heca7 25.12.12, 13:51 Wszystko złożone , samochody to F1. Tylko dwa razy udało nam się przejechać cały tor bez wypadku. Ciagle wylatują łukiem na zakrętach. Może nie umiemy sterować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kroliczyca80 Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 25.12.12, 14:14 Ano wypadają... My mamy carrera w wersji cars. Gdy człowiek nabierze wprawy w sterowaniu, wypadają mniej. Ale i tak zbyt często wylatują na zakrętach. U nas tor był prezentem zeszłorocznym, po kilku tygodniach został złożony do pudła i tak leży do dziś... U nas to był niestety raczej kit, chociaż młody to maniak carsów i wyścigów Z tym torem po prostu nie da się zrobić nic innego, niż puszczać autka po tej samej trasie, raz za razem, a do tego to denerwujące wypadanie... Być może da się tor jakoś rozbudowywać, ale samo składanie jest tak pracochłonne, że nikomu w domu nie pali się do modyfikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 25.12.12, 15:28 caly challenge tej zabawy, to utrzymanie sie na torze. i tyle. na szczecsie tor maja moi siostrzency, wiec moje dzieci sa zaspokojone. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 25.12.12, 16:59 No właśnie Składał tatuś cały wieczór. Chłopakom nawet się podoba to wypadanie. Ale wolałabym żeby mi mniej po pokoju skakały. Czy może wymienić samochodziki? Może osobowe lepiej się trzymają trasy? Najbardziej imponujące jest jednak pudełko Taaaakie śliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 25.12.12, 17:34 Im niższe, tym sie lepiej trzymają. My mamy zygzaka, agenta i złomka i złomek wypada najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 25.12.12, 20:03 My nasz oddaliśmy po 3 mc bo sie popsuł i dostaliśmy zwrot gotówki, co nas ucieszyło i to bardzo. A co do zakrętów to dokupcie barierki ochronne - bandy jeśli nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 25.12.12, 21:30 U nas młody (i tatuś) zachwyceni, mamy taki: CARRERA GO Formula Competition (formuła). Samochody już po dniu ćwiczeń prawie nie wypadają. Kwestia regulacji prędkości. Myślę, że to będzie zabawka na długo. Jak na razie, to najlepszy prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 25.12.12, 21:40 My też mamy carrera go! Z dwoma niebieskimi bolidami z F1. Bandy są i rzeczywiście jakby mniej się wypada Poćwiczyliśmy i jest lepiej. U nas są takie dwa pokrętła z cyframi (25,30,50) przy starcie- do czego właściwie służą? Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 26.12.12, 00:27 My mamy tor formuła jeden z bolidem czerwonym i zółtym i z taką pętlą.Po 15 minutach ćwiczeń mój 4 latek jeździ dwoma na raz na dwie ręce.Oczywiście, że bolidy wypadają ale coraz mniej. Już znalazłam optymalne ustawienie szczotek tak żeby autka się trzymały. Trzeba je jakby zaczesać wszystkie cztery w stronę ogona, wtedy ten bolec najlepiej siedzi w torze i autko się trzyma. Te pokrętła liczą okrążenia.Pomocne przy wyścigach na ilośc okrążeń U nas tor to na 100% hit. Odpowiedz Link Zgłoś
tedesca1 Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 26.12.12, 09:07 mniejszymi autkami lepiej się jeździ, na zakrętach trzeba zwolnić, jeśli masz pętlę to przyspieszyć, kwestia wprawy dzień dwa i chłopaki opanują Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 27.12.12, 16:06 Wez mezowi kluczyki od auta,wyjedz na droge i przyspiesz przed zakretem,a potem zdaj relacje jak bylo w rowie.Carrera kieruja te same prawa fizyki co zwyklymi autami.Mojemu 4latkowi nie wypadaja,no ale on rozumie co sie mowi Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 27.12.12, 16:34 Mam swój samochód więc nie muszę pożyczać od męża Ale moim synom się ciągle śpieszy. Odkąd są bandy samochodziki mniej wypadają- gra jednak nie trwa długo bo ciągle przechodzą od jednej zabawki do drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 27.12.12, 19:25 Sorry,napisalas tak jakbys nigdy za kolkiem nie siedziala.To chyba jasne,ze jak doda sie gaz gdy nie trzeba to wyleca.Wystarczy wytlumaczyc.Gdyby zawsze mozna bylo na voll gazie jechac to zniknalby sens zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: Tor carrera- wypadają samochody. Normalne? 27.12.12, 22:00 Mój syn jeździ cały czas na full gazie (nie na tym dodatkowym) i auka nie wypadają ani na pętli ani na zakręcie.Ale fakt jak naciśnie ten przycisk z przyspieszeniem przed zarętem to auto ląduje śianie 3 metry dalej Generalnie zabawa super. Odpowiedz Link Zgłoś