Dodaj do ulubionych

Sztaluga (tablica) IKEA

19.11.12, 12:58
Mamy od roku tablice z IKEA, po jednej stronie biała do pisania pisakami, po drugiej czarna do pisania kredą. Kupiłam przez allegro i albo jakaś nieoryginalna, albo wadliwa mi się dostała, po niewielkim czasie użytkowania na części czarnej są nierówności, jakby przecierała się, targała czarna powłoka, spod spodu wychodzi brązowa dykta. Miał ktoś taki przypadek? co zrobic? tablica jest jak nowa, po białej części to w ogóle syn jeszcze nie pisał. Czy da się dokupić taką powłokę jak tablica i nakleić na to? doradźcie proszę.
Obserwuj wątek
    • kasikrj Re: Sztaluga (tablica) IKEA 19.11.12, 17:09
      sad nikt nie pomożesad
    • ann1610 Re: Sztaluga (tablica) IKEA 19.11.12, 20:15
      Możesz przemalować tablicówką, efekt będzie jak na szkolnej tablicy. Nie wiem jak bardzo się zniszczyła, ale jak przejedziesz papierem ściernym i zmatowisz to powinno być ok.
      • emtii Re: Sztaluga (tablica) IKEA 19.11.12, 22:53
        Moja córka ma tę tablicę od 6 lat (kupiona stacjonarnie w Ikea,więc 100% oryginalna),używała jej zawsze intensywnie i nadal jest w porządku.Chyba jakiś bubel Ci się trafił,może spróbuj reklamować...
      • kasikrj Re: Sztaluga (tablica) IKEA 20.11.12, 08:33
        ale jak przemalować? czym? żeby dalej dało się pisać kredą? a nie ma takich naklejek jakby tablice na tablice?
        --
        9kasiar@wp.pl
        • asiaiwona_1 Re: Sztaluga (tablica) IKEA 20.11.12, 10:10
          są specjalne farby "tablicowe". O , pierwszy lepszy link do takiej farby:
          www.sklepdecor.pl/pl/p/Farba-do-tablic-czarna-075-l/845
          • kasikrj Re: Sztaluga (tablica) IKEA 20.11.12, 19:34
            no tak, tylko farba prawie w cenie tablicysad a coś tańszego?
        • upartamama Re: Sztaluga (tablica) IKEA 20.11.12, 11:05
          Nasza tablica z Ikea jest eksploatowana od dwóch lat przez 2 dzieci ma się świetnie. Musisz swoją koniecznie reklamować
    • mia-p Re: Sztaluga (tablica) IKEA 20.11.12, 03:35
      Ja tak mam, pojawiło się kilka drobnych miejsc gdzie czarnej farby już nie ma. Tablica ma rok i nie jest super często używana. Kupiona w Ikei przeze mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka