Dodaj do ulubionych

Lidl - odziez narciarska

12.10.12, 21:50
jak z jakoscia tych kombinezonow? czy byly w poprzednich latach?warto czy nie warto?
mamy kaxsa.jako drugi sprawdzi sie lidlowy?

www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-EECF7182-0A36E77D/lidl_pl/hs.xsl/index_30605.htm
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-EECF7182-0A36E77D/lidl_pl/hs.xsl/index_30610.htm
Obserwuj wątek
    • kalina886 Re: Lidl - odziez narciarska 13.10.12, 00:31
      A ja nie rozumiem po co komu w Polsce 2 kombinezony.
      Jak dziecko ma jeden porządny to na całą zimę powinien starczyć.
      • magdagg2 Re: Lidl - odziez narciarska 13.10.12, 14:44
        pytanie bylo o jakosc a nie o rozumienie wink
        bo dziecko moze jeden pobrudzic, porwac
        bo mam potrzebe mienia dwoch kombinezonow
        • magata.d Re: Lidl - odziez narciarska 13.10.12, 15:54
          No to po co piszesz jako drugi (po co w ogóle się tłumaczysz, że chcesz kupić ten lidla), skoro pytasz o jakość? Jak dziecko Ci porwie jeden z kombinezonów, to następny już będzie jako pierwszy i jedyny, więc jakie to ma znaczenie? Możesz miec potrzebe posiadania nawet dziesięciu, ale to nie jest istotne, jak pytasz o jakość. Więć nie dziw się odpowiedzi.
          • meg1108 To jak z tą jakością? 13.10.12, 15:57
            jw
            • kaarinka Re: To jak z tą jakością? 13.10.12, 16:00
              No właśnie, też mnie interesuje i z ciekawością otwieram nowe posty, mając nadzieję, że się czegoś dowiem, a tu ciągle nie na temat...
              • magata.d Re: To jak z tą jakością? 13.10.12, 16:04
                Jakość dobra, ale tylko jako trzeci, nie jako drugi albo pierwszy winkwinkwink
                • syka7 Re: To jak z tą jakością? 13.10.12, 16:11
                  Nie kupowałam w Lidlu kombinezonów ale podejrzewam że jakość taka jak w Aldi sud, nord, i pl - fajnie odszyty, miły w dotyku, kolorystyka super, ciepły - choć po intensywnym" kulaniu" się w śniegu mokry. Na uprawianie sportu zdecydowanie TAK na tarzanie się NIE
                  • mmala6 a rękawice? 13.10.12, 16:15
                    przemakają? chciałabym dla 7 i 2 latka.
                    • asia_i_p Re: a rękawice? 13.10.12, 16:19
                      Nie przemakają, ale nasze dwa-trzy lata temu miały strasznie krótkie mankiety, i śnieg właził - zwróć uwagę na model, kiedy będziesz kupowała.
                      • ju_mi Re: a rękawice? 13.10.12, 16:33
                        Potwierdzam - też mieliśmy rękawice i śnieg właził sad
                        • enoma Re: a rękawice? 13.10.12, 20:57
                          Napiszcie mi prosze jak mają się te rozmiary (3,5; 4 i 4,5) do wieku dziecka? Chcę zlecić komuś zakup tych rękawiczek i nie wiem o jaki rozmiar prosić. Szukam dla 3-latka.
                          • malinkowa81 Re: a rękawice? 15.10.12, 15:29
                            dla trzylatka nawet ten rozmiar 3,5 może być za duży - kupiłam 4 (córka 2 lata, ale wzrost i dłonie jak na 3) i są ogronnnomne dla niej.. będą "na zaś"
                  • anusia_kra Re: To jak z tą jakością? 13.10.12, 19:37
                    syka7 napisała:

> Nie kupowałam w Lidlu kombinezonów ale podejrzewam że jakość taka jak w Aldi s
                    > ud, nord, i pl - fajnie odszyty, miły w dotyku, kolorystyka super, ciepły - cho
                    > ć po intensywnym" kulaniu" się w śniegu mokry. Na uprawianie sportu zdecydowani
                    > e TAK na tarzanie się NIE

Qrcze chyba jakaś niedzisiejsza jestem, bo dla mnie na UPRAWIANIE sportu musi być właśnie ten pierwszy i solidny, bo na sport wychodzimy w sumie na kilka dobrych godzin. Na stoku jesteśmy ok 9-10 (już od dobrej godz w kombinezonach w aucie) po 2 godzinach mała przekąska kolejne 2 godz sportu i w tych samych kombinezonach do baru na obiad/kolacje. Po drodze trochę trzeba doliczyć na kolejki do kas, ubieranie/rozbieranie, drogę powrotną jak nie mieszkamy przy stoku. W sumie wychodzi zazwyczaj od 9 do 18 ew 22 jak zawadzimy w tych samych ciuchach o aquapark.

Kiepski kombinezon mógłby być na drogę do przedszkola - ale po co jak mam ten dobry?, sanki na bliskiej górce - też ten solidny uciągnie. Co do Lidlowych to macałam w latach ubiegłych i były mocno takie se. Takie ortalionowe puszaki podszyte czasem polarem, co na wejściu dla mnie odpada. Miałam rękawice te damskie były w miarę, ale mi na nartach zazwyczaj gorąco w ręce. Dzieci w nich marzły w środku marna wyściółka, nawet h&mowe są o poziom lepsze.
          • mamaaoli Re: Lidl - odziez narciarska 13.10.12, 20:28
            Popieram w 100%
    • beata_17 Re: Lidl - odziez narciarska 13.10.12, 21:41
      Mielismy w uieglym roku 2 ten dla malych i ten dla wiekszych dzieci. Jakosciowo bardzo ladnie odszyte i material tez niezly (nie napisze jak sprawowal sie przy tarzaniu w sniegu bo tutaj syn zawsze preferowal jednoczesciowysmile) Co mi sie nie podobalo to w tym mniejszym przy rekawach nie bylo polaru tylko ortalion z gumka (w tym wiekszym juz byl) i polar od srodka jest taki sztuczny, chyba to sie nazywa welur czy jakos tak, nie jest w kazdym razie taki mily jak zwykly polar. W tegorocznej kolekcji (widzialm i macalam w niem. lidlu) polar wewnetrzny znowu kiepski za to przy rekawach zarowno w tych mniejszych jak i wiekszych rozmiarach jest cieply polarek, material zewnetrzny bardzo fajny. Rekawiczki jak dla mnie lipa.
      • syka7 Re: Lidl - odziez narciarska 14.10.12, 18:07
        Może tak;
        Dla moich dzieci które nie umieją jeździć na nartach był do kitu, przemakał po wielokrotnych upadkach na śnieg,
        natomiast dziecko kuzyna które umie jeździć na nartach i nie zalicza upadków z taką częstotliwością jak moje to był ok.

Jasne

syka7 Zabrze
      • vvipp Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 01:27
        Co to znaczy "odszyty"? Plisy jakieś ma?
        • agni71 Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 09:09
          odszyty to chyba znaczy "uszyty" smile
          • vvipp Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 12:08
            To niech piszą po polsku - uszyty.
    • agaward Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 08:51
      Byłam po 8, ludzi pełno. Udało mi się kupić fioletową kurteczkę i fioletowe spodenki w reklamie nie było tego koloru) na 98/104 dl mojej dwulatki. Bardzo ładny komplecik. Kurteczka ma miły polarek, ale tylko w mankietach. Nie jest gruba, mam nadzieję, że będzie ciepła.
      • asiakh Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 09:17
        Ja tez byłam ok.8, ludzi tłum, dla starszych dziewczynek nie było żadnego modelu ani rozmiaru! dla chłopców jeszcze co nieco można było wybrać. Moim zdaniem za tę cenę, kurtki i spodnie bardzo fajne.
      • malinkowa81 Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 15:32
        ha! a ja głupia dopiero o 9 dotarłam i objechałam 4 pobliskie Lidle i tylko spodenki w tym rozmiarze dostałam fioletowe.. ale fajowe są i będą pasować do innej kurteczki, więc też płaczu nie ma..
    • margot_s Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 09:20
      Cienkie te kurtki. Ładne ale wg mnie jesienne. Nie kupiłam synowi, bo na zimę z ujemnymi temperaturami się nie nadają. On w tej chwili chodzi w jesiennej kurtce Tresspass i to ta sama grubość. Byłam zawiedziona.
      • asiakh Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 09:24
        to jest kurtka narciarska w założeniu, więc nie może być gruba
      • margot_s Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 10:31
        Ale ja myślę, że większość osób kupuje ją jako zimową. W moim Lidlu te osoby, które robią zakupy nie stać na wyjazd na narty, więc kupowały jako zimową. Jak ktoś kupuje no powiedzmy na sanki to powinien kupić jeszcze drugą naprawdę zimową.
        Ja mam dla córki kurtkę i spodnie typowo narciarskie i na 100% ten zestaw jest cieplejszy.
    • czarna.perla Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 09:26
      Ja z zeszłym roku chciałam kupic synowi kurtkę ale pomacałam i stwierdziłam, że ona bardziej jesienna niż zimowa, dziś też mialam isc polować ale wczoraj udało mi się kupić w smyku kurtkę narciarską za 60 zł (Piękna jest!!!), jakościowo bez porównania lepsza od tych Lidlowych.
    • mama_amelii Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 09:33
      Faktycznie tumy dzisiaj były,a ja zajechałam jak codzień po bułeczkibig_grinPoszłam zobaczyć o to się biją przy koszach,a tu odzież narciarska.
      Skusiłamsię na spodnie,bo córka ma czerwoną kurtkę Kaxs.Będzie miała na zmianę do spodni zimowych ze Smyka(w zeszłym roku po jednym wypadzie spodnie bywały czarne lub poprostu brudne,a na drugi dzień te z się chciało na sanki,więc taka zmiana za 55zł może być).
      Kupiłam swojej 6 latce,bo młodsza potrzebuje jednak cieplejszych(w zeszłym roku kupiłam w Kapphalu komplet za 150zł na wyprzedazy).
      Wyglądają dobrze a jak się sprawdzą zobaczymy.
      Kupiłam leginsy,rajstopki i skarpetki zimowe swojej 2 latce,bo bardzo lubię te lidlowskie.
      Jeśli chodzi o rękawice to 11 latce kupiłam rozm 6,5,myślę,żę będa dobre(dziewczynka drobniutka 26 kgsmile)
    • calineczka793 Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 09:59
      Byłam po kawę, dziki tłum przy koszach - w koszykach ludziska po kilka kombinezonów wieźli - generalnie za 50/65 zł chyba było warto, chociaż jak dla mnie kiepsko odszyte, i kolorystyka dla mniejszych chłopców taka sobie, dla starszych o wiele ładniejszewink
      Rękawiczki mają strasznie krótkie mankiety i takie jakieś sztuczne.

My lubimy skarpetki z Lidla, więc wzięłam chłopakom po paczcesmile

Okazało się, że w bielskim Lidlu zwroty są do 7 dni (gdzieś pisałam, że do 3), więc myślę, że jeszcze w tyg. te kombinezony się pojawią.
      • ireland1 Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 10:20
        A spodnie narciarskie dla starszych chłopców, te za 55 zł, jak jakościowo, też kiepskie?
      • kornnella Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 11:16
        Czy ja wiem czy warto Lidlowski komplet wyjdzie za 115 zł a już za 139 widziałam nowe tchibo z ub kolekcji. I w perspektywie raczej łatwiej odsprzedać później zimówki z "metka" niż lidlowskie czy aldi. Jakość dla mnie średnia sad

Padłam po postach niektórych. Nie ma to jak kupić ciuchy i przed ubraniem dziecka na zimowe zabawy czy spacery KONIECZNIE zastanawiać się czy łaskawie się wytarza czy nie. Może jeszcze zapytać potomka "turlasz się dziś skarbie czy tylko miękko i łagodnie koniecznie bezwywrotkowo na nartach pomykasz" big_grin
        • ireland1 Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 11:44
          Mąż był i nie kupił. Stwierdził,że materiał jakiś dziwny i cienkie bardzo. Ja nie wiem bo nie widziałam,ale wierzę,bo jakby były fajne to by kupił.
          Koleżanka dzisiaj kupiła dla syna i jestem ciekawa czy nie będą przemakać na śniegu. A jak zapytałam czy nie są cienkie to stwierdziła,że najwyżej dresy mu ubierze pod spód...
          No ja wolę tylko getry pod spód,ale kto jak lubi...
    • pumeczka Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 10:31
      byłam dziś w Lidlu na przeszpiegach, zobaczyć co to za cudo na zimę
      nie jestem wybredna, ale wszystkie te zimowe zestawy bardzo cienkie, ja rozumiem, że na narty to nie może być baleronem, ale ta cienizna mnie zniechęciła
      syn miewał już kurtki narciarskie z h&m, czy lindex i tam jakość o niebo lepsza, kurtki cieplejsze
      te zimowe z Lidla to raczej jak dla mnie takie przejściówki, tylko za sztywne na jesień
      a spodnie też nie lepsze
      mam dla syna z C&A, za 60 zł, więc cena ciut wyższa, a jakość i grubość lepsza
      ja jestem Lidlem zniesmaczona okryciami wierzchnimi specjalistycznym, odkąd ostatnio nabyłam kurtkę trekingową i niestety alpinus to to nie jest, po jednorazowym odprowadzeniu syna do przedszkola, jakieś do godziny użytkowania kurtka jest lekko wilgotna od spodu, znaczy nie odprowadza nic na zewnątrz
      więc tego obawiam się też w strojach dziecięcych na zimę
      co do bielizny z Lidla nic nie mam , ale okryciom wierzchnim mówię NIE
      • kalina886 Re: Lidl - odziez narciarska 15.10.12, 12:13
        Spodnie mogą być tj. wizualnie nawet ok, a jak będzie to okarze się w użytkowaniu.
        Kurtki widziałam na oczy tylko chłopięce (ale "późno" się wybrałam bo o 9). Wg. mnie jakieś nie bardzo. Ten "polar" w kurtkach narciarskich to jakieś nieporozumienie. Dziecko musi się w tym niesamowicie pocić.
    • kleo881 Re: Lidl - odziez narciarska 16.10.12, 13:45
      Piszecie cienkie.
      Dzieci w zimie, choc nie tylko w zimie, ciagle sa w ruchu i nie potrzebuja 5 warst jak dorosli.
      Załóżcie dziecku kurtkę puchową i puśćcie na górkę. Wróci mokre ;-/
      Ale to tylko moje skromne zdanie.
      Mam kombinezon Tchibo dla dziecka, ale połasiła sie też na ten Lidlowy i zbytniej różnicy nie widzę. Może po zimie zmienię zdanie, ale na razie jest ok.
      • zebra51 Re: Lidl - odziez narciarska 16.10.12, 13:55
        Jak ktoś chce dziecku i sobie na narty puchatą kurtkę ubrać, to współczuję sad Kurtka narciarska jest cienka, pod nią zakładamy w zależności od warunków jeszcze dwie lub jedną warstwę odzieży.
      • kalina886 Re: Lidl - odziez narciarska 16.10.12, 13:56
        Tchibo dla córki maiłam dwa lata z rzędu.
        Kurtka nie ma żadnego polaru, a jednak po szaleństwach na śniegu córką wracała spocona.
        Tym bardziej nie rozumiem po co ten nieprzepuszczający powietrza pseudo-polar wsadzili w te kurtki lidlowskie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka