Dodaj do ulubionych

Prezent - pomocy blagam!

14.01.13, 15:30
No licze na Was ematki jak nie wiem co.
Potrzebuje pomocy, bo nie mam pomyslu na prezent. Po krotce: dziewczyna, lat 22, mieszka z rodzicami, wegetarianka, prezent z okazji odejscia z pracy. Moge juz wymienic co odpada:

- ksiazki, plyty itp., jak sie okazalo ktos nas uprzedzil i dostala bon do ksiegarni typu empik na dosc pokazna sume
- alkohol
- wszelkiego rodzaju herbaty i kawy oraz "sprzet" do tego (tym razem ona uprzedzila nas i dala mnie i mezowi bardzo wysokiej klasy zestaw skladajacy sie z dzbanka i 2 rodzajow herbat)

No wiec powstal problem... ja jej za dobrze nie znam, moge napisac, ze jest bardzo spokojna, niesmiala, uczynna, tzw. serce na dwoch nogach. Aha, dodam, ze ten prezent dostanie "prywatnie" ode mnie i meza, a nie od zalogi w pracy.

Skarbnice pomyslow otworzcie sie!!!
Obserwuj wątek
    • lilly_about Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 15:34
      Kwotowo jak to ma wyglądać? Ja bym kupiła storczyka.
      • aqua48 Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 15:40
        Zestaw do fondue, np czekoladowego? Albo serowego.
    • twoj_aniol_stroz Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 16:01
      To zależy w jakiej kwocie mamy sie zmieścić. Przychodzi mi do głowy bon do drogerii, bo jak nie coś z kosmetyków, to coś z perfum, czy rzeczy kąpielowych sobie wybierze.
      Może być jakaś piękna duża świeca.
      Albo bon do sklepu sportowego, ciuchowego itd. To wszystko zależy od tego jakie ma hobby, co lubi.
    • crea.tura Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 20:36
      może jakiś fajny blender? idealny do np. przygotowywania kotletów albo pasztetów z ciecierzycy itp., zup kremów, koktajli owocowych. ewentualnie zestaw kosmetyków organicznych? może lush? zestaw do foundue też fajnie brzmi smile
    • mruwa9 Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 20:46
      kawke pija? Moze Muka Express? Albo inna kawiarka typu moka, w ladnym zestawie upominkowym:
      www.smak-kuchni.pl/index.php?podkat=225&k_prod=0&sort=0
      • a.va Re: Prezent - pomocy blagam! 15.01.13, 17:07
        Te kawiarki są aluminiowe, nie nadają się.
    • jematkajakichmalo Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 21:04
      Chyba nie pija kawy, przynajmniej ja zawsze widziala, ze pila herbate.
      Pomysl z jakims eko-kosmetykami czy foundue bardzo mi sie podoba i sie zastanawiam. Jutro lece do miasta to sie troche porozgladam, ale czasu za duzo nie mam, bo ostatni raz widze ja w czwartek.
      • mruwa9 Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 21:08
        a cos z bizuterii srebrnej?
    • adwarp Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 21:26
      ja bym szła w tą stronę
      www.galeriapodaniolami.pl/zdjecia/20121128125037.jpg
      www.galeriapodaniolami.pl/anioly,1.html
      bo to są takie prezenty, na które miło się patrzy i wspomina darczyńcówsmile
      • mamaemmy Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 21:31
        adwarp napisała:

> ja bym szła w tą stronę
        > www.galeriapodaniolami.pl/zdjecia/20121128125037.jpg
        > www.galeriapodaniolami.pl/anioly,1.html
        > bo to są takie prezenty, na które miło się patrzy i wspomina darczyńcówsmile

no mnie się podobaja i ja bym sie ucieszyła,ale nie kaźdy lubi,niektórzy maja tak mieszkanie urządzone,że nie pasuje..
        Może jakis fajny milusi pled? wink
      • morgen_stern Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 22:35
        Nie, to chyba najgorsza rada w tym wątku. Naprawdę mało kto lubi takie durnostoje. I do tego takie... mało urodziwe. Takie rzeczy kupować można wtedy, gdy się NA PEWNO wie, że ktoś lubi tego typu pierdółki.
      • szmytka1 Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 22:44
        jakbym musiala na to aptrzec, to an pewno nie wspominałabym miło darczyńców. Jakby to był obraz to bym powiedziała, że to bohomaz, a tak to nie wiem nawet jak określić tego diabła z aniołem.
      • hanna26 Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 23:11
        Byle nie takie kurzołapy. Tragedia.
    • ruta.dl Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 22:37
      kolczyki srebrne lub zlote, w zalezosci od budzetu lub preferencji obdarowywanej. Co zalozy to wspomni o Tobie. smile
    • lisciasty_pl Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 23:47
      Koledze kupiłem wał korbowy od mercedesa, innemu kalosze, młot 10 kg i krawat. Innym z kolei cośtam inszego, to chyba nie musi być koniecznie coś pożytecznego? Kup jej koromysło, albo gumowego kurczaka co po podduszeniu drze ryja (szukaj pod "wrzaskliwy kurczak"), jak to wegetarianka to kup długą donicę z mocowaniem na balkon i nawtykaj tam sadzonek pomidora itp. Może być też kaftan dla doga niemieckiego i karteczka, że doga se musi dokupić. Teraz w sklepach jest naprawdę wszystko suspicious
      • jematkajakichmalo Re: Prezent - pomocy blagam! 14.01.13, 23:51
        lisciasty bierym koromyslo... cokolwiek to jest... brzmi tak swojsko big_grin
        • lisciasty_pl Re: Prezent - pomocy blagam! 15.01.13, 11:15
          jematkajakichmalo napisała:

> lisciasty bierym koromyslo... cokolwiek to jest... brzmi tak swojsko big_grin

To taki profilowany drąg z zagięciami na obu końcach, coby tam powiesić 2 wiadra z wodą i całość zarzucić zgrabnie na plecy. Możesz powiedzieć że chciałaś jej dać coś czego nigdy nie dostała i sama sobie by nie kupiła, więc oto jest. Wiadra mogą być na sznurkach żeby środek ciężkości był niżej, same wiadra też możesz dorzucić, drogie nie są :]
    • esr-esr Re: Prezent - pomocy blagam! 15.01.13, 02:36
      bon do spa, albo bilety na jakieś dobre przedstawienie (bądź bilety open).
    • a.va Re: Prezent - pomocy blagam! 15.01.13, 17:13
      Zestaw egzotycznych przypraw.
      Zestaw pięknych puszek na herbatę (puszek jej nie dawaliście?).
      Pudło wypasionych słodyczy.

Biżuteria to ryzykowny pomysł, trudno utrafić w czyjś gust.
      • kristinus Re: Prezent - pomocy blagam! 15.01.13, 20:47
        Zapraszamy na www.wierszemmalowane.pl
        Spraw wyjątkowy prezent bliskiej osobie-zamów wiersz lub prezent z wierszem.

Jeśli patrzysz w życiu sercem

zamów u mnie prezent z wierszem

a gdy już się zdecydujesz

to dla Ciebie namaluję

Na ślub, na urodziny, dla mamy,

białym wierszem lub rymami

w poważnym tonie lub z humorem

każdym tęczy barw kolorem

Jeśli zaś masz pomysł inny

pytaj, pisz, coś poradzimy

znajdziemy to, czego szukasz

jeśli tylko mi zaufasz smile