Dodaj do ulubionych

elefanten- "większa" rozmiarówka?

15.08.12, 15:33

witam,
czy buty elefanten są większe niż innych firm w tym samym rozmiarze?
Córka ma 12 cm długości stopy, to gdzieś pomiędzy rozmiarem 20, a 21. Nosimy 21, bo nosi wkładkę. 21 z elefanten ma wkładkę długośći 14,5 cm, emel 13cm i trochę.Elefanten powinna zatem nosić mniejsze-20, czy to jakiś extra technologiczny zapas w elefanten?https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvclb1x9dzmepl.png
Obserwuj wątek
    • marika012 Re: elefanten- "większa" rozmiarówka? 15.08.12, 15:46
      Nam elefanteny zawsze wychodziły mniejsze niż inne buty podobnie jak geox np. ecco, antylopy, mrugały pasują 26, elefanten albo geox musiałoby być 27.
    • johana75 Re: elefanten- "większa" rozmiarówka? 15.08.12, 16:08
      W Elefanten jest zapas na przesuwanie sie stopy i na jej urośniecie. Tak powinno być, bo dzieci często nosza za małe buty wlaśnie. Zmierz miarka do Elefanten w Deichmanie.
      • johana75 miarka. 15.08.12, 16:13
        tutaj jak klikniesz na 4 i 5 to zobaczysz jak w E. mierzony jest zapas.
        www.elefanten.de/Elefanten/de/Elefanten_systeme_rfm.html
    • emi28 Re: elefanten- "większa" rozmiarówka? 15.08.12, 22:06
      Wg mnie większe. Moje dziecko nosi r.26 wszystkich firm poza elefanten-tu wystarczają 24.
    • natalek79 Re: elefanten- "większa" rozmiarówka? 16.08.12, 10:02
      Hmmm, nie wiem jak większe rozmiary, ale mamy 22 i wypadają nam tak samo jak inne firmy. Z tabeli na pudełku wynika, że wkładka 12,2 - 12,8 cm to ich rozmiar 20, do 13,4 to 21 a do 14,1 to rozm. 22. Nie wiem zatem jak ma się to do Twojego podanego, że 14,5 cm to ich 21...Niestety na języku nie ma długości wkładki, więc sugeruje się wyłacznie tabelą z pudełka. Mamy pełne buty, więc ciężko dokładnie zmierzyć, może pomoże ktoś kto ma sandałki, bo wtedy naprawdę dokładnie da się sprawdzić. Ja kupując buty młodemu mierzę mu najpierw miarką z danej firmy i widzę dokładnie jaki rozmiar mu wypada zakupić.
    • szafa_zebry Re: elefanten- "większa" rozmiarówka? 16.08.12, 10:35
      Moim zdaniem są większe.
      Większe są Elefanteny, Tchibo i Crocsy niż inna rozmiarówka. Aurelki (ortopedyczne) są NAJWIĘKSZE - sandałki z aurelki rozmiar 23 to taki sam rozmiar jak Elefanteny 24 i jak 25 z Lidla (podobny rodzaj sandałków wszystkich trzech).

Wg mnie ecco mniejsze. Albo ja trafiłam na trefne modele (w zeszłym roku córka miała 26 zimowe ecco, a nosiła 23 aurelki - jeszcze wtedy za duże były, dodam, ze ecco nie były za duże).

Moim zdaniem (ale dla dzieci mam ecco tylko zimowe) ecco są mniejsze.
      • emma6666 Re: elefanten- "większa" rozmiarówka? 16.08.12, 18:32
        Moim zdaniem, to właśnie ecco są większe.
        Ecco w rozmiarze 23 są o 1 cm większe niż superfity w tym samym rozmiarze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka