Dodaj do ulubionych

Znowu allegro problem z zapłatą

04.12.12, 07:25
Dziewczyny znowu potrzebuje pomocy. Sprzedałam przedmiot, kupujący chciał zapłacić przelewem tradycyjnym. Podałam mu moje konto bankowe. Ale on zapłacił tradycyjnym przelewem na poczcie ale na konto payu. Czy w takiej sytuacji tak samo jak ktoś płaci przez net prze payu dostanę maila informującego o wpłacie? Ja tej wpłaty nie widzę a kupujący się niecierpliwi.Co robić?

Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Znowu allegro problem z zapłatą 04.12.12, 07:32
      dokładnie tak samo,z tym,e przelew z poczty idzie duzo dłużej.
      A jak kupujący tuman i przelewu nie potrafi zrobić to już sam sobie jest winien.
      • koolair Re: Znowu allegro problem z zapłatą 04.12.12, 09:32
        Kupujący tuman?? Przecież to jedna z opcji przelewu - przelew tradycyjny na konto przez payu przekazem pocztowym. I nawet jest prosciej, bo od razu drukuje ci sie przekaz z numerem i nie ma opcji, zeby sie pomylic jak przy wpisywaniu twojego numeru konta. Widocznie kupujacy byl nie do konca zorientowsny i myslal, ze twoj numer konta bedzie potrzebny tez, dlatego poprosil. Tez mi tak kiedys przelano pieniadze, spokojnie dostaniesz info, ze masz srodki i bedziesz mogła je wypłacic. A payu teraz tak sie ociaga , nawet przy bezposrednim przelewie przez konto, ze ten czas i tak bedzie podobny.
        • aiwilo1 Re: Znowu allegro problem z zapłatą 04.12.12, 15:40
          Tylko, ze Kupujący myśli, że Ty te pieniądze masz od razu i oczywiście w tym samy dniu pobiegniesz na pocztę "bo on przecież zapłacił"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka