Dodaj do ulubionych

C&A zwrot wątpliwości

15.11.12, 13:55
Zamówiłam dla syna rzeczy w sklepie internetowym. Zapłaciłam, korzystając z usługi PayU. Okazało się, że nie wszystkie z zamówienia są dostępne. Dzisiaj dostałam maila, że paczka wysłana, a zwrot pieniędzy nastąpi na konto. Drugi mail przyszedł niby z PayU, że chcą ode mnie dane aby zwrócić pieniądze (nr rachunku, imię i nazwisko, dane adresowe). Czy to normalna procedura? Zastanawia mnie dlaczego PayU nie ma moich danych, jeżeli płaciłam przecież z mojego konta przy użyciu ich serwisu? Pomóżcie. Nie wiem, czy posyłać te dane.
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: C&A zwrot wątpliwości 15.11.12, 14:00
      ja bym zadzwonila do PayU, bo tez mi sie to wydaje dziwne. Tel. 61 630 60 05
    • salma75 Re: C&A zwrot wątpliwości 15.11.12, 14:11
      Nigdy z PayU nikt do mnie przy zwrotach nie pisał...
      Może coś się zmieniło teraz? Zadzwoń dla pewności.
    • s_mag_s Re: C&A zwrot wątpliwości 15.11.12, 14:21
      Ja pieniądze dostałam od razu na konto, bez żadnego kontaktu ze strony payu.
    • filipkowska Re: C&A zwrot wątpliwości 15.11.12, 14:33
      Witam,
      w kwestii wątpliwości odnośnie zakupów na c&a pozwolę sobie podłączyć się pod wątek.
      Przy okazji dodam że zamawiałam juz kilka razy i nie miałam dotąd przypadku aby Payu do mnie pisało w celu uzyskania danych jesli jakichś przedmiotów za które zepłaciłam przy wysyłce okazywało się że nie ma.

Taką sytuację mam też obecnie. A mianowicie zamówiłam 3 rzeczy, z czego najbardziej zależało mi na jednym swetrze poniewaz przy promocji 70% wyszedł najlepiej cenowo, i miał być prezentem dla męża. Wczoraj dostałam maila że przedmioty wyszły z centrum dystrybucyjnego ale niestety zabrakło tego swetra.
      W związku z tym proszę o informację czy jeśli nie odbiorę przesyłki zostaną mi potrącone jakieś dodatkowe koszty w związku z nieodebraniem przesyłki czy zostanie mi zwrócona pełna wpłacona kwota, czy z kosztami wysyłki czy bez (bo przecież wyślą). Dzwoniłam dzisiaj na infolinię i uzyskałam informację że nie uda się już wstrzymać wysyłki. I że niby nic nie zostanie mi potrącone ale może ktoś mógłby mi to potwierdzić.

Będe wdzięczna za pomoc.
      • aleksandra1977 Re: C&A zwrot wątpliwości 15.11.12, 14:56
        zdazalo mi sie nie odebrac przesylki (zarowno z C&A, a takze innych e-sklepow), bo np. nagle nie bylo mnie dluzszy czas pod danym adresem i nikt mi zadnych dodatkowych kosztow nie potracal z powodu tego, ze przesylka wrocila do nadawcy.
    • izryn Re: C&A zwrot wątpliwości 15.11.12, 14:51
      Jakieś dwa tygodnie temu C&A robiło mi zwrot przez PayU żadnych danych ode mnie nie chcieli.
      • anick5791 niepodjęte przesyłki 15.11.12, 15:04
        Też nie podejmowałam przesyłem - bez konsekwencji. Teraz z resztą też nie odbiorę, bo zamówiłam sukienkę i skarpety (żeby dobić do kwoty minimalnej, bo to na sukience mi zależało), a są tylko skarpety+koszt wysyłki, czyli kompletnie bez sensu big_grin
        • filipkowska Re: niepodjęte przesyłki 15.11.12, 15:28
          Dziękuję za odpowiedzi. W takim razie nie odbiorę, bo te 2 pozostałe rzeczy kupiłam dzikim pędem żeby dobić do 59 zł a jednak nie zależało mi na nich aż tak jak na tym swetrze. Troszkę bez sensu z tymi zakupami że dopiero przy wysyłce informują o brakach no ale co zrobic.
          Pozdrawiam
          • gwen_s Re: niepodjęte przesyłki 15.11.12, 16:24
            A skąd wiecie wcześniej co do Was nie przyjdzie?
            Ja zamawiałam dwa razy, raz była przesyłka pełna, a drugi brakowało właśnie sweterka, na którym najbardziej mi zależało, ale dowiedziałam sie o tym dopiero po rozpakowaniu przesyłki ;/
            • salma75 Re: niepodjęte przesyłki 15.11.12, 16:48
              Na maila, którego podajesz podczas składania zamówienia otrzymujesz info, że przesyłka wyszła i co w niej jest, a czego zabrakło.
              • damakama zadzwonilam 15.11.12, 17:29
                i okazało się, że to mój bank nie podał danych potrzebnych do przelewu (porządny ostrożny niemiecki banksmile) i mail faktycznie pochodzi od PayU, dzięki za pomoc!
              • gwen_s Re: niepodjęte przesyłki 15.11.12, 18:12
                W mailu miałam info, ze jest wszystko sad Dopiero na zamówieniu w przesyłce było info, że nie ma sweterka, w dniu otrzymania przesyłki dostałam również zwrot kasy.
                Mam nadzieję, ze jest jak mówisz i tym razem otrzymam wszystko smile (tak mam ponownie w mailu, dziś składane zamówienie)
                Do autorki, super, że wyjaśnione! Na przyszłość dla innych strachu nie będzie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka