Dodaj do ulubionych

Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący pies

29.11.12, 07:24
Dziewczyny szukałam na forach przewertowałam ich dziesiątki jeżeli nie setkismile i nie znalazłam porównania tych psiaków, Pieska Samby porównuje się z Bobbym na korzyść tego pierwszego a jak się ma to Pieska FurReal GoGo? Chciałabym kupić córeczce pieska na gwiazdkę i mam dylemat, Mała chciała Bobbiego ale po tym co przeczytałam powiedziałam kategoryczne NIE. Piesek FurReal wydaje mi się bardziej "prawdziwy" tylko, że jest na kablu a Samby chodzi jak pokraka ale reaguje na gwizdek. Dziewczyny proszę o radę, którego kupić dla 4-latki ?
www.smyk.com/hasbro-furreal-friends-spacerujacy-piesek-gogo-zabawka-interaktywna,p1044813142,zabawki-gry-dla-dzieci-p
www.smyk.com/epee-piesek-samby-zabawka-interaktywna,p1044823404,zabawki-gry-dla-dzieci-p
Obserwuj wątek
    • joacz1980 Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 29.11.12, 07:39
      Dla czterolatki samby moim zdaniem już nie bardzo. Lepiej poszukać coś tańszego. Ja mam ale kupiłam w zeszłym roku dla prawie dwulatki. Teraz leży w kącie i raz w miesiącu jest używany.
      • emily.1 Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 29.11.12, 08:39
        Ja kupowałam swojemu czterolatkowi dwa lata temu (tzn wtedy miał 4 latawink) Bo się uparł. Piesek mi się podoba ale synkowi szybko się znudził. Zresztą jak każda zabawka. Teraz raz na jakiś czas wyciągnie postraszyć młodszą siostręsmile Generalnie jest fajny, chodzi "na gwizdek", zjada kość, ma smycz w zestawie.
        • zuzu-and-more Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 29.11.12, 08:45
          Córka w zeszłym roku dostała na gwiazdką Samby, powiem szczerze szału nie ma. Nam sie nieco popsuł i ciężko go włączyć, slabo chodzi po dywanie, po podłodze też nie lepiej- z prędkością żółwia. Ogólnie zabawka na parę minut bardzo okazyjnie używana- ma krótką smycz i ciężko sie z nim dziecku "spaceruje". raczej nie wart swojej ceny
          • emily.1 Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 29.11.12, 08:51
            Widziałam go w realu ostatnio za 250zł. I zrobiłam wieeeelkie oczy, bo my kupiliśmy go dwa lata temu, jak było 30% w bonach za 150zł (minus te bony), więc za niewiele ponad 100 to moim zdaniem warto. Jakbym miała zapłacić ponad 200 to nawet te bony by nie pomogły żebym się do tego przekonała.

• leesha Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 29.11.12, 11:54
              Samby - zdecydowanie nie wart swojej ceny. Wiadomo - w reklamie cudowny, w realu rozczarowuje. Jak dla mnie niedopracowany (głównie ruch).
    • conosida Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 29.11.12, 13:01
      Ja kupiłam Samby w realu - 30%, w domu go przetestowałam, nie wiem może miałam felerny model ale takiego badziewia w życiu nie widziałam, chodził jak chciał, zazwyczaj nie chciał, zawieszał się, ogólnie porażka, z oddaniem go też były problemy, już go całe szczęście nie mam.
      Ps. lepiej kupić zuzu radoś podobna a dużo taniej.
    • aanaugi Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 29.11.12, 20:10
      Jak rozumiem Samby to też niewypał a ten drugi piesek GOGO? Co o nim myślicie, może widziałyście go na żywo?
      • aanaugi Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 04.12.12, 20:01
        Dziewczyny odgrzewam temat. Doradźcie jakiego pieska kupić córeczce bo Wigilia tuż tuż a ja nadal nie wiem...
    • tweety_28 Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 04.12.12, 20:20
      Mamy Samby ( kupowany dla 3-latki ) od dwóch lat w domu. Córka jeszcze wraca do niego od czasu do czasu. Na początku była nim zachwycona i przez jakiś czas byli prawie nierozłączni. Uważam, że zabawka jest ok. Owszem my spodziewaliśmy się po niej więcej, ale dziecku w zupełności to wystarczało. Ruchy ma jakie ma ( nie jest aż tak źle ), ale poza tym jest ładnym i miłym w użyciu futrzakiemsmile Nasz po około roku odmówił współpracy i przestał reagować na gwizdek. Bez problemu został wymieniony na nowy egzemplarz.
      Reasumując u nas Samby się sprawdził. Radość z przy otwieraniu prezentu była ogromna i nie trwała pięciu minut tylko znacznie dłużej.
      Kupiliśmy go w Realu na akcji minus 30% za około 120 zł. i chyba dużo więcej ten psiak nie jest wart.
    • klubgogo Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 04.12.12, 20:26
      Widziałam na żywo furreal, co za ohyda, te zabawki są wstrętne.
      • aanaugi Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 04.12.12, 21:37
        A widziałyście na żywo pieska gogo? Faktycznie wygląda tak fatalnie?Tweety a w dotyku Samby jest twardy czy da się do niego przytulić? A pieska po roku wymieniono Ci na gwarancji ?
        • tweety_28 Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 04.12.12, 21:43
          Jest twardy, ale córka bardzo chętnie go przytula ( to futerko jest miłe w dotyku ). Dodatkowo, według mnie, ten psiak ma bardzo słodką mordkę i patrząc na niego człowiek mimo woli się uśmiechasmile
          Zabawka zepsuła się tuż przed upływem roku ( dosłownie kilka dni ). Oddaliśmy go do reklamacji i po kilku dniach była decyzja tzn. zwrot pieniędzy lub wymiana na nowego. Córka wybrała drugiego psasmile
        • tweety_28 Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 04.12.12, 21:48
          I jeszcze jedno: gdy my wybieraliśmy psa mieliśmy taki sam problem jak Ty. Opinie na forach były druzgocące i mocno zniechęcały do zakupów. Objechaliśmy prawie wszystkie możliwe sklepy żeby jak najwięcej zabawek zobaczyć na żywo. Nie wiem czy teraz pojawiły się jakieś nowe modele, ale wtedy wizualnie najfajniejszy był Samby, a że córka właśnie o nim marzyła to "machneliśmy ręką" i go kupiliśmy. U nas się sprawdził, ale jak widać powyżej jesteśmy w mniejszości.
          • aanaugi Re: Piesek Samby czy FurReal Friends, Spacerujący 04.12.12, 22:22
            Moja córeczka marzy o Bobbym ale tyle złych opinii o nim słyszałam, że go sobie odpuściłam. Siedziałam więc dalej w necie i wertowałam fora i oglądałam zwierzaki na youtubie i ten piesek gogo wydał mi się naturalniejszy niż Samby jedyny problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć opinii na jego temat, co chyba świadczy o tym, że nie jest zbyt popularny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka