Dodaj do ulubionych

sandały dla dziewczynki

03.02.13, 20:44
przymierzam sie do zakupu sandalek dla malej.
chcialabym kupic sandaly z zabudowanymi palcami, bo moje dziecko sie jeszcze duzo potyka. na co zwrocic uwage (oprocz wygladu heh)? beda to drugie butki dzieciece, ktore kupuje w zyciu, wiec moglybyscie sie podzielic waszym doswiadczeniem?
jakie sandalki sie sprawdzily u waszych dzieci? (1,5 r. - 2 l.)
czytalam, ze duzo z was poleca crocsy? sprawdzaja sie u tak malych dzieci? nie spadaja z nozki?
podobaja mi sie takie trekkingowe Tekst linka
moze znacie podobne modele?
z jakiego materialu najlepiej?
z gory dziekuje za wszelkie sugestie smile
acha, chodzi mi o sandalki takie do biegania na co dzien, nie na imprezki heh
Obserwuj wątek
    • bubbleup Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 21:28
      Moja corka miala kilku firm i tak naprawde wszystkie w miare ok poza bartkami sa tragicznie wykonane i po 2 tygodniach zostalysmy bez sandalow bo poszly do reklamacji, rzep sie odprul.
      Mialysmy Elefanteny, i takie allegro.pl/show_item.php?item=2954013105 Clarksy sa super nozka nie poci sie a co do crocsow to jak ktos lubi to sa spoko ale musza byc oryginalne inaczej dziecko nozki sobie poodparza.
      W decathlonie tez sa czasem fajne butki i niedrogie wiec mozna kupic jako drugie na zmiane do piaskownicy.
      • dialam Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 21:40
        bartki wrrr, te clarksy fajne, cena bardzo dobra, szkoda, ze za duze, ale bede niedlugo w uk, to zajde i popatrze smile
    • gosjana Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 21:31
      córce w tym wieku kupowałam skórzane buty, z wyższym zapiętkiem, palce niekoniecznie zakryte, tego typu :
      www.eobuwie.com.pl/data/gfx/pictures/large/7/8/38087_2.jpg
      pupolino.pl/378-2088-thickbox/thickbox.jpg
      te które linkujesz są fajne, polecam je dla starszego dziecka
      • dialam Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 21:44
        primigi mi sie podobaja smile zwlaszcza te drugie, z odkrytymi palcami moze pozniej kupie, bo mala jeszcze mi sie caly czas potyka i przewraca..
        • bunkowa Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 22:21
          zerknij na polskie Mazurki smile np.:
          takie i takie
          super buciki, mięciutkie, moja córa miała bardzo podobne do tych drugich.
          • dialam Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 22:38
            tej firmy tez nie znalam smile mowisz, ze leciutkie? bo wygladaja na solidne butki, maja teraz fajne promocje na niektore modele - butki za 1 zl przy zakupie 2 par smile
            • bunkowa Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 10:58
              moja córa jako miała półtora roku jak nosiła dokładnie www.mazurek-buty.pl/products/55/p/475. Mają podeszwę która wygina się we wszystkie strony, są bardzo mięciutkie a kryte paluszki dobrze się sprawdzają kiedy dziecko jeszcze nie chodzi bardzo sprawnie.
    • mandra Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 21:45
      Bardzo, bardzo polecam polskie Emele.
      Bezpieczne, dobrze trzymają nóżkę, podeszwa wygina się gdzie i jak trzeba i nie jest gruba, skórzane, pomyślane nawet tak, że od środka nie ma szwów, które mogłyby podrażnić skórę.
      A poza tym naprawdę ładne!
      • dialam Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 21:53
        dziekuje, nie znalam tej firmy, poszukam i popatrze smile
        • dialam Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 21:58
          nie znalazlam sandalkow z zabudowanymi palcami ale trampki - akurat rzucily mi sie w oczy wink - maja super smile
          • mandra Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 22:06
            mają sandałki, mają
            www.emel.com.pl/lato.html,4,12
            zobacz też w sklepach internetowych i na allegro, mam wrażenie, że w ich sklepie nie wszytko jest (a i drożej, niż na Al.)
            • dialam Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 22:20
              oo dzieki smile zobacz co mi tylko pokazalo
              podobaja mi sie niektore modele, poszukam w necie jakis okazji smile
      • kasiaszara Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 10:49
        mandra napisała:

> Bardzo, bardzo polecam polskie Emele.
        > Bezpieczne, dobrze trzymają nóżkę, podeszwa wygina się gdzie i jak trzeba i nie
        > jest gruba, skórzane, pomyślane nawet tak, że od środka nie ma szwów, które mo
        > głyby podrażnić skórę.
        > A poza tym naprawdę ładne!
        >
        O tak, ja też miałam Emele jako pierwsze sandałki i byłam bardzo zadowolona. Kupiłyśmy je po przymierzeniu wielu par sandałków i to był strzał w 10! smile
    • lee_a Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 21:48
      jak moje dzieci były w tym wieku to chodziły w Ecco Hide&Seek
      www.mivokids.pl/product-pol-5385-Hide-Seek-Fioletowe-Skorzane-Sandaly-Dzieciece-07676156510.html
      Bardzo sobie je chwaliłam, latem służyły za obuwie wyjściowe a zimą czy w przedszkolu za kapcie. Zwykle kupowane na wyprzedażach kosztowały ok. 100-120 zł.
      • lee_a Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 21:54
        a moja 4 latka nosi teraz w przedszkolu takie Primigi
        allegro.pl/2012-primigi-sandaly-r-23-wyprzedaz-do-50-i2954338413.html
        też są bardzo fajne
        • dialam Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 22:00
          no wlasnie ecco i primigi keidys kupimy i zobaczymy jak nam sie sprawuja, bo tez zauwazylam, ze duzo mam tutaj poleca te butki smile
    • mamakazo Re: sandały dla dziewczynki 03.02.13, 23:36
      A słyszałaś o butach BOBUX? To buciki, które dają efekt bosej stopy. Poleca je też Zawitkowski. Ja żałuję, że dopiero przy drugiej córce je odkryłam . Są świetnie, nie krępują nóżki, są bardzo starannie zrobione z wysokiej jakości skóry, mają anatomiczny kształt. Ja kupuję je w bardzo dobrej cenie w esklep-dla-dzieci.pl/BOBUX-buciki-buty
      • dialam Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 08:04
        wiesz, kojarze je z angielskiej strony jak szukalam pierwszych butkow dla mojego dziecka. natomiast nie slyszalam o efekcie bosej stopy. poczytam smile
        • patatajowa Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 08:23
          a ja sie troche wyłamie i Bartki jednak polece wink te do rozm.26 sa ładne i wygodne,gorzej dla starszaków. do 5-6 roku zycia kupowałam córce starszej tylko takie,pozniej forum mnie oświecilo i przybyło sklepów intrernetowych tongue_out
          w kazdym razie kup buty z zakrytymi palcami-takie dziecko czasem biega na oślep i czesto obija sobie palce-nie przepadam za takimi butami ale w tym wieku sie sprawdzaja. kup buty ze skórzaną wysciólką i elastyczną podeszwą. nie kupuj crocsów jako jedynych sandałów-jako dodatkowe owszem. z polecanych tu marek mieciutkie sa Clarksy,emele i elefanteny,swietne tez naturino ale droższe.
          • dialam Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 10:11
            wiesz, ja bartkow nie mialam, ale te, co widzialam u dzieci znajomych nie powalaly wygladem, a cena tez wysoka (za wysoka moim zdaniem jak na tak okropne wizualnie buty). ale jak mowisz, ze sa tez ladne, to przejde sie do sklepu z ciekawosci zobaczyc, jednak mi one sie wydaja strasznie ciezkie? a takie na co dzien do biegania to wlasnie chce z zakrytymi palcami, crocsy jeszcze nie wiem, musze przymierzyc dziecku na nozke, zeby sie przekonac. co do reszty - to dziekuje za rady smile
            • patatajowa Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 10:51
              wiesz, moim zdaniem to ecco czy elefanteny akurat wyglądem nie powalają wink
              www.sklep.bartek.com.pl/pl/search.html?page=1&sort=0&qpage=2&customer=8&season=2&size1=17&size2=26
              • dialam Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 11:34
                nie, no niektore faktycznie bardzo fajne, ceny tez ok
                chyba sie przejde do sklepu stacjonarnego poogladac
        • mamakazo Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 18:53
          Poczytaj koniecznie, na stronie sklepu znajdziesz opis.
    • 5cegielka Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 09:20
      Polecam bartki, ecco, clarks smile
    • kasiaszara Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 10:27
      a takie ? smile sklep.sizeer.com/timberland-ek-belknap-sandal-sport-dzieciece-buty-na-co-dzien-buty-outdoor,plec,JK,B,L,BO,102906103.bhtml
      • patatajowa Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 10:43
        w tych butach jest plastikowo/gumowa wkładka co u mnie je od razu dyskwalifikuje. odparzenia stopy w czasie upałów gwarantowane,brak mozliwosci ubrania ich na gołą stope-co z kolei dyskwalifikuje je w oczach moich dzieci wink dodatkowo wkładka jest "we wzorki" co u bardziej wrazliwych dzieci moze powodowac dyskomfort.
        zabudowane ze skórzaną wkładką sa na przykład takie geoxy-ulubione syna w zeszłym sezonie.
        allegro.pl/geox-sport-sandaly-kyle-b22e1a-szare-r-26-i2942063122.html
        • dialam Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 11:37
          te geoxy bylyby idealne do takiego codziennego biegania smile
      • dialam Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 11:36
        no wlasnie w tym stylu szukam, tyle ze nie wiem jak sie sprawdzi ta wkladka, o ktorej pisze patatajowa.
        • kasiaszara Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 12:06
          szczerze mówiąc ja też nie wiem, trzeba by kogoś wyhaczyć kto miał u dziecka, bo u nas tylko mąż miał sandały z taką wkładką, ale on akurat bardzo zadowolony był, nic go nie odparzało i mógł w nich chodzić na plażę, bo potem bez problemu zakładał na mokre nogi ( a nawet wiem, że właził w nich do wody, jak nie było mnie w pobliżu, żeby na niego wrzeszczeć, że rozwali buty smile ale może lepiej faktycznie nie ryzykować u dziecka...
          • dialam Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 13:06
            no wlasnie, gdyby byly tansze moznaby wziac na wyprobowanie, a tak to poszukam jakis skorzanych, mysle, ze z takimi nie bedzie problemow
            • emma6666 Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 14:23
              Absolutnie nie zgodzę się że jak crocsy to tylko oryginalne.
              Każde dziecko jest inne i ma inne stopy, mój syn ma pseudocrocsy z deichmanna i z tesco, nic go nigdy nie odparzyło.
              Sandały dla maluchów z decathlona? Nigdy, najgorsze jakie w życiu macałam. Podeszwę zgiąłby chyba tylko Pudzian.
              Ecco hide&seek mnie nie zachwyciły, primigi też nie (sandały, bo teraz mam zimowe i są super).
              Elefanteny jak najbardziej warte polecenia.
              U nas hitem są sandałki superfit model rocky. Drogie ale warte swojej ceny.
              Tak, mają odkryte palce. Pierwszą parę syn nosił mając 13-14 msc więc też nie chodził jeszcze sprawnie, czasem się potykał ale ani razu nie miał otarcia na stopie.
              Mając dwa lata miał te same tylko większe i inny kolor, w tym roku też je będzie miał.
    • ciekawostka81 Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 14:56
      Superfit (każde), Primigi (każde), z zabudowanych ale nie sandałki a trampeczki Ecco Mimic (córy ulubione), Geox, Clarks, no i polskie Gucie, pierwsze poważne buty mojej obecnie 2,5latki, ale Gucie na suchą pogodę ...
      • emma6666 Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 15:43
        Ecco mimic to trzewiki a nie trampki.
        Świetne są.
        Jak dla mnie póki co najbardziej udane buty dla malucha marki ecco.
    • dialam Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 17:52
      dziekuje za wszystkie sugestie smile mysle, ze z czasem sie rozeznam na rynku butow dzieciecych wink przegladajac all na szybko zetknelam sie jeszcze z kilkoma fajnymi modelami nieznanych mi marek - mrugala, kornecki i antylopa - te sa mnie oczarowaly i pewnie kupimy na wiosne antylopa
      • emma6666 Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 18:27
        To mają być pierwsze buty dziecka?
        Ja bym jednak poszła do stacjonarnego sklepu i przymierzyła. Dziecko nie ma np wysokiego podbicia? Takich rzeczy się często nie wie dopóki się nie kupuje butków.
        Nie wiem skąd jesteś, ale jak nie masz dużego wyboru idź do deichmanna i kup elefanteny (białe pudełka z czerwonym słonikiem). Są świetne, mają rozsądną cenę a obsługa potrafi tam fajnie doradzić.
        • dialam Re: sandały dla dziewczynki 04.02.13, 18:43
          nie, to nie sa pierwsze buty dziecka, podbicia wysokiego tez nie ma. pierwsze kupowalismy tak jak mowisz - stacjonarnie, ale u nas w deichmannie nikt nam nie doradzal, sami przymierzalismy w roznych sklepach i kupilismy takie, w ktorych malej sie najlepiej chodzilo. poza tym - spokojnie - wszedzie mozna butki oddac jakby co, a jesli nie mozna, to nie kupuje wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka