Dodaj do ulubionych

pusta karta do hm z glamour

01.12.12, 20:55
sytuacja z hm z dzisiaj:
robiłam dzisiaj zakupy w hm,miałam ze soba karte z ww gazety. przy płaceniu daje karte a pani przy kasie twierdzi ze jest pusta. no jak pusta? moze było juz nią dzisiaj płacone? nie nie było, przeciez przy zakupach karta jest do oddania bo jest jednorazowa. no tak ale sorry jest pusta. no to trudno karte wziełam,zakupy zrobiłam bez rabatu.
po godzinie jestem w innym hm ,cos kupuje i mowie ze mam karte z glamour i czy mozna by ja sprawdzic bo w innym hm okazala sie pusta.
pani przy kasie sie usmiecha i mowi ze karta jest pusta a te 30 zł rabatu to ona mi odlicza przy oddaniu karty przy zakupie wink
nosz.......post tak ku przestrodze, hm jak widac znowu sie nie popisal skoro nawet pracownicy nie widza jak korzystac z rabatu.
tak wiec nie dajcie sie wrobic w puste karty z glamour wink
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: pusta karta do hm z glamour 01.12.12, 21:11
      Dzięki za ostrzeżenie, jutro może się wybiorę do H&M, to przynajmniej będę uprzedzona na niespodzianki..

Przy okazji zapytam, może któras z was w ostatnich dniach widziała te bluzkę w rozm. 134/140 w któryms z warszawskich H&M? Ja była tydzien temu w Arkadii i chyba same wielkie wisiały sad

www.hm.com/pl/product/92160?article=92160-H
      ewentualnie ta:

www.hm.com/pl/product/06410?article=06410-A
      • alpepe Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 11:38
        bardzo podobną do tej pierwszej widziałam wczoraj w takko na przecenach w Berlinie, więc może i w Polsce są.
    • angela252 Re: pusta karta do hm z glamour 01.12.12, 21:13
      30zl? a nie 20zł jest na karcie? Tak, karte trezba oddac bo jest jednorazowa i automatycznie odejmuja 20zl rabatu powyzej zakupow 50zł.
      • patatajowa Re: z kartą rabat 20 zł 01.12.12, 22:48
        oczywiscie a nie 30 jak napisałam w pierwszym poscie.
        dla wyjasniena -do kazdych pełnych 50 zł zakupów mozna uzyc jednej karty rabatowej.
    • alkara Re: pusta karta do hm z glamour 01.12.12, 21:44
      Ja swoje 4 dziś zrealizowałam bez problemu w dwóch Bydgoskich HM, a wiedziałam, że są puste bo w zeszłym tygodniu w kasie Pani sprawdzała i nic na nich nie było więc chyba dla nich ważniejsza to jest ta naklejka na karcie.
      Swoją droga jestem bardzo zadowolona z zakupów, młoda na święta i urodziny już ma strój kompletny smile
      • agni71 Re: pusta karta do hm z glamour 01.12.12, 22:05
        Ja miałam 7 kart, ale stwierdziłam, ze tylu nie wykorzystam i 4 sprzedałam. Pewnie będe miała problemy z realizacją tych trzech, które sobie zachowałam smile
        • dammma Re: pusta karta do hm z glamour 01.12.12, 22:29
          Ja mam trzy i jeśli dobrze rozumiem, to muszę wydać przynajmniej 150zł, tak?
          Czy te trzy karty odejmą mi od całości zakupów np 158zł, czy muszę dzielić zakupy na trzy osobne po przynajmniej 50 zł każde?
          • agni71 Re: pusta karta do hm z glamour 01.12.12, 22:36
            zdaje się, że na FB tłumaczyli, ze można uzyć kilka kart na jednym rachunku, byle była osiagnięta odp. kwota, czyli za zakupy o wartości co najmniej 150 zł powinnas zapłacić o 60 zł mniej.
            • alkara Re: pusta karta do hm z glamour 01.12.12, 22:47
              Tak można łączyć.Ja w jednym sklepie kupiłam za 104 i odliczyli mi 40zł, a w drugim za 109 i też odliczyli 40zł. Na dodatek jeszcze w pierwszym sklepie kupiłam rajstopy w niepasującym mi rozmiarze - ale brakowało mi właśnie do tych 100zł i w drugim sklepie bez problemu Panie mi wymieniły te rajstopy na inny rozmiar który sobie wczoraj odłożyłam. A że jak to zawsze bywa nigdy nie ma w jednym HM wszystkiego w interesujących mnie rozmiarach to właśnie można tak pokombinować i kupić w jednym a w kolejnym sklepie tylko wymienić na interesujący nas rozmiar w ramach tego samego paragonu smile
            • a-itagnieszka Re: pusta karta do hm z glamour 01.12.12, 23:38
              Wydawałoby się, że zasady są proste, co do zakupów z tymi kartami. Byłam dziś w Galerii Bałtyckiej i sprzedawca na dziale dziecięcym upierał się, że nie można łączyć kart na jednym paragonie. Już miałam rzucić te wybrane ubranka dla dziecka, ale udałam się jeszcze do kasy piętro wyżej i ku mojemu zaskoczeniu, bez problemu użyłam wszystkich kart na jednym paragonie. Bez komentarza pozostawię to....
    • renatusia24 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 08:49
      dziewczyny, a orientujecie się czy można skorzystać z rabatu 20% (ipaper.ipapercms.dk/HM/Holiday/plholidayfashioncatalogue/) i karty upominkowej glamour? Podejrzewam, ze tak, ale może ktoś sprawdzał?
      • aga_tka81 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 09:20
        Też jestem ciekawa napiszcie czy ktoś korzystał, bo wydaje sie, że -20% jest na jedna rzecz, a karty to forma płatności.
        • monia111175 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 10:09
          a są jakieś wyprzedaże?????
        • renatusia24 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 10:12
          tak, ten rabat 20% jest na jedną rzecz. Ale warto jeśli kupujemy coś droższego. Mam jeszcze pytanie, jak płaciłyście kartami to macie na paragonie płatność bon, czy pozycję rabat - 20 zł. Bo jak rabat to kurczę, tylko w innym ewentualnie wymienić, a ja mam bliźniaczki więc często mam problemy z doborem ubrań w tym samym rozmiarze
          • edyta_32 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 10:21
            oo dobrze ze jest to forum smile bo własnie musze kupić spodnie ciążowe w h&m. kosztują 150 zł i zastanawiałam sie czy na 3-m-ce opłaca mi sie w nie tyle inwestować i czy nie lepiej kupić używki, ale w takim razie nie mam sie nad czym zastanawiać smile TYLKO, CZY TEN NR GLAMOUR z tymi kartami jest jeszcze dostępny? Prosze napiszcie, kóry to był nr i ile ten glamour kosztuje?
      • kara_gitara Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 10:26
        a myślicie, że ten kupon można wydrukować czy trzeba mieć oryginał z gazetki sklepowej?...
        • monia111175 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 10:41
          nie można wydrukować,musi byc oryginał.
          • renatusia24 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 11:09
            pierwsza strona gazetki : WYDRUKUJ SWÓJ KUPON TUTAJ, więc może być wydrukowany
            • kara_gitara Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 13:12
              Czyli tak naprawdę można ten kupon wydrukować nawet kilka razy i kupić kilka rzeczy na oddzielne rachunki, zyskując w ten sposób -20% na każdą z nich? Super!
          • kornnella Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 11:17
            monia111175 napisała:

> nie można wydrukować,musi byc oryginał.

On przychodzi tez na maila!!! Jak przedstawić go w kasie bez drukowania???
            • edyta_32 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 13:40
              nie widze nigdzie tej gazetki na necie do wydrukowania kuponu. Prosze czy możecie tu wrzucic?
              • lucyna_1980 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 13:54
                ipaper.ipapercms.dk/HM/Holiday/plholidayfashioncatalogue/
                • edyta_32 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 14:02

dziekuje smile
                  -----
                  Mama CUDOWNEJ CÓRECZKI
                  Julia 27.08.2009
                • puenta1 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 14:05
                  witam
                  A jak jest ze zwrotem.
                  Kupiłam coś za 55zł -20zł karta i zapłaciłam 35zł
                  Przy zwrocie oddadzą 35zł czy 55zł?
                  • renatusia24 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 14:13
                    no właśnie nie wiem jak jest z tym zwrotem, jedna koleżanka ma na rachunku rabat, więc w tym przypadku zwrot będzie 35 odnosząc do Twojej sytuacji, a inna ma płatność bon, więc zwrot wartości 55 zł. A jak Ty masz na paragonie?
                    • magdalenca78 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 15:12
                      Na FB HM pisało, że oddadzą tylko kwotę rzeczywiście zaplaconą, czyli w tym wypadku 35 zł. Rabat 20 zl w takim wypadku przepada.
                      • renatusia24 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 15:25
                        kwota zwrotu zależy od tego co jest na paragonie, jak rabat to o te 20 zł pomniejszają wartość zwrotu ale jeśli bon to pełną wartość oddają
                        • monia111175 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 18:07
                          ja miałam rabat
                          ale kupowałam dwie rzeczy-jedna(czapka)za 39.90 druga rzecz-kolczyki za 19.99-
                          i bteraz jakbym chciałą oddac czapke to co,nie oddadzą mi tych 39.90?????
                          • renatusia24 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 18:27
                            Bon 20% od jednej rzeczy to jedna sprawa, kupując z tym upustem od razu naliczane jest te 20% mniej, a karta z glamour jest chyba przy końcowej płatności naliczona jako rabat, więc nie wiem, jak ze zwrotem jednej pozycji z paragonu. Może jutro się wybiorę i dopytam w HM.
            • monia111175 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 17:59
              bo teraz mieszacie kupon do wydrukowania 20 %
              a karta z glamur o wartosci 20 zł
              • monia111175 do kornella 02.12.12, 18:03

> bo teraz mieszacie kupon do wydrukowania 20 %
                > a karta z glamur o wartosci 20 zł
                mnie chodziło o karte z gazety o wartości 20 zł,a nie o kupon 20%
              • aga_in29 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 18:31
                A ja się zastanawiam czy mi w ogóle przyjmą te karty skoro piszecie, że są puste.
                Nie mam na nich tych naklejek z tyłu.
                • monia111175 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 18:58
                  czemu nie przyjmą,przyjmą--wczoraj był pierwszy dzien to laski pewno nie doinformowane--dziś nie miałam problemu.
                  Na paragonie panie zaznacyzły jeszcze ze to''karta''
                  • mamaemmy Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 19:03
                    w razie problemu,proś o nazwisko oraz rozmowę z managerem smile
                  • magdalenca78 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 21:33
                    Dokładnie. Te karty działają inaczej, niż te sprzed roku. Są "puste", tzn nie zczytuje się kodu z karty, jedynie wprowadza rabat na kasie. W związku z tym kasjerka przy zakupach miała jakieś problemy, bo nie mogła naliczyć podwójnie rabatu (przecenione rzeczy + karta); coś tam namieszała i w końcu zrobiła to tak, żebym w końcowym rozrachunku nie była stratna wink bo wyszło mi jeszcze taniej o prawie 10 zł wink
                    • monia111175 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 22:13
                      no ale można uzyć tego kuponu 20% i dodatkowo tej karty 20 zł,chyba nie-bo cos mi świta,ż ena karcie pisało--promocje nie łączą się.
                      • renatusia24 Re: pusta karta do hm z glamour 03.12.12, 13:41
                        nie łączą się
                • alkara Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 19:14
                  A czemu nie masz naklejek? nie było ich?
                  • puenta1 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 19:18
                    Ja mam kilka do pozbycia się bo chyba za dużo ich nakupiłam i nie wykorzystam wszystkich
                    Jeśli ktoś potrzebuje proszę pisać
                    Za cenę gazety 5zł/1szt - z gazetą lub bez
                    • mamisia03 Re: pusta karta do hm z glamour 02.12.12, 22:29
                      poproszę info na notoco5@o2.pl
                      Dziękuję !!
    • ula_19 do kiedy jest ważna karta? 03.12.12, 09:19
      j.w.
      • agni71 Re: do kiedy jest ważna karta? 03.12.12, 09:30
        do 24.12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka