Dodaj do ulubionych

Mam Oko na Litery - nowość

09.11.12, 21:20
Czy ktoś ma/widział i może cokolwiek napisać? Czy fajna? Czy warto? Czy nadaje się dla prawie 4 latka?

allegro.pl/mam-oko-na-litery-mizielinscy-mamoko-wysylka-24h-i2772128099.html
Miasteczko Mamoko było u nas hitem.
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:26
      No to masz jeszcze Mam oko na liczby i Mamoko3000 i Mapy.
      Zakładam, że Dawno temu w Mamoko znacie?

MÓj cztertolatek za mały na litery, znaczy je rozpoznaje ale nie słyszy jeszcze na jaką literę zaczyna się wyraz, więc Mam oko na liczby akurat dla niego sensowniejsze.
      • blankaz Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:33
        Zgadzam się - dla 4-latka moze być za trudne.
        Mój sześciolatek radzi sobie dobrze, to generalnie świetny trening rozpoznawania głoski, na jaką zaczyna się wyraz.
        Mam oko na cyfry i Mamoko 3000 czekają na 6.12 smile
        • agnieszka77_11 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:39
          Blankaz, czy Ty kupiłaś te Mam oko na cyfry i Mamoko 3000 dla swojego 4 latka?
          Dla mnie te książki są świetne. Tylko zastanawiam się czy to Mamoko 3000 to jeszcze jest ok dla dziecka w tym wieku? Choć mój w zasadzie często wraca do tych książek.

• blankaz Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:46
            Napisałam, że mój ma 6 lat smile
            Przygodę z Mamoko zaczynał w wieku 4 lat. Jeżeli twojemu podobają się te książeczki to ja bym kupiła mu Mamoko 3000. Mój zaraz po obejrzeniu dogłębnym jednej części dopytywał się, kiedy kupię kolejną smile
            • agnieszka77_11 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:53
              No to fajnie, że 6 latek się jeszcze nimi interesuje. Dla mnie cała ta seria jest rewelacyjna.

Ale Mam oko na Liczby też fajne wink www.hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/wszystko/mam_oko_na_liczby/

Podobne książki do Mamoko to Ulica Czereśniowa, ale to już chyba nie dla 6 latka.

allegro.pl/zima-na-ulicy-czeresniowej-rotraut-susanne-berne-i2764775282.html
              Z tej serii są wszystkie pory roku. Też fajne wink
      • agnieszka77_11 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:37
        Znam te książeczki Mamoko . Są świetne wink Dawno temu w Mamoko nie mamy. Mamy tylko Miasteczko Mamoko. Teraz wyszło jeszcze Mamoko 3000, ale na razie zainteresowałam się tymi Literami.

W środku wygląda ciekawie

www.hipopotamstudio.pl/#/pl/portfolio/wszystko/mam_oko_na_litery/
        Mój rozpoznaje litery i w miarę słyszy na jaką literę jest wyraz, choć czasem zgaduje. Ale myślę, że to doskonała książka, żeby to ćwiczyć i trenować. Co myślicie?
        • slonko1335 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 21:45
          Nie wiem czy aby da się to ćwiczyć, dziecko musi po prostu dojrzeć do tego, znaczy słuch fonemowy musi dojrzeć. Wielu sześciolatków ma jeszcze problem z tym, chociaż moja córka dość szybko głoskowała, ma stwierdzony w poradni ponadprzeciętny rozwój słuchu więc może Twój też tak ma. Dla mojego Szyma na pewno się nie nadaje. Mam oko na liczby jak najbardziej.
          My jesteśmy wielkimi fanami MIzielińskich.
          • monix123 Re: Mam Oko na Litery - nowość 09.11.12, 22:30
            Moja 5 latka Mam oko na liczby i na litery uwielbia.
            Sama po nie sięga, wciąga w zabawę starszą siostrę i naprawdę świetnie się przy tym bawią.
            świetnie sprawdziły się w samolocie, zajęły dziewczyny na dłuugi czas.
            Ja polecam dla 4 latka na początku liczby, potem litery.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka