Dodaj do ulubionych

gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha?

15.01.13, 17:04
Rozmiar 86.
Rok temu mniej więcej o tej porze kupiłam w tesco za 17 zł kostium kościotrupa.
Musiałam oddać bo dziecko zachorowało i z balu nici, ale to już inna para kaloszy.

Wczoraj pojechałam do tesco. Najmniejszy kostium był na 98 i kosztował tylko 51 zł. Przeceniony, a jakże, z 70 kilka złotych.

Nie umiem szyć, nie mam maszyny, w wypożyczalni jest problem z tak małym rozmiarem.
Obserwuj wątek
    • celice73 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 17:36
      Poszukaj w lumpeksach. Ostatnio widziałam u mnie w lumpku duży wybór strojów- ceny około 16 zł
      • emma6666 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 17:46
        Zapach mnie odrzuca, nie jestem w stanie wejść.
    • emma6666 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 18:37
      Nie napisałam, że nie mam zamiaru wydawać kilkudziesięciu złotych na coś co założy raz a za rok będzie za małe.
      • magdalenca78 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 18:40
        Coś za coś...W wypożyczalni, z której korzystam koszt to 20 zł za kostium. Za tyle można już coś ustrzelić na allegro/tablicy.
      • ursgmo Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 18:48
        Chyba zostaje Ci popytać wśród znajomych czy ktoś nie ma pożyczyć jakiegoś kostiumu . Niektórzy kupują i zostawiają potem żeby dzieci mogły się bawić w przebieranki . Może warto rozważyć takie rozwiązanie ? Moja córka radośnie tańcuje prawie codziennie w kostiumie dzwoneczka wink

https://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/yT439Ec.jpghttps://lb3f.lilypie.com/yT43p2.png
      • agni71 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 19:34
        allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=przebranie+86
        emma6666 napisała:

> Nie napisałam, że nie mam zamiaru wydawać kilkudziesięciu złotych na coś co zał
        > oży raz a za rok będzie za małe.

A swoją drogą piszesz z jakąs taka pretensja do całego świata. Na Allegro lub forach typu "Szafa malucha" mozna kupic tanio fajne przebrania. Zazwyczaj jednak nie powinno sie tego zostawiać na ostatnia chwilę, bo wtedy wlaśnie ceny rosną. Można tez czasem kupic tanio na wyprzedażach w sklepach typu Mothercare czy Marks&Spencer (w cenie uzywki z Allegro masz piękny, starannie wykonany strój). Tylko trzeba o tym pomysleć odpowienio wczesniej. Bale karnawalowe są co roku smile
        • emma6666 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 20:40
          agni71 napisała:

> allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=przebranie+86
          > emma6666 napisała:
          >
          > > Nie napisałam, że nie mam zamiaru wydawać kilkudziesięciu złotych na coś
          > co zał
          > > oży raz a za rok będzie za małe.
          >
          > A swoją drogą piszesz z jakąs taka pretensja do całego świata. Na Allegro lub f
          > orach typu "Szafa malucha" mozna kupic tanio fajne przebrania. Zazwyczaj jednak
          > nie powinno sie tego zostawiać na ostatnia chwilę, bo wtedy wlaśnie ceny rosną
          > . Można tez czasem kupic tanio na wyprzedażach w sklepach typu Mothercare czy M
          > arks&Spencer (w cenie uzywki z Allegro masz piękny, starannie wykonany strój).
          > Tylko trzeba o tym pomysleć odpowienio wczesniej. Bale karnawalowe są co roku :
          > -)

Po 1 nie mam pretensji do całego świata, to że ty masz takie odczucia nie znaczy że to prawda.
          Po 2 o balu dowiedziałam się dziś rano.
          Po 3 w moim mieście nie ma marks&spencer ani mothercare. W moim mieście jest tesco, a w nim to co w pierwszym poście.
          Pożyczyć nie mam od kogo bo nie mam znajomych z dziećmi w tym wieku.
          • agni71 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 21:29
            Ok, to przepraszam, byc moze moje wrażenie było mylne. Co do punktu 2, to wyżej napisałaś:
            "Rok temu mniej więcej o tej porze kupiłam w tesco za 17 zł kostium kościotrupa. "

z tego wnioskuje, ze o ile w zeszłym roku bal karnawałowy mógł cie zaskoczyć, o tyle powinnaś już wiedzieć, ze w tym roku również będzie mial miejsce. Miałaś więc rok na przygotowanie się do tej okazji. Ja tez nie szyję, i tez nie lubię przepłacać, dlatego szukam okazji i albo kupuję tanio nowe stroje, albo szukam ciekawych ładnych uzywanych. Fajny strój mozna odsprzedać w kolejnym roku przed okresem karnawałowym, co dodatkowo redukuje poniesione koszty. Warto również mysleć o tym nawet na wakacjach, np. jedna z moich corek wykorzysta do przebrania czapke marynarską kupioną latem nad morzem, a inna przebierze sie w strój zakupiony kiedyś na wakacjach w Turcji. Często posiłkuję się Allegro, ale nie bezpośrednio przed balem (bo juz wiem, że bale są co roku, równiez w szkole), bo wtedy ceny rosną.

Ad. 3 - pozostaje Allegro lub Szafa Malucha (czy inny serwis aukcyjny)
            • emma6666 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 21:35
              agni71 napisała:

> Ok, to przepraszam, byc moze moje wrażenie było mylne. Co do punktu 2, to wyżej
              > napisałaś:
              > "Rok temu mniej więcej o tej porze kupiłam w tesco za 17 zł kostium kościotrupa
              > . "
              >
              > z tego wnioskuje, ze o ile w zeszłym roku bal karnawałowy mógł cie zaskoczyć, o
              > tyle powinnaś już wiedzieć, ze w tym roku również będzie mial miejsce.
              >
              > Ad. 3 - pozostaje Allegro lub Szafa Malucha (czy inny serwis aukcyjny)

Jakiś tydzień temu pytałam w żłobku o bal. Sami nie wiedzieli czy będzie to się nie przejmowałam.
              Na allegro nic ciekawego nie znalazłam.
    • kara_gitara Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 20:22
      Ja mam dokładnie ten sam problem. Dziś dowiedziałam się, że na piątek potrzebuje takiego małego kostiumu. Potrzeba matką wynalazków i będę kombinować z tego co mam. Koncepcja jedna to panienka wiosenka - mam girlandy kwiatów z moich hawajskich imprez, potnę je, a kwiatki ponaszywam na sukienkę. Z tego co zostanie zrobię coś a la wianek na głowę. Koncepcja druga - majtek pokładowy. Mam z nad morza czapeczkę z kotwicą, do tego przkrótkie portki, bluzka w paski. Ahoj! Damy radę!
      Na dzień dziecka moja córeczka była czerwonym kapturkiem - strój też z tego, co w szafie, koszyczek do święcenia jaj idealny dla kapturka wink
      • agatapuc Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 21:02
        dokładnie, możesz sama spróbować zrobić przebranie, np. bardzo łatwo zrobić kotka, czarne legginsy, czarna bluzka, doszyj do legginsów ogonek (zszyj kawałek jakiegoś materiału, wypchaj watą), namaluj na czarno nosek, wąsy, a do opaski na włosy przyklej uszy np. wycięte z filcu.
        • blaszany_dzwoneczek Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 21:48
          Ostatnio robiłam ogon kota z damskiej czarnej frotowej podkolanówki (para kupiona za 3 zł w markecie). Taką podkolanówkę przeszyłam na całej długości, żeby była węższa, potem wywinęłam na stronę frotkową i nawet wypychać nie trzeba było, bo się sama sobą wypchała. Polecam smile
          • blaszany_dzwoneczek Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 15.01.13, 21:52
            Polecam też duszka ze starej poszewki na poduszkę - zero szycia, tylko trochę cięcia

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/gb/uc/cabm/DbLp9fa5YSPaxLbtbB.jpg
            • zuzu-and-more Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 09:11
              Zobacz w Pepco, widziałam że jakieś stroje wisiały ale nie wiem jaka rozmiarówka. A zrobienie stroju to w rzeczywistości nic trudnego. Jeśli nie masz pomysłu to w jakiejs gazecie dla dzieci jest czapka pirata i szabla, wystarczy dorobić opaskę na oko, jakieś odpowiedznie ubranie i strój gotowy
            • kara_gitara Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 09:37
              Duch jest git! Tylko chyba nie dla takiego maluszka.. W pierwszym momencie pomyślałam, że sama skorzystam z pomysłu, ale potem wyobraziłam sobie, ze w przypadku mojej córeczki byłaby to raczej "walka z duchem" niż "duch". Już widzę, jakby się denerwowała, że ma coś na glowie i próbowała to ściągnąć wink
              W przypadku takich maluszkow wiele kostiumów niestety odpada, ze względu na komfort i bezpieczeństwo. 1,5 roczne dziecko nie wczuje się w ducha, ale jest to na pewno pomysł godny zachowania w pamięci i wykorzystania w przedszkolu!
    • pia_ Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 09:33
      Jeśli lumpeks i allegro nie, a sklepów poza tesco nie ma, to zostaje tylko własna inwencja twórcza.
      • emma6666 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 10:51
        Pepco mam, zajrzę.
        Duch fajny ale odpada, nie mam ani jednej białej poszewki ani prześcieradła, wszystko kolorowe, nawet białego we wzorek nie mam.
        W ogóle nie mam żadnych materiałów ani starych rzeczy do przerobienia.
        Dziecko ma 2,5 roku a ja jestem totalnym antytalentem do szycia. Guzik przyszyję i tyle.
        • pia_ Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 10:54
          A nie pomyliłaś się z rozmiarem? 2,5 latek nosi 86?
          • eesti_2005 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 11:12
            Mój w wieku 2,5 lat też miał rozmiar 86. Teraz ma 3,3l i nosi 86/92 smile
    • pia_ Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 11:17
      Wydaje mi się, ze te stroje cenowo i jakościowo powinny być ok (przypuszczam, ze chodziło Ci o 98 a nie 86)
      allegro.pl/george-98-104-cm-i2943857084.html
      allegro.pl/stroj-pajak-bal-przebierancow-bal-karnawalowy-i2949594005.html
      allegro.pl/george-stroj-diabelka-98-110-cm-3-5-lat-i2939485154.html
      allegro.pl/george-super-stroj-stonogi-robaczka-3-5l-i2949819243.html
      Albo kup poncho kapielowe - przyda się i na lato ze spidermenem, carsami itp (mój chrześniak był ubrany na bal w podobne poncho tylko z krokodylem)
      allegro.pl/spider-man-recznik-poncho-i2940083576.html
      allegro.pl/primark-ponczo-recznik-60x120-basen-plaza-3-6-l-i2947312653.html
      fajny rekin smile
      allegro.pl/rekin-recznik-super-okrycie-z-kapturem-ponczo-i2902466844.html
      tu drogi spongebob, ale starczy na kilka sezonów latem i na basenie
      allegro.pl/ponczo-kapielowe-z-kapturem-spongebob-i2910647832.html
      zabawny z toy story
      allegro.pl/ponczo-recznik-poncho-toy-story-wyprzedaz-i2920737661.html
      allegro.pl/recznik-kapielowy-poncho-z-kapturkiem-cars-14-wzor-i2864819012.html
      • emma6666 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 11:19
        Niee, naprawdę 86. I naprawdę 2,5 roku.
        Mały jest, jak rodzice i dziadkowie.
        • emma6666 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 11:21
          Poncho kąpielowe mamy, granatowe z niebieską lamówką. Ale nie widzę zastosowania w przypadku kostiumu karnawałowego.
          • pia_ Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 11:32
            Takie poncho gładkie to nie kostium, albo kupisz któreś z linków powyzej, abo namalujesz coś na waszym starym.
            Jeszcze taką kamizelkę znalazłam, ale nie wiem, czy wysyłki nie maja drogiej
            www.godan.com.pl/e-sklep/stroje-i-akcesoria/stroje-dla-dzieci/760-produkt-kamizelka-halloween,pl.html
            Niestety jeśłi nie chcesz wydać na strój więcej niz 15-20 zł, nie chcersz pójść do lumpeksu, nie masz weny, aby coś przerobić i pokombinować samemu w domu, to nic nie poradzę. Mozesz ubrać synka w tiszert, albo body i flamastrem napisać: jestem przebrany za ...(tu imię synka) i tez będzie fajnie smile
          • kara_gitara Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 11:35
            A może piłkarz? koszulka z numerkiem, getry w paski, krótkie spodenki, trampki?..
            • emma6666 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 11:56
              Nie mam trampek/adidasów/tenisówek.
              Nie mam getrów, ani w paski ani żadnych innych.
              Takich typowo piłkarskich szortów też nie mam.
              Gładkich koszulek również nie posiadam, wszystko z jakimś nadrukiem bynajmniej nie piłkarskim.

Nie mam czerwonych rzeczy więc nie przebiorę na diabła.
              Nie mam żółtych i czarnych więc pszczoły odpadają.
              Po prostu nie lubię tych kolorów.
              Dziecko ma głównie rzeczy w odcieniach niebieskiego, ale smerf odpada bo nie mam białych spodni, odpowiedniego obuwia ani nakrycia głowy.
              • erty02 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 12:20
                Pirat albo marynarz. Za duży T-shirt (może być mamy) w paski albo w jednolitym kolorze przewiązany w pasie apaszką, paskiem materiału itp. Spodenki dowolne, najlepiej szerokie "pumpiaste". Druga apaszka zawiązana na głowie "po piracku". Na buzi namalowane: opaska dookoła jednego oka, wąsy i broda.
                • kara_gitara Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 12:55
                  Jeszcze cowboy, albo szeryf - dzinsy, koszula w kratę, ew.jakaś kamizelka, kapelusz, gwiazda (choćby z kartonu) doczepiona do piersi i na kapelusz, pistolet wsadzony za pazuchę.

Naprawdę chcieć to móc!
                  • patatajowa Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 16:06
                    dziewczyny, ale po co wy doradzacie te stroje...?przeciez zalozycielka watku wyraznie pisze ze w domu nie ma rzeczy białych, czerwonych i zółtych. nie ma poncha ,poszewek itp.
                    szyc nie umie, inwencji twórczej jej brak wiec nic sama nie zdziała.
                    do lumpeksu nie chodzi z przekonania.
                    znajomych z dziecmi nie ma.
                    sklepów poza tesco i pepco tez nie.
                    napiszcie po prostu konkretny sklep na konkretnej ulicy z konkretnym strojem w konkretnym rozmiarze tongue_out
                    • pia_ patatajowa 16.01.13, 16:33
                      Cos w tym jest, co piszesz wink. Ale zapomniałaś dodać, ze oprócz wskazania sklepu, ulicy i stroju musi się jeszcze mieścić w pożądanej cenie czyli nie wiecej niz 20 zł.

• ursgmo Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 16:41
                      patatajowa napisała:

> napiszcie po prostu konkretny sklep na konkretnej ulicy z konkretnym strojem w
                      > konkretnym rozmiarze tongue_out

zapomniałaś o bardzo konkretnej super niskiej cenie

ja widzę jedno wyjście - niech dziecko idzie normalnie ubrane
                      w przedszkolach najczęściej maja jakieś stroje (lub choćby elementy ) na jasełka i w to ubierają dzieci które przyszły bez strojów bo niestety zawsze się takie trafiają
                      w sumie smutne to trochę ze nawet dla swojego dziecka autorka nie może się przemoc i wleźć do tego lumpka , tez się brzydzę ale jakbym musiała to bym poszła, przynajmniej można strój uprać w przeciwieństwie do tego z wypożyczalni
                      • pia_ Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 16:57
                        Dokładnie, bardziej brzydzę się stroju z wypożyczalni niż z lumpeksu, bo ten ostatni sama piorę i mam pewność, że jest wtedy ok.
                        Faktycznie w przedszkolach zawsze mają jakieś rezerwowe stroje, albo dodatki w stylu korona, kapelusz kowbojski, pióropusz indiański - dla tych maluchów, które przychodzą nieprzebrane.
                        • magdalenca78 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 17:42
                          Stroje z wypożyczalni też piorę smile Na szczęście właścicielka bierze to pod uwagę, bo za taką samą cenę wypożycza mi na 2 dni przed imprezą a nie w przeddzień, więc zawsze zdążę uprać. Sama mi to z resztą proponowała, gdy brałam strój jasełkowy, który leżał w skrzyni rok od poprzedniego przedstawienia...Wypożyczam takie, które można łatwo uprać, czyli odpadają wszelkie "pluszowe"
                    • emma6666 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 17:07
                      patatajowa napisała:

> dziewczyny, ale po co wy doradzacie te stroje...?przeciez zalozycielka watku wy
                      > raznie pisze ze w domu nie ma rzeczy białych, czerwonych i zółtych. nie ma ponc
                      > ha ,poszewek itp.
                      > szyc nie umie, inwencji twórczej jej brak wiec nic sama nie zdziała.
                      > do lumpeksu nie chodzi z przekonania.
                      > znajomych z dziecmi nie ma.
                      > sklepów poza tesco i pepco tez nie.
                      > napiszcie po prostu konkretny sklep na konkretnej ulicy z konkretnym strojem w
                      > konkretnym rozmiarze tongue_out

naprawdę nie zrozumiałaś czy miałaś zły dzień i musisz być wredna?
                      Pytałam w jakiej sieciówce/ sklepie poza tesco są na wyprzedaży stroje dla dzieci. Nie prosiłam o podanie ulicy. Proste jak konstrukcja cepa.
                      Zaraz zrobicie ze mnie najgorszą matkę świata bo nie chcę wejść do śmierdzącego lumpa i grzebać w koszach ani wydać kilkadziesiąt złotych na strój który dziecko ubierze raz.

• pia_ Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 17:44
                        Tylko jeszcze mała uwaga, w tych śmierdzących lumpkach w obecnym okresie karnawałowym stroje wystawione są teraz prawie zawsze osobno, na wieszakach. To taka mała uwaga techniczna.
                        Jeśli chodzi o sklepy, wyprzedaze i ceny, to ponizej 20 złotych w żadnej sieciówce nie kupisz obecnie stroju karnawałowego.
            • syka7 Re: lepiej chyba sobie wolne zrobić 16.01.13, 17:06
              w tym dniu od przedszkola i zabrać dziecko do Maca na hamburgera w strefie dobrych cen o ile lubi i nie jest uczulony taniej wyjdzie i może iść w czym chce.
              Bo inne opcji tu nie widzę.
        • szafa_zebry Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 11:21
          O kurcze, moja 3-latka nosi ubrania 104-110 (ale wysoka jest, ma prawie 105 cm wzrostu). I poszla dzisiaj na bal w stroju biedronki, kupionej rok temu w Lidlu za 30 zl (albo 20 zl). Rozmiar 4-6 lat i wcale nie jest za duży ten strój....
          • ania_kryszcz Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 15:51
            allegro.pl/spiderman-super-cena-rozm-s-86-98-i-inne-i2927370596.html
            ja kupiłam ten synek nosi teraz rozm.92
    • magdalenca78 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 17:51
      Ja bym cos z tego wybrała, jeśli nie ma opcji pt wypożyczalnia/lidl/ciuchland:
      allegro.pl/stroj-rajdowca-cars-zygzak-mcqueen-i2945720192.html
      allegro.pl/cudowny-pasiak-wiezien-2-4-lat-92-i2949644126.html
      allegro.pl/stroj-na-bal-lesny-ludzik-z-brzuszkiem-2-3latka-i2951946429.html
      allegro.pl/happy-feet-ladybird-uroczy-kostium-na-bal-92-98-i2937561194.html
      allegro.pl/super-stroj-dinozaur-barney-2-4-l-okazja-i2950455834.html
      allegro.pl/stroj-na-bal-diabelek-i2942612158.html
      allegro.pl/przebranie-kostium-cars-auta-r-1-2-lat-i2942252745.html
      allegro.pl/hm-kombinezon-stroj-mechanika-86-i2952625010.html
      allegro.pl/clown-klaun-pelerynka-na-karnawal-92-98-104-i2949592258.html

• witka55 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 18:01
      za dychę mogę Ci sprzedać strój kościotrupa świecący w ciemności. Rozmiar ok.92:
      picasaweb.google.com/100012429878712739645/20Lis2011#5827079935342641170
      • emma6666 Re: gdzie tanio kostium karnawałowy dla malucha? 16.01.13, 18:06
        Dzięki ale potrzebuję rozmiar mniejszy.
        • quoyle1 Kara_Gitara 16.01.13, 18:30
          Dziewczyno jesteś kopalnią pomysłów! I chociaż osobiście potrzebuje stroju dla dziewczyny to mnie zainspirowałaś! Dziękuję za super wątek smile

Starsza chce być kotem, będzie miała szare legginsy, białą bluzkę, ogon - skorzystam z pomysłu frotowej podkolanówki smile może jeszcze jakiś drucik znajdę i włożę, co by ogon był zakręcony, plus uszka z papieru, może jeszcze ponaklejamy naklejki pomalowane na szaro-czarno, co by kotek był łaciaty smile

Młodsza wykorzystamy co mamy w domu, więc może zostanie piłkarzem lub piratem tongue_out
          • pia_ Na koniec :) 16.01.13, 18:51
            Dla tych co lubią sami coś zdziałać, jest tego kilka stron smile
            www.tipy.pl/tipy_1301,przebrania-na-halloween.html
            Dla autorki wątku - przebranie, do którego nie trzeba mieć nic oprócz plasikowych butelek, folii aluminiowej i bibuły.
            www.tipy.pl/artykul_11236,jak-zrobic-przebranie-rakiety.html
            • agni71 Re: Do autorki wątku 16.01.13, 19:34
              W tym roku może niech dziecko w czasie balu posiedzi w domu. Za to zapisz sobie w kalendarzu, że za rok tez będzie bal, zebys odpowiednio wczesniej coś wymyśliła w kwestii stroju wink
              • magdalenca78 Re: Do autorki wątku 16.01.13, 21:14
                No, a jak już pójdzie do przedszkola, to dopiero sie zacznie imprezowanie na całego smile U nas już był jesienny bal witaminowy (przebrania owocowo-warzywne) oraz bal karnawałowy, a po drodze jasełka wink
          • kara_gitara Re: Kara_Gitara 16.01.13, 22:02
            Cieszę sie, że pomogłam... choć kot nie jest mój wink
            Tak szczerze mówiąc to naprawdę wystarczy chcieć! Sama niejednokrotnie brałam udział w różnych przebierankowych imprezach i jeden, jedyny raz na potrzeby służbowe wypożyczylam kostium z przymierzalni. Takie przygotowanie stroju to jest frajda i gwarancja tego, że nie będzie kogoś w dokładnie tym samym kostiumie. Oczywiście jak młoda będzie kiedys chciała być Kubusiem Puchatkiem to jej taki kostium wypożyczę, nie będę się upierać nad rękodziełem po wsze czasy wink

A wracajac do kota, to tu jest jeszcze podpowiedź: www.tipy.pl/artykul_4996,jak-zrobic-stroj-kota.html
            • quoyle1 Re: Kara_Gitara 17.01.13, 06:59
              Wiem, że kotek nie był Twój, ale jestem pod wrażeniem Twoich wszystkich pozostałych pomysłów, naprawdę prostych a efektownych, jak kiedyś będę miała synka na pewno będę o nich pamiętać smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka