożek to go kup u tyle, mężem się nie przejmuj i powiedz że ciężarnej się nie odmawia. A dziecku i tak wisi w jakim kolorze ma różek więc zrób se tę przyjemność i kup fioletowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: doradźcie proszę 10.08.12, 20:50 teraz, jak dorośli mężczyźni noszą różowe koszule a w sklepach na działach chłopięcych pełno różu i fioletu, ten rożek nie robi wrażenia mam dwóch synów i jestem 'anty róż' a mój syn pilnuje aby nie mieć na sobie żadnego 'babskiego' akcentu ale rożek mi się podoba, naprawdę. Załamują mnie teksty przestrzegające przez noszeniem noworodka przez 2.5 latkę i jeszcze ktoś napisał coś o schodach i wyślizgnięciu się noworodka, wyobraźnia ludzka nie zna granic. Na pewno autorka chciała wysłać starszą córkę z małym bratem na spacer, oczywiście bez wózka, z samym rożkiem albo wpakować małego do wózka dla lalek, w sumie by pasował a córeczka by się ucieszyła z interaktywnej lali, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
1mamaaa Re: doradźcie proszę 23.10.12, 09:01 hej bardzo fajny i tani bo za 18zł kupiłam w sklepie Martido www.niemowle-sklep.pl były też z wkładem kokosowym chyba za 30zł. opłaca sie tym bardziej ze dziecko używa go tylko ok 3 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś