Dodaj do ulubionych

Szukam szerokiej, dużej gondoli ....

13.07.04, 20:46
ja chyba oszaleję z tymi wózkamisad( Czytam i czytam wszystkie opinie o
wózkach i jak mi sie już wydawało że mam pare typów to sie rypło!!
Już doszliśmy do wniosku że chcemy dobrą gondolę bo dziecko będzie w niej
jeżdzić przez jesień i zimę; nawet stwierdziliśmy że może być ciężki i duży
stelaż, bo mamy combi; i nie muszą być skrętne koła i nie małe - ale
pompowane i duże smile) bo chyba lepiej na śnieg i chlapę. I gdy juz wszystko
jakoś uzgodnilismy to właśnie przeczytałam że jeden z wózków jakie braliśmy
pod uwagę -gondola Baratatina+ Jędrocha- ma szerokość 32-33cm !!uuuuu!!
A już nawet spodobał mi sie ten wózek jako gondola, ale jesli ta informacja o
jej szerokości jest prawdziwa no to chyba sie nie nadaje na zimę ??
A ja sie nawet ucieszyłam że ma nawet podnoszony zagłówek w gondoli i raczeke
regulowaną. I tak dalej jestem w kropce, bo jak już sobie coś upatrzyłam a tu
nici z tego chyba. Czy zna ktoś jakieś duże gondole?? Bo wózek na lato i tak
zamierzamy zmienić na jakiś o zwrotnych kółkach i lżejszy.
Obserwuj wątek
    • pamap Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 13.07.04, 20:59
      AAa zapomniałam dodac że chcę gondolę, której nie przekształca sie w
      spacerówke. i gondola nie jest nosidłem miękkimsmile)
      • mamaly Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 13.07.04, 22:20
        Emmaljunga- tyle, że ten wózek tyle kosztuje, że raczej nadaje sie na długie
        użytkowanie, ale sprawdza się rewelacyjnie, moja córka już jako 9 miesięczne
        dziecko spała w gondoli u moich rodziców i było jej w miarę luxno, mogła
        swobodnie spać.

--

Pozdrawiam,
        Asia i Ala
        • oliwka_paula Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 14.07.04, 12:31
          Ja miałam Roana Marite i świetnie sprawdził się w zimie. Gondola jest bardzo
          duza. Mieścił sie nawet do środka gruby kożuch na mroźne dni. Ma duże koła i
          regulowaną rączke. Ale jest to wózek dwufunkcyjny.
          • pamap Oglądałam Maritę Roana 24.07.04, 17:34
            Ta gondola jest świetna jeśli chodzi o wykończenie i podnoszony zagłóweksmile)
            Typowo na zimę jak znalazł. Bardzo mi sie spodobała. Niestety już sam stelaż
            zdecydowanie mniejsad A mój mąż jest na cąłkowicie nie jeśli chodzi o ten wózek.
            Stelaż niezbyt sie składa, nie da sie go pociągnąć i jest stalowy. Ale mi sie
            podobaja duże kółka jakoś tak same jadą. Niestety nie da się zapiąć żadnego
            fotelika do tego wózka sad
    • pamap Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 14.07.04, 15:08
      Też mi sie podoba Emmaljungasmile) ale trochę za droga jak na używanie tylko
      gondoli. bo już spacerówka mi sie średnio podoba. Ale gondolka jest fajnasmile)
      mój mąż tylko wzdycha jak patrzy na cenęsmile
      A Marita ile ma szerokości?? i ma podnoszony zagłówek??
      Bo nic nie podają na stronie producenta.
      • michalinka11 Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 14.07.04, 15:22
        My mieliśmy wózek firmy Anmar. Wykorzystaliśmy głownie gondolę, potem kupiliśmy
        lekki, mniejszy wózek. 2 lata temu dałam za niego niecałe 600 zł. Gondola
        słuzyła nam przez ok. 10 mies., bo córcia urodziła się na początku czerwca i aż
        do wiosny, do puki nie zrobiło się ciepło nam służyła. Wózek bardzo porządnie
        wykończony, w gondoli dodatkowy materacyk i regulowane oparcie. W cenie torba
        pod kolor wózka i montowana zamiast gondoli spacerówka (czasem ja zima
        wykorzystywaliśmy na duże śniegi). Ogromną zaleta jest świetna amortyzacja, my
        mielismy wresje z kołami piankowymi - takimi a la atrapa gumowych - dokładnie
        tak samo się sprawdzają a i wygladem niewiele różnia - na początku chciałam
        typowo gumowe i takie modele Anmar tez ma, ale w tym mi się podobała szalenie
        tapicerka i wyboru nie żałuję, bo wózek się sprawdził znakomicie. Gondola jest
        wygodna, bardzo obszerna. Polecam! Nie warto wydawać bardzo dużo na gondolę, bo
        te spacerówki z wózków wielofunkcyjnych i tak mało kiedy się uzywa i trzeba
        potem kupić druga spacerówkę, a polskie gondole są bardzo fajne i przystepne
        cenowo.
        • katse Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 14.07.04, 23:39
          też miałam roana marite.
          ma podgłówek.

gondola jest wielka. nie pamietam wymarow niestety.

Wozek kosztował 1000.

Spacerowka zakladana oddzielnie na ten sam stelaz faktycznie piekna nie jest,
          ale jest tez bardzo wygodna. Moja roczna corka jezdzi nia z powodzeniem. I
          przesiadamy sie z niej do parasolki (która pewnie do nas niedlugo dotrze)

Pozdrawiam

k
    • erinaceus Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 15.07.04, 01:11
      emmaljunga - gondola rewelacja, największa na rynku, a spacerówka - no cóż-
      wygląda, jak wyglada (bardzo "oldskulowy dizajn"), ale naprawdę niesamowicie
      wygodna - moja mała (10 mies)moze tam komfortowo spać, siedzieć, jesć.Bardzo
      polecam.
      • qwsa12 Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 15.07.04, 14:34
        dokładnie tak jak pisze erinaceus - gondola największa na rynku, cały wózek
        służy wzorowo przez kilka sezonów, jest niezniszczalny.
    • skorju Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 17.07.04, 22:04
      Polecam Deltim Focus, ma duza, ciepla gondole, obszyta polarem, regulacje
      oparcia. Ja kupowalam razem ze spacerowka i fotelikiem, ale moze sama gondole
      tez by mozna. zajrzyj na ich strone: www.deltim.com
    • skorju Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 17.07.04, 22:09
      oczywiscie ich polska strona to www.deltim.com.pl
      • pandziksa Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 17.07.04, 23:21
        Na stronie firmy deltim pisze, że wymiary gondoli focusa to 87 na 45 . Więc
        naprawdę ekstra. Polecam ten wózek. Ja też kiedyś pisałam taki wątek i ktoś mi
        powiedział o fokusie.Pozdrowienia Ania
        • pamap Zmierzyłam fokusa:)) 23.07.04, 19:06
          Dzisiaj obejrzłam na żywo kolejny wózeczek z polecanychsmile) Pan dokonał
          wyczerpującej prezentacjismile) właśnie fokusa deltimu. Owszem ma dużą gondolę.
          Zmierzyłam ją: 37 x 74 cm w środku. Ma podnoszony zagłówek ale martwi mnie
          trochę mechanizm tego podnoszenia, dość cieżko trafić, zwłaszcza na to
          najbardziej podnoszone. Jedno co mnie zaskoczyło to najbardzej cicho składana
          budka jaką miałam przyjemność słyszećsmile)) Troche tylko martwi mnie ten stelaż
          bo myślałam o bardziej tradycyjnym na wachaczach, ale za to rewelacyjnie sie
          składa no i da się go ciągnąć i postawić. Tylko te kółeczka są takie małe jak
          na pompowane...
    • gosia.mama.wojtusia Re: Szukam szerokiej, dużej gondoli .... 19.07.04, 07:28
      peg perego model alice touringa,gondola ogromna,szeroka i bardzo długa,wózek
      bardzo wygodny,tylko ta cena....
      • pamap Oglądałam Peg Perego 22.07.04, 21:19
        Oglądałam dziś Peg perego Gondolkę Giovane na stelażu Velosmile Nawet fajna
        gaondolka i duża 84cm długości w środkusmile szerokść średnia 35-36cm. Wózeczek
        stał obok osławionej Emmaljungismile), która nie powiem, ale też ma spora gondolę
        ale na szerokość 35cm - zmierzyłamsmile)i ogólnie jakiś taki duży ten wózek, a już
        zdecydownaie ma większe koła niż PP. Za lekko to on też sie nie prowadził
        aczkolwiek podobno sie wyrabia. No gondola jest super jeśli chodzi o wykonanie,
        ma nawet wkład termoizolacyjny ze styropianu ( przynajmniej tak to wyglądałosmile)
        wszystko super ale ta cena!! Peg perego troche tańszy i jakoś tak zgrabniej
        wyglada. No ale jeśli chodzi o gondole to obydwie mogę zaliczyć do dużych w
        porównaniu z innymismile))) Przynajmniej narazie smile Nic to nie koniec staram sie
        znależć resztę tych poleconych dużych gondoli i zobaczyć je na żywosmile) Z
        centymetrem w rękusmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka