0bialadama 28.11.12, 21:34 Czy ktoś ma jak się sprawują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: Rolety plisy 28.11.12, 21:56 Mam już kilka lat i sprawują się bez zarzutu, ogólnie bez zmian. Kilka jest w pokoju dziecięcym więc głównie obsługiwane przez maluchy i mimo obsługi niekoniecznie zgodnej z instrukcją nic im się nie dzieje. Ja jestem zdecydowanie zadowolona, moim zdaniem to doskonałe rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Rolety plisy 28.11.12, 22:16 Generalnie tak. One są wykonane z plastiku i tylko wyglądają jak materiał, ja swoich nigdy nie prałam, wystarczy przecieranie wilgotną szmatką. W pokoju dzieci od strony południowej mam po dwie na oknie: nocne (najgrubsze dają bardzo duże zaciemnienie, nie całkowite bo mają drobne dziurki i brak prowadnic z boku,latem zasłonięte powodują że pokój się nie nagrzewa-oczywiście nie siedzimy wtedy tam po ciemku, tylko jesteśmy w ogródku ) oraz dzienne (cienkie, zasłaniane w ciągu dnia gdy świecące słońce uniemożliwia funkcjonowanie). Oczywiście nie nadają się np. gdy chcesz mieć trochę przesłonięte światło, ale widzieć co na zewnątrz, wtedy żaluzje. Jak masz jakieś szczegółowe pytania to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś