Dodaj do ulubionych

Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012?

02.09.12, 19:20
Witam
Mam naprawdę duży dylemat odnośnie kurtki dla dziewczynki 5-letniej. Kupiłam dosyć sporo rzeczy dla córki z kol jesień i zima też ale wstrzymałam się z kurtką i jestem załamana bo nie widzę nic co mnie przekonuje. Co Wy wybrałyście z NEXT'a na zimę dla dziewczynki? Chodzi również o czapkę szlik itp.Proszę o odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 19:28
      Poczekaj jeszcze, bo pewnie coś dorzucą z kurtek, tak jak w zeszłym roku.
      Osobiście czekam, bo na siłę nie chce brać
      • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 19:38
        Dzięki za odpowiedź bo już myślałam że coś ze mną nie tak ale niezbyt mi sie tego roczne podobają... Kiedy wg Ciebie co dorzucą?
        • mdab2005 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 19:51
          Ja też w tym roku mam problem z kurtką za zimę dla córki, bo nic ciekawego NEXT nie wypuścił (oczywiście wg mnie). Ale ostatecznie zamówiłam tą granatową w gwiazdki. Do niej będę miała różowy komplet (czapka+szalik+rękawiczki) firmy MATALAN...
          • czarna784 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 03.10.12, 17:43
            Jak ta kurtka w gwiazdki ? Moze byc?
        • sylki Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 20:11
          Z koleżanką wydedukowałyśmy, że w połowie października, bo tak mniej więcej było w zeszłym roku smile
          Wtedy właśnie weszła kurtka z króliczkiem
          • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 20:16
            A spodobało się Wam coś z kol.zima? Mi na razie wpadła w oko kol.z myszką.
            • sylki Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 20:29
              kol. z myszką i tam jest jeszcze z dziewczynką w wianku, mocno liczę na kurtkę z nią smile
              • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 20:35
                Szczerze mówiąc miałam dokładnie to samo skojarzenie. Zastanowiłam się chwilę nad kurtką z misiem z tyłu, ale polarowa kurtka na zimę? Jakoś do mnie nie przemawia
                • tosieuda Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 20:44
                  też uważam, że warto poczekać z kurtką, bo nic ciekawego na razie nie było,
                  a z pewnością coś dojdzie,
                  tak jak poprzedniczka już wspomniała,
                  w zeszłym roku dośc późno weszła kurtka z królikiem,
                  która to obecnie uzyskuje astronomiczne ceny na rynku wtórnym smile
                  • sylki Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 20:59
                    no i zaliczyłam tzw zonka, przejżałam moje komentarze na allegro, królika nie kupowałam w październiku, a 16 września sad
                    Ale dalej liczę, że coś dorzucą i to nie wszystko z kurtek
                    • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 21:19
                      Za Waszą radą poczekam. Na razie zamówiłam kolekcję z myszkąsmile I tak w tym roku przegięłam z zakupami...
    • ula_19 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.09.12, 21:16
      No własnie, wcześniej chyba była kurtka z królikiem, a dopiero później pokazała się ta z kotem. Tak samo z chłopięcymi, myślałam ze coś będzie na wzór tych z zeszłego sezonu (niebieskie i zielone), a tu nic! Jakoś w tym roku nie ma ciekawych modeli.
      • monian78 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 03.09.12, 09:40
        Właśnie sprawdziłam w mailach, ja zamówiłam 30 lipca 2011 kurtkę zimową w jabłka. Kolejna kolekcja z królikiem była w pierwszej połowie września, a z kotkiem dopiero w październiku.

Czy ktoś ma linka na nową kolekcję zima 2012? Chciałabym zobaczyć co teraz będzie dostępne.

Na allegro powoli zaczynają już wystawiać nowości, ale podejrzewam, że to jeszcze nie wszystko.

Najgorsze, że dwa tygodnie czekałam na nowości i kiedy już nie wytrzymałam i rano złożyłam zamówienie na zebrę to wieczorem sprzedawcy zaczęli wrzucać nowości na zimę.
        W piątek dostałam trampki w zebrę i okazało się, że rozmiarówka jest dużo większa od tej dotychczasowej. Teraz znowu muszę czekać kilka tygodni na nowe buty.
        • ula_19 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 03.09.12, 11:04
          preview.next.co.uk/shopping/children/youngergirls/1/
          link będzie aktywny do niedzieli 9 września.
          • leneczkaz Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 04.09.12, 09:50
            preview.next.co.uk/shopping/children/youngergirls/3/12 ta jest świetna!
            • sylki Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 04.09.12, 10:30
              dla mnie paskudztwo za kosmiczną cenę smile
              • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 22.09.12, 17:50
                Pojawiła sie kolekcja zimowa jest koniec września a ja nadal nie wiem czy czekać czy kupować. Jeśli kupować to jaką? Proszę o rady
                • lucyna_1980 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 22.09.12, 17:58
                  ja czekam - jeśli to wszystko to next mnie zniechęci do siebie skutecznie tongue_out
                  czekam na jakąś fajną kurtkę z aplikacją (liczę na myszkę z tej seledynowo-fioletowej kolekcji) wink
                • nijntje Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 22.09.12, 19:01
                  mnie się wydaje że to już wszystko... uncertain
                  • sdec Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 22.09.12, 21:03
                    Wg mnie to jest to druga część kolekcji jesienno-zimowej. Powinny być jeszcze dodane z dwa razy około trzech stron. Ja raczej nie liczę już na jakieś kurtki.
                    Otrzymałam zamówioną kurtkę niebieską:
                    www.next.co.uk/g482510s2#841479g48
                    Na żywo podoba mi się bardziej, jest mięciutka, ciepła, fajny kolorek. Mam roz. 7. Bałam się, że będzie za duża, ale jest w sam raz. Mogę ją polecić. W sumie chciałabym jeszcze jakąś, bo jedna kurtka (jak dla mnie smile ) to trochę za mało, ale jakoś nic nie umiem wybrać. Te w roz. 5-6 chyba już będą za małe. Ale muszę stwierdzić, że w tym roku next jakoś nie ma nic ciekawego, co by przykuło oko.
                    A może Wy wypatrzyłyście jakąś fajna kurtkę dla 7-latka.
                    Miałam kupić w zarze, ale na razie nie jestem do końca przekonana do zakupu.
                    • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 26.09.12, 10:21
                      Dotarły do mnie z paru źródeł informacje że więcej kurtek nie będzie i jestem załamana. Nie wiem czy to prawda czy nie. W dodatku kurtki w panterkę którą ewentualnie brałam pod uwagę już nie ma w rozmiarze 116sad Mam nadzieję że będzie. A teraz to już naprawdę nie wiem co robić żeby dzieciak nie został goły na zimęsmile
                      • patatajowa Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 26.09.12, 10:40
                        to straszne co piszesz ze kurtek w next juz nie bedzie...sad
                        i naprawde nie wiem co ci doradzic w tej sytuacji...
                        szukaj, moze na halens, moze na allegro, moze na ebayu brytyjskim, moze ktos ci sprowadzi, moze ktos kupił i ma i sie tu ogłosi...
                        ale podziwiam tez twoja wytrwałośc-ja bym sie załamała...wink
                        • sylki Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 26.09.12, 10:48
                          Ja się załamałam niestety, ale nie kupię na siłę kurtki sad
                          • onewoman Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 26.09.12, 14:37
                            A to tylko next istnieje?
                            • sylki Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 26.09.12, 17:22
                              hmmm, ale to wątek o Next, więc nie rozumiem pytania big_grin

Inne firmy jakoś w tym sezonie też nie zabłysnęły uncertain. Na szczęście po jakiejś 1 kurtce mam
                              • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 26.09.12, 17:38
                                W moim przypadku to jest z jednej strony słabość do produktów NEXT a z drugiej strony wiem że kurtkę bez problemu sprzedam za rok co jest dla mnie bardzo ważne. A w przypadku innych firm wcale nie jest tak prosto sprzedać. Dlatego on kilku ładnych lat kupuję ubrania NEXT. Tyle w temacie
                                • kicia_beauty Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 27.09.12, 15:45
                                  Czy chodzi o tą kurtke ?
                                  allegro.pl/next-kurteczka-animal-5-6-lat-jesien-i2643588942.html
                                  • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 27.09.12, 18:07
                                    Którą kurtkę z tych które są w ofercie jesień-zima byście wybrały dla swoich dzieci? Bardzo proszę o opinie
                                    • lucyna_1980 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 27.09.12, 18:25
                                      ja uparcie nadal czekam na kurtkę z myszką.
                                      czapka polarowa i rękawiczki są więc kurtka też byc musi!!! tongue_out
                                      • sylki Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 27.09.12, 18:54
                                        Taak, ja też się łudzę, komplet z zebrą jest, kurtka też musi być wink

a z tych co są wzięłabym
                                        www.next.co.uk/g482482s1#107837g48
                                        www.next.co.uk/x50704s1#781580x50
                                        kolejność przypadkowa, bardziej ta druga
                                        • pulcino3 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 27.09.12, 19:10
                                          kupiłam tą z zeszłego roku
                                          Tekst linka
                                      • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 27.09.12, 19:46
                                        Chyba przeoczyłam czapkę z myszką? Możesz podesłać linka?
                                        • lucyna_1980 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 27.09.12, 21:18
                                          www.nextdirect.com/pl/en/shopping/girls/accessories/8/10
                                          Czapka na czubku ma takie motylki jak w kolekcji z myszką i jest w kolorystyce seledynowo-fioletowej
                                          Mam nadzieję że nie wyprodukowali jej ot tak wink
                                          • karinaxy80 do zprzybylski 27.09.12, 21:36
                                            Czy mogłabyś mi odpowiedzieć na pytania w moim poście Next , pytałam Cię o dokładne wymiary sukienki z myszkąsmile))
                                            • lucyna_1980 Re: do zprzybylski 27.09.12, 21:43
                                              A to do mnie pytanie? Będę miała sukienkę z myszką rozm. 2-3 lata w poniedziałek to mogę pomierzyć
    • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 27.09.12, 21:50
      Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam ale nie widziałam wcześniej Twojego wpisu (śledzę wątki pobieżnie). Córka jest w rozmiarze 116 tak że niestety nie pomogę. Pozdrawiam
      • karinaxy80 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 28.09.12, 08:16
        Dziękuję za odp. Faktycznie nie pomożesz bo ja chciałabym wymiary tej sukienki dla wieku 3-4 i 4-5 smile)Domyślam się, że rzeczy za małe sprzedajesz... Masz aktualnie coś na allegro?
      • magduchak Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 28.09.12, 09:33
        A możesz podać wymiary tej na 5/6lat, proszę.
        • minnie8 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 28.09.12, 11:02
          a dla starszych dziewczynek któraś wam wpadła w oko?Ja się przymierzam do szarej...ale pewna nie jestem sad
          "Między mądrością a głupotą jest jedna zasadnicza różnica-mądrość dojrzewa a głupota kwitnie..."
          • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 29.09.12, 17:29
            A co myślicie o granatowej polarowej kurtce z misiem?
            • smagliszka Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 29.09.12, 18:45
              moim zdaniem śliczna, zamówiłam dla Córci młodszej. będzie super na zimę lubie takie aplikacje na pleckach a dopiero mała wyrosła z królikowej więc naprawde sie ucieszylam jak ją zaobczylam smile
              • karinaxy80 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 29.09.12, 20:56
                Ja też czekam na kurtkę zimową , bo dotąd żadna nie powaliła mnie na kolanasmile)) Ta z misiem mnie akurat nie przekonuje, może właśnie kolor granatowy który nie bardzo pasuje do urody mojej córki...Ale są gusta i guściki, zależy od twarzy, włosków dziecka. Ja akurat wolę żywe kolory!!! Jak każdy mam nadzieję na kurtkę z myszkąsmile))
                • smagliszka Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 29.09.12, 21:49
                  Ja generalnie też wolę żywe kolory smile Gdybym miała kupić jedną kurtkę na sezon to pewnie wolałabym coś żywego, ale Mała ma juz kilka kolorowych kurteczek więc nie zastanawiałam się za długo, misio wpadł mi w oko i od razu kliknęłam wink
                  • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 29.09.12, 22:46
                    A nie obawiacie sie tego materiału? Ja się trochę boję kurtki polarowej. Nie ukrywam że po raku chciałabym ją sprzedać ale nie wiem w jakim będzie stanie?
                    • sylki Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 29.09.12, 23:15
                      ale ta kurtka to nie polar smile
                      • smagliszka Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 30.09.12, 07:53
                        no właśnie smile
                        'polar' to jest misiek smile polarny znaczy się wink
                        • smagliszka Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 30.09.12, 11:57
                          jak dla mnie największą wadą tej kurtki jest jej magazynowy brak. Zamówiłam ją jeszcze z preview, czyli juz kilka tyg temu, a termin dostawy 25 październik dopiero uncertain
                          • sylki Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 30.09.12, 12:59
                            Szkoda, bo zastanawia mnie z jakiego jest materiału
                            • zprzybylski Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 30.09.12, 15:08
                              Zamówiłam panterkę.
                              • smagliszka Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 30.09.12, 15:21
                                dobry wybór jest śliczna smile)
                                też planowałam ale jak naliczyłam na szkolnym podwórku 8 dziewczynek w takich to odpuściłam wink moze za rok ją kupie jak już nie będzie panterka taka modna wink
                                • lucyna_1980 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.10.12, 13:10
                                  Zdajecie sobie sprawę z tego że ta misiem polarnym to jest pzejściówka? Powiedziałabym, że nawet taka typowa budrysówka - bo ona nie ma ocieplenia
                                  Jej skład to wierzch 98% polyester 2% elastane. Lining (podszewka) 100% polyester.
                                  Gdyby była ocieplana to było by jeszcze podane Backing (wypełnienie) a tu tego brak
                                  • smagliszka Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 04.10.12, 08:22
                                    i tak wygląda na to że przed wiosną nie będzie dostępna wink big_grin więc akurat wink
                            • smagliszka Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 30.09.12, 15:26
                              chyba wymiękne jednak z tą kurtką, zalogowałam się na konto w next dzisiaj zeby zrobic order tracking innego zamowienia i przy okazji zauważyłam że przy tej kurtce data dostawy się zmieniła - na 9 LISTOPADA! sad masakra jakas mogli sobie darowac wogole umieszczanie jej na stronie, 2 mce czekania to jakas kpina, wiosna nadejdzie zanim te kurtki przyjdą!
                              • lucyna_1980 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 30.09.12, 21:19
                                trochę mnie to pociesza, bo skoro nie śpieszy im się z tą kurtką to może z innymi też się im nie śpieszy... może jeszcze zapodadzą jakieś nowe wzory np. myszkę albo pieska. Chciałabym coś z fajną aplikacją na wzór zeszłorocznego królika albo kota
    • aleksandra1977 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 02.10.12, 22:19
      kupilam taka granatowa:
      www.next.co.uk/x50680s3#796971x50
      jest bardzo miekka, miesista i z wysoko zabudowanym kapturem.
      • mazja4 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 03.10.12, 22:10
        hej a nie jest za krotka ta granatowa ?
        ja chciałam tą allegro.pl/next-jesien-sliczna-kurtka-9-10-l-843-684-i2626562421.html czarna a dzisiaj dostałam podobna taka tylko bezową i jest dłuzsza troche co moje córci nie pasuje i musze ja chyba zwróić sad a widział ktos na zywo tą czarna
        • celestia311 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 03.10.12, 22:58
          Witam.
          Też mam zamówioną tą beżową kurtkę z Next. Jaka jest rozmiarowo? Czy jest dość ciepła, nadaje się na zimę i jak wizualnie? Czy kolor jest taki jak na zdjęciu Next?
          • mazja4 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 06.10.12, 22:06
            ta beżowa co ją miałam to troche inna niż zalinkowana ale bardzo podobna. ciepła napewno tylko jak pisałam prawie do kolan wiec troszke za długa. znajoma mówi , że w sklepach lipa z kórtkami zimowymi. nie wiem dlaczego...
        • aleksandra1977 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 06.10.12, 20:42
          ta granatowa mojej corce siega do polowy pupy (corka ma 120cm wzrostu) i taka dlugosc jej odpowiada.
    • lucyna_1980 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 13.10.12, 00:39
      pojawiło się coś nowego na allegro czego w uzupełnieniu nie ma..
      allegro.pl/kurteczka-w-kratke-3-4-l-next-788912-zima-i2710065799.html
      • foka234 Re: Którą kurtkę NEXT wybrać na zimę 2012? 14.10.12, 00:03
        Ta kurteczka jest dostepna w sklepach stacjonarnych. Mnie nie powala. Pasuje do kolekcji z myszka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka