agnieszka77_11 09.11.12, 21:20 Czy ktoś ma/widział i może cokolwiek napisać? Czy fajna? Czy warto? Czy nadaje się dla prawie 4 latka? allegro.pl/mam-oko-na-litery-mizielinscy-mamoko-wysylka-24h-i2772128099.html Miasteczko Mamoko było u nas hitem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:26 No to masz jeszcze Mam oko na liczby i Mamoko3000 i Mapy. Zakładam, że Dawno temu w Mamoko znacie? MÓj cztertolatek za mały na litery, znaczy je rozpoznaje ale nie słyszy jeszcze na jaką literę zaczyna się wyraz, więc Mam oko na liczby akurat dla niego sensowniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:33 Zgadzam się - dla 4-latka moze być za trudne. Mój sześciolatek radzi sobie dobrze, to generalnie świetny trening rozpoznawania głoski, na jaką zaczyna się wyraz. Mam oko na cyfry i Mamoko 3000 czekają na 6.12 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:39 Blankaz, czy Ty kupiłaś te Mam oko na cyfry i Mamoko 3000 dla swojego 4 latka? Dla mnie te książki są świetne. Tylko zastanawiam się czy to Mamoko 3000 to jeszcze jest ok dla dziecka w tym wieku? Choć mój w zasadzie często wraca do tych książek. Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:46 Napisałam, że mój ma 6 lat Przygodę z Mamoko zaczynał w wieku 4 lat. Jeżeli twojemu podobają się te książeczki to ja bym kupiła mu Mamoko 3000. Mój zaraz po obejrzeniu dogłębnym jednej części dopytywał się, kiedy kupię kolejną Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:53 No to fajnie, że 6 latek się jeszcze nimi interesuje. Dla mnie cała ta seria jest rewelacyjna. Ale Mam oko na Liczby też fajne www.hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/wszystko/mam_oko_na_liczby/ Podobne książki do Mamoko to Ulica Czereśniowa, ale to już chyba nie dla 6 latka. allegro.pl/zima-na-ulicy-czeresniowej-rotraut-susanne-berne-i2764775282.html Z tej serii są wszystkie pory roku. Też fajne Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:37 Znam te książeczki Mamoko . Są świetne Dawno temu w Mamoko nie mamy. Mamy tylko Miasteczko Mamoko. Teraz wyszło jeszcze Mamoko 3000, ale na razie zainteresowałam się tymi Literami. W środku wygląda ciekawie www.hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/wszystko/mam_oko_na_litery/ Mój rozpoznaje litery i w miarę słyszy na jaką literę jest wyraz, choć czasem zgaduje. Ale myślę, że to doskonała książka, żeby to ćwiczyć i trenować. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:45 Nie wiem czy aby da się to ćwiczyć, dziecko musi po prostu dojrzeć do tego, znaczy słuch fonemowy musi dojrzeć. Wielu sześciolatków ma jeszcze problem z tym, chociaż moja córka dość szybko głoskowała, ma stwierdzony w poradni ponadprzeciętny rozwój słuchu więc może Twój też tak ma. Dla mojego Szyma na pewno się nie nadaje. Mam oko na liczby jak najbardziej. My jesteśmy wielkimi fanami MIzielińskich. Odpowiedz Link Zgłoś
monix123 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 22:30 Moja 5 latka Mam oko na liczby i na litery uwielbia. Sama po nie sięga, wciąga w zabawę starszą siostrę i naprawdę świetnie się przy tym bawią. świetnie sprawdziły się w samolocie, zajęły dziewczyny na dłuugi czas. Ja polecam dla 4 latka na początku liczby, potem litery. Odpowiedz Link Zgłoś